به گزارش پایگاه عدالت خواهان"نام مریم میرزاخانی به فاصله کوتاهی بعد از انتشار خبر درگذشت وی به یکی از ده ترند یا روند برتر در شبکه اجتماعی توئیتر مبدل شد و هزاران نفر با هشتگ زدن نام وی به اظهار تاسف در این مورد پرداختند. انبوهی از سایتهای خبری مشهور نیز مطالب و تصاویری را در این زمینه منتشر نمودند.
اکثر سایتهای خبری مانند بی بی سی و وایر که خبر مذکور را منعکس کرده اند، به آخرین پست فیس بوکی او - هر چقدر بیشتر برای ریاضیات زمان گذاشتم، بیشتر هیجان زده شدم – و پست دکتر فیروز نادری در اینستاگرام - چراغی امروز خاموش شد؛ مریم میرزاخانی نخستین زن و نخستین ایرانی برنده بالاترین مدال ریاضیات بود- اشاره کردهاند.
بی بی سی در خبر خود در این زمینه به اظهارات پرفسور دیم فرانسیس کیروان عضو کمیته اهدای مدل فیلدز از دانشگاه آکسفورد اشاره کرده که در زمان اهدای این مدال به پرفسور میرزاخانی گفت: من امیدوارم این جایزه الهام بخش دختران و زنان جوان بیشتری در این کشور و در کل جهان باشد تا به تواناییهای خود ایمان بیاورند و هدفشان این باشد که مدال آوران فیلدز در آینده باشند.
اینترنشنال بیزینس تایمز انگلیس در خبر خود در این زمینه مرحوم میرزاخانی را نابغه ریاضی ایرانی معرفی کرده و وی را فردی تاریخ ساز دانسته است. روزنامه دیلی میل انگلیس، سایت خبری زی نیوز هند و سایت آذری ترند هم این خبر را منعکس کرده اند.
Steven Strogatz ریاضی دان مشهور آمریکایی در حساب توییتر خود در این مورد نوشته است: خداوند مریم میرزاخانی را بیامرزد. وی برای آشنایی با زندگی و دانش ریاضیات مرحوم میرزاخانی منبعی را در نشریه کوانتوم معرفی کرده است. Jordan Ellenberg یک ریاضی دان آمریکایی دیگر نیز پرفسور میرزاخانی را یکی از بهترین ریاضی دانان موجود دانسته و از درگذشت وی در 40 سالگی اظهار تاسف کرده است. تعداد زیادی از روزنامه نگاران نشریات مشهور بین المللی و همین طور حسابهای متعلق به رسانههای مختلف نیز در حسابهای کاربری خود به توییتر به موضوع درگذشت پرفسور میرزاخانی به علت ابتلا به سرطان و افتخارات وی اشاره کردهاند.
مریم میرزاخانی ریاضی دان برجسته و استاد دانشگاه استنفورد بود. میرزاخانی در سال 2014 به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» برندهٔ مدال فیلدز شد، که بالاترین جایزه در علم ریاضیات است. وی نخستین زن و نخستین ایرانی برندهٔ مدال فیلدز بود.
مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برندهٔ مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سالهای 1994 (هنگکنگ) و 1995 (کانادا) شد و در این سال بهعنوان نخستین دانشآموز ایرانی برندهٔ جایزهٔ نمرهٔ کامل شد. وی نخستین دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت؛ نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت؛ نخستین کسی بود که دو سال مدال طلا گرفت و نخستین فردی بود که در آزمون المپیاد ریاضی جهانی نمرهٔ کامل گرفت.
از مریم میرزاخانی بهعنوان یکی از ده ذهنِ جوان برگزیدهٔ سال 2005 از سوی نشریهٔ پاپیولار ساینس در آمریکا و ذهن برتر در رشتهٔ ریاضیات تجلیل شد.مرحوم پرفسور میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه ستر از انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013 و جایزهٔ کلی و مدال فیلدز در سال 2014 بود.
ناشناس
سلام .
خوبه وقتی می روند خبرشان را همه منتشر میکنند .. بازم دسستتن درد نکند
پیشنهاد میشود پارکی هم بنام نخبگان ایجاد شود وتندیس همه نخبگان ای انی در ان پارک نصب شود . بخصوص تندیس ایشان در دانشگاه شریف جلوی درب دانشگاه نصب شود
ضمنا یک محوطه از پارک را به بور سیه های دولت قبل که اکثرشان از ایران
رفتند اختصاص بدهید . آیندگان تاریخ دولتهای س مایه دا ری را بدانند بهتر است
اگر دلتان خواست تندیس اقی احمدی نژاد را درحلی ه خنجری در پشت دارد
هم...... مگر عدالتخواهان نیستید