به گزارش عدالت خواهان گلستان"حسن رضایی فعال حوزه جوانان، با بیان این که شورای شهردار و شهردار باید با شفافیت عمل کنند گفت : انتظار ما از جنابعالی این هست که در رابطه با مسائل مربوط به شهر از بودجه گرفته تا پروژه هایی که اجرا می شود به شافیت عمل شود و گزارش های در اختیار مردم قرار بگیرد. معضل اصلی شهر گرگان که طی مدیریت قبلی شاهد آن بودیم و حل و فصل هم نشد بحث ترافیک شهر گرگان است که پیامد های فراوانی نظیر افزایش مصرف سوخت و آلودگی و مسائل فکری و روانی حاصل از آن دارد. انشالله شما با اولویت قرار دادن ترافیک این مورد جدی را برطرف کنید.»
او با اشاره به لزوم ساماندهی تاکسی ها و سواری های شهرداری در شهر گرگان گفت :« در شهر گرگان علاوه بر تعداد تاکسی ها اخیرا شنیده می شود که بیشتر از حد مجاز امتیاز برای آن صادر شده است، سواری های شخصی هم به ناچار به خاطر مسئله اشتغال مشغول به کار هستند. سواری های غیر بومی پیامد های اجتماعی فراوانی داشته است و نیاز هست جنابعالی به این موضوع هم رسیدگی ویژه ای داشته باشید»
محمد کیقبادی دیگر فعال حوزه جوانان حاضر در جلسه با بیان اینکه به دوستان ما همیشه انگ سیاسی بودن می زنند در حالی که این افراد دلسوز و اهل فعالیت اجتماعی و فرهنگی هم هستند، گفت : « از زمان مدیریت حضرتعالی در شهر انتقاداتی وارد هست و انصافا نکات خوبی هم مشاهده شده است که چندین سال بود شاهد آن نبودیم. اول این که نظمی بهتری در شهرداری گرگان دایر شده است.»
رییس مجمع جوانان اصلاح طلب استان گلستان ( وفاق ) با اشاره به مدیریت پروژه های شهری گفت : بحث مدیریت پروژه در شهر گرگان به خوبی در حال انجام است و این باعث ایجاد جو روانی خوبی در شهر در مورد عملکرد شهردار و شهرداری شده است و کسی نمی تواند منکر این قضیه شود. آقای شهردار از نظر من در کنار این موضوع چند نقد هم به عملکرد شما وارد است. به هر حال جوی در شورای شهر علیه حضرتعالی مطرح است. ایشان می خواهند از حق قانونی خود استفاده کرده و از شما سوال کنند.»
او با بیان این که من کاری به موضوع سوال های اعضای شورای شهر ندارم گفت :« سوال من این است که چرا شما در شورا حضور پیدا نمی کنید که به شبهات این افراد پاسخ دهید ؟ و چرا در دو هفته اخیر جلسات تشکیل نشده است؟ بحث بعد من این است که به نظر می رسد شما با وجود تمام نقاط مثبت که به عنوان یک شهردار دارید از تعامل با یک بدنه تاثیر گذار از شهر گرگان غافل ماندید. شما را شهرداری کارآمد در حوزه عمرانی می دانم ولی در حوزه فرهنگی نه.»
صادق ساورعلیا با تقدیر و تشکر از مجموعه شهرداری گفت : « بحث پروژه های عمرانی و نظم و انضباطی که در مجموعه شهرداری حاکم شده است زبانزد است و باعث جلب توجه شهروندان و کارمندان ادارات دیگر نیز شده است. فکر می کنم برای بهتر و تکمیل شدن روند مدیریت شهری چند نکته باید در نظر گرفته شود نهاد های اجتماعی قوی ای در گرگان وجود دارند و جوانانی هستند که در حوزه های اجتماعی و تشکل های مختلف در حال فعالیت هستند. این بدنه اگر با شهرداری پیوند برقرار کند می تواند مسائل شهر در حوزه های تخصصی را منتقل کنند و هم می توانند عملکرد شما را منعکس کنند. »
این فعال اجتماعی سیاسی با اشاره به فعالیت متروپلیس، (شورای کلان شهر های جهان) در کلان شهر های ایران می گوید :« اگر اشتباه نکنم رئیس جوانان مترو پلیس دنیا آقای دکتر کشیری است. ایشان گرگانی بوده و در مشهد مستقر هستند، می توان از تجربه بین المللی مدیریت شهری ایشان هم در حوزه جوانان و هم سایر حوزه ها استفاده کرد، ایشان هم خیلی راغب هستند. پیشنهاد دیگر من در حوزه شهری برای شهرداری گرگان این است که شهرداری به مصابه شهرداری تهران تاسیس یک رسانه مستقل مثل روزنامه همشهری است.»
