به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان"ساده و صمیمی، راحت تر از آنچه که به ذهنمان خطور می کرد. شاید تصور دیگری داشتیم وقتی برای مصاحبه با یک معاون وزیر آماده می شدیم. با وجود نام بزرگ، اما سادگی لباس ها و معصومیت جذاب چهره اش خیال مان را راحت کرد. خاکی تر از آنچه فکرش را می کردیم ... بسیجیِ بسیجی، ...
یک جوان روستایی که از 26 سالگی، بار سنگین مسئولیت مدیر کلی را به دوش کشیده و پله های ترقی و خدمتگزاری به مردم و نظام را در سنگرهای مختلف و مسئولیت های حساس ، از پخش اعلامیه های امام در قبل از انقلاب و نگهبانی برای تامین امنیت روستا گرفته تا ترک دانشگاه برای حضور در جبهه و همراهی با نظام در پیچ های تاریخی تجربه کرده است و بزرگترین افتخار همه سال های زندگی خود را عضویت در خانواده بزرگ بسیج و سربازی در رکاب ولایت می داند.
شاید اشاره به بخشی از مسئولیت های ایشان خالی از لطف نباشد.
حضور در جبهه _ مدیر کل پشتیبانی بنیاد مستضعفان و جانبازان کشور _ مدیرکل خدمات رفاهی بنیاد مستضعفان و جانبازان کشور _ مسئول خانه جانبازان ایران در شهر کلن آلمان _ مشاور معاون اداری و مالی سازمان صدا و سیما _ مشاور معاون سیاسی سازمان صدا و سیما _ مدیر کل اداری و مالی معاونت برون مرزی سازمان صدا و سیما _ قائم مقام معاونت رسانه مجازی سازمان صدا و سیما _ مدیر کل صدا و سیمای مرکز مهاباد _ مدیر کل صدا و سیمای مرکز خوزستان _ معاون امور مجلس و استانهای سازمان تربیت بدنی _ معاون فرهنگی و حقوقی سازمان تربیت بدنی _ معاون حقوقی، پارلمانی، اشتغال و کارآفرینی، عفاف و حجاب سازمان تربیت بدنی _ مشاور وزیر و مدیر کل حوزه وزارتی وزارت تعاون ( همتراز با معاون وزیر ) _ معاون وزیر ورزش در امور جوانان _ معاون توسعه منابع و پشتیبانی وزیر ورزش و جوانان _ رییس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت فجر ایران _ مدیر عامل شرکت بنیاد فیلم _ مشاور مرکز حقوق بین الملل نهاد ریاست جمهوری _ عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال تهران _ رییس مجامع 22 فدراسیون ورزشی _ معاون مالی، برنامه ریزی موسسه توانمند سازی بازنشستگان نیروهای مسلح کشور در وزارت دفاع _ عضو کمیسیون تخصصی و ورزش شورای عالی انقلاب فرهنگی _ عضو اصلی شورای فرهنگ عمومی کشور _ رییس فدراسیون فیلم های ورزشی کشورهای اسلامی _ عضو هیئت مدیره شرکت توسعه کشت دانه های روغنی کشور _ مدرس دانشگاه و ...
در ابتدای گفتگو لطفاً خودتان را معرفی بفرمائید:
-بسم الله الرحمن الرحیم- اَلاِمام الدَلیلُ فِی المَهالِک ، مَن فارِقَه فَهالک: (امام راهنمای درمهلکه هاست وهرآنکه ازاوجدا شود هلاک گردد) الکافی ج1 ص198)؛ضمن دعا برای سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عح) ، درود می فرستم به روح پر فتوح امام راحل،شهدای اسلام و آرزوی سلامتی و طول عمر با برکت برای مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی)و تشکر و قدر دانی از کلیه عزیزانی که موجب فراهم آوردن ابراز ارادت اینجانب عبدالرضا ساور؛ به مردم شریف در این منطقه گردیدند ، بنده در سال 1340 در شهرستان کردکوی متولد و در یک خانواده مذهبی که از نظر اقتصادی متوسط بوده، در روستای النگ پرورش یافتم. تحصیلات خود را در مقطع ابتدائی در روستای النگ و در مقطع راهنمایی در شهرستان کردکوی و مقطع متوسطه در هنرستان فنی شهرستان علی آباد کتول و تحصیلات عالیه خود را با (لیسانس) کارشناسی حقوق قضایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب تهران اخذ و مقطع فوق لیسانس را در رشته مدیریت (با پذیرش و قبولی در امتحان جامع در سازمان سنجش وزارت علوم) در سازمان مرکزی آموزش مدیریت دولتی به پایان رساندم.
