به گزارش پایگاه عدالت خواهان" به نقل از خبرگزاری فارس مجتبی خسروتاج در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ستاد تنظیم بازار چه تصمیمی برای افزایش قیمت نان دارد، گفت: هیچ تصمیمی در مورد افزایش قیمت نان در ستاد گرفته نشده است.
عضو کارگروه تنظیم بازار در پاسخ به این سوال که گفته میشود اتحادیههای مختلف نان رایزنیهایی برای افزایش قیمت داشتهاند ، نتیجه آن در ستاد تنظیم بازار چه بوده است،گفت: تأکید میکنم، در ستاد تنظیم بازار هیچ تصمیمی برای افزایش قمیت نان اتخاذ نشده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت بابیان اینکه منطقی نیست که بازار خودروی ما در اختیار هر واردکنندهای قرار گیرد، افزود: باید واردات خودرو هدفمند باشد.
خسروتاج همچنین در پاسخ به این که چرا قبل از توقف ثبت سفارش واردات خودرو این موضوع اعلام نشد، گفت: اعلام برخی تصمیمات در مسائل اقتصادی امکانپذیر نیست، چراکه اگر چنین چیزی را اعلام میکردیم ممکن بود طی یک هفته واردکنندگان برای 10 سال ثبت سفارش واردات خودرو انجام دهند.
وی در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره برنامه سازمان توسعه تجارت برای تعرفههای واردات گفت: امسال اولین سال در 38 سال گذشته است که تاکنون نظام تعرفهای ما تغییری نکرده است.
خسروتاج اظهار داشت: پیشنهادی هم به کمیسیون اقتصادی دولت دادهایم تا بتوانیم چارچوبی تعریف کنیم و برای چند سال ثبات تعرفه داشته باشیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت در مورد اقدامات انجامشده در صادرات کالا به قطر گفت: در خصوص اقداماتی که برای صادرات کالا به بازار قطر انجام شد، عامداً اقدامات را مطرح نکردیم زیرا قطریها ملاحظاتی داشتند که باید با رعایت ملاحظات آنها کار جلو میرفت.
وی اظهار داشت: صادرات ایران به قطر در 6 ماهه ابتدای امسال 100 میلیون دلار بوده در حالیکه سال گذشته در 12 ماه 140 میلیون دلار صادرات به این کشور داشتهایم.
خسروتاج همچنین در مورد صادرات به کشور عراق اظهار داشت: بیثباتی در تصمیمات مشکلاتی را برای صادرات ما به وجود آورده است.
وی افزود: دولت عراق گاهی در تصمیماتی که در گمرکات این کشور برای واردات و صادرات کالا گرفته میشود خیلی نقش ندارد و ما مشکل بانکی با عراق داریم و بانکهای عراق تحت تأثیر فشار بانکهای آمریکایی هستند و بنابراین بانکهای ایرانی در آنجا فعالیت میکنند تا صادرکنندگان بتوانند به فعالیت خود در این کشور ادامه دهند.
وی بابیان اینکه کل واردات به عراق کم شده است گفت: بنابراین اینگونه نیست که سهم ما در صادرات به عراق نسبت به کشورهای دیگر کم شده باشد.
خسروتاج اظهار داشت: در 6 ماه ابتدای سال گذشته 3 میلیارد و 100 میلیون دلار به کشور عراق صادرات داشتهایم و امسال این رقم به 3 میلیارد و 200 میلیون دلار رسیده است.
رئیس سازمان توسعه تجارت افزود: هزینههای حزب امنیت در عراق بار مالی بسیار زیادی را برای آنها ایجاد میکند و به همین دلیل قدرت خرید آنها را کم کرده است. ما به این کشور در سه نوبت پیشنهاد تجارت آزاد را دادهایم که به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی نپذیرفتهاند.
وی در ادامه در مورد مشوقهای صادراتی اظهار داشت: در سال جاری طبق قانون بودجه 100 میلیارد تومان کمک سود تسهیلات صادرات و 120 میلیارد تومان جایزه صادراتی تعیین شده است که ابلاغیه این 220 میلیارد تومان صادر و به سازمان برنامه ارسال شده و منتظر تخصیص این مبالغ هستیم.
انتهای پیام//