شنبه , 8 دی 1403 - 07:07
به گزارش پایگاه عدالت خواهان" حجتالاسلام سیدرضا سیدحسینی عصر امروز در جلسه کارگروه اجتماعی کردکوی که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، ضمن آرزوی قبولی طاعات و عبادات، اظهار کرد: پیشگیری از آسیبهای اجتماعی از سه سطح کلی فرهنگی – اجتماعی، امنیتی و قضایی برخوردار است.
وی با بیان اینکه مهمترین سطح در مسأله آسیبهای اجتماعی فرهنگی – اجتماعی است، گفت: اگر بخش فرهنگی – اجتماعی نتواند موفق عمل کند موفقیت در سایر بخشها کمتر میشود.
*ضرورت تغییر باورها و سبک زندگی/ کاهش ووردی پروندهها به دادگستری کردکوی
رئیس دادگستری کردکوی بر ضرورت تغییر باورها و سبک زندگی تاکید کرد و افزود: این مهم جز با کار فرهنگی و اجتماعی توسط دستگاههای ذیربط و متولی امر فرهنگ محقق نخواهد شد.
سیدحسینی با بیان اینکه سطح امنیتی مربوط به محیط زندگی است که شهرداری و بهزیستی میتوانند در این خصوص کمک کنند، بیان کرد: بخش قضایی آخرین مرحله است که دستگاه قضا میتواند با تدوین قانونهای مفید از جرایم و آسیبهای اجتماعی پیشگیری کند.
وی از کاهش ورودی پروندهها به دادگستری کردکوی خبر داد و مطرح کرد: در سال 1394 بیش از 20 هزار پرونده قضایی در دادگستری کردکوی وجود داشت که این تعداد در سال 1395 به 17 هزار پرونده رسید در واقع در سال 1395، 3 هزار فقره از پروندههای ورودی به دادگستری کردکوی کاهش یافت.
رئیس دادگستری کردکوی ادامه داد: در حالی که در سال 1394،از بین 20 هزار پرونده ورودی 19 هزار فقره از آن مخدومه و رسیدگی شد، تصریح کرد: در سال 1394 بیش از 4 هزار فقره پرونده رسیدگی نشده وجود داشت که تعداد پروندههای مانده و رسیدگی نشده در سال 1395 به 2 هزار و 700 فقره رسیده است از طرفی عملکرد دادگستری کردکوی در سال 1395 در رسیدگی به پروندهها نسبت به سال 1394 مثبت بوده است.
سیدحسینی با اشاره به نوع جرایم ورودی در دادگستری کردکوی، توضیح داد: بیشترین ورودی پروندهها مربوط به جرم تهدید است طوری که یک هزار و 561 مورد شکایت تهدید صورت گرفته است که افزایش آمار پروندههای تهدید حاکی از آن است که تحمل مردم باید افزایش یابد که تحقق این مهم نیازمند کار فرهنگی و امنیتی است.
وی با بیان اینکه بعد از تهدید، به ترتیب سرقت، تصادفات و ضرب و جرح بیشترین ورودی پروندهها به دادگستری کردکوی را به خود اختصاص دادند، افزود: وقوع 951 مورد تصادف در کردکوی حاکی از آن است که این مسأله به فرهنگسازی نیاز دارد.
*ثبت 315 طلاق مربوط به کردکوی نیست
رئیس دادگستری کردکوی با بیان اینکه میزان طلاق در کردکوی در سال 1395 رشد نداشته است، مطرح کرد: در سال 1395، 148 مورد درخواست طلاق توافقی ثبت شده است که با احتساب طلاقهای یک طرفه و غیرتوافقی به 200 مورد رسیده بود که در مجموع 217 حکم طلاق صادر شده که تنها 180 مورد از آن اجرا شده است.
سیدحسینی با بیان اینکه ثبت 315 مورد طلاق در کردکوی مربوط به این شهرستان نیست، اظهار کرد: معمولاً برای اینکه میزان طلاق اجرا شده در دفترخانهها به حد توازن برسد از شهرستانهای اطراف نیز برای طلاق به دفترخانههای کردکوی میآیند.
وی با بیان اینکه شهرستان کردکوی در سال 1395 نسبت به سال 1394، 15 الی 20 درصد افزایش آمار طلاق داشته است، یادآور شد: دو مرکز مشاوره زیر نظر پیشگیری از وقوع جرم در کردکوی راهاندازی شد و پروندهها قبل از دادگستری به مراکز مشاوره ارجاع داده میشوند.
رئیس دادگستری کردکوی بر برگزاری آموزشهای قبل از ازدواج و شناسایی انگیزههای طلاق تاکید کرد.
سیدحسینی با بیان اینکه در سال 1395، 189 درخواست صدور اجرائیه هیأت حل اختلاف کار و کارگر در کردکوی وجود داشته است، متذکر شد: 189 کارگر علیه کارفرما حکم داشتند که ضروری است اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی سازوکاری برای این افراد ایجاد کند تا برای حل این مشکل به دادگستری مراجعه نکنند./فارس