به گزارش پایگاه عدالت خواهان" مشرق "در حالیکه طی روزهای گذشته از شدت درگیریها در محورهای مختلف جنوب و غرب شهر حلب بطرز محسوسی کاسته شده، نیروهای ارتش و بسیج مردمی سوریه با پیشروی گسترده در غوطه شرقی دمشق مناطق جدیدی را از اشغال گروههای تروریستی تکفیری پاکسازی کردهاند.
تحولات میدانی جبهه دمشق و حاشیه دمشق
حمله ارتش به حوش الظواهره/شکست عملیات ذات الرقاع جیش الاسلام
نیروهای ارتش و بسیج مردمی سوریه پس از سیطره بر حوش الفاره و حوش النصری از روز گذشته حملات وسیعی را برای سیطره بر منطقه حوش الضواهره واقع در 4 کیلومتری شرق شهر دوما معروف به پایتخت تروریستهای تکفیری در غوطه شرقی دمشق آغاز کرده اند که با پیشرویهایی همراه بوده است. در صورت موفقیت نیروهای دولتی سوریه در سیطره بر این منطقه خط امدادی تروریستهای تکفیری میان شهر دوما - شیفونیه با خطوط مقدم نبرد در منطقه میدعانه و حوش شلق قطع خواهد شد.
این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که میدعانه طی روزهای گذشته یکی از کانونهای اصلی درگیری میان دو طرف بوده است. گروه جیش الاسلام چند روز پیش با انتشار بیانیههایی از آغاز عملیات ذات الرقاع 1 با هدف سیطره بر روستا و فرودگاه مرج السلطان خبر داده بود اما بنابر آخرین اطلاعات دریافتی از منابع میدانی حملات آنها با واگنش کوبنده ارتش سوریه و گروه های هم پیمان آن شکست بسیار سختی خورده و تلفات و خسارات سنگینی به سازمان رزم و تسلیحاتی آنها وارد آمده است.
اما در حالیکه حملات تروریستهای تکفیری برای اشغال مجدد مناطق از دست رفته در غوطه شرقی با شکست سختی مواجه گردیده، جیش الاسلام (القاعده) عملیات گسترده ای تحت نام "ذات الرقاع۲" در بخش شرقی منطقه مرزی سوریه با لبنان موسوم به القلمون علیه مواضع نیروهای دولتی سوریه آغاز کرده است. بنابر ادعای این گروه، هدف از این عملیات سیطره بر روستای "ابوشامات" در نزدیکی اتوبان راهبردی دمشق- بغداد بوده و بیش از 2 هزار تروریست تکفیری در آن مشارکت دارند. در حالیکه جیش الاسلام (القاعده) از پیشروی های گسترده خود در منطقه خبر داده اند، منابع میدانی نزدیک به ارتش بر دفع موج نخست حملات تاکید کرده اند.
به گزارش مشرق، روستای ابو شامات از معدود مناطق استان حاشیه دمشق است که علی رغم تلاش های تروریستهای تکفیری از ابتدای بحران سوریه در سال 2011 همچنان در کنترل نیروهای دولتی این کشور قرار داشته است. این روستا در شرق شهر الضمیر واقع شده که مهمترین مرکز بارانداز کاروانهای سلاح و نیروی وارد شده از مرز سوریه با اردن برای تروریستهای مستقر در القلمون و غوطه شرقی دمشق میباشد. غوطه شرقی دمشق از ابتدای بحران سوریه در سال 2011 کاون اصلی فعالیت ده ها گروه مسل تکفیری وابسته به شبکه القاعده بوده است.
از مهمترین گروههای تروریستی تکفیری فعال در آن میتوان به "جیش الاسلام، فیلق الرحمن، اجناد الشام، جبهه النصره، احرارالشام" اشاره کرد. حامیان تروریستها در ابتدای بحران سوریه با تسلیح و تجهیز و سازماندهی گسترده گروه های مذکور در صدد حمله سراسری به شهر دمشق از دروازههای شرقی آن و ساقط کردن دولت سوریه بودند اما در عملیاتهای پی در پی ارتش سوریه و گروه های مدافع حرم حضرت زینب (س) بخشهای وسیعی از آن از اشغال تروریستها بازپس گرفته شده است.
تحولات میدانی جبهه حلب
ادامه نبردها در غرب حلب/تلفات سنگین تروریستها
نبردها در محورهای جنوب و جنوب غربی شهر حلب طی سه روز گذشته از شدت کمتری برخوردار بوده است. پس از هجوم هزاران تروریست تکفیری القاعده به مواضع نیروهای دولتی سوریه و گروههای هم پیمان آنها در حی الراموسه حلب و ادعای آنها مبنی بر شکستن محاصره محلات شرقی، نیروهای دولتی سوریه ضمن دفع این هجوم اقدام به طراحی و اجرای پاتکهای پی در پی و بمبارانهای شدید مواضع و خطوط تدارکاتی آنها در غرب حلب و شرق استان ادلب کردهاند.
