به گزارش "پایگاه عدالت خواهان ایران"چند روزی است که «آنتونوف-124 روسلان»، که بزرگترین هواپیمای باری نظامی جهان است، سرگرم انتقال تجهیزات سامانه دفاعی قدرتمند «اس-300» از روسیه به سوریه است.
مسکو اعلام کرده که کار ارسال قطعات و تجهیزات سامانه «اس-300» به سوریه، از جمعه گذشته آغاز شده است.
روسیه در حالی سرگرم انتقال این تجهیزات است که آمریکا بیش از این مدعی شده بود، جلوی انتقال «اس-300» به سوریه را میگیرد.
اخیرا، در پی شیطنت جنگندههای رژیم صهیونیستی، یک فروند هواپیمای نظامی «ایلوشین-20» در «لاذقیه» سوریه سرنگون شده بود و این واقعه، مرگ 15 نظامی روسی را در پی داشته است.
چند روز پس از این اتفاق، که مسکو تلآویو را رسما مسئول آن دانسته بود، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه، اعلام کرد که سوریه را به «اس-300» مجهز میکند. انتشار این خبر، موجی از نگرانی را میان سران رژیم صهیونیستی و آمریکا ایجاد کرده بود و آنها از طریق تماسهای تلفنی و ارسال پیام، تلاش کرده بودند تا روسیه را از این تصمیم منصرف کنند، اما موفق به انجام این کار نشدهاند.
مجهز شدن سوریه به اس-300، نه تنها صهیونیستها را در مورد حمله هوایی به این کشور، به تأمل وامیدارد، بلکه عملا ارتش رژیم صهیونیستی را به یک ارتش دست چندمی تبدیل کرده و حلقه فشار بر تلآویو را تنگتر خواهد کرد. موشک های سامانه دفاعی «اس-300» هر پرنده مهاجمی را میتواند تا شعاع 150 کیلومتری هدف قرار دهد و بدین ترتیب، از این پس جنگندههای اسرائیلی حتی از آسمان لبنان نیز نمیتوانند سوریه را هدف قرار دهند.
روسیه علاوه بر اس-300، یک سامانه پیشرفته الکترونیکی را هم به سوریه ارسال کرده است. نظامیان سوریه از طریق این سیستم، از این پس میتوانند تمامی پروازها در عربستان، فلسطین اشغالی و اروپا را رصد کنند.
به نوشته وبگاه «میدل ایست مانیتور»، «ولادیمیر میخایف» معاون شرکت دولتی سازنده تجهیزات الکترونیکی مذکور، در این زمینه گفت: «ما نهتنها متوجه ورود هر پرندهای به فضای منطقه میشویم، بلکه حتی تحرک هر هواپیما در باندهای فرودگاه اسرائیل، عربستان و حتی اروپا را نیز متوجه خواهیم شد.»
بازگشت آوارگان به سوریه
در پی آشکار شدن نشانههای پایان جنگ در سوریه و افزایش سطح امنیتی در این کشور، بازگشت آوارگان سوری از خارج، آغاز شده است.
به گزارش فارس، از بعدازظهر دوشنبه گذشته تاکنون، چند گروه از آوارگان سوری که در لبنان به سر میبردهاند، به سوریه برگشتند، و در حال حاضر نیز روند بازگشت، ادامه دارد. گذرگاههای «الدبوسیه»، «الزمرانی» و «جدیده یابوس»، مسیرهایی بودهاند که آوارگان از طریق آنها، وارد خاک سوریه شده و پس از دریافت خدمات بهداشتی لازم، به ویژه واکسن فلج اطفال، به شهرک ها و روستاهای محل سکونت خود در «حمص»، «حماه»، «حلب» و «دمشق» منتقل شدند.
شماری از آوارگان ضمن ابراز شادمانی به خاطر بازگشت به وطن، از ارتش سوریه هم به خاطر تلاش برای استقرار ثبات و امنیت، قدردانی کردند.
