به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" اسماعیل م از فعالین تلاشگر جریان انقلابی گلستان با ارسال یاداشتی به پایگاه عدالت خواهان نوشت :
در ابتدای این نوشتارها، نگارنده به منظور اینکه خواننده محترم را از تله های ذهنی و سویه های ادراکی پیشداوری ها بر حذر داشته و از خطرات پسداوری ها آگاه نماید، اعلام می نماید که نه بر مسندی از جایگاه های دولتی تکیه زده است و نه میل به "ترأس" داشته و نه اهتمام به آن دارد و نه در خلوت خود نقشه های ریاست طلبی دارد و اساسا امکان تکیه بر جایگاه ها و نقش های مدیریتی دولتی و غیره را ندارد. لذا آن چه در این سطور نگاشته خواهد شد ان شاء الله برخاسته از یک نگاه غیر سوگیرانه خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
اخبار عدالت خواه و مطالبه گر گلستانی+ اسناد و فیلم
از روش های متعددی که برای کشاندن مجموعه مدیریت عالی استان در بوته نقد و انتقال پیام به مخاطب می توان اتخاذ نمود، "روایت" ، شیوه ای بنیادین است که می تواند درک ما را از این زمان ساماندهی کرده و مخاطبان ما را از مارپیچ های سویه های ادراکی نجات دهد. لذا در روایت هایی که از استانداری گلستان خواهد آمد به دنبال چگال کردن نقاط پر اهمیت خواهیم بود و از نقاط بی اهمیت آن گذر خواهیم نمود. این روایت ها نه فقط از منظر بعضا نامتعالی سیاست زدگی که غیرمنصفانه مخاطب را دچار تله ادراکی می کند و نه از عینک تیره و تار دلدادگی که مخاطب را در مخمصه روایی خواهد انداخت، نگاشته خواهد شد. درست است که روایت بدنبال بازنمایی یک رخداد یا سلسله وقایع است اما در این روایت ها بدنبال بعد دیگر روایت که همان گفتمان روایی است خواهیم بود. در کنار "قصه" و "گفتمان روایی"، روایت ، عنصر اساسی دیگری دارد به نام جهان داستان و شخصیت های داستان اجزاء تاثیرگذار این جهان هستند. قصه استان گلستان نیز مملو از شخصیت هایی است که بسیاری از آنان در شکل گیری این روایت ها اثرگذار بوده و هستند و هر جا که روایت اقتضاء کند به این شخصیت ها نیز پرداخته خواهد شد.
پس از ربع قرن از تاسیس استان گلستان ضمن پاسداشت تمام تلاش ها برای پیشرفت این خطه از سرزمین اسلامی، باید بیان نمود که عقب ماندگی های استان گلستان ریشه ها و علل متعددی دارد که بخشی از آن را در لابلای حیات سیاسی و اجتماعی مدیران آن باید جست و جو کرد اما آن چه که همگان بر آن اتفاق نظر دارند تایید عقب ماندگی محسوس با وجود ظرفیت های خدادای است. در سال های گذشته، اگر استان گلستان را در آینه شاخص های اقتصادی و اجتماعی ببینیم، شاخص هایی همچون سرانه درآمدی خانوار، نرخ بیکاری دائمی و فصلی، میزان برخورداری از صنایع منطبق بر زیست بوم اقتصادی و جغرافیایی استان و بسیاری دیگر از شاخص ها نشان دهنده همین عدم پیشرفت است. البته باید مساعی مدیران گذشه استان را ارج نهاد، اما نشد آن چه که باید می شد. بنابراین بزرگترین وظیفه استاندار و مجموعه دولت مردمی، زمینه سازی و تلاش برای این جبران این عقب ماندگی هاست. عقب ماندگی هایی حیاتی و زیرساختی که بسیاری از استان ها در دهه های گذشته و با فرصت هایی که در لایه های سیاسی و اقتصادی کشور مهیا بود، توانستند گام های توسعه را یکی پس از دیگری بردارند در حالی که از هیچ کدام از مواهبی که گلستان برخوردار بود، بهره ای نداشتند.
بزرگترین وظیفه و مهم ترین خدمت استاندار گلستان
روی کار آمدن دولت مردمی با ماموریت تاریخی "بازسازی انقلابی عرصه های مدیریتی" همین انتظار را در اذهان عموم از استاندار گلستان ایجاد نمود. روحیه مردمی و انقلابی شخص ریاست محترم جمهور نیز این انتظارات را مضاعف نمود. لذا واضح است که انتظار بیشتر، رصد بیشتر را به دنبال داشته و بر حجم مطالبات خواهد افزود.
از مهم ترین عرصه های مدیریتی به ویژه در گفتمان های مدیریتی نسل های جدید دانش مدیریت، ایجاد چشم انداز برای حیطه ماموریتی و ایفای نقش رهبری به سمت آن چشم انداز است. از آن جایی که بنای اختصار است از پرداختن به چشم انداز و اهمیت آن عبور کرده و فقط به یکی فرمایشات مقام معظم رهبری بسنده می کنیم:
«تا چشم انداز را برای خود تعریف نکنیم، هیچ کار درستی صورت نخواهد گرفت؛ همه اش روزمرگی است. بعد از آن که تعریف کردیم، اگر برنامه ریزی نکنیم، کار بی برنامه به سامان نخواهد رسید. بعد از آن که برنامه ریزی کردیم، اگر همت نکنیم، حرکت نکنیم، ذهن و عضلات و جسم خود را به تعب نیندازیم و راه نیفتیم، به مقصد نخواهیم رسید؛ این ها لازم است».
آن چه که از مشاهدات و مسموعات بر می آید این است که بخش زیادی از ذهن مدیریت عالی استان مصروف تدوین چشم انداز و ایجاد گفتمان پیشرفت است. پیشرفتی که بر پایه چشم انداز ترسیم شده، تبلیغ و ترویج می شود و بار اصلی این گفتمان سازی و به عبارت دیگر هم گفتمانی پیشرفت به سمت چشم انداز را شخص استاندار گلستان به دوش می کشد. البته باید گفت که این گفتمان سازی در گفتار درمانی خلاصه نشده و تمرکز شخص استاندار بر تدوین سندهای بخشی پیشرفت به سمت چشم انداز و هماهنگ با اسناد عالی ملی به ویژه سند توسعه ششم، راهکارهای عملیاتی تحقق چشم انداز را نیز تسهیل نموده است.
تسریع تحقق چشم انداز مقوله دیگریست که یک الگوی تعاون و تعامل فرابخشی برای همکاری تمام عناصر ذی نفوذ و ذی اثر می طلبد. شخص نماینده معزز ولی فقیه، مجمع محترم نمایندگان و سایر مسئولین استانی نیز از مهم ترین نفراتی هستند که می توانند در تحقق این چشم انداز موثر باشند. بحمدلله تعاون و تعامل مذکور به صورتی بی سابقه در این دوره شکل گرفته و خود این همکاری و همدلی روایت دیگری را می طلبد که در آینده نگاشته خواهد شد.
بنابراین ایجاد چشم انداز پیشرفت برای استان گلستان، مهم ترین خدمت دکتر زنگانه به مردم شریف استان می باشد.