رهبری معظم در اختیارات و تصمیمات مجلس و دولت دخالت نمی کند مگر آنجا که انقلاب به خطر بیفتد و الان که رهبری در امور مربوط به دولت و مجلس دخالت نمی کند بهانه می گیرند که رهبری دخالت می کند ما اختیار نداریم چه برسد به اینکه دخالت کند
به گزارش "پایگاه عدالت خواهان ایران"خطبه اول آذر 1398 شهرستان عباس آباد خطیب ارزشمند جمعه شهرستان عباس آباد حضرت حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی محمدی مشروح خطبه دوم نمازجمعه شهرستان عباس آباد بدین شرح میباشد
خودم و همه نمازگزاران جمعه این هفته را به تقوای الهی به خویشتنداری به مبارزه با نفس اماره و دوری از گناه و نظم در امورات زندگی دعوت و سفارش می کنم.
هفته مقدس بسیج است هم ما و هم فرمانده انقلابی سپاه ناحیه شهرستان عباس آباد درباره بسیج و بسیجی و تفکر بسیجی سخن گفته ایم.
تفکر بسیجی یعنی حفظ قانون اساسی است که 300 هزار شهید پای آن خون داده اند.
تفکر بسیجی حفظ جمهوری اسلامی است که با خون شهدا استحکام پیدا کرده است.
صحبت های رهبری بعد از گرانی بنزین تماما درس قانونمندی و قانو گرایی بود،موضع گیری رهبری بعد از گرانی بنزین اصل قانونمداری است.
اول اینکه که رهبری از مسائل پیش آمده اظهار تاسف نمودند این نشان می دهد رهبر جامعه نسبت به مشکلات کشور و مشکلات مردم بی تفاوت نیستند،فرمودند:خیلی ها معترضند و احساس می کنند که به ضررشان است باید طوری عمل شود که مردم کمتر آسیب ببینند در این سالهای اخیر رهبری معظم چقدر برای رفع مشکل معیشتی مردم صحبت کردند ،هشدار دادند.
دوم اینکه رهبر معظم انقلاب بدون تعارف اعلام داشتند که نسبت به موضوع تخصص ندارند یعنی این تصمیم در تخصص من و حیطه کاری رهبری نیست دولتمردان و نمایندگان و کارشناسان اقتصادی تصمیم گرفتند هر موضوعی که سران قوا بعنوان قانون مصوب می کنند رهبری بر طبق وظیفه کلیات آن را حمایت می کند این نشان می دهد که رهبر معظم نقشی در جزئیات فرایند تصمیم گیری و اجرا نداشته است اگر مشکلاتی که در طرح وجود دارد باید مسئولین پاسخگو باشند.
سوم اینکه رهبری فرمودند:وقتی مسئله ای به صورت کارشناسی مطرح شد و دولتمردان و نمایندگان در شورای هماهنگی اقتصاد آن را تصویب کردند من حمایت می کنم.