سایر رویدادها
* ارتش سوریه طی پیشرویهای جدید خود در استان جنوبی «السویدا»، بخشهای جدیدی از مناطق بیابانی شرق این استان را از لوث عناصر داعش، پاکسازی کردند.
* وزیر خارجه فرانسه گفت، این کشور از توافق میان روسیه و ترکیه در «سوچی» بر سر استان ادلب سوریه، حمایت میکند. طبق توافق مذکور، بخشهایی از استان «ادلب» باید به «مناطق کاهش تنش» تبدیل شوند.
* مرکز آثار باستانی استان «درعا» در جنوب سوریه، عملیات قاچاق اشیاء عتیقه این کشور به اردن را ناکام گذاشت.
* سفیر روسیه در تلآویو گفت: ما نمیتوانیم به (مقامات) کشور مستقل ایران دستور بدهیم که خاک سوریه را ترک کنند و از آنها بخواهیم از ما تبعیت کنند.
----------------------------------------
با بزرگترین هواپیماهای باری جهان آشنا شوید
شرکت های هوافضا در سراسر جهان هواپیماهایی با اندازه ای بزرگتر از حد معمول در سبد محصولات خود دارند که برای جابجایی محموله های عظیم مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین، این شرکت ها روی طرح هایی کار می کنند که می توانند به هواپیماها اجازه دهند حتی بارهای سنگینتری را حمل کنند. در ادامه با برخی از بزرگترین هواپیماهای باری جهان آشنا می شویم.
آنتونوف An-225 مریا
احتمالا هواپیماهایی را دیده اید که برای جابجایی شاتل های فضایی بر پشت خود مورد استفاده قرار می گیرند. آنتونوف An-225 مریا بزرگترین آنها محسوب می شود. این هواپیما رکورد حمل سنگینترین محموله واحد جهان به وزن 418,834 پوند (190 تن) و همچنین رکورد مجموع بار حمل شده هوایی به وزن 559,577 پوند (254 تن) را در اختیار دارد. تنها یک نمونه از این هواپیما در اواخر دهه 1980 توسط شوروی سابق در مکانی که امروز به عنوان کشور اکراین شناخته می شود، ساخته شده است.
بوئینگ 747 دریملیفتر
تعدادی از بزرگترین هواپیماهای باری جهان از انواع بوئینگ 747 هستند. بوئینگ 747-8 فرایتر نسخه باری مدل مسافربری 747-8 اینترکانتیننتال است که توانایی برخاستن از زمین با بیشینه وزن تقریبا 900 هزار پوند (408 تن) را دارد. طراحی بدنه ویژه دریملیفتر این اجازه را به هواپیما می دهد تا بارهای بسیار بزرگ یا با طراحی غیرمعمول را حمل کند.
آئرو اسپیسلاین سوپر گاپی
ناسا استفاده از هواپیما برای حمل و نقل فضاپیما و دیگر اشیا بزرگ را ترجیح می دهد و سوپر گاپی یکی از نمونه های قدیمی است که برای این کار مورد استفاده قرار می گیرد. نخستین مدل از این هواپیما در سال 1965 به پرواز در آمد و در ساخت آن از بدنه یک فروند بوئینگ C-97 استراتوفرایتر استفاده شد که با افزایش طول و یافتن شکلی بادکنکی برای حمل بارهای بزرگتر بهینه سازی شده بود. ناسا به تازگی از سوپر گاپی برای حمل فضاپیما اوریون استفاده کرده است.
آنتونوف An-124 کُندُر
آنتونوف An-124 کُندُر توسط شوروی سابق تولید شده و بزرگترین هواپیمای نظامی جهان است. تصویری که مشاهده می کنید در سال 2004 گرفته شده و بارگیری یک DSRV توسط نیروی دریایی آمریکا برای اعزام به کره جنوبی را نشان می دهد. چهل فروند از این هواپیما در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند، اگرچه تعداد اندکی همچنان خدمات حمل و نقل هوایی برای ارتش روسیه را ارائه می کنند.
