در یک چشم بهم زدن از هزارمین روز فعالیت دولت حسن روحانی نیز عبور کردیم. دولتی که با شعار تعامل با دنیا و گشایش در مشکلات اقتصادی توانست اداره قوه مجریه را به مدت چهار سال به دست بگیرد.
به گزارش عدالت خواهان"،جنوب نیوز" این دولت در انتخابات سال 92 با شعارهای اقتصادی توانست نظر مردم را به خود جلب کند. اما در صحنه عمل و با وجود گذشت بیش از 1000 روز از آغاز به کار این دولت میبینید که فاقد برنامه، اراده و سازمان دهی است.
مدتی است که به دلیل بی توجهی مسئولان استانی آتش سوزی های متعددی در اسکله های صیادی و تجاری بنادر استان بوشهر، منطقه ویژه انرژی پارس، بیمارستان و مسکن مهر استان حادثه هایی را به وجود آورده است که ضرر های جانی و مالی زیادی را در این سه سال اخیر به استان متحمل کرده است هزینه هایی که نتیجه عدم برنامه ریزی، آموزش و سازماندهی نیروی انسانی و امکانات می باشد.
در این گزارش نگاهی گذرا داریم بر آتش سوزی های استان بوشهر در 1000 روز دولت تدبیر و امید که می توانست اتفاق نیفتد یا حداقل اکنون بعد از این همه خسارت وارده اکنون تمیهداتی اندیشه شود که از این به بعد شاهد این چنین حوادث ناگوار بیش از پیش نباشیم.
بهمن ماه 1392
یک شناور در اسکله بندر دلوار بوشهر آتش گرفت
یک فروند موتور لنج باری سه شنبه 9 بهمن ماه در اسکله بندر دلوار از توابع شهرستان تنگستان استان بوشهر آتش گرفت، این آتش سوزی در یکی از شناورهای حامل بار صورت گرفت که در اسکله دلوار پهلو گرفته بود.
آتش توسط مردم محلی مهار شد اما لنج آتش گرفته دچار خسارت جدی گردید و غرق شد.
انتظار می رفت پس از این حادثه خسارت بار مسئولان امر اقدامات احتیاطی بیشتری در این زمینه به عمل آورند اما چنین اتفاقاتی در اسکله محمد عامری نگرانی های مردم را نسبت به حوادث آینده شدت بخشیده است.بندر صیادی و تجاری دلوار در فاصله 30 کیلومتری جنوب بوشهر واقع است.
23 آذرماه 1393
آتشسوزی ساختمان 15 شهید تند گویان سازمان منطقه ویژه انرژی پارس جنوبی
آتشسوزی ساختمان 15 شهید تند گویان سازمان منطقه ویژه انرژی پارس جنوبی یکی از بزرگترین حادثه آتشسوزی در استان بوشهر بود که در سال 93 اتفاق افتاد و اسناد بسیار زیادی از اموال نفتی کشور در این حادثه کاملاً سوخت که باگذشت بیش از یک سال از وقوع حادثه این ساختمان هنوز بازسازی نشده و انگار بازسازی این ساختمان هنوز برای دولت و بخصوص مسئولین نفتی اهمیت چندانی ندارد.
باگذشت بیش از یک سال هنوز از سوی مسئولین ارشد استانی و نفتی علت دقیق این حادثه گزارش نشده است؛ اما برخی از منابع آگاه علت وقوع حادثه را طبیعی نمیدانند.
24 بهمن ماه 1393
آتش سوزی فاز ۱۷ و ۱۸ عسلویه
یک منبع آگاه دلیل آتش سوزی را عدم پرداخت بدهی پیمانکار این فازها اعلام کرد و افزود: پیمانکار اقدام به آتش زدن عایق های انباشته شده در کنار خط لوله کرده است. اما این مسئله نیز خود جای تامل دارد .
البته نمی توان سخنان یک منبع آگاه را در این زمینه و با این ادله پذیرفت که چون بدهی های وی پرداخت نشده اقدام به آتش زدن عایق ها کرده باشد.
خوشبختانه این آتشسوزی در نزدیکی خط لوله ورودی به فاز از سمت سکوهای دریایی و خارج از محدوده پالایشگاهی و فازی بود و تاثیری روی عملیات پالایشگاه نداشت و این حادثه خسارات جانی و مالی چندانی در پی نداشت، هنوز از جزییات بیشتر آن آتش سوزی اطلاعاتی در دست نیست.