او در ادامه گفت :« ورود به بحث درامد های پایدار و سرمایه گذاری های اقتصادی کلان بسیار مهم است. شهرداری به نسبت ادارات و ارگان های دیگر بودجه بسیار خوبی دارد و توان اعتباری و معنوی بسیار خوبی دارد. شهرداری می تواند در پروژه های درامد زایی سرمایه گذاری کند و اگر این پروژه درآمد زایی اگر فرهنگی باشد با فضای شهر گرگان همخوان تر است ولی اگر فرهنگی هم نباشد این زمینه را دارد که بتواند برای تعداد زیادی از جوانان اشتغال زایی کند.»
فاتح فندرسکی با شاره به بافت تاریخی شهرستان گرگان گفت :« در حوزه بافت تاریخی گرگان فعالیت های مثبتی در حال انجام است. به عنوان نمونه خانه دارویی ها که در دوره های قبل تخریب شد در حال ترمیم است . همزمان با ترمیم خانه دارویی ها شاهد تخریب خانه امیرامجد به وسیله شهرداری برای ساخت پارکینگ هستیم. باید به بافت تاریخی گرگان رسیدگی ویژه شود.»
روح ا... مهیمنی، عضو تشکل جوانان اصلاح طلب پیشرو با اشاره بر مشکلات موجود در حوزه مدیریت در سطح ملی و محلی گفت : با وجود تمام مشکلاتی که در سطح ملی و محلی از قبیل مسائل مادی، اداری و سیاسی برای مدیران وجود دارد مردم از فعالیت شما رضایت دارند. امروز چه اتفاقی افتاده است که عده ای به دنبال کنار گذاشتن این مدیر موفق هستند ؟ آیا آنها شاهد بهبود اوضاع نیستند ؟ به نظر می رسد میتوان مهمترین دلیل این رفتار را در روند موجود در مدیریت و بحث نظارت در سال های اخیر خصوصا در یک دهه اخیر جست و جو کرد.همانگونه که می دانید سال هاست دلسوزان کشور چه در سطح ملی و چه در سطح محلی از کرسی قدرت به دلایلی نظیر منافع شخصی و گروهی برخی افراد ، کم خردی بعضی از مدیران و این که معدود مدیران شایسته نیز تحت هجمه قرار دارند. شما نیز همین گونه اید. سال هاست که سایه دلسوزان را با تیر می زنند فرزانگان به کنار گذاشته شده اند و افراد دیگری برکار هستند.با احترام به شورای گرگان باید بگویم جای برخی از آن ها در شورای نیست و اگر نظارت استصوابی و نگاه سلیقه ای نبود امروز شاید در این سمت نبودند. متاسفانه نام شورا با رانت گره خورده است و این روندی است که در پایان دولت هشتم و با روی کار آمدن دولت نهم شروع شد.
او با بیان اینکه رانت امروز با نام شوررا گره خورده است، گفت : «روندی که در پایان دولت هشتم با آمدن دولت نهم شروع شد.امروز کرسی های شهرداری و شوراهای شهر مورد توجه خیلی از سودجویان است تا از آن برای خود به عنوان سکوی پرتابی ایجاد کنند و این موضوع باعث می شود که سنگ اندازی و آزار و اذیت کرده تا برای برنامه های کوتاه مدت خود جایگاهی پیدا کنند.»
مهلا بهمنی روزنامه نگار و فعال مطبوعاتی با بیان این که تمام افراد که در این جلسه حضور دارند هر کدام نماینده یک قشر و تشکل هستند که دغدغه های خاص خود را دارند، گفت :« همانطور که در این مدت کوتاه به همه ثابت شده شما شهرداری منضبط و عملگرا هستید اما با توجه به فضایی که در حال حاضر در تمام دنیا حاکم است، ارتباطات اجتماعی نقش قابل توجهی در بحث مدیریت دارد و فاصله از این جو به خصوص در حوزه ارتباط با مردم و رسانه ها می تواند نقش پاشنه آشیل را ایفا کند. به همین خاطر من از شما خواهش می کنم که نگاه لطیف تری در این زمینه داشته باشید. هر چند به شخص من ثابت شده است که نگاه شما این گونه است ولی خواهش می کنم در بحث سازمان های مردم نهاد هم به طور شفاف و روشن تر این نگاه را داشته باشید.»
