به گزارش پایگاه عدالت خواهان"غسان سلامه فرستاده سازمان ملل در لیبی چهارشنبه گذشته در نشست این سازمان که در سطح مسئولان عالیرتبه برگزار شد، نقشه راه خود برای حل بحران لیبی را ارائه کرد که شامل سه مرحله است.
این سه مرحله عبارت است از: تعدیل توافقنامه الصخیرات، برگزاری کنفرانس ملی تحت نظارت سازمان ملل جهت فراهم کردن زمینه بازگشت کسانی که به حاشیه رانده شدهاند ، اجرای گفتوگو با گروههای مسلح با هدف ادغام آنها در روند سیاسی و حیات مدنی، ارائه طرح ابتکاری برای اتحاد ارتش، حلوفصل قضیه آوارگان و برگزاری همهپرسی قانون اساسی و پس از آن برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و پارلمان برای پایان دادن به مرحله انتقالی.
شورای ریاستی دولت وفاق ملی ثمره توافقنامه الصخیرات است که تحت نظارت «مارتین کوبلر» فرستاده اسبق سازمان ملل امضا شد و کوبلر بدون آنکه مفاد این توافقنامه اجرا شده و یا یک راهحل سیاسی حاصل شود، منصب خود را ترک کرد.
نظر موافقان نقشه راه جدید
نقشه راه جدید واکنشهای متفاوتی را در میان طرفهای سیاسی لیبی به همراه داشت و در حالیکه برخی از آن استقبال کرده، برخی دیگر به دلیل روشن نبودن سازوکارهای آن با این نقشه راه مخالفت کرده و عدهای نیز در امکان اجرای آن ابراز تردید کردند.
«صالح افحیمه» عضو مجلس نمایندگان حامی «عملیة الکرامه»(به فرماندهی خلیفه حفتر) ضمن استقبال از این نقشه راه، آن را خوب توصیف کرد و گفت که این نقشه راه به اراده صادق برای دستیابی به راهحل ریشهای جهت پایان دادن به دودستگیها نیاز دارد.
عملیات الکرامه یک عملیات نظامی است که فرماندهی آن را «خلیفه حفتر» علیه گردانهای انقلابی و اسلامگرا در لیبی بر عهده داشت و این عملیات باعث افزایش دودستگی سیاسی در لیبی شد.
«عبدالسلام نصیه» رئیس کمیته گفتوگوی مجلس نمایندگان در طبرق نیز نقشه راه پیشنهادی را برای حل بحران لیبی «خوب» دانست و در عین حال گفت که این نقشه راه نیاز به توضیح درباره این مسئله دارد که چه کسی با گروههای مسلح گفتوگو و چه کسی طرح یکپارچگی ارتش را ارائه خواهد کرد.
نصیه افزود که در این نقشه راه اشارهای به قضیه اتباع لیبیایی مقیم خارج، بازداشتشدگان و زندانیان نشده است.
«ابوالقاسم قزیط» عضو کمیته گفتوگوی سیاسی از مصراته نیز با نصیه همعقیده بوده و تأکید کرد که نقشه راه پیشنهادی سلامه خوب است اما نیاز به پارهای توضیحات درباره برخی ایدهها و سازوکارهای آن وجود دارد.
دیدگاه مخالفان
«محمد فؤاد» فعال سیاسی لیبی مقیم ایتالیا تأکید کرد که تنها چیز جدیدی که در این نقشه راه وجود دارد، گشودن توافقنامه سیاسی و اصلاح متون آن و اجرای مذاکرات بین دو مجلس نمایندگان و دولت در خصوص اجرای اصلاحات است.
به عقیده وی این نقشه راه وقت تلف کردن است و هرگز موفقیتی نخواهد داشت زیرا به مشکلات اساسی پیشروی اجرای مفاد توافقنامه الصخیرات نپرداخته است که یکی از آن نبودن مجلس نمایندگان در طبرق است که مدتهاست تعطیل شده است.
«موسی فرج» رئیس کمیته اصلاح توافقنامه سیاسی در مجلس اعلای دولت در این باره گفت که مفاد نقشه راه پیشنهادی سلامه به استثنای مورد برگزاری کنفرانس ملی، غافلگیرکننده نبود.
خواستههای تعدادی از نمایندگان حامی عملیات «الکرامه» نیز اصلاح توافقنامه سیاسی به گونهای است که شورای ریاستی متشکل از یک رئیس و دو نایب رئیس بوده و رئیس دولت نیز جدای از شورای ریاستی باشد و علاوه بر آن ماده هشتم توافقنامه لغو و فراکسیون 94 کنگره ملی سابق به مجلس اعلای دولت که حاصل توافقنامه الصخیرات است، بازگردد./فارس
انتهای پیام/