به گزارش پایگاه خبری عدالت خواهان گلستاندرپی اعتراض و اعتصاب برخی از کامیون داران و رانندگان تریلی شهرهای؛ شیراز، سیرجان، یزد و دیگرشهرهاجهت مطالبه حقوق خود، مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه های شیراز و مجمع دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز در بیانیه ای ضمن حمایت از ایشان خواستار پاسخگویی و رسیدگی مسئولان مربوطه شدند.
در بخشی از این بیانیه آمده بود: " جای بسی تاسف و حیرت است که برخی مسئولین با اعتراض صنفی برخی کامیون داران که از این ملت و از این کشورند، برخورد گاز انبری می نمایند و سعی بر آن می کنند که اعتراض مشروع آنان را نوعی تشویش اذهان یا آشوب عمومی قلمداد نمایند.
متاسفانه ما شاهد هستیم در فضایی که تحریمها فشارهای کمرشکنی بر صنعت حمل و نقل ما وارد آوده است برخی با طراحی سازکار قانونی ناقص و برخی دیگر با اقدامات غیرقانونی مکمل این سازوکار درآمدهای بسیار کلانی از شرایط سخت پیش آمده برای خود تحصیل مینمایند."
درخصوص بررسی وضعیت دقیق باربری ها که خود راننده گان معترض بهتر به آن واقف هستند، مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاههای شیراز وتشکل دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز در نشستی از آقایان؛ علی اکبر قربانی زاده و رضا غلامی دعوت کردند که مشروح سخنانشان در ادامه می آید.
روزی که درتنگنا ومحدودیت ها بودیم، رانندگان و کامیونداران در لبیک به فرمان امام(ره) برای تخلیه ی بار کشتی ها از بنادر کشور راهی جنوب می شدند و در جبهه ها حضور داشتند و شهید می دادیم .حالا هم که رهبری هستند و می فرمایند؛ مقابله با فساد و قاچاق و رانت،در راه مبارزه با فسادمالی و تخلفات باربری ها ایستادگی می کنیم.
اینها بخشی از حرف های یک راننده ساده بود که فریاد اعتراض و عدالتخواهی چند ساله خود و دیگر راننده گان را به گوش ما می رساند،بغض های فرو خورده ای که به قول خودش جایی برای گفتنش نداشتند.
طی چند روز گذشته در شهرهای مختلفی چون؛ شیراز، بندر عباس،بوشهر، اصفهان و یزد شاهد اعتراض و اعتصاب چندین هزار نفری راننده کامیون و تریلر ها بودیم که علت اعتراض مواردی چون؛ نحوه توزیع بار، داد و ستدهای غیرمتعارف و پارتی بازی،سلیقه ای و غیرقانونی بودن نرخ حق کمیسیون توسط شرکتهای باربری ها اعلام شد.
درخصوص بررسی وضعیت دقیق باربری ها که خود راننده گان معترض بهتر به آن واقف هستند، مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاههای شیراز وتشکل دانشجویی آرمان دانشگاه شیراز در نشستی از آقایان؛ علی اکبر قربانی زاده و رضا غلامی دعوت کردند.
قربانی زاده و غلامی که نامه وامضاهای هم صنفی های خود را نیز به همراه داشتند،از مشکلات ۴ ساله خود می گفتند که راننده گان در پایانه باربری و مشخصا باربری بندرعباس با آن مواجه هستند.راننده گانی که یا مجبور به رشوه دادن و رشوه گرفتن میشوند یا ناچار به دریافت بارهایی با قیمت پایین یا اخراج و بی کار شدن.
با وجود استهلاک ماشین و هزینه های جاری از دستمزد شوفر تا پول لاستیک، گازوئیل،روغن موتور و… متاسفانه دریافتی راننده گان کفاف زندگی شان را نمی دهد.
به گفته این دو راننده سخت کوش، بایستی طبق قانون بارهایی که تجار داخلی یا خارجی وارد اسکله وبنادر می کنند به پایانه باربری ها منتقل شود و بعد از آن ستاد اعلام بار که به مثابه یک صافی عمل می کند، پس از تفکیک و قیمت گذاری بارها، اسامی راننده گانی که در صف انتظار هستند را اعلام و بارها را تقسیم کند.
اما باربری ها ومشخصا پایانه باربری بندرعباس به عنوان بزرگترین مرکز درکشورمان به یک دلال اداری تبدیل شده و عموما بدون توجه به این مراحل با رشوه و حق کمیسیون های ۴۰ و۵۰ درصد بار را به راننده گان انحصاری خود تحویل می دهند، درصورتی که طبق قانون حدود ۱۰ درصد حق دریافت کمیسیون از راننده گان را دارند.