سیاوش بسطامی با اشاره به نقش تشریفاتی شهرداران در سراسر دنیا گفت: « سال هایی که در انگلیس زندگی می کردم متوجه شدم شهردار لندن بدون کوچکترین دغدغه ای از جزئیات مسائل اجرایی ممکن بود ایشان را در اتوبوسی که از آن برای رفت و آمد به دانشگاه استفاده می کردیم، ماهی یکی دو بار ببینیم. ایشان هیچ گاه کاندید مجلس، شورای شهر نشد و اقدامی در این زمینه نداشت ولی حداقل در کار خود آزادی داشت که بتواند کارش را انجام دهد. در شهرستان گرگان متاسفانه افراد بنابر خرج های چند صد میلیونی که داشتند و کرسی هایی را در بعضی مناصب اجرایی تصرف کردند این را فرصت و دریچه ای می دانند که بتوانند به راس هرم مد نظر خود برسند. بنابراین امثال جنابعالی و نیروهای ارزشمندی که به شکل عملیاتی و تخصصی در حال فعالیت هستند، ناخودآگاه مورد تیغ تخریب این افراد قرار می گیرند.»
او با اشاره بر پشتیبانی افرادی که به شکل تخصصی فعالیت و فضا را آنالیز می کنند گفت :« ما شما را یک شهردار چهار ساله می بینیم و سعی ما هم این هست که این موضوع اتفاق بیفتد. به ازای هر 5 هزار نفر طبق آمار کشوری باید یک خانه فرهنگ داشته باشیم و برای هر 75 هزار نفر یک فرهنگسرا باید وجود داشته باشد . در شهر گرگان ما هیچ فرهنگسرایی نداریم و خانه های فرهنگ با مختصات استاندارد حتی همانطور که در مرکز دو استان شمالی دیگر در حال فعالیت هستند متاسفانه در استان گلستان وجود ندارد و اختصاص پیدا کرده اند به یک سری کارگاه های آموزشی که جای تقدیر دارد و لی عملکرد های دیگر آن مورد غفلت واقع شده است.»
رئیس شورای هماهنگی جوانان اصلاح طلب استان گلستان با بیان این که بهتر است دید بهتر و عملیاتی تری نسبت به سازمان های مردم نهاد به خصوص آن ها که جوانان در حال فعالیت هستند گفت :« خیلی از جوان های ما هستند که می توانند در گروه های زیست محیطی، عمرانی، حقوقی، بافت های تاریخی و بخش های دیگر که می توانند بدون هیچ چشم داشتی از لحاظ ریالی و مقام اجرایی به عنوان بازوی اجرایی و مشورتی در کنار شهرداری گرگان فعالیت کنند. سازمان فرهنگی ورزشی شهرستان گرگان پتانسیل زیادی دارد و با توجه به این خیلی جاها گرگان را با رشته ورزشی بسکتبال می شناسند ولی متاسفانه یک نگاه موقتی و بدون نقشه جامعه بسکتبال گرگان را اداره کرده است که نه تنها باعث رشد و توسعه آن نشده است بلکه تمام سرمایه های ان را است.»
او با اشاره بر بحث حقوق شهروندی ادامه داد : یک سری اقشار آسیب پذیر و آسیب دیده جامعه مانند بچه های بهکوش و افراد معلولی که در شهر هستند برای تردد ساده خیلی جاها دچار مشکل هستند. هیچ گونه تمهیداتی اندیشیده نشده است که این های اگر بخواهند سوار اتوبوس شوند و یا به اداره یا بیمارستانی بروند بتوانند از حداقل امکانات برخوردار باشند. لازم است در نقشه جامع دراز مدتی که مد نظر دارید در مورد حقوق شهروندی و حقوق اقشار آسیب پذیر، متکدیان وکودکان کار اتاق فکری تشکیل شود و برای افرادی نظیر کودکان بی سرپرست و بد سرپرست که حضورشان در خیابان های رو به فزونی است، فکر شود. مطمئنا سازمان های مردم نهاد به کمک شما خواهند آمد و سعی خواهند کرد فعالیت هایی را که ممکن است برای شهرداری هزینه ساز باشد، پوشش دهند.»
حسین صادقلو با بیان اینکه از دیدن شما خیلی خوش حالم و این که حرف دلم را نمی توانم نگه دارم، گفت:« یکی از مشکلات من بی پرده صحبت کردن است، یادداشت کوچکی را به خانم قدس ولی دادم که چه بچه های خوبی هستند. این را نوشتم که ترجمان دلم را بگویم که از دیدن جوانانی که به این میزان برای شهرشان دل مشغولی دارند خوشحالم. امیدوارم هر چند وقت خانم قدس ولی لطف کنند و هر چند وقت یکبار یک گردهمایی به این شکل برگزار کنند.»