چرا رهبری معظم حمایت کرد؟
این سئوال خیلی ها است که چرا رهبری مخالفت نکرد؟
رهبری معظم در این کارش درس قانونمندی به همه ما داده است رهبری یک شخصیت قانونمند است وقتی نظام کشورما بر اساس قانون اساسی به عنوان جمهوری اسلامی است باید رهبر جامعه هم حافظ جمهوریت و هم حافظ اسلامیت نظام باشد نظام جمهوری اسلامی نظام مردم سالاری دینی یا دمکراسی اسلامی است این یعنی حکومت مردم بر مردم که منتخب مردم بر مردم حکومت می کند مردم کسانی را انتخاب می کنند یا به عنوان رئیس جمهور که دولت تشکیل می دهد یا بعنوان نمایندگان مجلس قانون گذاری می کنند که با انتخاب ما مردم برای همین مردم تصمیم می گیرند.دولت را مردم انتخاب می کنند که در مساله اقتصادی ،در مسئله اجرایی و نحوه هزینه کرد بودجه کشور اختیاراتی دارد کل سرمایه کشور در دست دولت است یعنی اختیارات بودجه کشور ،اقتصاد کشور،سرمایه کشور،صنعت کشور،کشاورزی و منافع طبیعی کشور، اجرای قانون،امور فرهنگی، سیاسی،اجتماعی کشور همه در دست دولت است که ما مردم انتخاب کردیم و آنها هر تصمیمی که می گیرند بخاطر این است که ما به آنها اختیار دادیم برای ما تصمیم بگیرند اصلا دولت را انتخاب کردیم برای ما و امورات ما و زندگی ما و معیشت ما و سفره ما تصمیم بگیرند،لذا ما باید در انتخابات دقت کنیم نه اینکه برای حضور زنان در ورزشگاه به کسی رای بدهیم بدانیم رای ما ،سرنوشت ما را رقم می زند مجلس هم همین است نمایندگانی که ما انتخاب می کنیم آنها اختیار قانونگذاری را دارند هر قانونی که در کشور اجرا می شود از مجرای مجلس باید عبور کند،هر قانونی که در کشور اجرا می شود نمایندگانی که ما انتخاب کردیم آن را مصوب می کنند بودجه سالانه کشور را که دولت تنظیم و پیشنهاد می کند مجلس تصویب می کند اختیار مجلس بسیار بالا است همه وزرا را مجلس رای اعتماد می دهد یعنی اگر امروز وزرای داریم که وزارتخانه های ما را اداره می کنند اگر کارآمدند ،اگر ناکارآمدند اگر قوی هستند،اگر ضعیف هستند با رای اعتماد و با اعتماد نمایندگان من و شما بر مسند وزارتخانه قرار گرفتند.با رای نمایندگان ما اینها وزیر شدند.
مجلس به عملکرد دولت و وزرا نظارت دارد و باید بر عملکرد و تصمیمات دولت نظارت داشته باشد اگر به نفع مردم و جامعه و نظام و انقلاب نباشد مجلس باید دولت را به چالش بکشد حتی مجلس حق سئوال و استیضاح از رئیس جمهور و وزرا را دارد حتی می تواند رئیس جمهور و وزرا را عزل کند اینقدر این مجلس مهم است.
شخصی را که می فرستید به مجلس این همه اختیار دارد پس فکر کنید که چه کسی را به مجلس می فرستید این مجلسی که نماینده اش را ما انتخاب می کنیم برای ما تصمیماتی می گیرند پس انتخاب نماینده مجلس که در اسفند امسال اتفاق می افتد بسیار مهم است با یک ناهار و مبلغ پول رای ندهید،باید کسی را انتخاب کنید که به نفع مردم تصم گیری کند جلوی مسائلی که به نفع مردم نیست را بگیرد،وکیل المله باشد نه وکیل والدوله سخن اینجا است.
حالا مجلس و دولت را انتخاب کردیم به آنها اختیاراتی دادیم که برای ما تصمیماتی اتخاذ کند آیا رهبری باید در تصمیمات مجلس و دولت دخالت کند؟
رهبری نباید در مقابل تصمیمات مجلس و دولت باشد مگر اینکه انقلاب به خطر بیفتد آنها رهبری ورود پیدا می کند. یعنی وقتی که نظام ما جمهوری اسلامی و حکومت مردم بر مردم و بر اساس مردم سالاری دینی و دمکراسی اسلامی شد رهبری معظم باید از دولت و مجلسی که مردم بر اساس دمکراسی انتخاب کردند حمایت کند همانطور که دولت منتخب مردم را رهبری تنفیذ می کند و مجلس منتخب مردم را رهبری تایید می کند عملکرد آنها را هم باید تایید و تنفیذ کند و عملکرد آنها را هم بپذیرد ،تصمیمات آنها را هم باید بپذیرد چون بر اساس همین نظام جمهوری اسلامی تصمیمات مجلس و دولت تصمیمات خود مردم است حمایت از تصمیمات مجلس و دولت حمایت از خواست شما مردم است و مخالفت با این تصمیمات با مردم است و رهبری که با مردم و تصمیمات منتخب مردم نباید مخالفت کرند.
