به گزارش پایگاه عدالت خواهان"در این شماره در بخش پرونده عراق مقالههایی نظیر «اجرایی شدن راهبردی امنیت ملی عراق» نوشته مشاور دفتر امنیت ملی عراق و فعال در برنامه توسعه سازمان ملل «بیل دیچاو»، «نقش تمرکز زدایی در مبارزه با نفوذ تندروها در عراق» نگارش تود دیاموند مشاور ارشد مؤسسه آتلانتیک کونسلز تاسک فورس، «جنگ بر ضد داعش و مشکلات اقتصادی و دور باطل سیاسی» اثر کنیت ام پولاک پژوهشگر مجله فارین پولیسی و نیز مرکز سیاست خاورمیانه، «چه چیزی در عراق پس از آزادی موصل مورد انتظار است؟» نوشته تحلیلگر سابق وزارت خارجه آمریکا الکساندر اولیرز ترجمه شده است.
در خصوص پرونده ایران مقالاتی چون «ایران برای گسترش نفوذ خود در عراق تلاش میکند؟» احمد مجیدیار، «انتخابات به پایان رسید اما عملیات بزرگ انتقال دولت در آینده باقی مانده»، مهدی خلجی، «آیا ایران به سمت هرج و مرج حرکت میکند»، کریستوفر دو بیلیاگو، «چگونه حسن روحانی در انتخابات پیروز شد؟» جونز هابکینگز منتشر شده است.
«عربستان، ایران و ترامپ» رائول مارک گرشت، «ریشههای اختلاف با قطر» دینا اسنفندیاری و آریان طباطبایی و «چرا قطر کوچک خشم عربستان را بر انگیخته؟» گرانت کلارک سه مقاله پرونده عربستان را تشکیل میدهد.
درباره یمن مقالهای از رابرت جی رابیل استاد دانشگاه فلوریدا با عنوان «آیا دونالد ترامپ میداند که به عربستان در ویران کردن یمن کمک میکند؟» به رشته تحریر در آمده است.
همچنین چهار مقاله درباره سوریه با عناوین «آمریکا و ترکیه در مسیر برخورد با یکدیگر در سوریه قرار دارند» کالین کال استا، «ارمغان پیروزی بر داعش» فردریک سی هاف، «مسابقه برای میراث گذشته» جاناتان سپایر و «چه کسی سوریه را نابود میکند؟» فیلیپ گرالدی ترجمه شده است.
درباره پرونده لبنان نیز دو مقاله «اسرائیل تلاش میکند تا در صورت آغاز جنگ، حزبالله را نابود کند» وور از بورینگ و «حزب الله و در حالت کنترل و انتظار» نگارش تحلیلگر امنیت جهانی در مجله ستراتفور جلب توجه میکند.
در خصوص نیجریه مقالهای با عنوان «تشیع و دشمنی با تشیع در نیجریه» نوشته آلکسندر تراستون استاد دانشگاه جورج تاون آمریکا آمده است.
در این شماره «آینده روابط طوایف در خاورمیانه» که پژوهش مشترک جفری مارتینی، هیثر ویلیامز و ویلیام یونگ کارشناسان مؤسسه راند هستند به عنوان پژوهش برتر معرفی شدهاند.
در بخش معرفی کتابهای شرقشناسان شاهد معرفی سه کتاب هستیم که در «پیشینه تاریخی» آندریاس ریک که درباره تاریخچه تشیع در شمال غرب هندوستان و سیر تحول طرفداران این مذهب در بیش از یک قرن گذشته میلادی سخن میگوید، دومین کتاب با عنوان «انقلاب اسلامی در حال پیشرفت» نوشته پییر جاون لویزارد مدیر مرکز ملی مطالعات علمی درباره تاریخچه معارضان دولت ایران و نیمه دوم قرن گذشته میلادی تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی و سیر تحول آن است، و در نهایت سومین کتاب «نقاط اتصال منطقهای در شبکهای فرامرزی» نوشته محمدامیر احمدخان درباره اوضاع و تاریخچه شیعیان در جنوب آسیا به رشته تحریر درآمده است.
بر اساس این گزارش، در پایان این گاهنامه فهرستی از عناوین مقالات و پژوهشهای منتشر شده در مطبوعات و پایگاههای انگلیسی درباره بخشهای مجله آمده است که در آن 88 مقاله نمایهسازی شده است.
منبع: رایزنی فرهنگی ایران در لبنان
انتهای پیام/