4 ارديبهشت ۱۳۹۴
۲۴ واحد مسکونی در آتشسوزی بوشهر خسارت دید
آَتشسوزی در مجتمع مسکن مهر بوشهر اولین آتش سوزی سال 94 بود، اتفاقی که در این سال بارها تکرار شد.
پس از وقوع آتشسوزی در یکی از واحدهای مجتمع مسکونی مهر بوشهر به دیگر واحدهای مسکونی سرایت کرد. آتش نشانی تیمهای مهار آتش از دستگاه های مختلف از جمله آتشنشانی بوشهر، هلال احمر، فرودگاه، پخش فرآوردههای نفتی به محل حادثه حضور یافتند و اقدامات مهارآتش سوزی انجام دادند.
در این حادثه 24 واحد مسکونی خسارت دیدند. یک نفر نیز بر اثر جراحات وارده بر آثر آتش سوزی به بیمارستان منتقل شد.
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴
انبار عایق حرارتی شرکت پتروآرتون کره در عسلویه سوخت
این حادثه در انبار تولید عایق حرارتی مربوط به شرکت کره ای پترو آرتون رخ داده است اما این حادثه آتش سوزی علی رغم گسترده بودن هیچ تلافات جانی نداشت و به هیچ یک از فازهای گازی پارس جنوبی نیز آسیبی وارد نشد.
کاظم مرادی مدیرکل بحران استانداری بوشهر لحظاتی بعد از حادثه آتش سوزی به رسانه ها گفت: انبار یک شرکت کرهای مستقر در پارس جنوبی دچار آتشسوزی شدید شده است که بلافاصله پس از این حادثه تیمهای امداد و نجات از پارس جنوبی و فرمانداری عسلویه و سایر دستگاههای ذیربط به محل حادثه اعزام شدند.
۵ تیر ۱۳۹۴
16 لنج صیادی در اسکله شهرستان «دیر» سوختند /خسارت ۱۳۰ میلیارد ریالی
بندر دیر با داشتن حدود 500 لنج و قایق صیادی بزرگ ترین بندر صیادی کشور به شمار می رود و در 200 کیلومتری بندر بوشهر واقع شده است. در اسکله صیادی دیر که 10 هکتار وسعت دارد علاوه بر لنج های صیادی، لنج های تجاری نیز پهلو می گیرند.
آتش سوزی بین ساعت 15 تا 16 پنجم تیرماه 94 دریک شناور باری در پست چهار ضلع غربی اسکله بندر دیر آغاز شد و به علت رها شدن شناور آتش گرفته و حرکت آن به سمت پست سه ضلع شرقی این اسکله، آتش به شناورهایی که در این محل پهلوگرفته بودند، سرایت کرد.
بروز آتشسوزی در بزرگترین اسکله صیادی کشور و در بندر «دیر» باعث شد تا ۱۲ شناور در اسکله طعمه حریق شود. در این حادثه مسولان راهکاری برای نجات شناورهای در حال سوختن نداشتند و صاحبان شناورها غرق شدن لنجهایشان را به نظاره نشستند.
امکانات اسکله دیر در حد نام بزرگترین بندر صیادی کشور نیست
رئیس شورای اسلامی شهر بندر دیر با بیان اینکه متاسفانه امکانات اسکله دیر در حد نام بزرگترین بندر صیادی کشور نیست، گفت: حتی یک ماشین آتش نشانی مجهز برای خاموش کردن آتش در دسترس ما نیست و مجبور به کمک گرفتن از امکانات شهرهای مجاور نظیر «کنگان» و «بنک» شدهایم.
خسارت ۱۳۰ میلیارد ریالی آتش سوزی در اسکله دیر
فرماندار شهرستان دیر گفت:تعداد ۱۶ لنج گرفتار این آتش سوزی گسترده شدند که از این میان ۱۴ شناور به طور کامل و دو شناور دیگر نیز به طور نیمه سوختهاند.
وی افزود: از این تعداد ۱۲ لنج صیادی و چهار لنج سفری بودند که طبق برآورد اولیه حدود ۱۳۰ میلیارد ریال خسارت به صاحبان آنها وارد شده است.
لنجداران فقط میتوانند نظارهگر لنجهایشان باشند
نبود امکانات باعث میشود تا آتش به سرعت انتشار یابد و با حجم بالای اتش، هیچ کاری هم از دست صاحبان این شناورها بر نمیآید و لنجداران فقط میتوانند نظارهگر لنجهایشان باشند.