علی اکبر قربانی زاده در توضیح مالکیت انحصاری باربری ها گفت: پایانه باربری بندر عباس بدون هیچ محدودیتی کامیون و تریلر هایی را به مالکیت خود درمی آورد که در ظاهر کار خلاف قانونی نیست اما درواقع این دور زدن قانون است، چرا که بارهای خوب را به راننده گان خود می دهند و اگر به طور مثال یک بار ۳ میلیون تومان میشود، ۲ میلیون تومان برای راننده است و یک میلیون تومان برای باربری و دیگر راننده گان از حق خود محروم می شوند.
نفوذ فقط سیاسی و فرهنگی نیست در قانون هم مسئله نفوذ هست. کسانی که منافعی دارند اجازه نمی دهند روند قانونی درسیستم باربری اعمال بشود.
رضا غلامی در ادامه خاطر نشان کرد که حتی برخی بارها به باربری ها منتقل نمی شود و با ارتباط نماینده یا دلال که راننده و تاجر را به هم وصل می کند، بارها مستقیما بارگیری و به تهران یا دیگر شهرها منتقل می شود که دراین میان کالای قاچاق به راحتی رد وبدل می شود.
وی به ورود کالای قاچاق آمریکایی و حتی اسرائیلی هم اشاره کرد وگفت: ردیف اول کامیون را کالای چینی پر می کنند و درآخر کالاهایی که ورودشان ممنوع است را بارگیری می کنند و پشت سر همه این قضایا دست های قدرت و ثروت پنهان است.
قربانی زاده که مانند دیگر همکاران خود سختی گرما و هوای شرجی جنوب و دغدغه تامین معیشت خانواده را چشیده است می گفت چرا باید فلان مسئول در رسانه فرصت حرف زدن داشته باشد اما من به عنوان یک راننده و شهروند حق صحبت کردن واعتراض نداشته باشم.چرا برای احقاق حق خودم اگر اعتراض و اعتصاب کنم به عنوان اغتشاشگر باید بازداشت بشوم.
روزی که درتنگنا ومحدودیت ها بودیم، رانندگان و کامیونداران در لبیک به فرمان امام(ره) برای تخلیه ی بار کشتی ها از بنادر کشور راهی جنوب می شدند ودر جبهه ها هم حضور داشتند و شهید می دادیم .حالا هم که رهبری هستند و می فرمایند مقابله با فساد و قاچاق و رانت،در راه مبارزه با فسادمالی و تخلفات باربری ها ایستادگی می کنیم، اگر حتی کاری هم برایمان نشود همینکه در مسیر عدالت خواهی برای خودم ویک میلیون راننده هستم، لبیک به رهبرم است و برایم اجر اخروی دارد.
به گفته وی یک میلیون راننده در کشورمان درحال خدمت رسانی هستند که با احتساب خانواده هایشان و دیگر افرادی که در این حیطه فعالیت دارند، حدود ۷ یا ۸ میلیون نفر می شوند.
و مسئولین موظف به پاسخگویی هستند و در سالی که به نام "اقتصاد مقاومتی اقدام وعمل ” نامگذاری شده با وجود تاکید مقام معظم رهبری بر مبارزه با فساد، رانت و جلوگیری از ورود کالای قاچاق وغیر ضرور بر مسئله باربری ها چاره اندیشی کنند.
قربانی زاده و غلامی که معتقد به رزق حلال و مقابله با ظلم وفساد باربری ها هستند به همراه بخش عظیمی از راننده گان در سالهای جاری نامه نگاری های متفاوتی از دفتر ریاست جمهوری، مجلس، دفتر ائمه جمعه، استانداری بندر عباس ودیگر مسئولان داشتند اما به نظر ایشان باربری بندرعباس به یک سیستم فاسد تبدیل شده که با تغییر اشخاص و پیگیری های موقت،فایده ای به حال راننده گان و از آن مهمتر اقتصاد کشور نخواهد داشت وسیستم باید تغییر کند نه آدم ها.
این دو راننده معترض در پایان به استفتاء از آیت الله مکارم شیرازی در حرام بودن پول از مالکیت انحصاری باربری ها نیز اشاره کردند.
طبق گزارشات رسیده راننده گان تریلر و کامیون دارها در صورت عدم پاسخگویی مسئولان مربوطه در ۲۰ اردیبهشت ماه تحصن سراسری خواهند داشت.
در بندر عباس به عنوان ” مادر شهر باری ایران” دلال بازی و بی عداتی موجب شده که به گواه آمارهای سازمان پایانه حمل و نقل جادهای ۱۴ هزار کامیوندار در بندرعباس در حدود یک ماه در صف بار بمانند و کامیون های انحصاری با تضیع حقوق دیگران با سود های کلان حمل بار کنند.