به گزارش پایگاه عدالت خواهان" احمد علی نژاد فعال سیاسی و اجتماعی شهرستان عباس آباد «به بهانه اربعين حادثه ديده گان اتوبوس (جاده چالوس- كرج)» با ارسال یاداشتی به این پایگاه نوشت :
چهل روز گذشت، چهل روز از واقعه اسفناك واژگونی اتوبوس در حوالي تونل كندوان، گذشت بتدريج گذشت زمان حادثه دردناك قرباني شدن 16 نفر و مصدوم شدن 12 نفر از سرنشينان اتوبوس از مقصد عباس آباد به تهران را به فراموشي مي سپارد اين تراژدي سومين بار است كه در چند سال اخير در اين مسير به وقوع مي پيوندد.
نبايد اين رخدادها و حوادث به سادگي به دست فراموشي و غفلت سپرده شود.تا كي بايد مردم در جاده كرج- چالوس قرباني بدهند.
چرا دستگاه هاي نظارتي، دقت نظر و بازخواست جدي ندارند. چرا رسانه ها در اطلاع رساني شفاف و به هنگام ، ضعيف هستند.
آيا تلفات روزانه ي جاده ها ي ايران قابل توجه نيستند.
چرا مسئولين عنايت و توجه لازم را مصروف نمي دارند و در پي حوادث سهمگين و ناگوار جاده اي آسيب شناسي نمي كنند و به ريشه يابي مسائل و عوامل بروز حادثه نمي پردازند. چرا كارشناسان مربوطه براي 20-16 هزار تلفات انساني ساليانه در جاده هاي كشور تحليل، ارزيابي و راه كار ندارند.
چرا در صدا و سیما نشست و جلسات نقد و بررسي كارشناسان برای اين معضل مهم كم رنگ است.
مردم ما از حاكميت سه ساله طيف تركيبي (اصلاحات- كارگزاران و اعتدال) به نام دولت تدبير و امید که بنا بود 100 روزه ، كليد در دست، مشكلات كشور را ، راه گشا باشد ، اما چيزي جزء گفتار درماني و حاشيه سازي و اعطاء حقوقهاي نجومي ، به از ما بهتران(مديران )و كرنش در مقابل دشمنان و مماشات با فتنه گران، زياده خواهان و تحقير انقلابيون و حذف انان از مسند امور، چه طرفي بستند تا از نماينده شهرستان ما كه مورد تاييد و حمایت اين جبهه است و به شغل شريف ثناگوئي دولت اعتدال، و سیاه نمايي دولت گذشته، اشتغال دارند. انتظاري نمي رود. "از ماست كه بر ماست".
كاش نماينده محترم شهرستان به خود زحمت مي داد از يكي از خانواده هاي متوفی يا مصدومان حادثه، كه مقارن با تعطيلات تابستانه مجلس هم بود، عيادت مي كرد و به درد دل آنان گوش فرامي داد.
و از فرصت به دست آمده در اين مقطع، در دفاع از حقوق مردم غرب مازندران براي ترميم و اتمام، بزرگراه شمال به تهران، در مجلس نطقي مي داشت. و حق انان را مطالبه مي كرد. و از قربانيان حادثه دفاع مي كرد و التيام بخش، آلام خانواده هاي معزي و داغديده مي گشت.
اين واقعه اسفناك سومين حادثه اتوبوس جاده كندوان در چند سال اخير است. كه همت و تلاش جدي مسئولين را در رفع این حوادث مي طلبد. و نبايد بي تفاوت از كنار آن، گذشت.
اتمام پروژه ی آزاد راه شمال به تهران ، تا حد قابل قبولي مي تواند از تلفات جاده اي كندوان و مشکلات مردم بكاهد و امنيت و آرامش بيشتر را براي مردم غرب مازندران به ارمغان آورد.