رهبری معظم در اختیارات و تصمیمات مجلس و دولت دخالت نمی کند مگر آنجا که انقلاب به خطر بیفتد و الان که رهبری در امور مربوط به دولت و مجلس دخالت نمی کند بهانه می گیرند که رهبری دخالت می کند ما اختیار نداریم چه برسد به اینکه دخالت کند.
حالا شورای هماهنگی اقتصاد که در آن سران نظام هستند 17 عضو دارد که 10 عضو ازدولت در آن حضور دارند 4 عضو از مجلس و 3 عضو از قوه قضائیه است و این 17 نفری که اکثرا از مجلس و دولت و منتخب ما مردم هستند تصمیم گرفتند که قیمت بنزین را بالا ببرند به رهبری گزارش می دهند براساس کارشناسی شورای هماهنگی اقتصاد تصمیم به افزایش بنزین گرفتند آیا رهبری باید مخالفت کند آیا رهبری باید خلاف مجموعه نظام حرکت کند.
رهبری خلاف مجموعه نظام حرکت نمی کند مثل برجامی که رهبری مخالفت نفرمودند رهبری در مقابل تصمیم کارشناسی و تصمیم سران قوا و درمقابل ساختار رسمی کشور و قانون قرار نمی گیرد اصل این است.شاید توصیه بکند،شاید گاهی به اینها در جلسات بگوید که بهتر عمل کنند ولی در مقابل شان قرار نمی گیرد و مخالفت نمی کند پس اگر دولت منتخب مردم که این دولت منتخب مردم است و مجلس هم مجلس مردم است نمایندگان هم نمایندگان مردمند تصمیماتی گرفتند که ما آنها را در آن جایگاه قرار دادیم انتظار نداشته باشیم که رهبری در تقابل با آنها و تصمیمات آنها باشد و رهبری باید تایید کند.
حال که رهبری تایید کرد و حمایت کرد برای حفظ آرامش کشور تصمیم دولت را می پذیریم که تصمیم خطبه این هفته چرا رهبری حمایت کرد خودمان و با رای خودمان است و باید هم بپذیریم.
سوم اینکه رهبری معظم تاکید فرمودند این افزایش قیمت بنزین افزایش سایر اجناس و کالاها را به دنبال نداشته باشد مواظب باشند که گرانی و تورم مشکلات مردم جامعه را افزایش ندهد تا جایی که ممکن است مشکلات کم کنند این نیاز به نظارت دائمی بر بازار دارد،بازار را رها نکنند.
چهارم اینکه در نحوه اجرا ما نقدهایی داریم در نحوی اجرای این طرح بسیار بی تدبیری شد،چون از قبل به مردم اعلام نکردند ،مردم را آماده نکردند،دولت نه پیوست اطلاعاتی برای این طرح داشت،نه پیوست امنیتی داشت،نه پیوست فرهنگی داشت.دولت بایستی از یک ماه قبل مردم را توجیه می کرد،مزایای این طرح و لزوم اجرای این طرح را باید برای مردم درمیان می گذاشت،صداوسیما بایستی برنامه هایی با کارشناسان اقتصادی برگذار می کردند ،بحث می کردند،حق مردم است که اطلاع داشته باشند،حق مردم است که اظهار نظر کنند.