دور جدید درگیریها میان دو طرف از روز گذشته با حمله نظامیان سوری به مواضع گروههای تروریستی تکفیری در مجموعه آپارتمانهای 1070 واحدی واقع در بخش غربی شهر حلب آغاز شده که طی آن پس از نبردهای سنگین 25 بلوک از اشغال تروریستها خارج و بطور کامل پاکسازی گردید. هدف نیروهای ارتش سوریه از سیطره بر این منطقه بدست آوردن اشراف آتش بیشتر بر روی معبر باریک ایجاد شده توسط تروریستها مابین مناطق تحت سیطره آنها در محله راموسه به داخل محلات شرقی تحت محاصره می باشد.
همزمان درگیری های شدیدی میان دو طرف در مناطقی همچون "صنوبرات، المقلع و ام القرع" واقع در جنوب حلب نیز گزارش شده که در آنها از انواع تسلیحات سنگین استفاده شده است. بمب افکن های روسی و سوری نیز در آسمان منطقه حضور گسترده ای داشتند. گفته می شود طی تنها کمتر از 24 ساعت اخیر بیش از 125 حمله هوایی علیه اهداف تروریستها شامل اماکن استقرار، انبارهای سلاح و مهمات، خطوط تدارکاتی و مراکز فرماندهی و هدایت عملیات آنها صورت گرفته است.
شدید ترین حملات هوایی علیه خطوط تدارکاتی تروریستها در استان ادلب بویژه مناطق بخش شرقی آن که با غرب حلب هم مرز است صورت گرفته که طی آن جنگنده بمب افکن های روسی و سوری مواضع تروریستها در شهرهایی مانند سراقب، معره النعمان، بنش، تفتناز، و ادلب تحت سیطره گروه تروریستی تکفیری بین المللی القاعده را شدیدا بمباران کرده و تلفات و خسارات سنگینی را به آنها وارد آورده اند.
این حملات که گفته میشود از زمان اشغال شهر توسط ائتلاف تروریستی تکفیری جیش الفتح به رهبری القاعده بیسابقه و سنگین به شمار میرود بانک اهداف مختلفی هدف قرار گرفته و تا زمان نوشتن این گزارش همچنان ادامه دارد، هر آنچه متعلق به تروریستها به شمار میرود، نابود شده است. برخی از منابع میدانی نزدیک به ارتش سوریه معتقدند که گسترش حملات به استاد ادلب تحت کنترل القاعده با سه هدف نابودی زیرساختهای نظامی این گروه، انهدام خط اصلی تدارکاتی و نیرو برای تروریستهای مستقر در غرب حلب و زمینهسازی برای آغاز عملیات آینده محور مقاومت در این مناطق ارزیابی کردهاند.
}
حمله جدید تروریستها به شمال غرب حلب
گروههای تروریستی تکفیری از ساعتی پیش حملات جدیدی را بر علیه مواضع نیروهای دولتی سوریه آغاز کردهاند. به گزارش منابع میدانی، کانون این درگیریها در منطقه جمعیت الزهراء واقع در شمال غربی حلب قرار دارد که طی آن تروریستها با انفجار نفربر بمبگذاری شده کنترل از راه دور در نزدیکی مواضع نیروهای ارتش سوریه برای نفوذ بر این منطقه تلاش می کنند. منابع نزدیک به ارتش سوریه تاکید کرده اند که تصاویر منتشر شده از سوی تروریستها مبنی بر انهدام مقر نظامیان سوری در این انفجار کذب محض بوده و نفربر مذکور پیش از راه افتادن در داخل مقر القاعده منفجر گردیده است.
بلافاصله پس از انفجار خودروی بمبگذاری شده صدها تن از نیروهای انغماسی (تروریستهای اموزش دیده مجهز به کمربندهای انفجاری) گروههای وابسته به القاعده به منطقه حمله ور شده و درگیری های شدید میان دو طرف با شدت ادامه دارد. شیوه هجوم تروریستها به این منطقه دقیقا مشابه حملات آنها به مناطق مختلف حلب طی ماههای گذشته یعنی استفاده از خودروهای بمبگذاری شده انتحاری و حملات تیمهای آموزش دیده و پر تعداد مهاجم مجهز به نفربرهای زرهی مورد حمایت تانکها و پوشش آتش سنگین یگانهای توپخانه و خمپارهانداز بوده است.
استفاده از تاکتیک زمین مسلح، استقرار گستردهتر تیمهای ضد زره مجهز به موشکاندازهای توفان، دهلاویه و ... به همراه ایجاد استحکامات جدید در مناطق بازپس گرفته شده از تروریستها موجب دفع آسان این حملات خواهد شد. به محض آغاز حملات، رسانههای نزدیک به تروریستها موج جدیدی از حملات تبلیغاتی، انتشار شایعات و اخبار دروغین با هدف استفاده از تاکتیکهای جنگ روانی علیه نیروهای محور مقاومت شروع کردهاند. در همین راستا اخباری مبنی بر سیطره کامل بر حی جمعیت الزهرا، شهادت فرماندهان ارشد حزب الله، تلفات سنگین نیروهای خودی و ... همگی عاری از صحت بوده و تنها با هدف تخریب روحیه و ایجاد سردرگمی در میان مدافعان منطقه صورت گرفته است.
