رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی به مبارزه سریع و قاطع با فساد تاکید کردند . ایشان با ذکر مثالهائی ، بر خشکاندن فساد در مراحل اولیه آن تاکید کردند و اینکه اگر در مقابله با کانون های فساد تعلل شود ، مانند زخم های ناسور ، معالجه آن مشکل و گاه بی اثر می شود . اصرار ایشان بر این بود که نباید اجازه داد فساد شکل بگیرد و یا گسترش پیدا کند . باید با این زخم ، در همان مراحل اولیه و بصورت فوری و موثر مبارزه کرد تا شیوع نیابد .
اکنون نزدیک به پنج ماه است که آقای دکتر توکلی در ایفای وظایف نمایندگی خود که رهبر انقلاب هم به آن تاکید داشتند ، گزارشی را از یک فساد و رانت ارائه دادند که اخیراً مورد تائید دیوان محاسبات کشور قرار گرفت . این گزارش بطور طبیعی می بایست قبل از اینکه یک نماینده مجلس از آن مطلع شود ، توسط دستگاه های عریض و طویل نظارتی و اطلاعاتی کشف می شد. سازمان بازرسی کل کشور که در تمامی ادارات و دستگاهها و شرکت های دولتی ، پایگاه حضوری و عملی دارد و نیز وزارت اطلاعات و بقیه دستگاههای اطلاعاتی ، می بایست علی القاعده سریعتر و بهتر به اطلاعات مطرح شده توسط دکتر توکلی دسترسی پیدا کرده و با آن برخورد می کردند . اما مع الاسف نه تنها این اطلاعات توسط آنان کشف نشد ، بلکه تاکنون که ماهها از ارائه گزارش دکتر توکلی می گذرد و اسناد و مدارک مربوطه نیز توسط ایشان ارائه شده و به سازمان های نظارتی و مربوطه نیز ارسال گردیده ، هنوز هیچ عکس العملی توسط سازمان بازرسی کل کشور و یا وزارت اطلاعات منتشر نشده است . مگر برای رسیدگی به یک موضوع رانت که از پیچیدگی و گستردگی خاصی نیز برخوردار نیست ، چقدر زمان نیاز است و چرا اساساً این سازمان ها قبل از دکتر توکلی به آن دست نیافتند ؟ عنصر زمان در این زمینه بسیار دارای اهمیت است . از اولین رانتی که بنا به گزارش آقای توکلی داده شده است ، حدود هفت ماه می گذرد . آیا این مدت برای سازمان بازرسی کل کشور و وزارت اطلاعات کافی نیست ؟ و یا اینکه آنها گزارش آقای توکلی را قبول ندارند . در این صورت بازهم آنرا اعلام کنند که چرا و چگونه دکتر توکلی و دیوان محاسبات اشتباه کردند !
از سوی دیگر کمیسیونهای ذیربط مجلس مانند اصل نود و کمیسیون اقتصادی نیز تاکنون جلسات زیادی در این مورد با وزارت صنعت معدن تجارت – بانک مرکزی – شرکت رانت گیرنده – شرکت های فعال در این عرصه و غیره برگزار کردند ولی تاکنون نتایج آن منتشر نشده است . البته بیش از نیمی از نمایندگان مجلس ، چند روز پیش با امضای بیانیه ای ، عملاً نظر خود را در خصوص این رانت خواری اعلام کردند که جای قدردانی دارد اما اگر کمیسیونهای ذیربط زودتر نظر خود را منعکس می کردند شاید نیازی به امضای بیانیه نمایندگان محترم نبود .
باید توجه جدی داشت که تعلل در مقابله بافساد ، موجب افسردگی و نومیدی جامعه در مقابله با آن می شود و اثر گذاری مبارزه با فساد را بشدت کاهش می دهد .