غلامرضا خارکوهی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در گرگان با بزرگداشت 16 دی سال 1357 اظهار داشت: نام و یاد شخصیتهای مبارز و انقلابی که خون پاک خود را در راه اعتلای انقلاب شکوهمند اسلامی نثار این سرزمین کردند باید همواره زنده نگهداشته شود چراکه آنها حق زیادی بر گردن یکایک ما دارند.
وی تصریح کرد: در 13 دی سال 1357 غلامرضا اسدیعرب دانشجوی فعال و انقلابی بندرگزی توسط ماموران به شهادت رسید و این اتفاق سبب شد که مردم منطقه و بسیاری از دانشجویان و فرهنگیان استان گلستان فعلی، به مناسبت سومین روز شهادت ایشان مراسم باشکوهی در مسجد روستای گز برگزار کنند.
این تاریخنگار انقلاب اسلامی در گلستان ادامه داد: در این مراسم جمع زیادی از مردم مبارز شهر و روستاهای اطراف بندرگز و همچنین شهرهای گرگان، گنبدکاووس و بهشهر در این مراسم شرکت کردند اما ماموران ژاندارمری رژیم طاغوت پس از پایان مراسم با حمله به مردم بیدفاع 10 نفر از آنها را در همان روستای بندرگز به شهادت رساندند.
خارکوهی بیان داشت: از تعداد 10 نفر از شهدای مذکور یک نفر به نام زحمتکش از شهدای شهرستان بندرگز، یک نفر به نام محمد میرزایی از شهرستان گنبدکاووس و هشت نفر از شهدای شهرستان بهشهر هستند.
وی یادآور شد: شهید اسدیعرب دانشجوی دانشسرای راهنمایی تحصیلی گرگان بود و به عنوان انقلابیترین جوان غرب استان گلستان فعلی، محسوب میشدند که مبارزات وی در منطقه و حتی در گرگان، امان ماموران رژیم شاه را به تنگ آورده بود مخصوصا فعالیتهای ایشان در بین دانشجویان دانشسرا بسیار تند و کوبنده بود.
مدیرمسئول نشریه انقلاب متذکر شد: این شهید با برگزاری جلسات مخفی، سخنرانیها، اعلامیهها، نوشتن مقاله و هدایت دانشجویان دانشسرا نقش بسیار ارزندهای در مبارزات انقلاب اسلامی استان گلستان ایفا کرد.
خارکوهی با بیان اینکه شهید احمدیعرب متولد سال 1331 در روستای گز از توابع شهرستان بندرگز متولد شد، اظهار داشت: ایشان در محیط روستا و در خانوادهای متدین و کشاورز به دنیا آمد، پس از اخذ مدرک دیپلم در سال 1355 وارد دانشسرای راهنمایی تحصیلی گرگان شد و از همان دوره فعالیتهای انقلابی وی علیه رژیم شاه اوج گرفت تا اینکه در 13 دی ماه سال 1357 بر اثر انفجار به شهادت رسید.
وی از مسئولان خواست تا در بزرگداشت یاد و شهدای منطقه گلستان اهتمام بیشتری داشته باشند و گفت: باید شخصیتهای مبارز و انقلابی که افرادی متدین، مسلمان، ارزشی، روشنفکر و مسئولیتپذیر در جامعه بودند به جامعه معرفی و ایام ولادت و شهادت آنها گرامی داشته شود تا مردم خصوصا نسل جوان با شهیدان منطقه خود آشنا شوند.
این تاریخنگار انقلاب اسلامی در گلستان در خصوص ترویج نام و یاد شهدا خطاب به مسئولان فرهنگی استان یادآور شد: ساخت فیلم و پخش فیلمهای مستند از زندگینامه شهدا، انتشار کتاب و مقالات مطبوعاتی، برگزاری یادوارههای باشکوه و نیز برگزاری مسابقات انشاء در مدارس شهرستان میتواند اثر مطلوبی در شناساندن شهدای این منطقه داشته باشد.
خارکوهی نقش رسانهها و صدا و سیما را در این زمینه مهم خواند و گفت: رسانهها باید در معرفی هر چه بیشتر شهدا تلاش بیشتری داشته باشند چراکه شهدا حق زیادی بر گردن همه ما دارند.