به گزارش عدالت خواهان گلستان""من رأی نیاوردم و در خدمتتان نیستم"، این جمله ای که دوروز پیش به عنوان تیتر یکی از رسانه های اصلاح طلب مورد استفاده قرار گرفت، جمله کلیدی آیت الله یزدی در افتتاحیه مجلس خبرگان است. جمله ای که مفاهیم بلندی در پی آن نهفته است. در هر نظام و با هر مبنای ایدئولوژیک قانون، محور است و کسانی که در آن سیستم به فعالیت سیاسی و اجتماعی یا اعم از آن مشغولند، باید آن را یک امر پذیرفته و تایید شده مد نظر قرار بدهند. مانند رفتاری ککه آیت الله یزدی صورت داد و با آنکه در جایگاه ریاست خبرگان بود، با پذیرش شکست، قانون را محور قرار داده و به برندگان انتخابات تبریک گفتند.
انتخابات 7اسفند یکی از مظاهر توجه و احترام به قانون بود، آنجا که شکست خوردگان صحنه انتخابات، پیروز واقعی بودند و با رفتاری نجیبانه و محترمانه، شکست انتخاباتی را پذیرفتند و کنار رفتند. شکست را پذیرفتند و از مردم تقدیر کردند. و شکست را پذیرفتند و به رقیب- که با او اختلاف نظر بسیار دارند و زاویه های فکری فراوان- تبریک گفتند.
نکته ای که روز گذشته هم در بیانات رهبر معظم انقلاب بود. رهبر انقلاب اسلامی، «رفتار کاملاً نجیبانه» کسانی را که در این انتخابات، رأی نیاوردند، یکی دیگر از ویژگیهای انتخابات هفتم اسفند دانسته و گفتند: یک نکتهی دیگری که باز در این انتخابات واضح شد و بسیار خودش را نشان داد، رفتار کاملاً نجیبانهی کسانی بود که رأی نیاوردند. اگر آن کسانی که رأی نیاوردهاند، بنا میکردند اعتراض کردن و دعوا کردن و شِکوه و گلایه کردن و در بلندگوها حرف زدن، وضع آرام نمیماند و طبعاً ناآرامی بهوجود میآمد. خود جناب آقای یزدی (ادام الله بقائه) هم در اوّلِ این اجلاس کنونیتان اظهار کردند، هم قبلاً گفته بودند و ابراز خوشحالی کردند، اظهار رضایت کردند، به کسانی که رأی آوردند تبریک گفتند؛ اینها خیلی بااهمّیّت است؛ اینها خیلی باعظمت است؛ اینها ارزش است، این ارزشها را بایستی قدر دانست؛ برخلاف رفتار نانجیبانهی کسانی که در سال ۸۸ عمل کردند که چون رأی نیاوردند، دعوا راه انداختند، مردم را به خیابانها کشاندند، کار را به زدوخورد کشاندند، برای کشور هزینه درست کردند، دشمن را جری کردند، طمع دشمن را برانگیختند؛ این کارها شد. خدای متعال آن فتنه را خاموش کرد وَالّا آن فتنه، فتنهی کوچکی نبود که اینها راه انداختند.
نانجیبی فتنه گران پیش تر نیز توسط رهبر معظم انقلاب مورد توجه قرار داده شده بود. چنانچه ایشان پس از انتخابات 24خرداد 92 نیز از نجابت کسانی که رای نیاورده بودند، به عنوان یک ارزش یاد کرده و گفتند: یک نکته ی دیگری که در این انتخابات به نظر بنده برجسته بود و جا دارد که انسان خدا را شکر کند، این بود که بعد از انتخابات، نامزدهای مختلف با نجابت و قانونپذیری در این قضیه عمل کردند و واکنش نشان دادند؛ این خیلی چیز مهمی است. رفتند با رئیس جمهور منتخب، برادرانه و دوستانه دیدار کردند و به او تبریک گفتند، اظهار خرسندی کردند. بنده لازم است از این حضرات تشکر کنم. این است که کام مردم را شیرین میکند، این است که موجب میشود مردم احساس کنند موفقیت به دست آوردهاند. حالا اگر بدقلقی نشان میدادند، در این قضایا رفتار نانجیبانه میکردند، یک چیزی را بهانه میکردند، دعوائی راه میانداختند - که دعوا را به هر بهانهای میشود راه انداخت - کام مردم تلخ میشد. اینکه ما بارها و به تکرار از حوادث سال ۸۸ شکایت کردیم، گله کردیم، انتقاد کردیم، به خاطر این است. در یک انتخابات باعظمت و باشکوه، مردم احساس پیروزی میکنند؛ بعد یک نفر، دو نفر، چهار نفر آدم بیایند کام مردم را تلخ کنند؛ در حالی که راه برای قانونگرائی وجود دارد. این، آن سال اتفاق افتاد؛ کام مردم تلخ شد، شیرینی انتخابات از مردم دریغ داشته شد؛ در انتخابات امسال نه، بحمدالله کام مردم شیرین شد، مردم شادی کردند.