شهردار گرگان با اشاره به مطالبی که در همچین جلساتی مطرح می شود، گفت : « مطالب دو قسمت هست یک قسمت اینکه مطالبی هست که ما آن ها را به اجرا درآمورده ایم و آن را برای درست تر اجرا شدنش هدایت می کنیم و به شما پاسخ بگوییم و شما به دیگران پاسخ بدهید. قسمت دوم مطالب مواردی هست که اصلا به فکر ما نرسیده اند و یا مانند برخی موارد مطرح شده در این جلسه، ما اصلا در وادی آن ها نبوده ایم و این باعث می شود ما به آن مقوله ها هم فکر کنیم. چون هم شما و هم ما جدای از نگاه سیاسی، اعتقادی و رفتارهای ناخوشنود کننده بین ما و دیگران وجود دارد تنها یک موضوع فصل الخطاب داریم و آن موضوع شهر گرگان است.»
او با اشاره به موضوع تاکسی ها که در جلسه مطرح شد، گفت :« همانطور که مطلع هستید ما چند سازمان زیرمجموعه شهرداری داریم نظیر سازمان تاکسیرانی، اتوبوسرانی، پارک ها، فرهنگی و آتش نشانی که تمام موارد مربوط به این سازمان ها مربوط به خودشان است و ما هیچ نقشی به جز پشتیبانی مالی در آن سازمان ها نداریم.»
صادقلو در مورد مسائلی که از آن به عنوان مشکلات شهرداری با شواری شهر یاد شده بود، گفت: « نمی خواهم با کلمات بازی کنم ولی این مشکل شورای شهر با شهرداری است. ما مشکلی نداریم و در حال انجام فعالیت های خود هستیم و با همین شورا هم تا کنون کار کرده ایم و بعد از این هم کار می کنیم. چون چیزی به نام قانون شهرداری وجود دارد که در آن تمام تکالیف شهرداری نوشته شده است و ما یک کلمه از این قانون بیشتر و کمتر نمی توانیم انجام دهیم. برای شورای هم قوانینی نوشته شده است که به غیر از آن نباید دست به کاری بزند. اگر هر دو در مسیر قانون حرکت کنیم هیچ وقت به مشکل برخورد نمی کنیم.»
او ادامه داد :« مشکلات بنده و شورا در این است که وقتی ما در برخی موارد نتوانیم زبان یکدیگر را با قانون تطبیق دهیم دچار درگیری می شویم. و این درگیری دو جواب بیشتر ندارد، یا باید در مجرای غیرقانونی آن انجام شود که متاسفانه من اصلا اهل این کار نیستم.شما می توانید رفتار جدیدی را برای مدیریت مختلف چه در جامعه و چه در زندگی های خصوصیتان پیش بگیرید ولی من نمی توانم چون من 30 سال با این مدل بزرگ شدم و پوست انداختم و دیگر این روز روزی نیست که من را از قانون جدا کنند. من چیزی به جز قانون بلد نیستم.»
شهردار گرگان با بیان اینکه من به جز قانون برای چیزی سر خم نمی کنم، گفت :«قانون به ما می آموزد که مردم در مقابل قانون باید سرخم کنند، اگر قرار باید که ما قد قانون را با قد آدم ها تنظیم کنیم، قانون جامعیت و هویت خود را از دست می دهد. چون آن قانون برای هر فرد به سلیقه آن فرد جواب می دهد که غلط است.»
او ادامه داد : «من متصدی شهرداری ای شدم که پیشینه چند ده ساله دارد و پرسنلی به این شهرداری راه پیدا کرده اند که قریب به اتفاق آن ها ( با آدرس می گویم) معرفی شده جاهای دیگر هستند و بر اساس گزینش های قانونی به شهرداری نیامده اند، یا توسط چهار دوره شورا در این 16 سال معرفی شده اند و یا نمایندگان مجلس و یا افراد مرتبط با استانداری های گذشته و یا آقایان دیگری که اسامی آن ها برای شما غریبه نیست که نام نمی برم. آن ها نفوذ کردند و گفتند این دو نفر را قرار دادی جذب کنید و ما جز این چیزی نمی خواهیم این قراردادی ها ماندند و ماندند و هر روز هم که خواستند این قراردادی ها را بیرون کنند، هجمه های مختلفی شد. گفتند از فردا زن و بچه این فرد چه می شود این فرد را بیرون کنید میدانید چه اتفاقی می افتد؟ این فرد بچه هایش بزرگ شده اند و می خواهند ازدواج کنند.»