همانگونه که فرمودید متولد 1340 هستید و بر این اساس میتوان گفت که سالهای قبل و بعد انقلاب را کاملاً درک کرده اید،از فعالیتهای خود درآن دوران بفرمائید:
-از دوران کودکی به همراه مرحوم پدرم که مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بود ، در مسجد و روضه خوانیها پای منبرهای علمایی همچون عالم بزرگوار حضرت آیت الله العظمی سیدسجاد علوی و فرزند برومندشان از معنویات دینی و مذهبی بهره مند می شدم و از سال 1354 به همراه گروهی از نوجوانان روستای النگ در مجالس آموزش قرآن و مفاهیم آن، که همانا ایثار و گذشت از جان و مال درراه خداوند تبارکوتعالی را تعلیم می داد در محضر مرجع عالیقدر تشیع حضرت آیت الله العظمی علوی گرگانی(دامت عزه) شروع به فعالیت مذهبی و انقلابی نمودیم و در پی آن با آشکار شدن انقلاب اسلامی درصحنههای اجتماعی نظیر نشستها، تظاهرات و راهپیماییها به همراه آحاد ملت شریف ایران تا پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) به همراه روحانیت محل شرکت میکردیم.
در زمان اوایل انقلاب چطور؟ از فعالیتهای آن زمان بفرمائید:
-به لطف خدا و برکت نفس علما در آن دوران جزء جوانانی بودم که در مسیر انقلاب و به عنوان سربازی کوچک در کنار دیگر دوستان، فعالیت خود را ادامه دادم که هیچ وقت آن شور و حال انقلابی را نمیتوانم حتی لحظه ای فراموش کنم به طور مثال: یکی از فعالیتهای بنده در همان دوران به همراه دیگر دوستان باصفا و انقلابی و حزب اللهی در روستای النگ، نگهبانی دادن تحت عنوان صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی بود، سپس به فرمان حضرت امام(ره ) و تشکیل جهاد سازندگی و بسیج مردمی جهت همیاری بامردم شریف منطقه، بهسازی وارائه خدمات جهادی روستا به عنوان جهادگر کوچک انجام وظیفه می نمودیم.
از خاطرات آغاز جنگ تحمیلی بفرمائید:
متأسفانه زمان بسیار کمی از حلاوت و شیرینی پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمنماه سال 57 نمیگذشت که دشمنان دین خداو دشمنان مردم و انقلاب اسلامی دست خبیث و خائن امپریالیستی خود را از آستین عوامل مزدور در داخل و خارج از کشور بیرون آورد و انقلاب اسلامی را با حدود 72 گروهک معاند و منافق با نظام مقدس جمهوری اسلامی در داخل درگیر نمود که این حرکت به جز ضربه زدن به خودشان ثمره دیگری نداشت و امپریالیسم غرب که توسط منافقین ومعاندین موفق به دستیابی به اهداف خود نگردید، با حرکت دد منشانه دیگری با تحریک صدام و حزب بعث عراق و تجهیزهمه جانبه آن، جنگ نابرابر و ظالمانه را در سال 1359بر ملت انقلابی ما تحمیل و با بمباران و حمله و تجاوز به شهرهای مرزی و با گرفتن هزاران شهید، مجروح و اسیر به خاک میهن عزیزاسلامی مان حمله ناجوانمردانه ایی را آغازکرد،که آن زمان مصادف با اخذ دیپلم اینجانب از هنرستان فنی علی آبادکتول در رشته مکانیک و ماشین آلات کشاورزی در سال1360 بود.