لابد مي گوئيد بر اثر تحريم ها و بي مسئوليتي و ندانم كاري و تندروي دولت گذشته است كه ما با کمبود بودجه در فشار هستيم. درآمد كشور كم است. بايد در پاسخ ناتواني مسئولان گفت فقط انتقاد نمي كنيم راه حل نیز ارائه مي دهيم لیکن بايد شهامت و توان اجراء داشته باشيد ، نمي گوييم آقاي نوبخت سخنگوي محترم دولت به مناسبت هفته دولت در چالوس گفته است: ايران به سبب توليد بيش از 2 ميليون بشكه نفت در بهترين شرايط اقتصادي به سر مي برد. اين سخنان مصرف تبليغاتي و كاربرد انتخاباتي براي سال آينده دارد. و نقدينگي 1000 تريليون در كشور را هم ناديده مي انگاريم. چون اراده جدي و توان لازم در بكارگيري اين حجم عظيم از نقدينگي در كشور براي زيرساختهاي اقتصاد نابسامان كشور در جهت توليد و بهره وري و اشتغال وجود ندارد.
قابل توجه دولتمردان :
1-دولت می گوید : براي اتمام پروژه بزرگراه شمال به تهران نياز به ده هزار ميليارد تومان بودجه مي باشد. كه در شرايط موجود نداريم.
2- تنها طرحي و كاركردي كه دولت اعتدال در اين سه سال داشته است و مي تواند براي جامعه و مردم مفيد باشد يك طرح با عنوان "بيمه سلامت" است. كه با آن همه تبلبغات در ابتداي راه متوقف شد . و بيان كردند براي تحقق اين طرح نياز به هشت هزار ميليارد تومان بودجه است كه از توان مالي ما خارج است
3- طرح وام ازدواج به جوانان و افزايش مبلغ ، از 3 ميليون تومان به 10 ميليون است كه اقدام مسرت آميزي بود براي جوانان دم بخت. اما به كندي پیش می رود و براي تعداد كمي قابل پرداخت است. این طرح نیز نياز به بودجه 7000 ميلياردي دارد.
اين سه پروژه مهم و قابل ذكر ، عمومي است نفع آن به كل جامعه برمي گردد و مزید بر آن ، اقشار ضعيف و كم درامد جامعه ، برخوردار مي شوند.
راه كار منطقي:
1) به گزارش رئيس كل بانك مركزي در سال 94، 417 هزار ميليارد تومان بانكها تسهيلات پرداخت كردند .كه یک و هفت دهم درصد كل اين تسهيلات ، وام ازدواج بوده است.
همچنین شبکه بانکی کشور 50 درصد از کلّ سپرده مالی قرض الحسنه بانکی را به مدیران و کارکنان خود تسهیلات قرض الحسنه می دهد(غیر از حقوقهای نجومی به برخی مدیران بانکی ) (نقل از دکتر عبدلملکی استاد اقتصاد دانشگاه) آیا این مصوبات اجرائی اجحاف بزرگ در سیستم پولی کشور نیست که نیازمند به اصلاح باشد.
آیا نمی توان از 417 هزار میلیارد تسهیلات بانکی فقط در یک سال ضرورتاً مبلغ 7000 میلیارد آنرا به وام ازدواج جوانان اختصاص داد.
و مبلغ 18 هزار میلیارد نیز طی طرحی، 2 یا 3 ساله به شبکه بهداشت در اجرای طرح (بیمه سلامت) و وزارت راه در اکمال پروژه بزرگراه شمال، پرداخت نماید آنهم به صورت سرمایه گذاری و سپس با اخذ عوارض در بزرگراه 5 ساله یا بیشتر مبلغ خود را با سود بانکی دریافت کند. اگر مسئولین کشور و دولت بخواهند می توانند.