حسین صادقلو با بیان این که مگر شهرداری کمیته امداد و یا بهزیستی است که افرادی را تحت پوشش بگیرد و پول بدهد تا رندگی آن ها از هم نپاشد، گفت:« ما روالی قانونی داریم و بر اساس همین قانون شرایط کار و شرایط سازمان تفصیلی داریم. در سازمان تفصیلی در درجه اول مشاغل و دوم حرفه مربوط به مشاغل و شرایط احراز تعریف شده اند. در هیچ بخش از قانون تعارفی با کسی وجود ندارد. به عنوان نمونه گفته شده است که اگر ما پرسنل واحد حقوقی می خواهیم حتما افراد باید کاردان یا کارشناس فارغ التحصیل رشته حقوق باشند تا جذب شوند.»
او ادامه داد: فارغ التحصیلان رشته های مختلف افراد معتبری هستند ولی همه آن ها به درد من نمی خورند، من برای ساختن یک پل به مهندسین مرتبط احتیاج دارم همانگونه که در فضای سبز هم مهندس عمران به درد من نمی خورد و حتما مهندس فضای سبز، مهندس نباتات، کارشناس آب و کارشناس کود و سم می خواهم. متاسفانه در شهرداری گرگان این اتفاقات افتاده است و حاصل کار این شده این که سازمان تفصیلی گرگان که 500 نفر پرسنل می خواهد بیش از 1 هزار 700 نفر پرسنل دارد. به هیچ کدام آن ها هم نمی توانیم بگوییم بالای چشمت ابرو است تا این کار را انجام می دهیم شک نکنید اولین حساسیت در شورا ایجاد می شود.»
حسین صادقلو با اشاره به بودجه 200 میلیارد تومانی شهرداری گرگان در سال 93 گفت:« شهرداری به جهت اعتمادی که در مردم ایجاد کرد و مردم باور کردند که اکنون پول هایشان برای خودشان هزینه می شود به ما پول دادند و رقم وصولی شهرداری از مردم بیش از 200 میلیارد تومان است.ما در 5 فروردین 94 به شما آمار کتبی رقم وصولی از مردم را که بالای 200 میلیارد تومان است، ارائه می دهیم. بودجه پیش بینی شده ما امسال 83 درصد نسبت به سال 92 بیشتر بود، در این شرایط رکود اقتصادی وصول این رقم بسیار خطرناک بود ولی در حال حاضر نه تنها این پول وصول شد بلکه پول وصول شده بیشتر از مبلغ پیش بینی شده است.»
او با بیان اینکه از اینکه توانستم یک رفتار سالم بین مردم و شهرداری ایجاد کنم خوشحالم، گفت : « در حال حاضر مردم ما را به عنوان امانتدار و امین خود قبول دارند و پول می دهند و ما برای آن ها خرج می کنیم. قسمتی از نگرانی های موجود بین شهرداری و شورا در همین مورد است. اعتقاد شخصی من این است که تمام مسائل ما شفاف است و هیچ چیز پنهانی برای خود و همکارانم ایجاد نکرده ام و به گونه ای رفتار کرده ایم که مردم اگر برخی موارد را نمی بینند به راحتی به شهرداری بیایند و از هر کس که خواستند سوال کنند و جواب بگیرند.»
صادقلو در مورد همکاری با سازمان های مردم نهاد و مجموعه های فرهنگی گفت:« من این حق را به دو قسمت تقسیم می کنم. قسمت اول این که ما یک سازمان فرهنگی داریم که از گذشته وجود داشته است و الان هم در حال کار است و ایجاد این ارتباطات وظیفه همین سازمان فرهنگی است که متاسفانه ما در این قسمت سهل انگاری هایی داریم و این ارتباطات بسیار کمرنگ است و بیشتر جنبه مالی این ارتباط دیده می شود که این غلط است ما باید رفتار فرهنگی انجام دهیم و برای رفتار فرهنگی هم هزینه کنیم. در حال حاضر ما فقط هزینه می کنیم رفتار فرهنگی به وجود آمد، آمد و اگر نیامد هم خیلی مهم نیست که این متاسفانه درست نیست و سازمان فرهنگی ما باید این را اصلاح کند.»