بر اساس آخرین اخبار دریافتی از منابع میدانی نیروهای ارتش سوریه با پشتیبانی رزمندگان بسیج مردمی و گروه های هم پیمان خود حملات سنگین تروریستها را بطور کامل دفع کرده و انتشار اخباری مبنی بر نفوذ یا سیطره بر منطقه جمعیت الزهرا حلب عاری از صحت و کذب محض میباشد. منطقه جمعیت الزهرا در محاورت دو محله بنی زید و للیرمون قرار دارد که در عملیات دو هفته پیش نیروهای نظامی سوری از اشغال 5 ساله گروه های تروریستی تکفیری القاعده و ارتش آزاد آزاد و پاکسازی شده بود.
شکست حمله تروریستها به جاده خناصر - اثریا
به موازات نبردها در جبهه های مختلف حلب، گروههای تروریستی تکفیری جاده خناصر - اثریا واقع در حاشیه جنوبی شهر حلب را هدف حملات خود قرار دادند. بنابر گزارشهای منتشره، گروه جیش النصر وابسته به ارتش آزاد عامل این حمله بوده که طی آن پاسگاه "الغزلان" نیروهای دولتی سوریه هدف قرار گرفته اما با مقاومت نیروهای نظامی مستقر در آن شکست سختی خورده است. در این عملیات 14 تن از نیروهای مهاجم به هلاکت رسیدند که اجساد انها در منطقه اطراف پاسگاه باقی مانده است.
کلاه گشاد آمریکا بر سر ترکیه
سپردن منبج به شبه نظامیان چند ملیتی کرد
از شهر منبج واقع در حاشیه شمالی استان حلب سوریه خبر می رسد که شبه نظامیان چند ملیتی وابسته به آمریکا کنترل کامل آن را بر عهده گرفته اند. عملیات نیروهای وابسته به امریکا از دو و نیم ماه پیش با محاصره شهر منبج آغاز شده و در ادامه با حملات وسیع به محلات داخلی این شهر ادامه یافته است. نیروهای داعش در جریان درگیری های این شهر تلفات و خسارات سنگینی را به مهاجمین وارد اوردند که از جمله آنها میتوان به هلاکت چندین نظامی آمریکایی و شبه نظامیانی از اروپا و اقصی نقاط جهان اشاره کرد.
گفته میشود دولت آمریکا بعنوان عامل اصلی مدیریت و فرماندهی عملیات اشغال منبج پس از مواجه شدن با مقاومت شدید داعش به ترکیه فشار وارد کرده تا عناصر این گروه را وادار به خروج از شهر کرده تا از کشته شدن غیرنظامیان باقی مانده در آن جلوگیری گردد. این موضوع از آن جهت حائز اهمیت بود که تنها در یکی از بمباران های شدید هواپیماهای آمریکایی علیه مناطق مسکونی این شهر 300 غیرنظامی بی گناه جان خود را از دست داده و جنجال رسانه ای گسترده موجب شد تا دولت آمریکا رسما شبه نظامیان کرد را به ارائه آمار غلط در این باره متهم و از خود سلب مسئولیت کند.
بدنبال درخواست آمریکایی ها از دولت ترکیه بیش از دو هزار تن از اعضای داعش به همراه خانواده های خود منبج را ترک و به شهر جرابلس در نزدیکی خط مرزی سوریه با ترکیه منتقل شدند. داعش با هدف جلوگیری از بمباران کاروان خود توسط بمب افکن های آمریکایی اقدام به ربایش دو هزار نفر از ساکنین شهر منبج کرده است. از سوی دیگر با اعلام رسمی خبر آزادسازی منبج توسط شبه نظامیان کرد چند ملیتی، کنترل کامل این شهر عرب نشین بدست آنها افتاده است.
امری که مورد مخالفت جدی ترکیه قرار داشته و گفته می شود که پیش از آغاز حمله به این شهر ترکها طی مذاکرات خود با امریکایی ها نسبت به این اقدام هشدار جدی داده بودند. در همین راستا آمریکا با مشارکت چند گروه وابسته به ارتش آزاد سوریه که مستقیما از سوی سازمان اطلاعات ترکیه هدایت و مدیریت می شود، موافقت کرده بود. سیطره شبه نظامیان کرد بر منبج گام مهمی در مسیر ایجاد و یکپارچه سازی مناطق کردنشین در نوار مرزی شمالی سوریه با جنوب عموما کردنشین ترکیه می باشد.