نیازمند یک دستورالعمل جدید یا ابلاغ دستور از دولت یا وزیر اقتصاد یا شورای سیاست پولی و بانکی کشو می باشد که باید در دولت تصویب شود یا لایحه ای به مجلس داده شود و پس از تصویب اجراء گردد
2- یکصد هزار میلیارد تومان معوقات بانکی است که در دست عده ای محدود و از برخورداران جامعه است (نقل از معاون وزیر اقتصاد- حسین قضاوتی) (کیهان -اول شهریور نود و پنج)
با همکاری دولت و قوۀ قضائیه در مدّت کوتاهی با احضار و محاکمه فوری ، برخی از آنان (دانه درشتها) می توان 25 هزار میلیارد ، مبلغ مور نیاز سه پروژه مذکور را تأمین کرد (یعنی یک چهارم مطالبات بانکی)
8000 میلیارد تومان را در بانک ملّت اختلاس کردند سیستم بانکی ، بانک ملّت به هم نریخت. آب به آب هم تکان نخورد که شبکه آنان لو رفت و 4 نفر بازداشت شدند و چند نفر هم از کشور فرار کردند. (کیهان مورخه هفتم مرداد نود و پنج - نقل از دادستان - آقای جعفری دولت آبادی)
3- هشتاد هزار میلیارد فرار مالیاتی در کشور داریم (نماینده مجلس مورخه ششم خرداد نود و چهار - یالثارات- دکتر محمد حسن آصفری )
با کمی جدیت و عزم راسخ می توان از مترفان و صاحبان درآمد های نجومی کشور مالیات لازم را دریافت کرد اگر اراده ی لازم باشد می شود بخشی از این مالیاتها را به این پروژه های نیمه تمام و مهم اختصاص داد.
آیا میتوان نسبت به این آمارهای تلخ و تکان دهنده بی تفاوت بود؟ : آمار تلفات انسانی در سال 94، بیش از 550 نفر در ناوگان اتوبوس بین شهری در کشور است و در 5 ماهه نخست سال 95 افزون بر 200 نفر است. (به نقل از پلیس راهور) (اخباری سراسری شبکۀ 1 سیما، مورخه دوازدهم شهریور نود و پنج)
در سال 1384، تلفات جاده ای کشور، 28 هزار نفر است.
در سال 1394 به (16000) نفر کاهش می یابد. (کیهان مورخه ششم مرداد نود و پنج )
در طی دو ماه خرداد و مرداد ماه سال جاری در دو سانحه اتوبوس در جاده کندوان 40 کشته داشتیم. این آمار جدای از آمار تلفات خودرو های شخصی است.
روزانه بطور متوسط 52 نفر در حوادث جاده ای کشور از بین می روند و حدود 250 نفر زخمی و مصدوم می شوند (روزنامه جوان مورخه سی ام مرداد نود و پنج)
مایع تاسف است در 13 روز اول شهریور ماه سال جاری ( 95 ) 262 کشته در جاده ها داشته ایم ( اخبار شبکه 1 سیما مورخه پانزدهم مرداد نود و پنج - پلیس راهور)
وقتی آمار تلفات جاده ای ما مورد مضحکه رئیس جمهوری آمریکا باشد و آنرا فراتر از آمار سالانه 8 سال دفاع مقدس بداند نباید کمی حمیت ، غیرت و تعصّب بخرج دهیم. ناکار آمدی مدیریت کلان کشور، ناتوانی در حلّ این معضلات اجتماعی، ضعف مدیریتی، بی توجهی مسئولین، موجب سلب اعتماد عمومی و افزایش نارضایتی از دولت و نظام می شود.
طبق گزارش (کارشناس امداد و نجات دریا) در شبکه خبر (شانزدهم مرداد نود و پنج ) در سال 94، 41 میلیون نفر از سواحل مازندران استفاده کرده اند.
سالانه 20 میلیون مسافر در محورهای استان مازندران و تردد دارند حداقل تردد 2 میلیون نفر از جاده کندوان به سمت چالوس در ایّام تعطیلات نوروزی و تعطیلات آخر هفته ای در بهار و تابستان را شاهد هستیم، نباید نگاه و تدبیر ویژه ای اتخاذ گردد.
آیا زیبندّ نظام اسلامی است که مبانی و آموزه های دینی آن می فرماید: قتل و احیاء یک نفر، مساوی است با کشتن یا زنده کردن همۀ مردم، از کنار این گونه حوادث بی تفاوت رد شویم و احساس مسئولیت نکنیم. چرا در کشور ما چند چرخ بال ( هلی کوپتر ) برای حمل مصدومان در جاده های پرخطر و مسئله ساز نداریم. حمل مجروهان و کشته های جاده ای، خود، مشکلی برای سازمان مدیریت بحران در کشور است.