این شناورها تمام سرمایه مالکان آنها هستند و معیشت چندین خانواده به این شناورها وابسته بود و این آتش سوزی و غرقشدن لنج ها، زندگی مالکان و ملوانان را با خطر جدی مواجه کرد.
بعد از این آتش سوزی هایی که علاوه بر اموال صیادان دل آنان را نیز سوزاند میطلبید که امکانات مقابله با حوادث در اسکلهها و بنادر استان توسعه یابد تا شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم اما انگار این آتش در دولت تدبیر و امید همچنان راه خود را ادامه می دهد و مسولین امر جز ابراز تاسف و دادن آمار خسارت و گزارش از حادثه تدبیری نداشته و فصل های این داستان تلخ همچنان امید مردم استان بوشهر را به کام آتش می کشد.
25 تیرماه 1394
آتشسوزی در اسکله کنگان/ یک لنج درآتش سوخت
هر چند پس از این حوادث نسبتا مشابهی که در طول سال منجر به خسارات جانی و مالی در منطقه پارس جنوبی شده لزوم استقرار تجهیزات پیشرفته اطفاء حریق از جمله بالگرد عنوان شده است اما وزارت نفت و دیگر مسولین ترجیح داده اند که تاکنون اقدام عملی در این راستا انجام ندهد.
رییس ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر کنگان درباره این حادثه گفت: در این آتش سوزی یک لنج تجاری بدلایل نامعلومی در آتش سوخت و یکی دیگر از لنج های پهلوگرفته در اسکله کنگان نیز دچار آتش سوزی شد که با تلاش ماموران آتش نشانی مهار شد.
حیدری گفت: تیم های آتش نشانی از شهرهای بنک، دیر، بردستان و سازمان منطقه ویژه انرژی پارس به محل حادثه اعزام شدند.
14 دی ماه 1394
آتشسوزی در فاز ۱۴ پارس جنوبی ۳ کشته بر جای گذاشت
بر اثر وقوع آتش سوزی در فاز ۱۴ منطقه ویژه پارس واقع در شهرستان کنگان، ۶ کارگر دچار حادثه شدند.
3نفر از کارگران در زمان حادثه جان خود را از دست دادند و 5 کارگر نیز به شدت زخمی شدند که حال یکی از کارگران وخیم گزارش شد.
گفته شد آتشسوزی در فاز 14 پارس جنوبی زمانی رخ داد که کارگران مشغول اتصال لولههای جی. آر. پی (فایبرگلاس) فاضلاب در این فاز بودند.
جزییات حادثه از زبان یک مسئول
رئیس حراست ارشد منطقه ویژه پارس جنوبی ،مجید محمودی در خصوص این حادثه گفت: کارگران فاز ۱۴ پارس جنوبی در حین اتصال لوله فاضلاب این فاز به سبب بروز حریق و آتش گرفتن این لوله ۴ نفر دچار حادثه شدند که سه نفر از آنان فوت میکنند هرچند که در این حادثه مسولان امر علت را عدم رعایت الزامات ایمنی کارگران گزارش دادند اما جای سوال دارد که مگر نباید آموزش های لازم داده شود و نظارت کامل حین کار کردن بر افراد صورت گیرد آیا صرفا گفتن این جمله که الزامات ایمنی را رعایت نکردند می تواند توجیحی در برابر مرگ سه کارگر مظلوم باشد؟
فازهای پارس جنوبی از مناطق کارگری پرحادثه هستند که در این 1000 روز دولت تدبیر و امید مدام در حال تکرار است و اقدامی برای پیشگیری از این حوادث در دستور کار قرار نگرفته است.
22 دی ماه 1394
آتش سوزی در انبار خرما در شهر آبپخش
براساس بررسیهای صورت گرفته جرقه ناشی از جوشکاری در بدنه یکی از سولههای نگهداری خرمای تضمینی خریداری شده توسط تعاون روستایی استان در سال 92 عامل وقوع این حریق بوده است.
بخشدار آبپخش در این خصوص گفت: از بدو وقوع حادثه تیمهای آتشنشانی آبپخش، برازجان و سعدآباد برای کنترل و مهار آتش در صحنه حاضر شدند، ولی بهدلیل نفوذ آتش به لایه زیرین و شدت آتشسوزی امکان مهار آتش با آب وجود نداشت.