یعنی در حدفاصل پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز جنگ تحمیلی به فعالیت مشغول بودید و همزمان تحصیل هم می کردید؟
-بله،به عنوان سربازی کوچک اینگونه توفیق خدمت به مردم شریف و بزرگ منطقه را داشتم. البته این فعالیت مرا از تحصیل باز نداشت، در آن زمان در دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته مهندسی راه و ساختمان به عنوان بورسیه وزارت راه و شهر سازی سابق پذیرفته شدم و ثبت نام نمودم. شرایط آن زمان بورسیه به گونه ای بود که هدایت تحصیلی و هزینه های آن کاملاً بر عهده وزارت راه بود و تا مقطع کارشناسی ارشد این بورسیه ادامه داشت.
به هر حال جنگ تحمیلی آغاز شد،از جنگ بفرمائید:
- در آن دوران برای حضورم در جبهه به صورت متناوب از طریق بخش مهندسی جنگ و دانشکده فنی مهندسی چندین بار برای همکاری با رزمندگان اعزام شدم.
چه مدت در جبهه حضور داشتید؟
-توفیق حضورم در دفاع مقدس حدود 72 ماه ( 6 سال ) بود.
شنیده ایم که شما جانباز جنگ تحمیلی هستید و در جنگ با آن حال که در سن جوانی بیست و چند سال؛ به عنوان مدیرکل پشتیبانی و تدارکات بنیاد جانبازان و مستضعفان در جنگ بودید،در این خصوص بیشتر برای ما بگوئید:
-ضمن عذرخواهی از شما،خیلی لازم نمیدانم در این خصوص حرفی بزنم، بنده برای جانبازی پرونده ای ندارم و در مقابل شهدای گرانقدر و عزیز، درجنگ سربازی کوچک بودم ولاغیر...
این پاسخ شما را به این حساب میگذاریم که: اگر برای خداست بگذار گمنام بماند...
-سکوت ......................
فرمودید در دانشگاه تهران بورسیه شده بودید، و اینگونه که مشخص است، این موضوع با حضورتان در جنگ تداخل داشت، حضور در دانشگاه ملی در آن دوران؛ باید تجربه شوق انگیز باشد، چون خیلی ها آرزوی حضور در دانشگاه ملی و در آن سطح را داشتند، به هر حال در آن شرایط این خود یک ظرفیت برای منطقه و یک دستاورد برای خود شما بود. چه برنامه ای برای تحصیلاتتان داشتید:
در آن مقطع،3 ترم دانشجو بودم و در رشته راه و ساختمان سه ترم تحصیل نمودم که امام عظیم الشأن فرمودند :جبهه ، یک دانشگاه انسان ساز است. بنا بر این فرموده امام بزرگوار، این بحث مطرح بود "یا جبهه یا تحصیل" که بنده حضور در جبهه ها را بر ادامه تحصیل ارجع دانستم و طبق فرمان ولی فقیه و امام امت(ره) از ادامه تحصیل در دانشگاه تهران انصراف دادم و به عنوان سرباز به جبهه اعزام شدم.
در شرایطی هستیم که قطع نامه پذیرفته شد و جنگ تحمیلی به پایان رسید،از این شرایط بفرمائید،بعد از جنگ چگونه به فعالیتتان ادامه دادید؟
- در مقطع بعد ازدفاع مقدس مدت 7 سال به فعالیتم در بنیاد جانبازان و مستضعفان ادامه دادم و خادم جانبازان سرافراز (پس از فرمان حضرت امام خمینی (ره) با ادغام بنیاد مستضعفان و جانبازان )بودم که در آن دوران مدت زمانی در کلن آلمان به عنوان مسئول خانه جانبازان به منظور پیگیری درمان این عزیزان حضور داشتم وپس ازاتمام مأموریتم به کشورم بازکشتم و در این فرصت توانستم مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد را بگذارندم. پسازاین مدت با سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف سازمان (حوزه سیاسی-برون مرزی و مراکز مهاباد و خوزستان) همکاری داشتم و حدود یک سال در وزارت تعاون و در پایان حدود 7 سال در سازمان تربیتبدنی و وزارت ورزش و جوانان در خدمت جوانان عزیز و سرمایههای این کشور و ورزشکاران برومند و گرانقدر بودم و در همین سالها همزمان مدرس دانشگاههای آزاد اسلامی بودهام .