شما برای مذاکره با امریکا می گویید صندوق بیاورید ،رفراندوم برگزار کنید مردم رای بدهند در بحث افزایش بنزین نظر سنجی نکردید؟
چرا بی خبر از مردم اینکار را انجام دادید؟
حتی مردم را به حساب نیاوردید،برخی از اعضای دولت دو روز قبل از اجرای طرح ،مثل وزیر نفت و دیگران گفتند که ما اصلا برنامه ای برای افزایش قیمت نداریم این که مردم را در بی خبری گذاشتید این اشتباه بود.بنده خدا صبح جمعه رفته بود 50 لیتر بنزین زد بعد به او گفتند 150 هزار توان می شود بنده خدا شوکه شد این درست نیست.
حذف کارت سوخت و سهمیه بندی بنزین که قبلا بود خود بی تدبیری است چرا کارت سوخت و سهمیه بندی که قبلا وجود داشت مانند مسکن مهر حذف کردید امروز برگشتید همان چیزی که خودتان گفتید بنزین دو نرخی عامل فساد است چطور امروز عامل فساد نیست؟
اگر سهمیه بندی بنزین بد بود چرا الان گذاشتید؟
اگر خوب بود چرا کارت سوخت و سهمیه بندی را حذف کردید؟
که این همه بنزین قاچاق شد و به کشور صدمه وارد شد،پاسخگو باشید.
شما که با یارانه نقدی مخالف بودید یارانه نقدی را قبول نداشتید از نظر اقتصادی پول نقد را به خانوار دادن را کار غلط و ناصحیح و غیر متعارف می دانستید و به دنبال حذف یارانه نقدی بودید چند سال پیش تمام مراجع را به صحنه آوردید که از مردم بخواهند که از یارانه نقدی صرف نظر کنند چطور به همان یارانه نقدی روی آوردید؟
یعنی می خواهید به ما یارانه بدهید که رهبری فرمودند همه آن باید به مردم برسد الان با حساب و کتابی که می کنند می گویند بیش از 100 هزارمیلیاردی که از این بنزین بدست می آید حدود 30 هزار میلیارد به مردم داده می شود بیش از 70 هزار میلیارد معلوم نیست چه می شود؟
باید دولت بیاید پاسخ بدهد اگر قرار است همه به مردم برسد بقیه کجا می رود؟
چرا قیمت بنزین را به یک باره سه برابر افزایش دادند؟ افزایش سه برابری قیمت بنزین بی تدبیری بود.
چرا به یک باره سه برابر کردید؟
چرا پلکانی انجام ندادید؟
چرا در 6 سال گذشته تدبیر نکردید؟
آرام آرام قیمت را بالا ببرید این همه افزایش به یک باره قیمت بنزین کشور را دچار مشکل می کند زندگی مردم را دچار مشکل می کند.
آیا به یکباره حقوق و درآمد مردم و کارکنان و کارگران را بالا بردید؟
از سال 89 اینگونه که به ذهن من می رسد که قیمت بنزین که لیتری 80 تومان بود و تا به امروزی که سال 98 است که 3هزار تومان شد در این 9 سال 38 برابر، قریب به 40 برابر قیمت بنزین بالا رفت آیا همین قدر درآمد مردم را بالا بردیم؟
برخی می گویند قیمت واقعی بنزین بیش از اینها است در کشورهای دیگر گرانتر است خوب در کشورهای دیگر حقوق و درآمد بالاتر است.ارزش پول را پایین آوردید،در مقابل دلار به ثمن بخس کردید دلار را 5 برابر
کردید و می گویید قیمت بنزین پایین است پس ارزش پول را بالا ببرید آنوقت قیمت بنزین با کشورهای دیگر هم برابری می کند.
بی تدبیری در زمان اجرا ،در شب میلاد پیامبر این افزایش قیمت را انجام دادید.چرا شادی مردم را خراب کردید؟
شما که همیشه می گفتید مردم باید شاد باشند جشن بگیرند ،سرور داشته باشند چه می شود مردم اگر بخندند.مگر نمی گفتید که چرا مردم همیشه گریه کنند یکبار هم بخندند.