لاکهید C-5 گلکسی
لاکهید C-5 گلکسی اندکی کوچکتر از آنتونوف An-124 کُندُر است و بزرگترین هواپیمای مورد استفاده توسط ارتش آمریکا محسوب می شود. با ظرفیت حمل بار تقریبا 240 هزار پوند (109 تن)، لاکهید C-5 گلکسی توانایی حمل دو تانک M1 آبرامز، 16 خودرو نظامی هاموی، و یا انواعی از وسایل نقلیه دیگر را دارد.
ایرباس A300-600ST بلوگا
ایرباس بلوگا برای نخستین بار در سال 1995 معرفی شد تا جایگزین سوپر گاپی قدیمی شود. ایرباس نیازمند هواگردی بود که توانایی حمل قطعات بزرگ هواپیماهای دیگر را داشته باشد و نگهداری از سوپر گاپی دیگر برای این شرکت مقرون به صرفه نبود. سازمان هایی که از سوپر گاپی استفاده می کردند آن را با بلوگا جایگزین کردند و تنها استثنا در این زمینه ناسا محسوب می شود.
آنتونوف An-22 آنتی
آنتونوف An-22 آنتی یکی دیگر از هواپیماهای تولید شوروی سابق و بزرگترین هواپیمای مجهز به موتور توربوپراپ در جهان است. این هواپیما هچنان در وضعیت عملیاتی قرار دارد و تعداد زیادی ماموریت های پشتیبانی نظامی را طی طول عمر تقریبا 50 ساله خود برای شوروی سابق و روسیه فعلی انجام داده است.
بوئینگ C-17 گلوبمستر III
نخستین پرواز بوئینگ C-17 گلوبمستر III در سپتامبر 1991 انجام شد و بیش از 250 فروند از این هواپیما تولید شده است. بوئینگ C-17 گلوبمستر III اسب بارکش اصلی ارتش آمریکا محسوب می شود که توانایی جابجایی سربازان و بار، انجام ترابری هوایی و عملیات های تخلیه پزشکی و پرواز درمسیرهای بارریزی در سراسر جهان را دارد.
ایرباس A400M اطلس
ایرباس A400M اطلس به عنوان یک پروژه بین المللی شکل گرفت و در خدمت کشورهای اروپایی از جمله آلمان، فرانسه، اسپانیا، انگلیس و ترکیه قرار دارد. نخستین پرواز این هواپیما در سال 2009 انجام شد و در ساخت بدنه آن از مواد کامپوزیت مدرن استفاده شده است. موتورهای توربوپراپ ایرباس A400M اطلس برای بیشینه بهرهوری سوخت و هزینه های عملیاتی پایین طراحی شده اند. این هواپیما ظرفیت حمل بار 74 هزار پوندی (33.5 تن) را دارد.
لاکهید مارتین C-130J سوپر هرکولس
لاکهید مارتین C-130J سوپر هرکولس جدیدترین عضو خانواده هرکولس است که از سال 1954 با معرفی C-130 هرکولس در خط تولید قرار دارند. از آن زمان تاکنون این هواپیمای توانمند بروزرسانی های مختلف را تجربه کرده و همچنان یکی از مطمئنترین هواپیماهای باری و ترابری جهان محسوب می شود.
کاوازاکی C-2
هواپیمای باری کاوازاکی C-2 که توسط شرکت صنایع سنگین کاوازاکی تولید شده است همچنان در مرحله توسعه و پرواز آزمایشی قرار دارد. قرار بود این هواپیما در سال 2014 وارد خط تولید شود تا جایگزین کاوازاکی C-1 شود که توسط نیروی هوایی دفاع از خود ژاپن (JASDF) مورد استفاده قرار می گیرد. با ظرفیت حمل بار تقریبا 83 هزار پوندی (37.6 تن)، کاوازاکی C-2 قادر است بیش از سه برابر وزن C-1 را جابجا کند.