وجود بيمارستان نيمه کاره سوانح سوختگي در شهر گرگان، مانند نمکي بر زخم هاي مردمي است که جان عزيزان شان را به دليل حوادثي تلخ از دست داده اند . گویا داستان ساخت اين بيمارستان مانند تراژدي غم باري است که متأسفانه شهروندان زيادي به دليل اين موضوع جان خود را از دست داده اند.
مرگ دخترکي 6 ساله بر اثر سوختگي طي چند هفته اخير داغ دل خيلي ها را تازه کرده و لزوم داشتن اين بيمارستان را به خيلي ها يادآور شده است. ستايش ، دختر کوچکي که متأسفانه در ديگ حليم افتاد و دچار سوختگي 80 درصدي شد يک هفته را در بيمارستان ساري دوام آورد اما... . مرگ ستايش هاي زيادي در اين استان رقم خورده است و همين امر هم موجب شد تا مسئولان استاني به فکر ساخت بيمارستاني تحت عنوان سوانح سوختگي بيفتند.
کلنگ زني اين بيمارستان در سال 85 در جنب بيمارستان 5 آذر با 4 طبقه و متراژ بيش از 5 هزار مترمربع انجام شد و پس از گذشت چند سال، دولت دهم آن را تحت عنوان مهر ماندگار معرفي کرد.
با توجه به شرايط بودجه اي کشور، به نظر نمي رسد تا پايان سال اتفاقي در خصوص اين پروژه رخ دهد. معاون عمراني سابق استانداري گلستان هم گفته بود براي تکميل اين بيمارستان 50 ميليارد ريال اعتبار نياز است که به دليل شرايط خاص بودجه اي در کل کشور، ساخت اين بيمارستان متوقف شده است.
يکي از شهروندان در اين باره به خراسان گفت: متأسفانه جزو مراکز استان هايي در کشور هستيم که از نظر بهداشت و درماني شرايط مطلوبي نداريم. کمبود تخت هاي بيمارستاني، بيمارستان هاي تخصصي و پزشکان متخصص که از نظر سخت افزاري در جاي جاي اين استان وجود دارد.
از طرفي از نظر نرم افزاري هم هنوز استان ما وضعيت خوبي ندارد.جلالي افزود: اگر کسي دچار سوختگي شود نه تنها بايد درد ناگوار اين حادثه را تحمل کند بايد بي برنامگي مسئولان را هم به جان بخرد. چرا يک مرکز استان نبايد بيمارستان سوختگي داشته باشد؟
يکي ديگر از شهروندان نيز در اين باره اظهار کرد: چندين ساعت طول مي کشد تا يک فرد دچار سوختگي به يک استان ديگر منتقل شود.زهرا صفري افزود: به دليل اين که در استان بيمارستان تخصصي سوختگي نداريم مجبوريم افراد حادثه ديده را به استان مازندران و شهرساري بفرستيم که دو، سه ساعت طول مي کشد. سوختگي به اندازه کافي دردآور و ناگوار هست ديگر نيازي نيست که اين افراد درد بيشتري را تحمل کنند تا به يک بيمارستان برسند.
وي خاطرنشان کرد: اگر ساخت اين بيمارستان در شرايط فعلي وجود ندارد، حداقل مسئولان بخش خاصي را در يکي از بيمارستان ها براي مردم استان تجهيز کنند.
اعتبار 12 ميليارد توماني براي ساخت بيمارستان
سرپرست دانشگاه علوم پزشکي استان هم در اين باره در نشست خبري در جمع خبرنگاران گفت: براي تکميل اين بيمارستان نياز به 12 ميليارد تومان اعتبار است که 8 ميليارد تومان آن براي تجهيز آن بايد هزينه شود.
دکتر تقي رياحي با بيان اين که بيمارستان سوختگي داراي 45 درصد پيشرفت فيزيکي است افزود: با توجه به کمبود اعتبار، اجراي اين طرح ها متوقف شده است و در سال آينده جزو طرح هاي اولويت دار خواهد بود.
وي با اشاره به ويژگي هاي اين بيمارستان خاطرنشان کرد: اين مرکز داراي استانداردهاي لازم با 25 تخت است.وي خاطرنشان کرد: تاکنون براي اين بيمارستان بالغ بر 2 ميليارد و 400 ميليون تومان هزينه شده است و براي تکميل شدن به 12 ميليارد اعتبار ديگر نياز دارد که 4 ميليون آن براي ساخت و 8 ميليارد تومان هم براي تجهيز آن هزينه خواهد شد.
در ادامه مدير دفتر فني دانشگاه علوم پزشکي استان نيز در خصوص اين که آيا مي توان اين پروژه را به بخش خصوصي واگذار کرد، گفت: اين پروژه ملي است و بايد در سطح ملي براي آن تصميم گيري شود.
مشکاتي افزود: هنوز پيشنهاد براي واگذاري اين پروژه به بخش خصوصي داده نشده است، در صورتي که پيشنهادي وجود داشته باشد رياست دانشگاه با حوزه هاي معاونتي و فني مطرح مي کند تا مورد بررسي قرار گيرد و به مرحله تصميم گيري نهايي برسد.
مشارکت بخش خصوصي بسياري از طرح ها را به سرانجام مي رساند
عضو کميسيون تلفيق مجلس شوراي اسلامي بر حضور جدي و مشارکت بخش خصوصي براي تکميل پروژه هاي عمراني تأکيد کرد و گفت: ساخت بيمارستان ها و هر چيزي که به طور مستقيم به سلامت مردم ارتباط دارد، از اولويت برخوردار است.
عيسي امامي با بيان اين که نبود بيمارستان سوختگي در استان يکي از دغدغه هاي جدي مردم و نمايندگان است، افزود: منابع مالي کشور طي يکي دو سال اخير دچار محدوديت شده است با اين حال دولت فعلي تصميم دارد با رويکرد مشارکتي و باز کردن راه براي حضور بخش خصوصي بخشي از اين پروژه ها و طرح ها را به سرانجام برساند.
وي تصريح کرد: بسياري از پروژه هاي نيمه تمام در حوزه بهداشت و درمان استان وجود دارد که در صورت اتمام، ارتقاء بهداشت و درمان را به دنبال خواهد داشت.