چرا جلوی خنده مردم را گرفتید؟ و مردم را نسبت به پیغمبر و دین اسلام بدبین کردید؟ این هم صحیح نبود.
پنجم اینکه رهبری فرمودند یقینا بعضی از این مردم از این تصمیم ناراحت هستند،نگران می شوند ،اعتراض دارند ما هم شاهد اعتراضات مردم بودیم.چون واقعا شوکه شده بودند اما اگر این مردم اعتراض کردند مخالف نظام نیستند،شورشگر نیستند،آشوبگر نیستند،اغتشاشگر نیستند در شهرستان ما هم بخاطر اعتراض به افزایش قیمت بنزین تجمع داشتند حال یک عده ای راه را بستند این جرم است اما با صبوری مسئولین و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و سپاهی و انتظامی و همراهی دادستان و دستگاه قضایی و فرماندار محترم با حضور امام جمعه تان در جمع مردم هیچ گونه تخریبی صورت نگرفت هیچ صدمه ای به جایی نزدند این هوشیاری مردم عباس آباد را نشان می دهد ، این هوشیاری شما مردم را می رساند،این بلوغ سیاسی و فکری این مردم را می رساند که حرمت شهر خودشان را حفظ کردند،ادب خودشان را نشان دادند،متانت خودشان را نشان دادند،بلوغ فکری خودشان را نشان دادند،بزرگی خودشان را نشان دادند،حرمت مسئولین را هم حفظ کردند و اجازه ندادند که این اعتراض به تنش و تخریب تبدیل شود که جا دارد هم از مردم بصیر و هم از جوانان انقلابی و هم از مسئولین انتظامی امنیتی، اطلاعاتی، سپاهی و بسیجی دستگاه قضایی و از شورای تامین و فرمانداری تشکر کنم که اینجا هیچ اتفاقی نیفتاد.
ششم اینکه رهبری فرمودند:تخریب و صدمه زدن و آشوب و اغتشاش راه اعتراض نیست.زمانی که مردم اعتراض دارند اشرار و کینه ورزان و انسان های ناباب وارد میدان می شوند خانواده منحوس پهلوی تا مجموعه خبیث جنایتکار منافقین تا سران کشورهای غرب وارد عمل شدند حتی سفارت های کشورهای اروپایی هم دخالت کردند نماینده آمریکا در امور ایران گفته ما حدود دو سال برای امروز برنامه ریزی داشتیم،شعار سازی داشتیم ،آموزش داشتیم تا آنچه که خواستیم امروز به آن برسیم حتی می بینیم برخی از کانال هایی که در انتخابات از دولت حمایت می کردند امروز از شورش و آشوب حمایت می کنند و مردم را تحریک می کنند. یا کسانی که تا دیروز با دولت بودند از حزب و جناحی بودند که دولت را روی کار آوردند تا دیروز مردم را تشویق می کردند که به دولت امید رای بدهید برخی از آنها امروز آشوب گران را حمایت می کنند و نیروهای خدوم امنیتی و انتظامی را مورد هجمه قرار می دهند که چرا با اغتشاش گران برخورد می کنید همه اینها به دنبال ناامن کردن فضای کشور ایران هستند.
آن آشوب و اغتشاشی که در لبنان و عراق وجود داشت به ایران بکشانند ناامنی بزرگترین مصیبت کشور است.خانه کسی را به آتش بزنند،جهیزیه دختر دم بختی را آتش بزنند،مغازه کسی را آتش بزنند ،اموال عمومی را تخریب کنند ،بانک ها و اتوبوس هایی که مال خودمان است اینها را آتش بزنند،نیروی انتظامی و بسیجیان ما را به شهادت برسانند این راه اعتراض نیست و اینها ناامنی است.
