آخرین خبرهای دادگستری و دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان و شهرستانهای استان گلستان در هفته گذشته |
بساط باند شاهدان دروغین از خدا بی خبر که باعث فروپاشی زندگی هزاران مردم می شد در گلستان جمع شد
اعضای این باند پیرامون دادگاه ها و دادسراها پرسه می زدند و در ازای دریافت پول ، شهادت دروغ می دادند .
رئیس کل دادگستری گلستان با بیان این که مدتهاست طرح پاکسازی و رصد فضای پیرامونی دادگستری ها و دادسراهای استان آغاز شده است گفت: با تلاش شبانه روزی کارکنان حفاظت و اطلاعات دادگستری استان سردسته و اعضای یک باند شاهدان دروغین در استان شناسایی شدند .
هادی هاشمیان افزود: سر دسته این گروه ، مرد 74 است که بسته به نوع پرونده برای هر شاهد از 400 هزار تا یک میلیون تومان از افراد در ازای شهادت دروغ ، پول می گرفت .
هادی هاشمیان افزود: تاکنون 7 عضو این باند شناسایی شده اند و تحقیقات برای شناسایی بقیه آنان هم ادامه دارد .
وی گفت: مشخصات اعضای این باند به دادگاه های استان اعلام شده است تا شهادت آنان در پرونده ها پذیرفته نشود .
رئیس کل دادگستری گلستان از راه اندازی سامانه ساما برای جلوگیری از شهادت شاهدان دروغین در دادگاه ها خبر داد و گفت: در این سامانه مشخصات شاهدان و کسانی که در پرونده ها وثیقه و فیش حقوقی می گذارند ثبت می شود تا دادگاه از سابقه دار بودن فرد مطلع و دست شاهدان دروغین در پرونده ها کوتاه شود .
با ورود دادستانی ، توقف برداشت غیرقانونی از جنگل های علی آبادکتول
5 نفر از پیمانکاران و عوامل برداشت غیرقانونی از جنگلهای علی آباد کتول بازداشت شدند.
دادستان عمومی و انقلاب علی آبادکتول این خبر را اعلام کرد و گفت: در پی گزارش های مردمی مبنی بر قطع درخت در جنگل دست کاشت این شهرستان ، بلافاصله دستور پیگیری به نیروی انتظامی صادر شد .
حسینعلی ایزد افزود: بررسی ها نشان داد پیمانکاران این طرح برای قطع درختان ریشه کن ، شکسته و سرپا خشک سوزنی برگان، مجوز داشت اما قطع درختان سالم و سبز این جنگل را هم شروع کرده بود که با مسئولیت پذیری شهروندان و اقدام به موقع دستگاه قضایی از قطع بیشتر درختان سرسبز این جنگل جلوگیری شد .
وی ادامه داد: دستور توقف قطع درختان و بازداشت 5 نفر از عوامل پیمانکاران و عوامل قطع غیرقانونی درختان این منطقه صادر و پرونده برای رسیدگی در شعبه اول بازپرسی دادسرای این شهرستان تشکیل شده است .
بینی شرط داوری دپیشر قراردادها برای حل و فصل راحت تر اختلافات
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب و رئیس اداره شورای حل اختلاف شهرستان گرگان گفت: پیش بینی شرط داوری در قراردادها به ویژه در بخش صنعت، اصناف و تولید ضروریست .
یوسف مومنی کِشتلی با بیان این که بر اساس ماده ۴۷ آیین دادرسی مدنی ، رفع اختلاف بین طرفین درقراردادها، برعهده داور است از مردم خواست : در قراردادها به ویژه در بخش صنعت، اصناف و تولید ، حتما شرط داوری را پیش بینی کنند.
رئیس کل دادگاه های عمومی و انقلاب مرکز استان گفت: داور موضوع اختلاف طرفین را بررسی و رسیدگی می کند، حالا این رسیدگی ممکن است به مصالحه ختم شود یا به صدور رای.