شهردار در شرح دادن قسمت دوم مشکلات موجود در زمینه همکاری با سمن ها و نهادهای فرهنگی، گفت: « من اقرار می کنم که شخص فرهنگی نیستم و این گناه من نیست ما به طور فیزیکی در شهرداری در کار سخت افزار هستیم و کار نرم افزاری بلد نیستیم. شما اگر رصد بکنید در عید 93 گرگان زیبا تر از عید قبل بود و حتما در نوروز 94 گرگان فانتزی تر از 93 خواهد شد و شاید شما تعجب کنید. جلسه بعدی من جلسه استقبال از نوروز است. برای ما تقریبا همه چیز را پیش بینی شده است، می دانیم که در سیزده بدر و یا در عید قربان چه تکالیفی داریم.»
صادقلو ادامه داد : « اگر برای سازمان اوتوبوسرانی خود برنامه نداشته باشیم ممکن است خوب خدمات ندادن آن برای فرزندان شما که از مدرسه به خانه بر می گردند آسیب اجتماعی به وجود بیاورد. اگر شما زباله خود را بیرون از خانه می گذارید ما وظیفه داریم هر شب زباله را جمع کرده و مخزن ها را شستشو دهیم. این ها تکالیف ماست. برای ده پانزده عدد سرویس های بهداشتی النگدره و ناهارخوران هر یک ماه یک ماه ونیم 1 هزار عدد لامپ تهیه می کنیم، شب لامپ را نصب می کنیم با می برند و یا می شکنند. ممکن است کسی بیاید اسناد ما را کنترل کند بپرسد برای یک سال 14 هزار لامپ خریده اید؟ ولی وقتی آمار تحویل،نصب جمع آوری شکسته ها ار چک کنید متوجه می شوید که آمار از این ارقام هم می گذرد و این مسائل جزئی را می گویم که بدانید چقدر کار ما گسترده و سخت است.»
حسین صادقلو از کاشت 20 هزار نهال در امسال خبرداد و گفت:« من چند آدرس می دهم بروید ببینید، واقعا نهال کاری امسال با پارسال را یکی می بینید؟ به خیابان ملل، سرتاسر کمربندی، صیاد شیرازی، خیابان گلشن، شهرک امام و تمام شهرک ها مراجعه کنید ببینید نهال ها را چطور می کارند. این چاله باید پنجاه سانتی متر در پنجاه سانتی متر با عمق پنجاه سانتی متر حفر شود، نهال ها را در یک قد و قواره بکارند، چاله را کود های آماده شده در انبار ها پر می کنند، کنار این نهال ها را چند نی می گذارند و به تمام این ها برچسب زردرنگ دارند. حتما بروید یکی از این نهال ها را دربیاورید ببینید خاک زیر نهال با خاک کنار آن همسان است یا خیر ؟»
او ادامه داد : « بهتر است یا درخت نکاریم ولی اگر قرار هست درخت بکاریم و برای هر درخت چند هزار تومان خرج کنیم، باید به بهترین روش این کار را انجام دهیم، چون این درخت کاشتن در ادامه احتیاج به نگهداری، آب یاری و هرس دارد. کار غلط ادامه غلط دارد. خشت اول چون نهد معما کج تا ثریا می رود دیوار کج.»
شهردار با اشاره سازمان های مردم نهاد گفت :« باید چاره جویی شود و اتاق فکر باید زمینه هم نشینی هم کلامی را فراهم آورد. ولی باور کنید ما آنقدر گرفتار و غرق کار هستیم گاها از خیلی چیز ها نظیر این نرم افزارها غافل می شویم. این نرم افزار ها و سیستم های مدیریتی می تواند سخت افزار شهرداری را برای به سلامت ادامه دادن کار در ماه ها و سال های بعد پوشش حفاظتی دهد. در مسائل عمومی دیگر نظیر بافت تاریخی ، مرتفع سازی و کارهای سایر موضوع های عمرانی هر یک به تنهایی یک گزینه از فعالیت های ما هستند. ولی به عنوان نمونه در موضوع بافت تاریخی حقش همین مقدار است که در سال به آن اعتبار اختصاص می دهیم. ما در هر سال یک خانه از بافت تاریخی خریداری می کنیم و قسمتی از هزینه های ما برای بافت در هر سال در آن خانه و قسمتی هم در بافت انجام می شود. امثال هم 3 خانه را در نظر گرفتیم و نهایتا به نتیجه خرید خانه کبیر رسیدیم. »
شهرار در مورد صحبت یکی از افرادر حاضر در جلسه مبنی بر اینکه شهرداری یک خانه تاریخی را می خرد و ترمیم می کند در حالی که خانه تاریخی دیگری را خریداری کرده و تخریب می کند، گفت:« روزی که خانه امیرامجد را خریدند با این مجوز خریدند که آن خانه میراثی نیست و ما آن خانه را تخریب کردیم که بتوانیم از آن برای هویت بخشی یک میراث فرهنگی دیگر استفاده کنیم. قصد ما این است که خانه ای که پشت شورای شهر به متراژ 2 هزار و 500 متر وجود دارد را خریداری کنیم یک مهمان خانه سنتی نظیر مهمان خانه هایی که در شیراز و یزد در خانه های تاریخی دایر شده است، تاسیس کنیم. قصد داریم در آن خانه که حیاط بزرگی دارد رستوران های مستقلی که غذای محلی استان گلستان را ارائه دهند، داشته باشیم. یکی از راه های حفظ هویت تاریخی و فرهنگی خود همین کار است.»