رهبری فرمودند:مسئولین حفظ امنیت کشور به وظایف خودشان عمل کنند و با اغتشاشگران برخورد کنند مردم هم صف خود را از صف اغتشاشگران جدا کنند که مردمی که معترض بودند به فرمان رهبری لبیک گفتند حتی اعتراض مسالمت آمیز خود را کنار گذاشتند این نشان از بصیرت شما مردم است مردم میدانند وقتی امنیت نباشد دودش به چشم همه ما می رود به چشم خود مردم می رود در بستر ناامنی مشکلی حل نمی شود هیچ تصمیمی با فشار و آشوب قابل تغییر نیست چون ثبات حکومت مخدوش می شود سیستم بی اعتبار می شود.
رهبری به مردم عراق و لبنان توصیه کردند که در زمان فتنه و آشوب نمی شود تصمیم گیری کرد در ناامنی نمی شود به مطالبات خود رسید و مشکلات رفع کرد بلکه مشکلات در بستر امن و آرام قابل حل است رهبری همیشه تاکید داشتند باید ساختار قانونی کشور حفظ شود و اعتراضات و مطالبات در ساختار قانونی کشور پیگیری شود.وقتی امنیت نباشد کشور و انقلاب به خطر می افتد لذا رهبری معظم با حمایت از تصمیم دولت خودش را هزینه کرد تا جلوی ناامنی کشور را بگیرد.انقلاب را حفظ کند بهترین موضع را رهبر انقلاب گرفت گرچه بعضی ها ،همانهایی که عامل این کار بودند عقب نشینی کردند یا سکوت کردند یا برخی از نمایندگان مجلس آمدند استعفاء کردند امروز روز استعفاء نبوده است رهبری بهترین موضع را گرفتند اگر رهبری در مقابل تصمیم دولت و مجلس و سران نظام می ایستاد متهم به دیکتاتوری می شد یا می گفتند که رهبری نمی گذارد ما کار کنیم گرفتاری های پسا برجام را به پای رهبری می نوشتند یا می گفتند ما اختیارات نداریم ناکارآمدی های خود را توجیه می کردند یا اگر رهبری مخالفت می کرد در اثر مخالفت رهبری دولت قهر می کرد و استعفا می کرد کشور بدون دولت می شد که آن وقت سلطنت طلبان،براندازان،دل سپردگان به غرب کشور و مملکت را چنان آشوب می کردند که مسیر را برای حضور دشمنان و براندازان نظام باز می کردند و آماده می کردند و کشور را جوری به خاک و خون می کشاندند که روح چنگیز و مغول و داعش را سفید می کردند.
رهبری برای حفظ انقلاب و نظام و ایجاد آرامش و حفظ جان مردم خودشان را هزینه کرد و جلوی یک فتنه بزرگ را گرفت باید از رهبری معظم تشکر کنیم(تکبیرحضار)
باید از رهبری معظم تشکر کنیم که تدبیر انقلابی داشتند آبرو گذاشتند و خودشان را فدا کردند و هزینه کردند و امروز ما اعلام می کنیم که با همه نقدهایی که به نحوه ی اجرای افزایش قیمت بنزین داریم ما مطیع رهبر هستیم و حمایت رهبری و اعلام موضع رهبری را فصل الخطاب می دانیم و از این طرح حمایت می کنیم و از دولت نمایندگان مجلس می خواهیم بعد از تثبیت طرح تا حد ممکن تجدید نظر در سهمیه بندی بنزین و قیمت بنزین داشته باشند.
ما هم مانند مردم سایر استان ها در روزهای آینده برای حمایت از نظام،برای حفظ امنیت کشور و برای محکوم کردن هر نوع اغتشاش و آشوب برای لبیک به امام خامنه ای و برای بیعت با رهبری و برای تبعیت از رهبری راهپیمایی و تظاهرات خواهیم کرد و به رهبری اعلام می کنیم که ما همیشه گوش به فرمان شما هستیم و با عشق به شما در صحنه حاضر خواهیم شد ان شاءالله.