به گزارش پایگاه عدالت خواهان" تغییر مدیر مسئول روزنامه همشهری گرچه از دیدگاه برخی رسانههای مخالف اقدامی عجولانه تلقی گردید، اما این القای نادرست، از میزان هوشمندانهبودن این اقدام شهردار جدید تهران ذرهای نکاهید، چرا که تنها با بررسی 46 رسانه پربازدید و پرمخاطب در فضای مجازی این پیام دریافت شد که شهروندان تهرانی در انتظار اقدامات آگاهانه و فوری منتخبان خود هستند.
بهمعنای دیگر، دوران فعلی در مدیریت شهری و همچنین مدیریت کشور را میتوان «دوران تحول فکری جامعه» دانست که وعدههای بدون پایه و اساس و سادهانگارانه برخی کاندیداها، چه در سطح ملی و چه در سطح شهری و محلی دیگر بر تفکر رشدیافته و بالغ مردم ایران تاثیر چندانی ندارد و از همین رو نیز مسئولیت مدیران شهری در قبال برآوردهکردن انتظارات و مطالبات مردمی آگاه بسی سنگینتر است.
نتایجی که از بررسی بازخورد رسانههای مختلف اعم از کانالهای تلگرامی، اینستاگرام، سایتهای خبری و خبرگزاریها در کمتر از 24 ساعت از اعمال اولین تغییر محمدعلی نجفی به دست آمد، گویای بازدید بیش از یکمیلیونی در کانالهای تلگرامی و بیش از 1968 لایک در فضای اینستاگرام است.
نکته جالبی که در این بررسی نهان است، اتخاذ حجم محدودی از جامعه آماری رسانههای موجود است که با وجود توجه به این نکته نیز استقبال بیسابقه و دامنه گسترده خبری، نتیجهای قابل تامل را به بار آورده است.
شاید در نگاهی سطحی این تغییر فقط در عکس صفحه نخست روزنامه همشهری و حضور افرادی که 14 سال از این رسانه پرمخاطب منع شده بودند، در این عکس، صرفا یک حرکت نمادین به حساب آید، اما اگر نگاه خود را کمی عمق داده و ابعاد بیشتری از این تغییر را مورد کنکاش قرار دهیم، به یک نتیجه واحد خواهیم رسید و این نتیجه چیزی نیست به جز یک جمله«شهردار جدید شهر تهران، رویکردی متفاوت و تحولگرایانه را درقبال اعتماد کمنظیر شهروندان اتخاذ نمودهاند»، حتی اگر تصمیمات حاصل از اتخاذ این رویکرد، بستری را برای تهمتها، بد گوییها و سنگاندازیها برای برخی افراد فراهم نماید.
اما این موارد، منتخبان مردم را از قدمگذاشتن در این مسیر پرپیچوخم ناامید و دلسرد نخواهد کرد، چرا که برای ایجاد اصلاح در برخی امور، باید هزینهای هرچند گزاف پرداخت نمود و به همان میزان در انتظار پاداشی معنوی و اخروی بود.
شرایط امروزی جامعه ایرانی را هرگز نمیتوان با موقعیت این جامعه در 12 سال قبل مقایسه نمود، چرا که با ظهور فضاهای مجازی متنوعتر، سطح آگاهی مردم افزایش یافته و واقعیتها آنطور که هست، نمود پیدا میکند. در این میان نباید از تاثیر رسانههایی همچون کانالهای تلگرامی که دامنهای گسترده و نامحدود و بعضا غیرقابلکنترل را در اختیار مخاطبان و انتشاردهندگان اخبار قرار میدهند، چشمپوشی نمود.
جامعه ایرانی پس از پرداخت هزینههای گزاف مالی، اجتماعی و فرهنگی، اکنون به جایگاهی از توسعهیافتگی ذهنی رسیده است که اخبار مغرضانه را از اخبار واقعی و شفاف تشخیص داده و بر همین مبنا تصویر ذهنی صحیح خود را ترسیم مینماید و نهایتا بر مبنای همین تصویر نیز تصمیمی خردمندانه میگیرد که بازخورد آن نه در مدت 24ساعت، بلکه در نسلهای آتی نیز ظهور خواهد یافت.
انتهای پیام/