مومنی افزود: دعاوی اختلافی طرفین قراردادها در حوزههای مختلف صنعت، تولید و اصناف، ابتدا به مراکز داوری ارجاع داده شود تا داوران در قدم اول برای مصالحه اقدام کنند و در صورتی که طرفین سازش نکردند در نهایت حکم داوری صادر شود.
رئیس اداره شورای حل اختلاف مرکز استان افزود: ارجاع پرونده ها به مراکز داوری ، علاوه بر کاهش هزینه و زمان دادرسی به نفع صاحب حق به ویژه فعالین اقتصادی ، از ورود پرونده هبه دادگستری ها نیز می کاهد.
یوسف مومنی با تاکید بر لازم الاجرا بودن رای داور گفت: رای و اقدام داور یک قضاوت خصوصی است و پس از صدور، ابلاغ و منقضی شدن مدت اعتراض مانند رای و احکام دادگستری لازم الاجرا است و باید در اجرای احکام اجرا شود.
معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری گلستان ازآغاز طرح پایش و ارزشیابی کارکنان دادگاههای استان در راستای تحقق سند تحول قضایی خبر داد .
محمود اسپانلو گفت: در قالب این طرح ، کارمندان پیشکسوت و توانمند به حوزه های قضایی می روند و در این بازرسی علاوه بر شناسایی فرآیندها و رویه هایی که رسیدگی به پرونده ها و پاسخگویی به مردم را کُند و طولانی می کند ، کارکنان توانمند و صاحب نظر در هر حوزه کاری را شناسایی و معرفی می کنند .
اسپانلو افزود: پس از شناسایی چالش های موجود در هر حوزه قضایی ، با کمک کارشناسان و کارکنان نخبه ، برای رفع آن تلاش می شود .
وی با بیان این که دستگاه قضایی ، نیروی انسانی محور است گفت: در طرح نظارت و پایش با شناسایی کارکنان توانمند به دنبال بزرگداشت کارکنان هستیم و تا زمانی که مردم از رفتار و برخورد همکاران ما رضایت نداشته باشند ، رضایت عمومی از قوه قضاییه هم بهبود نخواهد یافت .
وی با بیان این که کار در دستگاه قضایی سخت و طاقت فرساست افزود: همکاران ما پارسال 400 هزار پرونده را رسیدگی و مختومه کردند که جز با کار مجاهدانه امکان پذیر نبود .
در جلسه امروز رابطین ارزشیابی سراسر استان ، از آقایان حسین ابراهیمی زرندینی از اداره کل دادگستری و محمدعلی دُری از دادگاه کلاله دو کارمند نمونه کشوری دادگستری استان تقدیر شد .
ممنوعیت خروج بدون مجوز گندم تا پایان تیر از گلستان
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم گلستان گفت: برای پیشگیری از قاچاق گندم ، خروج بدون مجوز این محصول از استان تا پایان تیر ممنوع است .
مهدی قاسمی وناجمی در جلسه کارگروه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز این خبر را اعلام کرد و گفت: خروج گندم از استان فقط با مجوز غله، امکان پذیر است و نگهداری این محصول در انبارهای ثبت نشده در سامانه جامع انبارها ، غیرقانونی است و برای مالکان آن مجازات در پی دارد .
قاسمی وناجمی درباره گزارش هایی مبنی بر استفاده از نان برای خوراک دام هم گفت : قرار شد نظارت بر توزیع سهیمه نانوایی ها و تعداد بازرسی های اداره صمت بیشتر شود .
وی ادامه داد: اداره غله هم با 50 نفر از بازرسان خود در این طرح به اداره صمت در بازرسی از نانوایی کمک می کند .
وی تاکید کرد : درباره میزان سهیمه آرد نانوایی های متخلف تجدید نظر خواهد شد .
