به گزارش پایگاه عدالت خواهان" یکی از عناوین مهم خطبه اول معظم له، مبارزه با فساد مالی و اقتصادی بود . ایشان در پایان خطبه اول فرمودند:
1- «امروز اگر شعار مبارزه با فساد مالی و اقتصادی داده می شود، هر کس پیرو امیرالمؤمنین است، باید از این شعار پیروی کند; هر کسی به معنای واقعی کلمه، دنبال صلاح و اصلاح است، باید دنبال این کار، حرکت کند .» (1)
اصلاح و اصلاحات، جدای از راه امیرمؤمنان علی علیه السلام معنا ندارد . الگوی حکومت جمهوری اسلامی ایران، حکومت علوی است; و شعار حضرت امیر علیه السلام در حاکمیت، مبارزه با فساد مالی و اقتصادی است . مگر می شود نظام را «نظام علوی » بنامیم و شعار علی علیه السلام را ندهیم؟ اگر غیر از این اندیشه در ادامه مسیر بر راهمان سایه گستراند، از خط علی علیه السلام جدا شده ایم و اصلاح ما در ردیف نفی حاکمیت علوی تفسیر می شود .
از این رو مقام معظم رهبری فرمودند: «باید از این شعار پیروی کنیم » ; «باید دنبال این کار حرکت کنیم » ; یعنی مفری وجود ندارد . همه شعارها در کنار این شعار بزرگ، رنگ می بازد . شعارهای غیر این فریاد که بوی عناد با این شعار را دارد، نمی تواند در حکومتی که از حاکمیت حضرت امیر علیه السلام الگو می گیرد، جایگاهی بیابد . قطعا پیروان آن امام همام هر رهرو راه غیر راه علی علیه السلام را به مؤاخذه می کشانند .
2- حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: «مبارزه با فساد، یکی از پایه های اصلی حکومت و نظام اسلامی است; این روش امیرالمؤمنین است .» (2)
اگر این روش را نفی و یا تضعیف کنیم; یکی از پایه های حکومت اسلامی را سست کرده و یا در هم شکسته ایم . فساد مالی و اقتصادی زیر مجموعه عنوان کلی فساد است . نفی و یا بی توجهی به این امر مهم، شرکت در براندازی نظام محسوب می شود .
رهبر فرزانه انقلاب در نامه هشت ماده ای به رؤسای سه قوه آورده اند: «تسامح در مبارزه با فساد، به نوعی همدستی با فاسدان است .» (3)
مفسد اقتصادی با ارکان نظام اسلامی مبارزه می کند; حامی او نیز همان راه را طی می نماید . لذا مسؤولان نظام باید با شعار مبارزه با فساد مالی و اقتصادی، روش حضرت علی علیه السلام را الگوی خود قرار دهند و جامه عمل را به تن این شعار علوی بپوشانند، تا روز به روز پایه های حکومت دینی محکم تر شود و نظام جمهوری اسلامی ایران قوی تر گردد .
دقیقا به همین علت مقام عظمای ولایت در خطبه های نماز جمعه - 16/9/80- فرمودند: «دستگاه های مسؤول - اعم از قوه قضائیه یا قوه مجریه یا قوه مقننه - خود را موظف بدانند این شعار را تحقق بخشند; نگذارند در حد یک شعار توخالی و یک لفاظی، باقی بماند .» (4)
واژه «باید» در کلام مقام معظم رهبری یک تکلیف ایجاد می کند . «باید دنبال این کار حرکت کنیم .» (5) چه این که در اولین دیدار باکابینه دوم ریاست جمهوری فرمودند: «مساله استقرار معنویت و جلوگیری از مظاهر فساد یا شیوع فساد یا شیوع بی دینی و به خصوص تظاهر به این معنا، جزو کارهای واجب است .» (6)
معظم له روش عملی ساختن این امر واجب را هم روشن ساختند و فرمودند: «نگذارید این ها به قوه قضائیه برسد; خودتان با این ها در داخل دولت برخورد کنید .» (7)
3- پس از بیان عنوان شعار علوی، همراهی مسؤولان نظام با این شعار - مبارزه با فساد مالی و اقتصادی - و عمل به این اندیشه، حضرت آیت الله خامنه ای در خطبه اول نماز جمعه - 16/9/80- فرمودند: «هیچ چیز مردم را به قدر این خوشحال نمی کند که نظام جمهوری اسلامی در راه احقاق حق عامه مردم، با زورگوها و مفسدها و زیاده خواه ها و مفت خوارها مقابله کند .» (8)
آنان که با شعار «مردم سالاری » خواست مردم را یدک می کشند; بدانند که بالاترین خواسته ملت ایران مبارزه با مفسدان مالی و اقتصادی است . چه کسی می پذیرد که تعدادی با سوء استفاده از موقعیت شغلی ای که مردم برای آنان فراهم ساخته اند، بیت المال مسلمین را به یغما ببرند و عده ای از همان مردم در زیر ضربات ناداری و فقر درحال جان دادن باشند؟ !
