"علیرضا پزشکپور در این جلسه بحث ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی طرح ها، روگذر و زیرگذرها در معابر شهری، پل های همسطح و هوایی عابر پیاده، فرهنگسرا و سالن های بزرگ را از جمله نیازمندی های این شهر بیان کرد.
وی با اشاره به مساله اجرای طرح 'اتاف' گفت: در پروژه های عمرانی و خدماتی که توسط شهرداری و با هزینه افزون بر 100میلیارد ریال اجرا می شود، باید طرح مطالعاتی اتاف (ارزیابی تاثیرات اجتماعی و فرهنگی) اجرایی گردد.
وی اظهار کرد: به عبارتی طرح پیوست فرهنگی داشته باشد و توسط مشاوران دوره دیده ویژه ای مطالعه شود و سپس اجرایی شود.
پزشکپور یادآور شد: در شهر گرگان چنین پیوست نگاری هایی تاکنون نداشته ایم و امید است از این پس هر طرح و پروژه شهرداری گرگان پیوست فرهنگی به همراه داشته باشد.
وی در خصوص بایدها و نبایدهای شهری با بیان اینکه بجای زیرگذر، احداث روگذر گلشهر به نهارخوران اولویت داشت، گفت: با یک نگاه می توان متوجه شد که ترافیک از گلشهر به بلوار نهارخوران بیشتر بوده و و این روگذر باید به همان حالتی که دیده شده یعنی به صورت( L) شکل از گلشهر آغاز و در حدود کارواش فرود می آمد.
این عضو شورای شهر گرگان افزود که اعتقاد دارم چنانچه این روگذر ایجاد نشود زیرگذر در حال احداث تأثیر چندانی در رفع معضل ترافیک ندارد و موقعی موثر است که سه سطحی اجرا و جهت رفع مسائل و مشکلات احداث آن باید تمهیدات لازم بعمل آید.
رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر گرگان افزود: از سوی دیگر در تقاطع دخانیات انتخاب بهینه روگذر شمال به جنوب بلوار نهارخوران بود.
وی گفت: با توجه به اینکه کمی پائین تر زیرگذر در حال احداث است، بهتر این بود که تقاطع دخانیات در راستای نهارخوران بصورت روگذر اجرا می شد و در روگذرها به اندازه عرض روگذر تقریبا ما به خیابان قبلی اضافه می کنیم که این بهتر بوده ، ولی در زیرگذرها قسمتی از عرض خیابان به زیر منتقل می شود و افزایش پیدا نمی کند و نیز دو زیرگذر ( گلشهر و دخانیات) پشت سرهم و به فاصله کم ایجاد نمی شد.
پزشکپور ادامه داد: همچنین با توجه به عملیات احداث زیرگذر در پائین تر از تقاطع دخانیات بهتر بود که روگذر صیاد به قلعه حسن ابتدا ایجاد می شد و در فاز دوم و پس از خاتمه عملیات زیرگذر گلشهر، به آن پرداخته می شد.
به گفته وی اکنون که عملیات اجرائی در این تقاطع به صورت زیرگذر در حال اجرا می باشد، صیاد شیرازی به قلعه حسن به صورت روگذر اجرا شود.
پزشکپور با بیان اینکه ایجاد باند توقف یا پهلوگاه در کنار گذرهای بلوار نهارخوران الزامی است، تصریح کرد: طول رمپ شمالی حدود 150 متر و رمپ جنوبی تقاطع دخانیات 300 متربوده و این دو متوازن نیستند، درحالی که باید یکسان در نظر گرفته شود.
عضو شورای اسلامی شهر گرگان گفت: پل دسترسی همسطح و هوایی عابران پیاده جهت ارتباط بین دو طرف بلوار نهارخوران از بالای رمپ ها نیز یک ضرورت محسوب می شود.
پزشکپور همچنین گفت: گرگان بعنوان مرکز استان باید محل مناسبی برای برگزاری گردهمایی ها، همایش ها و کنسرت های چندهزار نفره داشته باشد.
وی ادامه داد: در گذشته کلنگ احداث فرهنگسرا با دو هزار و 500صندلی به زمین زده شد، اما در سال های بعد این مکان به فروشگاه در حال تبدیل شدن بوده و قسمت فرهنگی آن بجای اینکه 5 برابر تالار فخرالدین اسعد گرگانی گنجایش داشته باشد، به یک پنجم تقلیل یافته است.
به گفته وی نیاز است که برای تالار بزرگ شهر گرگان سالنی شیبدار و چندهزار نفره با صندلی و امکانات پیشرفته صوتی و تصویری درنظر گرفته شود و این شرایط و ظرفیت را سالن در حال احداث اداره ارشاد هم ندارد.
پزشکپور به مساله شورایاران محلات و تعیین تکلیف آنان نیز اشاره کرد و گفت: در این خصوص تمدید و ادامه کار شورایاران قبلی به تعداد 150 نفر، برگزاری انتخابات جدید برای شورایاران محلات و یا انتخابات در محلات 100 گانه گرگان پیشنهاد می شود.
گرگان مرکز استان گلستان افزون بر 450 هزار نفر جمعیت دارد،
عملیات اجرایی زیرگذر گلشهر - ناهارخوران گرگان اواخر سال 93 آغاز شده است.
محسن احمدی معاون فنی و عمرانی شهرداری گرگان پیش از این هدف از زیرگذر گلشهر را کاهش ترافیک در این مسیر بیان کرد و افزود: در این طرح رویکرد جنوب به شمال بلوار ناهارخوران به صورت زیرگذر در مرحله نخست اجرا و تردد از خیابان گلشهر به سمت محور ناهارخوران به صورت رو گذر برای رفت و در مرحله دوم و دیگر رویکردها به صورت همسطح اجرا می شود.
معاون فنی شهرداری گرگان تصریح کرد: در مرحله نخست پروژه زیرگذر به طول 560 متر و عرض 15.5 متر شامل دو خط عبور در هر طرف اجرا می شود.
به گفته وی، پل زیرگذر گلشهر دارای دهنه 17 متری و طول 70 متر است.
معاون فنی و عمرانی شهرداری گرگان گفت: مدت اجرای پروژه 12 ماه و برآورد اولیه اعتبار آن نیز افزون بر 108 میلیارد ریال است.ایرنا