به هر صورت شما دوران قبل از انقلاب، دوران انقلاب و پس از آن را درک نمودید و در جنگ تحمیلی حضور فعال داشتید و بعداز جنگ هم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فراز و نشیبهای گوناگونی را به خود دید، در ایام بعد از جنگ چه فعالیتهایی سیاسی و اجتماعی داشتید:
-همانگونه که اشاره کردید بعداز جنگ متأسفانه اتفاقات مختلفی به دست سرویسهای خارجی و دشمنان قسم خورده در این کشور افتاد، از تخریب و ترور گرفته تا مباحث مربوط به تهاجم فرهنگی و فتنه های گوناگون که البته ادامه داد و همه باید همانند ابتدای انقلاب و دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس، با همان روحیه مراقبت و مقاومت نمائیم.ما به اسلام عزیز وانقلاب بدهکاریم و از این انقلاب، شهدا ، امام راحلمان و رهبرفرزانه انقلاب امام خامنه ای(مدظله العالی) همیشه دِینی به گردن ماست که فقط میتوانیم با خدمت شبانه روزی و تقدیم جانمان به اسلام عزیز آن را ادا کنیم. در مقابله با آشوبگران تیرماه سال 78 و فتنه سال 88 به همراه خانواده ام حضور داشتیم،و همچنین در مقابله با شرارتهای ضدانقلاب در کردستان(مهاباد) و خوزستان که البته در یک ترور در خوزستان هم، توفیق شهادت از بنده و خانواده ام صلب شد؛ در سالهای 79 الی 84 برای دفاع از نظام مقدس جمهوری اسلامی و اصل ولایت مطلقه فقیه در سنگر فرهنگی برای مقابله با تهاجم وشبیخون فرهنگی در اجرای فرامین حضرت امام خامنه ای(مدظله العالی) ولی امر مسلمین جهان انجام وظیفه نمودم و همچنان خود و خانواده ام آمادگی لازم را برای اجرای دستورات و فتاوی ایشان داریم .
ترور نافرجام؟
-بله،بمب گذاری بود در منزل بنده در اهواز، که به همت سربازان گمنام امام زمان(عج) کشف و خنثی گردید.
در آن زمان سمت شما در خوزستان چه بود؟
-به عنوان مدیرکل صداوسیمای مرکز خوزستان خدمت می کردم.
وارد عرصه فرهنگی شویم، با توجه به اینکه خود شما از جوانان انقلابی بوده وهستید، نقش جوانان در برهه کنونی در این خصوص چیست؟
-همواره یکی از مهمترین ارکان حرکتهای عمومی، فرهنگی،اقتصادی، اجتماعی کشور، جوانان این مرزوبوم بوده و میباشند، همانگونه که حضرت امام راحل در سال 1342 فرمودند سربازان من در گهوارهها هستند، تبلور این کلام ایشان در سال 1357 نمود یافت یعنی در این مقطع حضور جوانان و نوجوانان در کلیه مقاطع انقلاب به شکل چشمگیری قابلملاحظه بوده و در آن زمان مبارزات علیه ظلم و دیکتاتوری، برگرفته از اطلاعیهها، پیامها و رهنمودهای حکیمانه امام راحل بود که توسط نمایندگان ایشان به مبلغین و گروه های جوانان در سراسر کشور میرسید، بر همین مبنا بود که حرکت اساسی انقلاب اسلامی برای پیروزی شکل گرفت که با اهدا خون و نثارهزاران شهید و جانباز، موجبات پیروزی انقلاب اسلامی و شکست دشمن را فراهم آورد که در استمرار آن در صحنه های مختلف مبارزاتی با حضور جوانان عزیز شاهد پیروزی بر منافقین و صدامیان ،آشوبگران وفتنه گران بوده ایم و امروز هم که دشمن با جنگ فرهنگی در سطح جامعه اسلامی ازهیچگونه تلاشی دریغ نمی نمی کند و ازهر روزنه ای برای آسیب رسانی به نظام مقدس اسلامی مان استفاده می کند، جوانان فهیم وعزیز که عمّاران وافسران جوان این جنگ نرمهستند به ندای أینََ عمّار ولی امر مسلمین جهان حضرت امام خامنهای(حظه الله) لبیک گفته و راه مبارزه با استکبار جهانی در این عرصه را در پیشگرفته اند، نیاز به حمایت همهجانبه از این حرکت و این افسران با غیرت، باهوش وجوان می باشد.تا انشا الله دراین جبهه مبارزاتی بر دشمن دیو صفت استمارگرغرب وآمریکای جنایتکار به پیروزی تمام وکمال برسیم.