بخشدار آبپخش در ارتباط با میزان خرمای نگهداری شده در انبارهای تعاون روستایی در آبپخش گفت: بر اساس آمار اعلامی تعاون روستایی دشتستان، حدود دو هزار تن خرما در چهار سوله در آبپخش نگهداری میشود که یکی از سولهها دچار حریق شده است.
بنابر اظهارات بخشدار آبپخش و براساس اظهارات شاهدان عینی حاضر در صحنه میزان خرمایی که در این آتش دچار حریق شده، قریب به 500 تن بوده است.
سهشنبه 13 اردیبهشت ۱۳۹۵
آتش سوزی آشپزخانه کمپ مسکونی فاز 14 پارس جنوبی
آتش سوزی آشپزخانه کمپ مسکونی فاز 14 مجتمع پایندان که خارج از محدوده تاسیسات و فازهای پالایشگاهی بوده است با سرعت عمل نیروهای آتش نشانی مهار شد. علت آتش سوزی اتصالی برق عنوان شده است ضمن آنکه کمپ مسکونی فاز 14 مجتمع پایندان خارج از محدوده و تاسیسات پالایشگاهی بوده است.
سهشنبه ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۵
بیمارستان 17 شهریور برازجان آتش گرفت
بیمارستان ۱۷ شهریور برازجان در 14 اردیبهشت ماه سال جاری در آتش سوزی سوخت و در این حادثه یک نفر جان خود را از دست داد .
بخش هاي آي سي يو، قلب و درمانگاه تخصصي بيمارستان 17 شهريور برازجان به علت اين آتش سوزي به شدت آسيب ديد. ميزان خسارت مالي اين آتش سوزي پس از پاكسازي محل و بررسي كامل توسط كارشناسان 130 میلیارد ریال برآورد شد.
مديركل دفتر مديريت بحران استانداري بوشهر گفت: اين آتش سوزي به علت اتصال برق در بخش مونيتورينگ آي سي يو قلب رخ داد و به بخشهاي ديگر سرايت كرد.
شهر برازجان با بيش از 100 هزار نفر جمعيت مركز شهرستان دشتستان در فاصله 65 كيلومتري شرق بوشهر واقع است.
16 اردیبهشت 95
وقوع آتش سوزی در باغ های روستای كشتو بوشهر
این آتش سوزی در باغ های مركبات و نخیلات روستای كشتو بوشهر رخ داد و چند ساعت ادامه داشت،علت این آتش سوزی بی احتیاطی یكی از كارگران باغ ها در زمان آتش زدن خس و خاشاك بود كه باعث سرایت آتش به درختان شد.
بخشدار شنبه و طسوج گفت: روستای كشتو یكی از روستاهای بسیار زیبای گردشگری با مزارع و باغ های مركبات و چشم انداز زیباست و به عنوان ذخیره گاهای درخت انار شیطان در استان بوشهر به شمار می رود. روستای كشتو با 50 نفرجمعیت در 127كیلومتری جنوب بوشهر واقع است.
19 اردیبهشت ماه 95
اراضی کوهستانی جم در آتش سوختند
فرماندار جم درباره این آتش سوزی گفت: دو هکتار از اراضی جم در این حادثه طعمه حریق شد و ۵۰۰ اصله بادام کوهی و پیوندی و بخشی از مراتع و درختان در این محل در آتش سوختند.
22 اردیبهشت 95
آتش سوزی در ایستگاه سوم منطقه ویژه پارس جنوبی
جعفر دیناروند سرپرست آتش نشانی منطقه ویژه در این خصوص گفت: متاسفانه در هنگام برشکاری گدازه های آهن داغ بر روی پشم شیشه که در داخل بارج نگهداری می شد بر اثر ریخته شدن این گدازه های آهن بر روی مواد زاید و پشم و شیشه، این مواد دچار آتش سوزی می شود.
این حادثه هیچگونه تلفات جانی نداشته و خسارت های مالی آن در حد سوختن پشم شیشه بود.گفتنی است بارج شناوری است که برای حمل و نقل حجم نسبتا زیادی از کالا یا مواد بر روی آب به کار میرود.
اگرچه بروز حادثه در محیط های صنعتی و کارگری دور از انتظار نیست، ولی شمار حوادث یا آتش سوزی ها در پارس جنوبی طی ماه های اخیر افزایش قابل تاملی داشته است، از این رو انتظار می رود برای نظارت های ایمنی، مهارت نیروهای امدادی و افزایش تجهیزات موردنیاز اهتمام جدی تری وجود داشته باشد./مرجع: سپاس