سازش 42 درصد پرونده در مراوه تپه با پادرمیانی
بهار امسال 42 درصد پرونده ها در شورای حل اختلاف مرواه تپه با پادرمیانی به سازش ختم شد .
رئیس شورای حل اختلاف گلستان در بازدید از شعب این شورا در مراوه تپه و شهر گلیداغ گفت: این پرونده ها با پا درمیانی اعضای شورا ، ریش سفیدان و علمای منطقه سازش شد .
احمد جعفری با اشاره به میانگین کشوری 34 درصدی سازش پرونده ها در شعب شورای حل اختلاف گفت: این رقم در گلستان 38 درصد و در شهرستان مراوه تپه به همت ریش سفیدان به 42 درصد در بهار امسال رسید .
جعفری در سرکشی از شعب شورای حل اختلاف شهرستان مراوه تپه ، روند رسیدگی به پرونده ها در این شعب را هم بررسی کرد و گفت: شناسایی مشکلات و ارائه راهکار برای بهبود آن و انتقال تجربه های موفق سازشی از اهدافیست که در سرکشی های مستمر از شوراهای حل اختلاف سراسر استان دنبال می کنیم .
سه شعبه شورای حل اختلاف در شهرستان مراوه تپه فعال است و کار پادر میانی و حل و فصل اختلاف و دعاوی مردم این منطقه را انجام می دهند .
دستگیری جاعل حرفه ای مدارک قضایی در گلستان/اخذ امضاء و اثر انگشت از طرف دیگر پرونده در پوشش پستچی
با تلاش کارکنان حفاظت و اطلاعات دادگستری گلستان ، امروز فردی دستگیر شد که در گرفتن امضا و اثر انگشت از دیگران و استفاده از آن در دادگاه به نفع کسی که از او پول می گرفت مهارت داشت .
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: این فرد به منزل یا محل کار ِ طرف پرونده مراجعه و به بهانه تحویل بسته پستی ، امضا و اثر انگشت فرد را در برگه سفید می گرفت و با استفاده از همین امضا و اثرانگشت ، قرارداد یا اظهاراتی که مد نظر داشت می نوشت .
وی ادامه داد: از آن جا که اثر انگشت و امضا اصل بود و کارشناسی هم اصل بودن آن را تایید می کرد ، طرفی که برای دریافت این امضا و اثر انگشت پول داده بود ، رای پرونده را به نفع خودش می گرفت .
هادی هاشمیان افزود: یکی از طرفین همین پرونده ها ، به حفاظت و اطلاعات دادگستری استان مراجعه و اعلام کرد هر چند امضا و اثر انگشت درست است اما وی هرگز قراردادی با مضمون ارائه شده در دادگاه از سوی طرف دیگر پرونده را، امضا نکرده است .
هاشمیان ادامه داد: همین گزارش کافی بود تا موضوع به صورت جدی در دستور کار حفاظت و اطلاعات دادگستری استان قرار بگیرد و با یک ماه کار اطلاعاتی و رصد میدانی گره این ماجرا باز شد .
وی افزود: تحقیقات ما را به فردی رساند که به ازای دریافت پول در پرونده های کلان ملکی با هر ترفندی که می توانست امضا و اثر انگشت طرف مقابل پرونده را به دست می آورد و با استفاده از آن ، قرارداد و سند به نفع فردی که از او پول گرفته بود، جعل می کرد .
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: این فرد دستگیر شده و تحقیقات برای شناسایی همدستان احتمالی او و افرادی که قربانی ترفندهای این فرد شده اند ، ادامه دارد .
هاشمیان از کسانی که احتمال می دهند قربانی این شگرد شده اند خواست : برای طرح شکایت و اعلام گزارش به حفاظت و اطلاعات دادگستری کل استان در خیابان دانشجو و یا دادسرای گرگان ، دفتر دادستانی مراجعه کنند
محکوم به حبس در علی آبادکتول به جای رفتن به زندان ، درخت می کارد .
