پایگاه عدالت خواهان" بلافاصله پس از این دیدار، تابناک در مطلبی با نام «چند هشدار به ایران پس از دیدار اخیر پوتین و بشار اسد» نسبت به نیات احتمالی پوتین در رابطه با حضور ایران در سوریه هشدار داد.
پس از این اظهارات، بسیاری از طرفداران روس یا همان روسوفیل های وطنی، اعلام کردند که مقصود پوتین از نیروهای خارجی، نه نیروهای تحت حمایت ایران یا حزب الله، بلکه نیروهای آمریکایی و ترکیه بوده اند.
اما نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور سوریه، ساعاتی پیش ضمن اشاره به اظهارات روز پنجشنبه پوتین، ایران و حزب الله را نیز مشمول نیروهای خارجی که باید سوریه را ترک کنند، دانسته است.
«الکساندر لاورنتیف»، نماینده ویژه رئیسجمهوری روسیه در امور سوریه درباره اظهارات پوتین تصریح کرد: «این اظهارات درخصوص همه گروههای نظامی خارجی در سوریه، از جمله آمریکاییهای، تُرکها، حزبالله لبنان و ایرانیهاست.»
لاورنتیف تأکید کرد، اظهارات رئیسجمهوری روسیه در این باره حاوی «پیامی سیاسی» است.
این دیپلمات روسیه خاطرنشان کرد: گروه تروریستی داعش تقریبا «سرکوب شده است» ولی «جبهه النصره» و نیز برخی گروههای دیگر همچنان در برخی از مناطق سوریه حضور دارند که سرکوب تمامی آنها «به زمان نیاز خواهد داشت».
گفتنی است، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه، روز پنجشنبه در دیدار با همتای سوری خود «بشار اسد» در سوچی، اعلام کرد در رابطه با موفقیتهای ارتش سوریه در مبارزه با تروریسم و آغاز فرایند سیاسی، نیروهای مسلح خارجی باید کشور سوریه را ترک کنند.
شاید بتوان گفت، روس ها چندان از خروج آمریکا از برجام ناخشنود نیستند و این مسأله و نیاز ایران به مسکو در دوران پساخروج آمریکا از برجام را موقعیت مناسبی می بینند تا از ایران در سوریه و سایر حوزه های دیگر امتیاز بگیرند.
کما اینکه معاون وزیر خارجه روسیه نیز چند روز پیش گفته بود، ایران برای حفظ برجام باید امتیازاتی بدهد.
ذکر این مهم لازم است، خروج نیروهای تحت حمایت ایران از سوریه از جمله خواسته های نتانیاهو بوده که در چند ماه اخیر نیز بارها آن را اعلام کرده است. به نظر می رسد، در دیدار چند روز پیش نتانیاهو و پوتین خروج نیروهای ایران از سوریه مورد بحث قرار گرفت و توافقاتی نیز میان آن ها حاصل شد.