او در مورد مرتفع سازی با بیان این که شهر گرگان بسیار بسیار غیر متعارف رشد کرده است، گفت :« در صیاد شیرازی و یا الغدیر شما از مقایسه مبدا مسیر تا مقصد که ناهارخوران است شرمنده می شوید. نمی توانیم چشم مسافران را ببندیم و فقط بگوییم ناهار خوران را ببینید. ورودی های شهر ما نیز همین مشکل را دارد شما از پل نصر آباد به شهر وارد شوید ببینید چه اوضاع بهم خورده ای در شهر وجود دارد، این ها باید ساماندهی شود. هرمقدر مرتع سازی اتاق بیفتد حاشیه سازی ها متوقف می شود و این تنها راه است.»
او در مورد تعامل و همدلی با شورای برای نیل به وحدت کاری گفت :«من خودم را در اتفاقات اخیر تبرئه نمی کنم که بگویم من گناهی ندارم و آن ها گناه دارند، اصلا موضوع این نیست که چه کسی تقصیر دارد و ندارد، موضوع این است که چگونه همه با هم ید واحدی شویم برای این شهر که واقعا انسان برایش غصه می خورد. من شهردار شهرهایی مثل گرگان و بالاتر از گرگان، نظیر ساری، بابل، آمل، قائم شهر، گنبد و مینودشت بودم. 25 سال پیش من شهردار بابل بودم، وضعیت 25 سال پیش شهر بابل مطلوب تر از وضعیت فعلی شهر گرگان است، این درد است. 25 سال پیش وضعیت بابل در مسائل هم فکری و راهبری شهرسازی خیلی بهتر از اینجا بود. در این 25 سال که گذشته علم شهرسازی متحول شده است ولی ما هنوز درگیر مقدماتی ترین مسائل در گرگان هستیم. اولین مقدمه تعامل با سرمایه گذار است ما در همین مانده ایم. چه کسی جلوی ما را گرفت ؟ ما امکانات سرمایه گذاری نداشتیم؟ داشتیم ولی این کار انجام نشد و حاصل آن این است که امروز هیچ چیز نداریم. یک شهربازی و تله کابین خوب نداریم. من 23 سال پیش شهردار آمل بودم، بروید شهربازی آمل را نگاه کنید.»
صادقلو که قسمتی از علت عقب ماندگی شهر گرگان را نا همگونی و نا هماهنگی دانست گفت :« اگر شهر اصفهان ارتقا و توسعه پیدا کرده است به این خاطر است که لحظه ای که اسم اصفهان مطرح می شود تمام اختلافات آن ها کنار می رود. و با هم ید واحد می شوند که اعتبارات دولتی برای اصفهان بگیرند. ولی در این جا ما قدری ستیزه داریم که به جای اخذ اعتبارات دولتی بپردازیم کارهای دیگری انجام می دهیم و اعتبارات را هم تقسیم می کنند و تمام می شود. اراده من در تعامل و کار کردن است. من در مسائل مالی و کاری اداره یک سر سوزن گذشت نسبت به خودم و همکارانم ندارم. من نمی گویم که صد در صد انحراف مالی را در شهرداری و سازمان های وابسته جمع کرده ام ولی می گویم درصد سلامت و اخلاقیات مالی و اداری شهرداری بالا بردم. شهرداری پیش از این بنگاه معاملات بود یعنی هر کس که به شهرداری مراجعه می کرد به اندازه اعتبار پروانه ساختمانش در بیرون امکان داد و ستد برای او ایجاد می شد.»