اورژانس ها و هلال احمر مستقر در جاده ها به هنگام و به تعداد کافی، پاسخگو نمی باشند.
بیمارستانهای عمومی نیز در چنین مواقعی، آماده باش نیستند. و گاهاً، مصدومان حادثه بعلت دیر رسیدن به مراکز درمانی، یا با بی توجّهی جان خود را از دست می دهند. یا به موقع، بدون فوت وقت، گروه امداد و نجات، هلال احمر، اورژانس در صحنه حوادث حاضر نمی شوند و مصدوم بلافاصله به مراکز درمانی انتقال نمی یابد. نمونه: در شهرستان عباس آباد در سه ماهۀ گذشته بیش از 3 مورد اتفاق افتاد که مصدوم بعد از نیم ساعت روی زمین ماندن و خون ریزی توسط اورژانس به بیمارستان منتقل شد و یک مورد هم مردم با رانندۀ اورژانس درگیر شدند و حال آنکه فاصلۀ اورژانس حلال احمر مستقر در جادّه با محل حادثه قابل دید بوده است و ،لیکن بی توجهند،احساس مسئولیت نمی کنند. نظارت نیست.
یکی از مصدومان حادثه واژگونی اتوبوس در نزدیکی تونل کندوان (خرگوش دره) در همین واقعه از شدت خون ریزی از ناحیۀ دست و سر، خود را بوسیلۀ خودروی شخصی مردم به بیمارستان کرج رساند. چرا، چون به موقع اورژانس هلال احمر که در فاصلۀ 200 متری محلّ حادثه بود، حاضر نشد.
همچنین بعد از حضور در صحنه نتوانست مجروحان را به کرج برساند به کرّات برای حمل مصدومان تا بهداری نساء می رفت و بر می گشت. انتقال مجروحان به کندی و با تأخیر زیادی صورت می گرفت مجروحان حادثه را با یک اتوبوس امدادی بعد از یک و نیم ساعت تأخیر از زمان حادثه (3 بامداد) یعنی چهار و سی دقیقه صبح از نساء به سمت کرج حرکت دادند. در واقع، مصدومان بعد از (5-4) ساعت از زمان بروز حادثه به بیمارستان کرج رسیدند. معمولاً درمانگاهها و اورژانسهای بین راهی فاقد امکانات و تجهیزات لازم برای درمان مجروحان و آسیب دیدگان هستند. مسئولان، آسیبها را دریابند. اگر مردم و رانندگان خودرو های شخصی نبودند و به داد آنان نمی رسیدند در صد تلفات اتوبوس افزایش می یافت. و بر خلاف گفته های مسئولین مربوطه و فرماندار کرج، لحظات طولانی گذشت تا مأموران امدادی و هلال احمر رسیدند. باید به مردم خوبمان گفت، احسنت ، دست مریزاد.
مسئولین بجای مصاحبه کردن و قلب واقعیت و خبر دروغ به رسانه دادن، در فکر خدمت به مردم باشند.
در دو حادثه مشابه سقوط اتوبوس در جاده کرج چالوس حادثه ی سد و آش خوران ،راننده متوفی مقصًر اصلی معرفی شد.اوًلی ایست قلبی و دومًی سرعت غیرمجاز و مشکوک.
نگارنده بعنوان عضوی از خانواده ی متوفی تحقیق میدانی داشته ام در هر دو حادثه مصرف مواد مخدر و الکل ، توسط راننده منتفی نیست ، در هر دو مورد راننده پس از استراحت و تناول میان راهی حرکت کرد و پس از لحظاتی کوتاه حادثه بوجود آمد.بنابراین مسئله ی خواب آلودگی و خستگی منتفی است.متاسفانه تعهدی در بیان علت اصلی وجود ندارد.
چرا دستگاه های نظارتی و کنترلی جاده با تست دقیق اعتیاد و مواد الکلی بر رانندگان نظارت ندارند.چرا فرآیند نظارت کارآمد ونافذ نیست ، تا از بروز حوادث پیشگیری شود.چه کسی باید از حقوق عمومی دفاع کند .چگونه باید مطالبه کرد .
