به گزارش پایگاه عدالت خواهان"به نقل ازگل رامیان، مسجد جعفری شهر رامیان یکی از پایگاه های دارای فعالیت مذهبی و انقلابی در سالهای گذشته و حال حاضر بوده که روحانیون در این مسجد مشغول راهنمایی مردم و برگزاری مراسمها و آموزش کلاسهای قرآن به مرکزیت این مسجد در رامیان، شهرها و روستاهای اطراف بودند.
تمامی فعالیتهای در این مسجد با تلاش و همت روحانی مبارز و پر تلاش حجت الاسلام «حسین حسینی واعظ» رامیانی مدیریت و برگزار می شد و شاگردان قرآنی در این مسجد به مدارج عالی علمی و سطح اجتماعی رسیده اند.
در حال حاضر هم در این مسجد فعالیتهای قرآنی در حال اجراست.
گوشه ای از زندگینامه حجت الا سلام حسین حسینی واعظ رامیانی:
نام: سید حسین
شهرت: حسینی واعظ
نام پدر: سید صادق
نام مادر: ننه خانم
تخلص: حسینی {واعظ رامیانی}
تاریخ تولد: 1300 هجری شمسی در شهر رامیان استان گلستان
رحلت: 1372
آرامگاه: جوار امامزاده یحیی بن زید واقع در شهر گنبد کاووس (گرگان/جرجان سابق)
در تاریخ 1300 هجری شمسی در شهر کوچک رامیان در محله ی قدیمی مرکز شهر از پدری شاهرودی الاصل و مادر رامیانی ترک زبان به نام ننه خانم فرزندی به دنیا آمد که او را به نام جدش، سید حسین نامیدند. پدرش مردی متدین و ساده زیست بود که مورد احترام مردم رامیان قرار داشت. پدر وی عهده دارکارهای متعددی شدند؛ از جمله کشاورزی، خریدوفروش وچندی هم قصاب بودند.
حاصل این ازدواج سه پسر و یک دختر بود. پسران به نامهای اقا حسین، آقا میر وآقا بزرگ و دخترشان به نام فاطمه نام گذاری شدند.
دوران تحصیل سید، علی رغم وضعیت بد معیشتی پدر به هر نحوی بود اسباب تحصیل فرزند را فراهم می کرد.
دروس حوزوی را نزد مرحوم شیخ محمد امام ومرحوم شیخ سلمان قاسمی آغاز کرد.
... سید، جهت ادامه تحصیل که نا گفته نماند قدری به دلایلی به تاخیر افتاده بود جلای وطن کرده و به شهر شاهرود عزیمت کرد. این زمانی بود که آقا سید ازدواج کرده بود، چند سالی در شاهرود و سپس جهت ادامه تحصیل عازم قم شد، چند سالی در قم و سپس در سال 1322 به رامیان برگشت و از طرف بزرگان اقوام 7 گانه مورد استقبال قرار گرفت. خصوصا مرحوم (حاج ملک علی) وطایفه ی همسر اولش.
سید ابتدا به مدرسه علمیه ی سعدیه وارد شد و به تعلیم وپرورش طلاب جوان مشغول شدند ولی این وضعیت چندان دوام نداشت چون تمام درآمد مدرسه که همانا از موقوفات زمینهای (گل چشمه) بود، توسط پهلوی ها غصب شد.
به هر وضعی مدتها با کمک شهریه هایی که توسط بعضی از ایات جلیل القدر و کمک های مردمی پرداخت می شد به تربیت طلاب مشغول شدند. ولی این وضع چندان دوام نداشت، زیرا یکی از عوامل رضا شاه که قدرت بلا منازعه ی منطقه محسوب می شد به نام (صارمی) عرصه را بر حاج اقا حسین تنگ کرد. بطوری که سید مجبور شد به روستای کوهستانی رضی و پاقلعه نقل مکان کنند. در آنجا به تعلیم و تربیت شاگردانی پرداخت.
در این زمان مدرسه ی علمیه ی سعدیه توسط صارمی به مدرسه ی دولتی تبدیل شده بود واین مدرسه ی جدید التاسیس توسط شخصی به نام (ادیب) که سابقا در شهر گرگان مکتب دار بود اداره می شد.
پس از این واقعه مدرسه ی علمیه کاملا از رونق افتاد. بعد ها سید بارها توسط (صارمی) مورد آزار و اذیت واقع شدند. ولی وی همیشه در این راه صبر را پیشه کردند وهیچ زمانی به خود خستگی راه ندادند.
سید در مسجد جعفری از قدیمی ترین مساجد رامیان، بعد از مرحومین شیخ یعقوب قلیچلی و شیخ محمد امام و شیخ سلمان شاهرودی نوبت به (سید) که حالا به حاج اقا حسین معروف شده بود رسید .
حاج آقا آموزش قرآن واحکام را در مسجد ادامه داد و در هیچ زمانی تدریس وی ترک نشد. به طوری که درمدت سالیان دراز موفق به تعلیم وتربیت شاگردان بیشماری شدند که بعضی از آنها حافظین ومدرسین زبر دستی شدند.
درود خدا به تمامی زحمت کشان علوم دینی وقرآنی.
روحشان شاد ویادشان گرامی باد.
حجت الاسلام حسین حسینی واعظ از طلبه ها و استاد مدرسه سعدیه رامیان
دهه ۵۰، مسجد جعفری رامیان
مربیان کلاسهای آموزش قرآن که به شهرها و روستاهای تابعه رامیان فرستاده می شدند
از سمت راست؛ دکتر حاج حسن صادقلو(استاندار فعلی)، محمد تقی یازرلو(صدا وسیما تهران)، حجت الاسلام حاج حسین حسینی واعظ، حاج سید محمود حسینی واعظ (هر دو نماینده مجلس شدند)، حاج احمد قوانلو (وکیل)، عباس قربانی(فرهنگی)، مهندس محمد مزجی، نشسته؛ یوسف قاسمیان، ناصر اکبری، محمد بای ( فرهنگی)
دهه ۵۰
کلاسهای آموزش قرآن در حیاط مسجد جعفری رامیان که توسط حجت الاسلام حسینی واعظ تدریس میشد
دهه ۵۰
مراسم پایانی کلاسهای قرآن در حیاط مسجد جعفری رامیان حجت الاسلام حسینی واعظ و استاد نادعلیزاده و جمعی از بزرگان و دانش آموزان
دهه ۵۰
کلاسهای آموزش قرآن مسجد جعفری رامیان با مدیریت حجت الاسلام حسینی واعظ و استاتید تدریس میشد
دهه ۵۰
گروه سرود مسجد جعفری رامیان که با مدیریت حجت الاسلام حسینی واعظ و استاتید آموزش داده میشد
سال 1338
ساخت مسجد جعفری رامیان