به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" استان گلستان به دلیل محدودیت های منابع آبی و ضرورت های تنوع بخشی به سبد پروتینی مردم استان و حتی تامین نیازهای دیگر استان ها ، آبزی پروری در #دریای_خزر را مورد توجه قرار داده و در قریب یک دهه اخیر با اهداف کلان داخلی و خارجی ناظر بر ورود به بازارهای صادراتی بکر حوزه #اتحادیه_گمرکی_اوراسیا ،پرورش میگو را در دستور کار خود قرار داده است.
اینجا را بخوانید
تا جایی که پیش از اردیبهشت سال جاری از پرورش_میگو در سایت های شهرستان #گمیشان بعنوان یکی از مهمترین فرصت های استان گلستان و آن شهرستان علاوه بر ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در آن منطقه و در نتیجه رفع محرومیت مردم زحمتکش آن یاد می شد؛ بلکه بعنوان بزرگترین واحد پرورش میگو با یک افق چشم انداز روشن در پیشرفت و توسعه آن به یک قطب در #تامین_امنیت_غذایی شمال کشور و استان های همجوار مبدل شده بود و با عنایت به انعقاد موافقت نامه های اجرایی با اتحادیه اقتصادی_ گمرکی اوراسیا، امید به #صادرات و فتح بازارهای این حوزه را در دل سرمایه گذاران آن ایجاد نموده بود!
البته اهمیت این موضوع با توجه به چالش و بحران های چند سال اخیر در ارتباط با اپیدمی_بیماری_لکه_سفید در مزارع پرورش میگو در استان های جنوبی کشور دو چندان شده بود. ضمن اینکه کیفیت بالا و شرایط مناسب تر آب دریای خزر در منطقه گمیشان، نگاه ها را به تولیدات این منطقه ویژه ،جلب نموده بود
هر چند در این میان ،کارشناسان و محققین دو استان گلستان_و_مازندران با ارائه نتایج مقایسه ای پژوهش ها و تحقیقات میدانی خود در شمال و حتی در مقایسه با جنوب کشور سعی بر اعلام برتری یکی از استان های خود داشتند.
اما اکنون حداقل برای استان گلستان و مزارع پرورش میگو شهرستان گمیشان دیگر فرق نمی کند و یکی از مدعیان این بخش از آبزی پروری از #گردونه_رقابت های منطقه ای ،کشوری و حتی خارجی برای چند سال خارج شده است !
کارشناسان در استان گلستان در چند سال اخیر در موضوعات دیگری از این قبیل با چالش هایی مواجه شده بود و است و موضوع ظنی و احتمالی حملات_بیوتروریستی از جمله در حوزه کاشت درختان #زیتون(نهال های وارداتی تغییر ژنتیک داده شده) ، ورود #سموم_عقیم_کننده درختان باغات و... ، کاهش تولیدات ماهیان خاویاری و...مورد توجه قرار داده است.
در موضوع بیماری لکه سفید در سایت میگو زنگ_خطر آن از خرداد به صدا در آمد و این موضوع بعنوان یک تهدید به اطلاع مقامات استان رسیده است و در اولین جلسه خردادماه #کمیته_مقابله_با_بیوتروریسم با حضور ادارات کل ذیربط و دستگاه اطلاعاتی علاوه بر موضوع #فاجعه_قوچ_ها در جنگل گلستان ، موضوع بیماری لکه سفید هم مطرح شده است و البته نتایج آن در دسترس نیست.
یکی از مصوبات مهم در همین ارتباط حمایت از سایت پرورش میگو از محل اعتبارات ماده ۵۸ قانون برای موضوعات پدافندی جهت #امنیت_زیستی با مسولیت اداره کل دامپزشکی استان و #سازمان_مدیریت_و_برنامه ریزی بوده است.اما سرنوشت اجرای این مصوبه پیشگیرانه به کجا ختم گردید ؟
همچنین بطور کلی طی مصوبه ای دستگاههایی که برای پیشگیری و شناسایی سریع بیماری ها مخصوصا لکه سفید و حتی نوع کیت ها تعیین و ابلاغ شده است و می بایست سازمان ذیربط با اولویت ویژه آنرا لحاظ می نموده است !
لذا اکنون آیا زمان_پاسخگویی_مدیران ذیربط در خصوص اجرای مصوبات پیشگیرانه شورای پدافند غیرعامل و کمیته بیوتروریسم استان نیست ؟ و اساسا برگزاری جلسات ستادی برای مقابله با بیماری چه موضوعیتی دیگر دارد !؟
آقای دکتر حق_شناس باید از سیل گمیشان و برکناری سید مناف هاشمی درس لازم را آموخته و گرفته باشد و #اشتباه او را یکبار دیگر تکرار نکند و از کوتاهی مدیران ذیربط در اجرای مصوبات پیشگیرانه نگذرد؛ چرا که #سیل_بیماری_لکه_سفید و آثار زیانبار آن در سایت میگو کمتر از سیل گمیشان نیست و حمایت معنوی دکتر #نوبخت هیچ مصونیتی برای هیچ مدیری در استان ایجاد نخواهد کرد و شخص استاندار مسول است و هزینه آنرا باید بپردازد و دیر یا زود دستگاه های نظارتی حاکمیتی از جمله #اداره_کل_دادگستری استان به این موضوع ورود خواهند کرد و آنروز دیگر دیر خواهد بود.