55 درصد رانندگان اتوبوس در تصادفات فوتی و جرحی که یک طرف آن اتوبوس است مقصر بوده اند ( رئیس پلیس راهور سرهنگ حمیدی مورخه هشتم شهریور نود و پنج)
ابزارها و روشهای کنترلی امروز بر سلامت و روان رانندگان جوابگو نیست باید ساز و کار جدیدی اندیشید.
کاش صدا و سیمای استان، شبکه خبر ، رسانه،مطبوعات استانی و شهرستانی یا خبرنگاری ،می آمد وباخانواده های مصدومان ،حادثه دیده ها دیدار و مصاحبه ای می داشتند به دردودل آنان گوش می دادند وبرخی ناگفته ها و نارسائیها ومشکلات را بازگو می کردند وبه اطلاع مردم و مسئولان می رساندند.حتًی دریغ از نماینده شهرستان ،که چنین بی مهری روا داشتند و بی توجه بوده اند.
ای کاش دولت مردان ما به جای گفتار درمانی و کنسرت درمانی به شغل شریف مشکل درمانی اشتهار می یافتند و در وقت باقی مانده به جای شعار ، عمل می کردند واعتماد عمومی راجلب نمایند.
آیا وقت آن نرسیده است بعد از 3 سال رئیس جمهور محترم به وعده هایش عمل کند وشاهد عملی رفع معضلات جامعه باکلید تدبیر وامید باشیم.
مطالبات حقً مردم است .مردم حق دارند بگویند همانقدر که شما برای عدم اجرای کنسرت در بعضی از شهرها نگرانید دستور مقاومت می دهید ،قدری هم برای جان مردم امنیت و آرامش مردم در جاده ها بها دهید و برای دو دهک پائین جامعه برای قشر ضعیف و متوسط جامعه که از ناوگان حمل ونقل عمومی جاده در کشور استفاده می کنند،ارزش قائل شوید .آمار بالای تلفات جاده ای مایه شرمساری نظام و بدبینی مردم است.
جاده کندوان بیش از 80 سال قبل با ظرفیت محدود ساخته شده است که مسافت زیادی ازآن از سابق به لحاظ وسعت و عرض جاده یا تونل آن همچنان دست نخورده است ،.و برای پذیرش جمعیت امروز کشور و جوابگوی تردد میلیونی خودرو در ایام تعطیلات نیست.
دربعضی از روزهای تعطیل پایان هفته مردم بیش از 18 ساعت در ترافیک هستند تا به مقصد برسند،که بسیار ملال آور است .یک مسیر 5-4ساعته زمانش به سه یا چهار برابر می رسد.وقت مردم ، آرامش مردم مورد مطالبه نمی باشد؟
پروژه ا ی که بیش از 20 سال آغاز شده است وهنوز ناتمام است .کاش یکی از سران قوا اهل این منطقه بود وگوشه چشمی چون جاده هراز به این پروژه ناکام می داشتند.
دراین راستا، شایسته است از پاسخ دندان شکن و قاطع ،نماینده محترم چالوس ونوشهر آقای احمدی لاشکی ،به سخنان مهمل و غیر مسئولانه ،معاون وزیر راه ، مبنی بر عدم اتمام این پروژه ،وانتقال هزینه به مسیری دیگر ، تقدیر شود و همچنین از تلاش ها و اهتمام ایشان در همراهی مسئولین برای بازدید پروژه ،و پیگیری این امر ،تشکًر می کنیم .
نمایندگان غرب مازندران باید با برنامه ، متحد وهمصدا در تحقق این پروژه واستان غرب مازندران ،تلاش جدًی و عزم راسخ داشته باشند.نباید وعده های انتخاباتی خود رافراموش کنند.
.پایانه مسافربری ، ترمینالها ودفاتر فروش بلیط حدًاقل می توانند تدابیری بیندیشند به رانندگان ناآشنا بامحورهای مواصلاتی شهرستان از سرویس دهی وتأمین مسافر سرباز زنند.همچنین اتوبوس شب رو باید دو راننده داشته باشد و پاسگاههای تو راهی بصورت قانون مند مانع ادامه رانندگی به هنگام شب توسط یک راننده شوند.
