هفته گذشته هیئت دولت بخش هایی از شبه جزیره میانکاله که در اصل متعلق به استان گلستان است و فقط راه زمینی آن از شهرستان بهشهر می باشد را به استان گلستان واگذار کرد.
در پی این مصوبه، نمایندگان مازندران اعتراضات خود را به شکل های قرون وسطایی و با ادبیات بسیار نامناسب بیان کردند و کشمکشها آرام آرام از پنجم اسفندماه بین نمایندگان دو استان مازندران و گلستان آغاز شد.
آیتالله نورالله طبرسی نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری هم با انتقاد از مصوبه اخیر هیئت دولت، این اقدام را باعث ایجاد "تنش اجتماعی" دانست و توصیه کرد؛" نباید به اینگونه اختلافات در کشور دامن زد."
وی همچنین با اشاره به"راه زمینی میانکاله از محدوده مازندران" اعلام کرد؛ "چه طور تصمیم گرفته میشود که این قسمت از استان مازندران جدا شود."
مدیرکل محیط زیست مازندران هم به این مصوبه هیئت دولت انتقاد داشت و ضمن اعلام مراتب نگرانی خود از وضعیت فعلی پناهگاه حیات وحش میانکاله، کمکاریهایی که در این زیستکره انجام شده را از چشم برخی همکاران خود دیده و از معرفی آنها به دادگاه سخن گفت.
ناصر مهردادی، میانکاله را متعلق به جهان دانست و از تشکیل کمربند انسانی برای حفاظت از میانکاله گفت تا با این کار، از فعالیت سودجویان اقتصادی جلوگیری شود .
اعتراض به مصوبه اخیر هیئت دولت، به همینجا ختم نشد و حجتالاسلام سید ابراهیم میراحمدی امام جمعه گلوگاه هم از انتقاد به آن چشمپوشی نکرد و دیروز در خطبههای نماز جمعه، الحاق بخشهایی از شرق مازندران به همسایه شرقی را محکوم کرد و آن را موجب رنجش دل مردم مومن و ولایتمدار و خانوادههای معظم شهدا، عنوان کرد.
گلوگاهیهای با غیرت همچنین در نماز جمعه هفته گذشته طومار اعتراضآمیزی در پاسخ به این تصمیم هیئت وزیران تهیه کردند.
بالاخره اعتراضات مردم و مسئولان مازندران نتیجه داد و ساعاتی پیش استاندار مازندران اعلام کرد:" هیئت دولت مصوبه جدایی میانکاله از مازندران را پس گرفت."
وی لحظاتی پیش هم از تماس خود با وزیر کشور و منتفی بودن مصوبه مذکور خبر داد و گفت: "وزیر کشور به من اعلام کرد در مصوبه هیئت دولت بحث جدا شدن میانکاله از مازندران مطرح نشد. "
محمدتقی نورزاد فرماندار بهشهر در نشست با خبرنگاران شرق مازندران، میانکاله را جزیی جداناشدنی از بهشهر و مازندران دانست و افزود: "هیچکس برای میانکاله دلسوزتر از مردم این منطقه نیست."
راه حل اساسی تشکیل کارگروهی ویژه است
همه این واکنش ها درطی چند روز روی داد در حالی که در استان گلستان هنوز نماینده ولی فقیه ، ائمه جمعه و جماعات ، مسئولان شهرستانهای بندرگز و بندرترکمن هیچگونه واکنش رسانه ای معناداری نشان نداده اند .
از استانداری گلستان هم پیام دلگرم کننده ای برای مردم استان در حمایت از میانکاله و مصوبه قانونی دولت مخابره نشده و مردم استان همچنان منتظرند تا نظرات دکتر صادقلو را در این مورد بدانند.
تحلیلگران بومی معتقدند یکی کاربردهای استاندار بومی در همین موارد است که باید برای کسب و دفاع از منافع استان به صورت جدی و فعال در مسائل وروئ پیدا کند . بنابراین سطح انتظارات از دکتر صادقلو استاندار گلستان در این مورد خیلی زیاد است .
اگر وضعیت به همین روند پیش برود و مسئولان استانی در جایگاه های مختلف توان چانه زنی در سطح کشوری را نداشته باشند نمی شود در تامین نیازها و توسعه اساسی استان ، دور نمای روشنی را ترسیم کرد .
ضمن تشکر از نمایندگان استان گلستان در مجلس شورای اسلامی ، بنظر می رسد در برهه فعلی سکوت هیچ مسئول گلستانی جایز نیست و همه آنان باید در قبال الحاق میانکاله برای توسعه و آبادانی استان احساس تکلیف کنند و با تشکیل کارگروهی ویژه از میان نمایندگان مجلس ، استانداری ، ائمه جمعه و ... این موضوع را به صورت جدی و خاص پیگیری نمایند .