به گزارش پایگاه عدالت خواهان"نشریه آمریکایی فوربس با چاپ مقالهای ازبکستان را «آغازگر جدید اقتصادی در اوراسیا» عنوان کرد.
در این مقاله آمده است: ازبکستان که پرجمعیتترین کشور در آسیای مرکزی است، برای «ری استارت» سیستم اداری اقدامات موثر انجام میدهد و به احتمال زیاد، میتواند از سیر جدید در منطقه در منافع توسعه خود استفاده کند. امروز در ازبکستان اقدامات گسترده انجام گرفته است، «شوکت میرضیایف» رئیس جمهور این کشور تلاش میکند که کشور متبوعش درهای خودرا بر روی جهان بیشتر باز کند.
مقامات این کشور با هدف بهرهبرداری موثرتر از پتانسیل موجود تلاش میکنند برای جذب سرمایه خارجی زمینه اقتصادی و سیستم حقوقیرا مدرنیزه کنند. گامهای برداشته امید ایجاد میکند که بزرگترین کشور منطقه اقتصاد خودرا به طور کامل اصلاح و روابط خود با کشورهای همسایه به یک مرحله جدید همکاریها وارد کند.
در این مقاله همچنین دیدگاه و ارزیابیهای برخی کارشناسان و تحلیلگران نیز در مورد ازبکستان آورده شده است. از جمله «اسوانته کارنل» مدیر برنامه جاده ابریشم وابسته به انستیتوی آسیای مرکزی و قفقاز (آمریکا) اظهار داشت: ازبکستان روابط خود را با کشورهای همسایه به طور فعال توسعه میدهد. از فعالیت میرضیایف رئیس جمهور در زمینه سیاست خارجی شگفتزده هستم.
«کنت راپوزا» افزود: میرضیایف پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور ازبکستان فورا به ترکمنستان، قزاقستان، روسیه ، چین و اخیرا نیز به قرقیزستان سفر کرد، این اقدامات این موضوع را نشان میدهد که «تاشکند» قصد دارد روابط اقتصادی و بازرگانی خودرا با کشورهای آسیای مرکزی توسعه دهد.
این خبرنگار با اذعان موثر بودن گامهای برداشته در این ابعاد تاکید کرد: واقعا، اگر شما نمیتوانید با همسایگان خود روابط حسنه برقرار کنید، چشماندازها برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی همچنان خیالی بافی خواهد ماند.
وی ادامه داد: رئیس جمهور ازبکستان با «دنگ ژیائوپینگ» رئیس جمهور سابق چین در یک ردیف قرار دارند زیرا ژیائوپینگ هم توانست در سیستم اقتصادی چین اصلاحات گسترده انجام دهد که در نتیجه آن «پکن» به یک ابرقدرت اقتصادی تبدیل شده است.
کارشناس مذکور افزود: اگر به تاریخ نگاه کنیم میتوان دید که ازبکستان همیشه در اورآسیا نقش ویژهای ایفا کرده است. زمانی که مردم در دیگر قسمتهای منطقه به صورت کوچ نشینی زندگی میکردند، در شهرهای ازبکستان تمدن رونق داشته است.
راپوزا خاطرنشان کرد: یک هدف دیگر رئیس جمهور ازبکستان ایجاد شرایط مناسب برای جذب سرمایه خارجی است. طی سالهای اخیر این کشور توانسته است موقعیت خودرا در ردهبندی بانک جهانی «انجام فعالیت بازرگانی» افزایش دهد. همزمان با این برای رشد تجارت در تمام جمهوری مناطق آزاد اقتصادی ایجاد میشود.
وی افزود: طبعا، برای انجام چنین دگرگونیها کشور نیازمند به یک پایه محکم است که آن در ازبکستان وجود دارد.
کارشناس سیاسی منطقه اعلام کرد: بدهی خارجی ازبکستان 20 درصد درآمد ناخالص ملی را تشکیل میکند. بودجه در عمل همیشه با مازاد اجرا میشود این نکته هم مهم است که رشد اقتصادی در ازبکستان با افزایش میزان هیدروکربورها تامین نمیشود.
«راپوزا» با اشاره به طرحهای بزرگ اجرا شده با حضور سرمایهگذاران خارجی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در این جمهوری مجتمع گاز و شیمیایی اوستیورت ساخته شده با همکاری متخصصان کره جنوبی فعالیت میکند. نماینگان بازرگانی آمریکایی نیز عقب نماندند، با درک اولویتدار بودن بازار ازبکستان در سال جاری میلادی برنامههای خودرا برای سرمایهگذاری در طرحهای تولیدی این کشور اعلام کردند.
«زهاری ویتلین» تحلیلگر Eurasia Group اذعان کرد: کمتر کسی انتظار داشت که «شوکت میرضیایف» میتواند چنین با سرعت روابط ازبکستان با کشورهای آسیای مرکزی و خارجی را احیا کند این موضوع برای دیگر دگرگونیها امید ایجاد خواهد کرد.
وی تاکید کرد: دفتر میرضیایف در سیاست داخلی مبارزه جدی را با فساد که یکی از مسائل بحرانی در بازارهای درحال رشد میباشد، آغاز کرد. رئیس جمهور به طور منظم از مناطق بازدید میکند که برای مردم امکان در ارتباط بودن با رئیس جمهور را فراهم میکند.
انتهای پیام/