تکرار افراط گرایانه تفاوت در مقام سخن و اقدام میان برخی از مسئولان ارشد دولت یازدهم تبدیل به یک رویه ثابت شده است که این دوگانگی در حرف و عمل می تواند از دولت به میان مردم سرایت کرده و آثار زیانبار متعددی را بر پیکره جامعه وارد کند.
به گزارش پایگاه عدالت خواهان" تازه ترین مصداق دوگانگی در دولت یازدهم را می توان در رفتار و گفتار علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی(!) اعتدالیون مشاهده کرد.
علی جنتی روز سه شنبه 11 خردادماه به بهانه ایام سالگرد رحلت بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، به حسینیه جماران رفت و گفت: "امام خمینی(ره) به ما ساده زیستی، تهذیب نفس، وحدت گرایی و مقابله با هواهای نفسانی را آموخت".
شنیدن این سخنان از یک مقام مسئول در انقلاب اسلامی در نگاه نخست تحسین برانگیز و قابل تقدیر است و این امید را در دل های مستمعین ایجاد می کند که دانش آموختگان پای مکتب امام خمینی(ره)، درس "ساده زیستی" را به درستی از ایشان فرا گرفته و در رفتار خود به تصویر کشند؛ اما وقتی گوینده همین عبارات، رفتاری متفاوت از آنچه که می گوید، را مرتکب می شود، امیدها به سرعت تبدیل به یاس شده و این تفاوت در گفتار و رفتار، اثرات منفی بیشتری را در سطح جامعه به وجود می آورد.
حال، پس از خواندن سخنرانی علی جنتی، اقدام عملی وزیر ارشاد در 4 روز قبل از آن را مورد بازخوانی قرار می دهیم. رسانه ها روز جمعه 7 خردادماه با انتشار خبری نوشتند: "پنجمین دوره حراج تهران با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون هنری وزارت ارشاد، محمد بهشتی، علی دایی، عاطفه رضوی و الناز شاکردوست در هتل پارسیان آزادی برگزار شد. این حراج با فروش 79 اثر در مجموع به قیمت 25 میلیارد و 362 میلیون تومان رکورد زد. در این حراج 6 اثر بالای یک میلیارد تومان چکش خورد"! (تصویر ذیل)
آیا میان آن سخنان علی جنتی درباره درس "ساده زیستی" امام خمینی(ره) با این رفتار او و حضور در جمع میلیاردرها، همخوانی وجود دارد؟ نام این تفاوت در رفتار و گفتار را چه می توان گذارد؟
فارغ از اینکه اصولا حضور وزیری که عنوان وزارتخانه اش فرهنگ و ارشاد اسلامی" است، در چنین جمعی با کدام توجیه صورت می گیرد، اما علی جنتی به افکار عمومی پاسخ دهد که خرید و فروش دهها میلیاردی آثار هنری (که هرگز درصدد کاهش ارزش و اعتبار آثار نیستیم) با کدام معیار "ساده زیستی" تطابق دارد؟!
نکته تاسف برانگیزی که لازم است در پایان این دوگانگی در حرف و عمل یک مقام ارشد دولت یازدهم به آن اشاره ای گذرا شود، به غیبت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی(!) در بزرگترین رویداد قرآنی کشور بازمی گردد؛ جایی که قاریان قرآن از 80 کشور جهان شامل 32 کشور از آفریقا، 23 کشور از آسیا، 20 کشور از اروپا، 2 کشور از آمریکا و یک کشور از اقیانوسیه، در سی و سومین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در مصلی تهران با هم به رقابت پرداختند اما علی جنتی نه در مصلی تهران حضور داشت و نه در دیدار قاریان با امام خامنه ای در حسینیه امام خمینی(ره)!