"مدتی پیش در شورای شهر گرگان لزوم بهرهمندی پروژههای عمرانی شهر از پیوست فرهنگی مورد تأکید قرار گرفت. در واقع لازم است در پیشبینی مطالعات عمرانی مربوط به پروژههای شهری، پیوستها و مطالعات فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرد تا در آینده این پروژهها تبعات نامطلوب اجتماعی به دنبال نداشته باشند. در همین رابطه طرح اتاف (ارزیابی تأثیرات اجتماعی و فرهنگی) در شوراهای شهر کشور به مرحله اجرا درآمده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شورای شهر گرگان در آخرین جلسه علنی این شورا در رابطه با اجرا شدن طرح اتاف در گرگان گفت: هر پروژه عمرانی که اعتبار آن بیش از یک میلیارد تومان باشد باید طرح مطالعاتی اتاف در مورد آن اجرایی شود، یعنی هر پروژه پیوست مطالعاتی داشته باشد.
«علیرضا پزشکپور» افزود: این طرح در واقع پاسخ به پرسشهای مختلفی است. پرسشهایی که باید در 3 زمان قبل از اجرا، در حین عملیاتی شدن و پس از خاتمه از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار بگیرند. آیا این طرح خواسته و مطالبه شهر یا اهالی آن قسمت از شهر است؟ در صورت اجرائی شدن چه تعداد افراد از آن منتفع و چه کسانی متضرر میشوند؟ آیا راهکارها و تمهیداتی برای متضرران میتوان دید؟ با بررسی جواب سوالاتی از این دست و همچنین تجزیه و تحلیل آنها میتوان نتیجه گرفت که آیا طرح اصلی، عملیاتی یا لغو شود یا اصلاحاتی در آن به وجود آید.
به گفته پزشکپور در شهر گرگان تا به حال چنین پیوست نگاریهایی وجود نداشته است. او ادامه داد: به عنوان مثال با یک نگاه میتوان متوجه شد که ترافیک از گلشهر به بلوار نهارخوران گرگان بیشتر است. به همین دلیل به نظر من میبایست ابتدا روگذر گلشهر با همان حالتی که پیشبینی شده بود از گلشهر آغاز و در حدود کارواش خاتمه مییافت و بعد سراغ زیرگذر میرفتیم. درواقع چنانچه این روگذر ایجاد نشود زیرگذر در حال ساخت فعلی تأثیر آنچنانی در کاهش ترافیک ندارد.
او با بیان این که در تقاطع دخانیات نیز انتخاب بهینه، روگذر شمال به جنوب بلوار نهارخوران بود، گفت: با توجه به اینکه کمی پایینتر یک زیرگذر در حال ساخت است بهتر این بود که آن طرح هم به صورت روگذر اجرا میشد. در واقع بهتر بود 2 زیرگذر پشت سرهم و به فاصله کم ساخته نمیشد.
همچنین لزوم ایجاد باند توقف یا پهلوگاه در کنار گذرگاههای بلوار ناهار خوران برای حفظ رونق کسب و کار مغازهداران و نبود توازن طول زیرگذر دخانیات در رمپ شمالی و جنوبی از دیگر مواردی بود که پزشکپور اعتقاد داشت در اجرای طرحها دیده نشدهاند.
او در ادامه نداشتن یک تالار بزرگ برای شهر گرگان را یک مشکل عنوان کرد و گفت: گرگان به عنوان مرکز استان گلستان باید محل مناسبی برای گردهماییها، همایشها و کنسرتهای چندهزار نفره داشته باشد. در دوره دوم شورا کلنگ طرح موسوم به فرهنگسرای فعلی را با 2500 صندلی به زمین زدیم ولی متأسفانه در سالهای بعد این مکان به هایپر مارکت تبدیل شد. ابعاد بخش فرهنگی آن هم به یک پنجم یعنی 500 صندلی تقلیل یافته است.آن هم 2 سالن کوچک که برای جلسات خانوادگی خوب است. سالن در حال ساخت اداره ارشاد هم گنجایش مطلوب را ندارد.
در پایان سخنان پزشکپور اگر چه «محسن احمدی» معاون عمرانی شهرداری گرگان بسیار تمایل داشت به مباحث مطرح شده از سوی پزشکپور پاسخ دهد اما با مخالفت اعضای شورا روبرو شد و قرار بر آن شد تا موضوعات مطرح شده در کمیسیون عمران و توسعه مورد بررسی قرار بگیرد.
البته هفته پیش احمدی در حاشیه بازدید تعدادی از اعضای شورای شهر گرگان از پروژههای در دست اجرای این شهر به این موضوع اشاره کرد که پروژهها با مطالعات و کارشناسی کامل انجام شده و در واقع قبلأ به موضوعات مطرح شده از سوی پزشکپور پاسخ لازم داده شده است.همشهری