شما در دوران خدمت،مسئولیتهای گوناگونی داشتید، بالطبع در حوزه توسعه و مباحث مربوط به آن هم نگاه تخصصی دارید و هم تجربه در کارهای کلان ، شرایط کلی استان را علی الخصوص از لحاظ اقتصادی چگونه ارزیابی می کنید و چه برنامه و پیشنهادی برای توسعه همه جانبه دارید؟
-با توجه به اینکه به برکت سفره عدالتگستر جمهوری اسلامی ایران اغلب نقاط کشور مخصوصاً نقاط محروم از منابع ملی بهرهمند شدند و بهنوعی در سرانه صنعتی ،تولیدی و اقتصادی کشور مشارکت پیدا کردند و اغلب استانها خود را در سبد تولید کشاورزی،صنعت و اقتصاد و تجارت کشور سهیم میدانند، استان گلستان نسبت به استانهای دیگر در سرانه بهرهبرداری از منابع ملی، توسعه چشمگیری نداشته است که لذا با عنایتی که توسط دولت به این استان شده وخواهد شد، میتوان سهم بسیار خوبی را از اعتبارات ملی بر اساس سیاستهای کلی نظام، اصل 44 و طبق چشم انداز 1404 ابلاغی رهبر مظم انقلاب، برای سرمایهگذاری پروژههای ملی و منطقهای برای این استان فراهم نمود و انشا الله با شروع و راهاندازی پروژههایی که بر اساس پتانسیل منطقه چه از لحاظ سرمایه های انسانی با وجود جوانان خلاق و برومند و چه از لحاظ منابع و ظرفیتهای اقتصادی قابلتعریف و اجرا در استان بوده است، مردم استان علیالخصوص مردم شریف حوزه انتخابیه کردکوی، بندر ترکمن، بندرگز وگمیشان نیز بتوانند از منابع ملی و کرامت گسترده عدالت اجتماعی جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش بهره مند شوند. از سویی دیگر با توجه به موقعیت اقلیمی منطقه (باوجود دریا، جنگل، دشت، زمین های حاصل خیز، کوهستان و سرمایه انسانی کارآمد)، میتوان با برنامهریزی لازم برای بهرهبرداری از پتانسیلهای نهفته دیگر، این منطقه را برای ایجاد قطبی مهم در بخشهای کشاورزی، تجارت، دریا،تولید، صنعت وتوریسم و در ارائه فرهنگ غنی اسلامی مهیا تا انشا الله شاهد رشد، توسعه و تعالی روزافزون این استان و مردم منطقه باشیم.
سخن پایانی:
-در پایان از شما تشکر کنم و لازم میدانم به این نکته اشاره کنم که بنده همیشه خود را خادم مردم میدانستم و میدانم و همواره فرمایشات و منویات امام خمینی (ره) و فرزند خلف ایشان امام خامنه ای(مدظله العالی) را سرلوحه همه برنامه ریزی ها و تصمیمات قرار داده ام و به آن افتخار میکنم که به عنوان یک بسیجی در حال خدمت به این مردم شریف هستم، همیشه تابع قانون و تصمیمات حاکمیت بوده و هستم و با توجه به اعتمادی که از ابتدای انقلاب تا کنون به همه ارکان نظام داشتم این تبعیت را سعی کردم در عمل نشان دهم که نمونه اش تمکین بنده به رأی شورای محترم نگهبان در دوره قبل انتخابات مجلس شورای اسلامی بود. حضور پرشور مردم همیشه از اصول انتخابات است که بر این اصل هم خودم در انتخابات شرکت داشتم و هم همه عزیزانی که برای بنده زحمت کشیدند و وقت گذاشتند را به این کار مقدس و امر خطیر دعوت نمودم و این اعتقاد قلبی بنده است.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی «جدیدترین اخبار» اینجا کلیک کنید
عدالت خواهان گلستان عبدالرضا ساور" آل سعود با بیرق وهابیت رو به زوال است ...