یادآوری فتنه از سوی رهبر معظم انقلاب در همه سالها و سخنرانی های پس از سال 88، تکرار شده است. ایشان به بهانه های مختلف فتنه را یادآوری می کنند و حتی از آن به عنوان خط قرمز مطرح کردند. چرا که فتنه خود عبرت برای کسانی است که همیشه تلاش داشتند با شبهه وارد کردن به انتخابات پیش از برگزاری و شبهه تقلب پس از برگزاری، آن را از اعتبار ساقط کنند.
در این انتخابات و انتخابات 24 خرداد اصلاح طلبان از آنجایی که یا پیروز بودند و یا کاندیدای پیروز داشتند، از انتخابات به عنوان فضای دموکراتیک یاد می کردند، اما هیچ گاه نپذیرفتند که ادعای آنان در سال 88، مبنی بر تقلب، بیخود و بی جهت بوده است. آش این موضوع آنقدر شور شده است که حتی برخی از اصلاح طلبان نیز آن را به عنوان نکته منفی این جریان مدنظر قرار می دهند. عباس عبدی پیش از انتخابات گفته بود:«در 88 نباید اصلاحطلبها امیدوار به پیروزی میشدند چون رای قطعا با احمدینژاد بود…معیار تشخیص انتخابات از غیر انتخابات این است که شما 4 سال مبارزه میکنید با استرسها و تنشها، انتخابات به شما نشان میدهد آیا قبول شدید یا نه. بعد از آن دیگر کار تمام شده و بازی تمام میشود اما 22 خرداد عکس این قضیه اتفاق افتاد. گویی مبارزه اصلی از 23 خرداد شروع میشود. این انتخابات نیست و نباید نام آن را انتخابات گذاشت. حتی اگر اسم آن انتخابات باشد رسم آن انتخابات نبود. هیچ نیروی اصلاحطلبی نباید در چنین فرآیندی شرکت کند یا حداقل چنین فرآیندی را شکل دهد.»
این در حالی است که برخلاف اصلاح طلبان، اصولگرایان با پذیرش شکست، رفتار نجیبانه ای که رهبری نیز آن را یک ارزش دانستند، صورت دادند و به رقبا تبریک گفتند. . در این راستا می توان به سپاسنامه احمدتوکلی که پس از شکست در انتخابات به نگارش درآورده اشاره کرد. توکلی در سپاسنامه ای که با آیه "تلک الایام نداولها بین الناس" آغاز شده نوشته است: اکنونکه اکثریت شما رأیدهندگان و موکلان گرامی و بزرگوارم برای ایفای وظایف نمایندگی خود به چهرههای جدیدی رأی دادهاید و این خادم را از بار سنگین وکالت رهایی بخشیدهاید، باادب و احترام و خلوص باطن، سپاسگزارتان هستم و برایتان بهترینها و بازهم بهترینها را آرزو میکنم و از سر تکریم قانون و اعتقاد قلبی به مردمسالاری دینی صمیمانه به منتخبان محترم شادباش میگویم. و خود و تمام منتخبان محترم را به اخلاق، گفتوگو، تفاهم و وحدت دعوت میکنم.
همچنین علیرضا زاکانی در این باره با صدور اطلاعیه ای اعلام کرده است: نتیجه رقابت انتخاباتی را ماحصل تضارب آرا و خرد جمعی شهروندان تهرانی میدانیم و در مقابل آن خاضع هستیم و از گردش مسئولیتها استقبال میکنیم؛ اما از مجریان انتخابات بهخاطر اقدامات مشابه آنچه در دولت گذشته خود معترض آن بودند، گلهمند هستیم و قضاوت در مورد آن را به افکار عمومی میسپاریم...به تمام راهیافتگان به مجلس شورای اسلامی بهخصوص رقبای جریان اصولگرا این پیروزی را تبریک گفته و آماده کمک همهجانبه به ایشان در راه خدمت به مردم هستیم.
اسماعیل کوثری نیز از دیگر نمایندگان فعلی مجلس است که در گفتگویی از مردم تقدیر کرده است. کوثری اظهار داشته است: اصولگرایان در هر صورتی به رأی مردم احترام میگزارند؛ ما مثل برخیها نیستیم که به رأی مردم نسبی نگاه کنیم و اگر رأی مردم با نظرمان یکسان نبود، مردم را به باد انتقاد و فحش بگیریم. ما در هر صورتی به نظر و رأی مردم احترام میگزاریم چرا که مردم حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند و هر انتخابی که داشته باشند، باید محترم و مورد قبول باشد.