شهردار در ادامه گفت : « من جلوی همه این موارد را بستم و حتی یک مورد را نمی توانید پیدا کنید. جلوی این کار را گرفتم چون همه مردم می دانند که مامن آن ها برای پروانه ساختمان گرفتن شهرداری است نه جای دیگری. مدیریت روی پروژه های عمرانی شهرداری در هنگام آغاز طرح وجود داشت و در زمان پایان پروژه چیزی وجود نداشت. به عنوان نمونه پارکینگ عدالت 17 ، فرهنگ سرا ، پارک بانوان، پل شهید قندهاری، ساختمان شماره دو شهرداری و ساختمان تاکسی رانی و خیل از پروژه های با نام نشان دیگر، همه این ها پروژه ها شروعش معلوم است ولی کسی نمی پرسد که وقتی قرار دارد ساخت و تکمیل یک پروژه 2 سال است چرا 7 سال طول می کشد که تمام شود. یکی از سخت گیری های ما نظام پروژه های عمرانی است در پروژه های عمرانی اولین اولویت ما زمان بندی است، سخت گیری در کیفیت همین حالت را دارد. برنامه ریزی برای کاهش اذیت همسایگان پروژه و همراهی برای تسهیل ترافیک در آن منطقه نیز از اولویت های ما در انجام پروژه های عمرانی است.»
او با بیان اینکه طراحی و زمان بندی پروژه های بر عهده ما نیست گفت : « ما با مشاور قرار داد می بندیم و آن ها می آیند و کارهای مطالعاتی را انجام می دهند. به عنوان نمونه پل زیر گذر سه راه گلشهر که همزان با افتتاح زیرگذر معلم کلنگ زنی خواهد شد. 400 صفحه گزارش تخصصی و زمان بندی در آن وجود دارد که این نشان از آن دارد که برای این پروژه زمان گذاشته اند و همه مسائل ان را به طور جزئی مطالعه کرده اند. این پروژه معارض داشت و شورای شهر با آن معارض همراهی کرد، معارضی که برای 25 سال قبل است و برای امروز من نیست. این معارض مدعی است که من 30 میلیارد تومان از شهرداری پول می خواهم. من نمی توانم این کار را انجام دهم و دلیلی برای این پیدا می کنم که به معارض 25 سال پیش که 30 میلیارد تومان پول می خواهد، پول بدهم.»
او در ادامه گفت : « این کار همه پروژه سه راه گلشهر و هم زمان را برای ما بلوکه کرد و ما سریعا به مشاور پروژه زیرگذر معلم گفتیم که در زمان بندی این پروژه تجدید نظر کند. آن ها هم شیفت های دیگر را تعریف کردند و پروژه به طور شبانه روزی در حال پیشرفت است. برنامه افتتاح به یک شب قبل ( شب چهارشنبه سوری) منتقل شد. پروژه گلشهر که انشالله کلنگ زنی خواهد شد تنها پروژه پل 3 سطحی است، پروژه زیرسطح آن همزمان با افتتاح زیرگذر میدان معلم کلنگ می خورد، همسطح آن برای دوربرگردان های شالیکوبی به گلشهر و شالیکوبی به شالیکوبی و نهارخوران به ناهارخوران انجام می شود. رو گذر گلشهر از گلشهر 2 شروع می شود و قوس می خورد و در بلوار ناهارخوران پایان می یابد. اگر داخل گلشهر باشیم زیرگذر چپ گرد است. چون مشکل معارض پیدا شد این سه سطح را در سه فاز تعریف کردیم، در حال حاضر زیرگذر را در داخل بلوار ناهارخوران اجرا می کنیم و زمان افتتاح آن نیز حتما قبل از 25 اسفند 94 است چون ما زمان بندی 12 ماهه داریم برای این پروژه، این پروژه 15 فروردین 94 شروع به کار می کند.»
او با بیان اینکه متاسفانه گاهی تک بعدی به انجام کارها پرداخته می شود، گفت :« المان میدان بسیج از این پروژه های تک بعدی است، ساخت المان تمام شد به سرمایه گذار واگذار کردند ولی هیچ وقت به بهره برداری نرسید به جز شب افتتاح ، مشکلات آن حل شد و مجوز های لازم برای آن گرفته شده و کارهای قانونی انجام شده است. در روزنامه های سراسری آگهی مناقصه چاپ شد و 7 8 روز دیگر مهلت آن تمام می شود و پیمانکار جدیدی را برای تکمیل رستوران و مغازه های زیر المان انتخاب خواهد شد. انشالله تا اواسط فروردین رستوران گردان المان هم به بهره برداری خواهد رسید.»
شهردار در پایان ابراز امیدواری کرد که این گونه جلسات ادامه دار باشد و در آینده هم با جوانان دیدارهایی نظیر این دیدار داشته باشد.