به گزارش پایگاه عدالت خواهان"در حالی که رکود سنگین بر بازار مسکن، ورشکستگی برخی از واحدهای تولیدی و خسارات سنگین بخش کشاورزی از مدیریت ضعیف دولت حکایت دارد، یحیی آلاسحاق، رئیس شورای راهبردی اقتصاد مقاومتی اتاق ایران از کاهش تولید بنگاههای کوچک و متوسط از ۷۹درصد به ۲۱درصد خبر داده است. این وضعیت در حالی ایجاد شده که دولت چندی پیش اعلام کرد که رشد اقتصادی کشور به ۸.۹درصد رسیده است. رشد اقتصادی که به اعتراف آمار و ارقام خود مسئولان، ناشی از فروش نفت است. این کاهش قابل توجه، نشانهای از ضربات سهمگین رکود دامنهدار و عمیق اقتصاد ایران به بخش خصوصی و تعاون است.
درحالی که بنگاههای کوچک و متوسط کشور در حال زوال هستند، در کشورهایی مانند آلمان و اتریش بیش از ۸۰درصد تولید ملی مربوط به بنگاههای کوچک و متوسط است، دلیل این توجه به بنگاههای کوچک و متوسط این است که به نسبت صنایع بزرگ، بنگاههای کوچک و متوسط به مراتب از تسهیلات دولتی کمتری برخوردار بوده و عمدتاً توسط بخش خصوصی و تعاونی اداره میشوند.
از سوی دیگر بیش از ۵۰درصد اشتغال و حدود ۳۳درصد تولید ناخالص داخلی کشور در بنگاههای کوچک و متوسط صورت میگیرد که این کاهش تولید، نشانهای از افزایش بیکاری و کاهش رشد اقتصادی از این حیث است.
حال سوال این است که وقتی بنگاههای اقتصادی ورشکسته شده اند، رشد اقتصادی از بخش اتفاق افتاده است؟