به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان "امیرلطیفی در سال 1292 خورشیدی در خانوادهای مذهبی در محله میخچهگران استرآباد (گرگان کنونی) به دنیا آمد و سال 1356 خورشیدی نیز دعوت حق را لبیک گفت.
پدرش، سید محمدعلی ملقب به «سبط الشیخ» از روحانیون بنام و مرجع رجوع مردم استرآباد بود. سبط الشیخ ضمن تدریس در مدرسه دارالشفای استرآباد، ریاست صلحیه (شورای حل اختلاف) این شهر را نیز بر عهده داشت.
استاد امیرلطیفی در گذار گرگان از سنتی به مدرنیته تاثیرگذار بود
بنابراین سید ابوالقاسم نیز که در دامان چنین پدری پرورش یافت، سیره پدر را شیوه خویش قرار داده و در همان ایام جوانی مورد وثوق اهالی شهر و کشور قرار گرفت.
استاد امیرلطیفی یکی از رجال تاثیرگذار استرآباد در گذار این سرزمین (گلستان کنونی) از مرحله سنتی به مدرنیته بود.
وی آگاهانه در نهادینه کردن مدرنیته و ایجاد پذیرش منطقی در لایههای سنتی جامعه استرآباد کوشید و با نشان دادن معایب و نواقص زندگی سنتی، نیاز به تحول را در باور مردم استرآباد تجسم بخشید.
شروع تحولات ناشی از انقلاب صنعتی در استرآباد مصادف بود با ایام نوجوانی و جوانی سید ابوالقاسم، هر چند ایجاد این تحولات، توسط سردمداران امور پیگیری میشد، اما در همان آغاز با موانعی از جنس تعصبات خشک سنتی مواجه شد.
وجه تمایز وی با سایر پیشگامان ایجاد مدرنیته در ایران، این بود که مدرنیته را تنها تا مرز ایجاد رفاه و آسایش برای شهروندان و رفع نواقص و زشتیهای موجود در فرهنگ سنتی قبول داشت و دنبال میکرد.
چنانکه همزمان با این فعالیتها، به حفظ و اشاعه فرهنگ اصیل مذهبی و ملی اقدام کرده و این کار را تا عمق پژوهش در حوزه آداب و رسوم کهن رایج در استرآباد و حفظ بناهای تاریخی و کاوشهای باستانشناسی پیش برد.
برخی از اقدامات فرهنگی و اجتماعی مرحوم استاد سیدابوالقاسم امیرلطیفی عبارت هستند از: مبارزه با بیسوادی، احداث سالن تئاتر به نفع مراکز فرهنگی، ورزشی و خیریه و توزیع دارو و مبارزه بر علیه مالاریا و همکاری با بهداری برای افزایش سطح آگاهیهای عمومی مردم.
ساخت موسسات آموزشی در گرگان، گنبدکاووس و بندرترکمن، ایجاد پرورشگاه، تلاش در بنیانگذاری شیر و خورشید سرخ گرگان، مدیریت مرمت آثار و بناهای متبرکه و بازخوانی متون تاریخی از جمله متن کتیبه برج قابوس برخی دیگر از خدمات آن مرحوم هستند.
لازم به ذکر است در این مراسم که با ذکر خاطراتی از استاد امیرلطیفی توسط خانواده و دوستان وی همراه بود، تمبر اختصاصی استاد امیرلطیفی، نقاشی تصویر آن مرحوم و برگه هویتی وی توسط دستاندرکاران برگزاری این برنامه به خانواده آن مرحوم اهداء شد.