چراباید راننده متوفی اتوبوس از جاده چالوس تا انتهای راه به تنهایی رانندگی کند و وقتی در محلًه آش خوران راننده اصلی را بیدار می کند او همچنان اصرار به خوابیدن در کف اتوبوس را داردو به خواب خوش خود دور از مسئولیت انسانی و قانونی ادامه می دهد و زنده می ماند که بخشی از مطالبات خانواده های مصدومان و متوفی باید متوجه راننده ،اصلی ماشین باشد که بی کفایتی خود را ثابت کرده است .آیا باید چنین راننده ای مصون از مجازات قانونی باشد(فیلم وتصاویر آن ضمیمه است).
یکی ازعوامل مهم تصادفات جاده ای مسئله خستگی و خواب آلوده گی رانندگان است .
براساس گزارش رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کشور (سردار تقی مهدی )،40درصد تصادفات رانندگی در سال 1394 به علًت خستگی و خواب آلودگی راننده بوده است .( مورخه یازدهم شهریور نود و پنج-.کیهان).
برای یک راننده ، بزرگترین دشمن، خواب است.لیکن عوامل بازدارنده دیگر چون:مسافت طولانی ،غیراستاندارد بودن جاده ها، پیری و سنً جاده ها از زمان احداث ،تردد بالا و خارج از ظرفیت جاده ای ، ترمیم و نوسازی دیر هنگام ، یکطرفه کردن جاده ها در ایًام تعطیلات .حجم ترافیکی ، اخذ رشوه ناظرین برجاده در مقابل تخلف ،نقص فنی ، سیستم کنترلی (نامطلوب ) خودروها، عدم نظارت دقیق و هوشمند ،مزید برعلت خواهند بود .
ای کاش دولت محترم برای مردم ما و اقشار آسیب پذیر و ضعیف جامعه وآسیب دیدگان حوادث جاده ای وتلفات(سالیانه 18-16 هزارنفر ) به اندازه ذخیره های نظام( دریافت کنندگان حقوق های نجومی )ارزش قائل بودند،و از آنها حمایت می کرد.چرا که در هنگامه خطر اینان ، چون ستون های استوار از نظام و حاکمیت دفاع می کنند و از جان مایه می گذارند،و به فرمایش امام (ره) در پای انقلاب تا آخر ایستاده اند واز سرمایه های اصلی و حقیقی نظامند و نباید فراموش شوند.باید دیده شوند،تا بمانند.
تنها راه برون رفت از اقتصاد بیمار فعلی ونا کارآمدی آن و تأمین سرمایه برای زیر ساخت های اقتصادی کشور و تحقق پروژه های بزرگ و صنایع خرد و کلان،نگاه به درون کشور است.پذیرش منویات رهبر معظًم انقلاب مبنی بر اجرای اقتصاد مقاومتی است.با استفاده از نقدینگی موجود ،تسهیلات بانکی و سرمایه های بالقوه در کشور و با تکیه بر ظرفیت ها و امکانات و داشته های داخل باید سیاست گذاری شود.نباید انتظارات و توًقعات به بیرون و به سوی دشمنان، هدایت شود.و به انتظار بنشینیم تا معجزه ای رخ دهد ،که سرابی بیش نخواهد بود.سخن و راهنمایی دلسوزان و کارشناسان داخلی را بشنویم .و این رویکرد و باور را درونی سازیم .در عرصه اقتصادی نیز ما می توانیم باعزم ، اراده و با برنامه ریزی و تصمیم سازی و نظارت و مدیریت صحیح با همراهی و مشارکت مردمی و جوانان مؤمن انقلابی ،و پرهیز از سیاست زدگی و تفکر جناحی و باتوکل به خدا مشکلات جامعه را مرتفع و پروژه های مذکور را به اتمام برسانیم و در این عرصه نیز سربلند و موفًق باشیم.
شهرستان عباس آباد - احمد علی نژاد (پانزدهم شهریور نودو پنج)