با رای قاضی علی آبادی ، محکوم به حبس به جای زندان به کاشت 500 اصله نهال جنگلی مکلف شد.
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: محکوم این پرونده در تصادف رانندگی از جنبه خصوصی جرم به پرداخت دیه و از جنبه عمومی جرم به یکسال حبس تعزیری محکوم شده بود اما به علت این که سابقه کیفری نداشت در قالب قانون مجازات های جایگزین حبس به انجام خدمات عمومی رایگان مکلف شد.
هادی هاشمیان افزود: با حکم قاضی این فرد به جای زندان ، باید 500 اصله نهال جنگلی سه ساله ممرز ، افرا و بلوط در عرصه هایی که منابع طبیعی علی آبادکتول اعلام می کند ، بکارد و از این نهال ها مراقبت و نگهداری کند .
هاشمیان ادامه داد: منابع طبیعی و اجرای احکام کیفری علی آبادکتول بر اجرای این حکم نظارت می کنند .
این مقام ارشد قضایی استان با اشاره به این که گلستان از استان های پیشرو در صدور آرای جایگزین حبس است افزود: پارسال 6 هزار رای جایگزین حبس در دادگاه های گلستان صادر شد که 35 درصد درصد بیشتر از سال 98 بود .
هادی هاشمیان گفت: مجازات های جایگزین حبس برای کسانی که جرایم سبک مرتکب می شوند، سابقه دار نیستند و برای مجرمانی که امنیت شهروندان را به مخاطره نمی اندازند. صادر می شود.
رد دادخواست بانکها در ۱۱ پرونده برای دریافت سود و جریمه مازاد از تولیدکنندگان در گلستان
رئیس کل دادگستری استان گلستان میزان از رد دادخواست بانکها برای دریافت سود و جریمه مازاد از تولیدکنندگان در ۱۱ پرونده خبر داد.
دادگاه های گلستان دادخواست بانک ها برای دریافت سود و جریمه مازاد از تولیدکنندگان را در 11 پرونده بر خلاف مصوبات بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار تشخیص دادند و رد کردند .
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: با صدور این آرا که همه قطعی ست واحدهای تولیدی سود اضافی و جریمه مازاد را نمی پردازند و اگر پرداخته باشند بانک ها موظفند به آنان بازگردانند.
هادی هاشمیان افزود: دریافت سودهای بانکی و جریمه های نامتعارف یکی از مشکلات اصلی واحدهای تولیدی است که در برخی موارد سبب ورشکستگی ، تعطیلی و توقف تولید در کارخانه ها می شود .
رئیس کل دادگستری گلستان گفت: پارسال هم با رای قضات ، 20 دادخواست مشابه در دادگاه های استان رد شد .
نخستین جلسه دادرسی الکترونیک در دادگاه تجدیدنظر گلستان امروز برگزار شد .
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری گلستان این خبر را اعلام کرد و گفت: برگزاری دادگاه های الکترونیک در همه پرونده ها از اول تیرماه امسال آغاز شده است و از امروز دادگاه های تجدیدنظر هم به جرگه دادگاه های الکترونیک استان پیوستند.
حجت الاسلام سیدمحسن رسولی افزود: امروز جلسه رسیدگی دادگاه آنلاین با حضور تصویری طرفین پرونده در شعبه 10 دادگاه تجدیدنظر استان به ریاست قاضی سالمی برگزار شد .
رسولی افزود: موضوع این پرونده دعوای ملکی بود و هر دو طرف پرونده که یکی ساکن گنبدکاووس و دیگری ساکن شهرستان ساری بود ، با ارتباط تصویری در جلسه رسیدگی دادگاه شرکت کردند .