www.edalatgolestan.ir/اخبار-اخبار.../20654-عبدالرضا-ساور-آل-سعود-با-...
سران خوش خیال آل سعود، با بهره گیری از تفکر وهابیت در پی تحمیل خود به عنوان زعیم مدیریت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هستند در صورتی که توان مدیریت ...
عبدالرضا ساور کاندیدای احتمالی غرب استان / معاون سابق ...
kenare.ir/اخبار/اخبار.../479-عبدالرضا-ساور-کاندیدای-احتمالی-غرب-استا...
۱۷ شهریور ۱۳۹۴ ه.ش. - شنیده شده عبدالرضا ساور معاون سابق توسعه منابع و پشتیبانی وزارت ورزش و ... اخیرا ساور نشستهایی با فعالین فرهنگی اجتماعی حوزه غرب استان ...
عبدالرضا ساور : آل سعود با بیرق وهابیت رو به زوال است :: خرداد
pajvak.com/.../عبدالرضا-ساور-آل-سعود-با-بیرق-وهابیت-رو-به-زوال-اس...
۳ مهر ۱۳۹۴ ه.ش. - معاون سابق وزرای تعاون و ورزش با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری، اتفاقات نگران کننده دو هفته اخیر در عربستان را نمادی بارز از بی لیاقتی ...
وبلاگ هواداران عبدالرضا ساور
www.sawar.blogfa.com/
دکتر عبدالرضا ساور "وبلاگ طرفداران". با حمایت از دکتر ساور در انتخابات مجلس شاهد موفقیت ایران اسلامی باشیم. ستاد دانشجویی دانشکده فنی امام علی (ع) کرد کوی ...
طرفداران عبدالرضا ساور
abdorzasavar.blogfa.com/9008.aspx
طرفداران عبدالرضا ساور - معرفی چهره عبدالرضا ساور - طرفداران عبدالرضا ساور. ... اغلب مردم فارس هستند و زبان آنها زبان مازندرانی با گوییش محلی است. . طوایف اصلی ...
عبدالرضا ساور : آل سعود با بیرق وهابیت رو به زوال است - تی ...
tnews.ir/news/DD6B48877489.html
۳ مهر ۱۳۹۴ ه.ش. - معاون سابق وزرای تعاون و ورزش با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری، اتفاقات نگران کننده دو هفته اخیر در عربستان را نمادی بارز از بی لیاقتی ...
گفت و گو با عبدالرضا ساور، عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال
etajik.blogfa.com/post-118.aspx
گفت و گو با عبدالرضا ساور، عضو هیئت مدیره باشگاه استقلال. -به نظر شما با افرادی که رفتارهای زشت و خلاف عفت عمومی از خود نشان میدهند چه باید کرد؟ *این افراد را ...
عبدالرضا ساور : آل سعود با بیرق وهابیت رو به زوال است - خودی ها
khodiha.ir/news/عبدالرضا-ساور-آل-سعود-با-بیرق-وهابیت-ر/
۳ مهر ۱۳۹۴ ه.ش. - معاون سابق وزرای تعاون و ورزش با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری، اتفاقات نگران کننده دو هفته اخیر در عربستان را نمادی بارز از بی لیاقتی ...
عبدالرضا ساور" آل سعود با بیرق وهابیت رو به زوال است
ccz.ir/post/110142
سران خوش خیال آل سعود، با بهره گیری از تفکر وهابیت در پی تحمیل خود به عنوان زعیم مدیریت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس هستند در صورتی که توان مدیریت ...،