ملت ایران دست کسی را می بوسد که با سلاح اصلاحات، این غده های چرکین را از پیکر نظام جراحی کند . آیا سزاوار است که عده ای برای حیات دین و تقویت حاکمیت اسلامی و خدمت به مردم محروم، شبانه روز تلاش کنند و افراد معدودی با چپاول بیت المال مسلمین، حیثیت نظام و مسؤولان آن را به بازی بگیرند؟ !
آیا مردم کوتاهی در این امر را می پذیرند؟ نه تنها در نگاه مردم عدم قاطعیت مسؤولان با این مفسدان پذیرفته نیست، بلکه ملت ایران - همراه با خوشحالی وصف ناپذیری - مصلحان مفسد ستیز را مورد حمایت قاطع خود قرار می دهند; زیرا در دید مردم، نظام بر هر فرد و حزبی مقدم است .
4- برای حفظ نظام اسلامی است که مقام عظمای ولایت فرمودند: «این [مبارزه با مفسدان اقتصادی] را همه باید وظیفه خود بدانند; نه این که اگر دستگاهی با فاسد و مفسدی مقابله کرد، باز همان اهرم های فشار به حرکت در بیایند و جنجال و هیاهو کنند و دست و پای کسانی را که در این راه حرکت می کنند، بلرزانند .» (9)
باید به هیاهو کنندگان در این راه، با دیده شک نگریست . اگر اینان سر در کاسه فاسدان فرو نبرده اند و یا وامدار آنان نیستند، پس چرا در مسیر اصلاح مفسدان سنگ اندازی می نمایند؟
در سال 1359، عده ای به علت دستگیری قطب زاده، قوه قضائیه را زیر سؤال بردند; از جمله روزنامه انقلاب اسلامی - با دیریت بنی صدر - نوشت: «اختناق و فضاحت به جایی رسیده که حتی عضو شورای انقلاب، وزیر خارجه و یکی از مؤسسان انجمن اسلامی در کشورهای غربی را که به مثابه فرزند امام است و سال ها در محضر ایشان درس تقوی، شجاعت، مردانگی و آزاد مردی آموخته است، به جرم حق گویی و عدالت خواهی به زندان می افکنند» ! ! (10)
این فرافکنی - در مدت محدودی - جو جامعه را تغییر داد و تحت فشار لیبرال ها، قطب زاده را از زندان آزاد کرد . چنانچه دادستان تهران گفت: «قطب زاده زیر فشار عناصر مشخصی از لیبرال ها، با قید وکالت آزاد شد .» (11) اما سرانجام، پس از فرار بنی صدر - رئیس جمهور وقت - و حادثه هفتم تیر 60، قطب زاده باهمکاری سید کاظم شریعتمداری، دست به طرح کودتایی علیه نظام اسلامی زد . طرح قبل از اجرا لو رفت و صادق قطب زاده به مجازات رسید .
اگر مدعیان مردم سالاری در آن روز، با فشار خود، قطب زاده را از دست عدالت رها نکرده بودند، شاید سرنوشت وی با ماجرای کودتا رقم نمی خورد . آیا سزاست که امروز عده ای برای رسیدن به امیال خویش، هم به نظام ضربه بزنند و هم راه سقوط بیشتر خاطیان، در ابتدای راه مفسده جویی را فراهم سازند؟ !
5- البته ماجراهای دیروز باید برای مسؤولان امروز درس باشد و آنان هرگز با هیاهوی اهرم های فشار نلرزند و عقب نشینی نکنند . چنانچه رهبر فرزانه انقلاب فرمودند: «البته نباید دست و پای کسی بلرزد، باید قاطع در این راه حرکت کنند; خدا هم کمک می کند و مردم هم پشتیبانی می کنند .» (12)
خداوند بزرگ یاور مفسد ستیزان است و مردم خدا دوستی که همواره رضایت پروردگار را بر رضایت خویش مقدم داشته اند، از مسؤولان مفسد ستیز، حق جو و عدالت پروری که قاطعانه گام درجاده عمل به وظیفه گذارده اند، حمایت خواهند کرد; چرا که این راه، انتهایش به حل مشکلات مردم و نظام منجر خواهد شد .
حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار با اعضای مجلس خبرگان فرمودند: «اگر مسؤولان دولتی و قضایی با این گونه خطاها برخورد مناسب و به موقع داشته باشند، ضمن آن که دست های خیانتکار قطع می شود و مسؤولان نیز دقت بیشتری می نمایند، کارایی نظام اسلامی بیشتر و بسیاری از مشکلات فعلی حل خواهد شد .» (13)
آیا سزاوار است با علم به این حقیقت که کلید حل معضلات کشور در برخورد با مفسدان اقتصادی و مالی جامعه است، باز عده ای یاسنگ انداز باشند و یاعرصه مبارزه را جدی نگیرند؟
مقام معظم رهبری فرمودند: «مجلس و دولت و قوه قضائیه وظیفه دارند و باید همه آن ها در این جهت حرکت کنند و به راه بیفتند .» (14)
این یک فرمان وتبیین سیاست کلی نظام است; هر کسی از آن تخلف کند، مجرم و در مسیر خلاف قانون حرکت نموده است .
معظم له - همچنین - در نامه هشت ماده ای خود به رؤسای سه قوه آوردند: «قوه مجریه با نظارتی سازمان یافته و دقیق و بی اغماض، از بروز و رشد فساد مالی در دستگاه ها پیشگیری کند، و قوه قضائیه با استفاده از کارشناسان و قضات قاطع و پاکدامن، مجرم و خائن و عناصر آلوده را از سر راه تعالی کشور بردارد .» (15)
این راهی است که مورد رضایت خداوند بزرگ می باشد و ملت ایران نیز قطعا از آن حمایت می نماید . اگر مسؤولان نظام به این فرمان مهم توجه نکنند، علاوه بر عدم برخورداری از حمایت پروردگار و ملت شریف ایران، با عتاب رهبری نظام روبرو خواهند شد; چه این که ایشان فرمودند: «این نامه هشت ماده ای که من به آقایان رؤسای سه قوه نگاشته ام، جدی است; ما گذاشته ایم آقایان اقدام کنند; اما اگر اقدام نکنند، بنده خودم وارد میدان می شوم و اقدام می کنم .»
معظم له در ادامه افزودند: «بعد هم این ها می آیند گله می کنند، اما گله شان به جایی نخواهد رسید; چون بالاخره باید کار بشود .» (16)
سؤال این است که آیا تاکنون سران سه قوه به این فرمان گردن نهاده اند یا نه؟ آیامنتظر اقدام رهبری مانده اند یا بالاخره ملت مظلوم ایران شاهد اقدامی شایسته از سوی یکی از قوای کشور خواهند بود .
نزدیک به دو سال از این فریادها می گذرد . گویا کار چندانی صورت نگرفته که حضرت آیت الله خامنه ای در تاریخ 30/7/81 در جمع اقشار مختلف مردم فرمودند: «بارها تاکید کرده ام، باز هم می گویم و بر آن ایستاده ام که باید با فساد در دستگاه های دولتی و حکومتی مبارزه شود .» (17)
معظم له افزودند: «اگر خدای ناکرده مدیران در مقابله با فساد در دستگاه های خود کوتاه بیایند، ناگزیر باید قوه قضائیه وارد میدان شود .» (18)
ایشان سپس فرمان می دهند: «دستگاه قضایی باید بی اغماض و بدون ملاحظه، هرجا فساد و عملی خلاف قانون و در جهت سوء استفاده دید، با آن مقابله کند .» (19)
ما در کجای میدان ایستاده ایم؟
پی نوشت ها:
1) جمهوری اسلامی، 17/9/80 .
2) همان .
3) قدس، 11/2/80 .
4) جمهوری اسلامی، 17/9/80 .
5) همان .
6) کیهان، 8/6/80 .
7) همان .
8) جمهوری اسلامی، 17/9/80 .
9) همان .
10) انقلاب اسلامی، 25/8/59 .
11) همان، 1/8/59 .
12) جمهوری اسلامی، 17/9/80 .
13) آفتاب یزد، 17/6/80 .
14) جمهوری اسلامی، 17/9/80 .
15) قدس، 11/2/80 .
16) 18- کیهان، 8/6/80 .
17) همان، 1/8/81 .
18) همان، 1/8/81 .
19) همان، 1/8/81 .