وی ادامه داد: کسانی که در محاکم استان پرونده دارند و می خواهند غیرحضوری در دادگاه شرکت کنند می توانند درخواست خود را به قاضی پرونده اعلام کنند تا شرایط برای شرکت غیرحضوری آنان فراهم شود.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری گلستان گفت: تا پیش از این، دادرسی الکترونیک یعنی حضور تصویری از طریق اینترنت در دادگاه ، فقط در پرونده هایی که یک طرف آن در زندان بود انجام می شد اما یکماهیست که بستر برای برگزاری دادگاه آنلاین برای همه پرونده ها فراهم شده است .
رسولی با بیان این که که تاکنون حدود 200 نفر برای شرکت غیرحضوری در دادگاه درخواست داده اند گفت: کاستن از رفت و آمد به دادگستریها ، جلوگیری از خروج غیرضروری مردم از خانه در شرایط کرونا و صرفه جویی در هزینه مردم به ویژه کسانی که محل زندگی و دادگاه آنان متفاوت است از مزایای برگزاری دادرسی الکترونیک است .
هم اندیشی برای کمک به افزایش صبر وآستانه تحمل جامعه/ استفاده از ظرفیت نخبگان برای گسترش صلح و سازش
ستاد صبر تلاش دادگستری برای استفاده از همه ظرفیت های استان برای کاهش جرایم خشن و گسترش صلح و سازش است .
رئیس کل دادگستری گلستان نخستین جلسه هم اندیشی ستاد صبر استان گفت: عوامل اجتماعی ، فرهنگی و اقتصادی در کنار هم قرار میگیرند و آستانه تحمل جامعه راکاهش داده است و در ستاد صبر مشارکت و کمک همه دستگاهها ، علما ، اساتید و سمن ها برای کاهش خشونت و آموزش مهارت های کنترل خشم تلاش می کنیم.
هادی هاشمیان افزود: در بیشتر قتل هایی که اتفاق می افتد و حتی خودکشی ها ، افراد پس از ارتکاب به شد پشیمان هستند و اعلام می کنند یک لحظه کنترل خود را از دست داده اند .
هاشمیان افزود: ستاد صبر بستر و فرصت مناسبی برای گرد هم آوردن همه ظرفیت های مردمی و اجرایی برای کمک به بهبود حال جامعه و بالا بردن آستانه تحمل مردم است .
رئیس توسعه شورای حل اختلاف گلستان هم در این جلسه از اقدامات این شورا به منظور مشارکت مردم برای حل و فصل اختلافات اشاره کرد و گفت : توسعه مراکز داوری یکی از این اقدامات است که در این راستا سه اتاق ویژه داوری در خانه صنعت و معدن استان فعال کردیم .
احمد جعفری افزود: در این واحدها یک قاضی بازنشسته ، یه استاد دانشگاه و یک نفر از خانه صنعت و معدن حضور دارند و برای حل اختلافات فعالان عرصه صنعت و معدن پادرمیانی می کنند .
جعفری ، میانجیگری را دومین تلاش این شورا برای حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات برشمرد و افزود: ۶۳ نفر به عنوان میانجیگر انتخاب و پس از گذراندن دوره های آموزشی به زودی کار خود را برای کمک به سازش در دعاوی ، کار خود را آغاز می کنند .
وی افزود: ستاد صبر هم تلاش دیگر دستگاه قضایی است که با سه محور صبر ، بخشش و گذشت برای حل مسالمت آمیز اختلافات و بالابردن آستانه تحمل مردم فعالیت خود را آغاز کرده است .
احمد جعفری ادامه داد: سال گذشته با تلاش اعضای شورای حل اختلاف که از بطن جامعه و نخبگان استان هستند ۴۰ درصد پرونده های قابل سازش ، با رضایت طرفین ختم به خیر شد .
وی افزود: ما در ستاد صبر به دنبال شناسایی نخبگان ، علما ، اساتید و افراد صاحب نفوذ و استفاده از ظرفیت و همکاری آنان به عنوان صلح یار برای کمک به گسترش صلح و سازش هستیم .
نخستین جلسه هم اندیشی ستاد صبر استان امروز در دادگستری کل استان برگزار شد .