به گزارش پایگاه عدالت خواهان" قدمت فروشگاه های فرهنگیان در سراسر کشور به قبل از انقلاب بر می گردد و تقریباً 6 دهه از فعالیت آنها می گذرد. اعضای هیات مدیره این فروشگاه ها با رای گیری تعیین می شوند و آورده آن نیز در ابتدای تاسیس از طریق مبالغی که از حقوق فرهنگیان به صورت ماهیانه کسر می گردید، تامین شد.
اعضای این شرکت تعاونی بزرگ را فرهنگیان تشکیل می دهند و این فروشگاه ها بر اساس مصوبات هیات مدیره بر اساس قوانین شرکت تعاونی های سراسر کشور اداره می شوند.
اما با وجود گذشت 6 دهه از تاسیس این فروشگاه ها در سراسر کشور، رضایت نسبی از علمکرد این فروشگاه ها حاصل نشده است و علی رغم گذراندان تمامی مراحل آزمون و خطا، هنوز برخی از این فروشگاه ها در ابتدای مسیر هستند و با وجود گردش مالی میلیاردی در برخی شهرستان ها، خدمات آنها نتوانسته است رضایت عمومی فرهنگیان را جلب کند. بدون شک دلایل فراوانی در بروز چنین ساختاری متصور است که پرداختن به همه آنها از حوصله این مقال خارج است. اما ذکر برخی نکات شاید در تغییر فرآیند اداره و ساختار تجارت در این فروشگاه ها موثر باشد. فروشگاه فرهنگیان شهرستان علی آباد نیز دارای 1700 عضو است و این اعضا منتظر تغییرات و تحولات اقتصادی در این حوزه هستند.
علی دنکوب از اعضای هیات مدیره فروشگاه فرهنگیان علی آباد کتول در این خصوص گفت: توقع و انتظار به حق فرهنگیان از شرکت تعاونی با بیش از 1700 عضو به مراتب بیشتر از خدماتی است که در حال حاضر ارائه می شود. حضور حداکثری در انتخابات آخرین دوره انتخاب هیات مدیره نیز بر این موضوع صحه می گذارد. فلذا این موضوع بار ها در جلسات هیات مدیره مطرح شد و راهکارهای مختلف برون رفت از شرایط فعلی و ارتقاء کیفی و کمی سطح خدمات فروشگاه بررسی شد. بر همین اساس در جلسه هیات مدیره صبح امروز پس از بحث و تبادل نظر اعضاء از زحمات آقای رجب زنگانه قدردانی شد و به جای ایشان آقای جواد علیمردانی به عنوان مدیر عامل این فروشگاه منصوب گردید.
جواد علیمردانی که خود بازنشسته آموزش و پرورش است در سال های گذشته کارشناس مسئول کاردانش استان گلستان را بر عهده داشت. ایشان همچنین استاد دانشگاه در رشته حسابداری و حسابرس در امور شرکتها و تعاونیها نیز می باشند.
جواد علیمردانی در خصوص دلایل عدم استقبال از خرید از فروشگاه های فرهنگیان معتقد است: بدون شک دلایل عدم استقبال از این فروشگاه ها در بخش های متعدد اقتصادی ، اجتماعی، فرهنگی و ... قابل بررسی است که یکی از آنها عدم استفاده از مشاوران اقتصادی قوی است. بر همین اساس قصد داریم در آینده نزدیک از تعدادی از کارشناسان اقتصادی و تبلیغاتی خبره در خصوص راهکار های توسعه اقتصادی این بنگاه بهره ببریم.
بدون تعارف قدرت ریسک پذیری و انجام عملیات اقتصادی در سطح کلان نیاز به یک مهارت و تجربه اقتصادی بالا دارد و تصمیم گیری برای منابع مالی درشت و هنگفت یک علم و مهارت است. عدم استفاده از مشاوران اقتصادی قوی و با دانش در اداره فروشگاه های فرهنگیان و تکیه بر دست پاکی و صداقت هیآت مدیره اولین و آشکار ترین ضعف این فروشگاه ها محسوب می شود. چرا که علم اقتصاد و انجام فعالیت های اقتصادی همانند سایر علوم و رشته ها نیاز به تخصص و مهارت خاص دارد و انتظار انجام فعالیتهای اقتصادی کلان از افرادی که تاکنون در این حوزه فعالیت جدی و کلان نداشته اند، چندان منطقی و عملی نیست.
در واقع استفاده از نظرات کارشناسان و صاحب نظران مختلف اولین گام در برنامه ریزی های بلند مدت در فعالیت های اقتصادی محسوب می شود چرا که از قدیم گفته اند هر کسی را بهر کاری ساختند و یک نفر نمی تواند در همه امور صاحب نظر و خبره باشد.
ایشان راه اندازی شعبه دوم، نقل مکان به فضای بزرگتر، افتتاح مغازه های تخصصی نظیر سوپر گوشت، پوشاک، و ... نصب تابلو های مدرن و پیشرفته، فراهم کردن تاکسی رایگان برای خرید های بالای 50 هزار تومان، حذف ضمانت فرهنگیان برای افراد غیر فرهنگی و اخذ چک یا سفته، بالا بردن کیفیت و تنوع محصولات، تغییر ساعت کاری و ... را بخشی از برنامه های در حال مطالعه ذکر کرد و امید وار است با در نظر گرفتن جمیع شرایط برنامه های مطرح شده در فاز اجرا قرار بگیرد.
ایشان در خصوص پاسخگویی به ابهامات و سوالات فرهنگیان در خصوص مسائل مالی و نحوه واریز سود یا انجام معاملات مختلف گفت: همان طور که اشاره شد با گردش مالی بالای فروشگاه توقع فرهنگیان خیلی بیشتر از خدمات ارائه شده است و قصد داریم با شفاف سازی و استفاده از نظرات همه فرهنگیان عضو در این فروشگاه ، همه را در تصمیم گیری ها شرکت دهیم و اتحادی بین همه فرهنگیان و مدیران فروشگاه برقرار شود.