به گزارش عدالت خواهان گلستان"با افزایش ناهنجاری های اجتماعی چون بدحجابي، اعتراضات اقشار متدین و آگاه نسبت به دامنگستر شدن فساد در جامعه دینی بیشتر می شود و واجب فراموش شدهای چون امر به معروف و نهي از منکر مورد توجه قرار ميگيرد.
اما در این میان برخي با انگيزه های سياسي، معضل بدحجابی را بهانه خوبي براي تسويه حسابهاي خود قرار داده و بر آتش مجادله هيزم ميريزند و با تکیه بر اينکه مسئولان امر -چه در حوزه فرهنگی و چه در حوزه اجرائی- نسبت به اين موضوع مهم کمتوجه یا بیتفاوتند، اعتراض و یا اقدام هایی خودسرانه در راستای احیای این فریضه ترتیب میدهند.
اینجاست که فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر که بر اساس آموزههای دینی عامل حیات و بقای جامعه است و جزو حقوق شهروندی در نظام مردمسالاری دینی می باشد، دستاویز درگیریهای سیاسی دو جناح تندرو و کندرو قرار می گیرد.
به منظور جلوگیری از مهجور واقع شدن این فریضه اجتماعی، تدوین سند جامع امر به معروف و نهی از منکر در بُعد فردی و سازمانی نسبت به منکرات فردی و مهمتر از آن منکرات اجتماعی، ضرورتی است که از جانب نهادهای سیاستگزار امور فرهنگی و اجتماعی مغفول مانده است.
با روی کار آمدن دولت یازدهم و سیاستهای خاص این دولت در عرصه فرهنگ، جمعی از منتقدان و مخالفان سیاستهای یادشده، تحت عنوان "انصار حزب الله" بر آن شدند تا با راه اندازی «گشت موتوری» اقدام به امر به معروف و نهی از منکر در سطح پایتخت نمایند.
"عبدالحمید محتشم" دبيرکل انصار حزبالله میگوید: «گروههاي سيار امر به معروف و نهي از منکر متشکل از اقشار مختلف و علاقهمند تشکيل شده است که با گشتهاي موتوري اقدام به امر به معروف و نهي از منکر لساني خواهند کرد.»
به گفته محتشم، «چون امر به معروف و نهي از منکر يک وظيفه شرعي، انقلابي و همگاني است، فعاليت اين گشتها نياز به مجوز از دستگاههاي ذيربط هم ندارد زيرا اينگونه اقدامات، تجمع و اقدام سياسي نيست.»
در این میان افرادی نیز وجود دارند که علاوه بر مخالفت با نگاه لیبرالی به مقوله فرهنگ، معتقدند اساسا با روشهاي اینچنینی نميتوان با ناهنجاریهای اجتماعی مبارزه کرد. بهخصوص در رابطه با حجاب که یک مسئله سطحی نیست که بتوان با گشت ارشاد موتوری آن را سامان بخشید.
در واکاوی و ریشهیابی بدحجابی که پس از پایان جنگ و اوایل دهه هفتاد (شروع سازندگی) بروز پیدا کرد، باید گفت که تغيير اولويت مسئولان وقت و توجه دادن بيشتر مردم به رفاه طلبی و دنياطلبی منجر به تغيير ذائقه فکري و اجتماعي جامعه گردید و به تبع این تغییر ذائقه، رعايت حجاب کامل اسلامی کمرنگ شد.
باید دانست تا زماني که این ناهنجاری اجتماعی گسترده نشده بود شايد برخوردهای استثنائی در ظاهر نتیجهبخش بهنظر میرسید، اما اصلاح وضعیت کنونی جز از طریق بازگرداندن هويت فرهنگي ایرانی-اسلامی در همه شؤون و در یک کلام تغییر سبک زندگی از مدل غربی و غیر بومی آن به مدل بومی و دینی، ممکن نمی باشد.
بدیهی است که مردمي و فراگیر شدن فریضه امر به معروف و نهي از منکر پسندیده و ضروری است، اما برخوردهای نسنجیده تصويري از حجاب و حاميان آن ايجاد خواهد کرد که ميتواند تمامي تلاشهاي فرهنگي در اين زمينه را از بین ببرد.
از همین رو نزاع جدیدی که میان جماعت دلسوز و انقلابی انصار حزب الله و وزارت محترم کشور درباره درمان بدحجابی رخ داده است، ناشی از فقدان روش های فرهنگی جایگزین برای احیا و تکامل فرهنگ حجاب و عفاف می باشد و همین اختلاف که بیشتر آب و رنگ سیاسی به خود گرفته تا فرهنگی، سوژه رسانهای دشمن در جهت تضعیف فریضه امر به معروف و نهی از منکر گردیده است.
شبکهها و وبسایتهای فارسی زبان بیگانه از ابتدای طرح «گشت موتوری انصار حزب الله» با تصویرسازی گسترده از برخوردهای چکشی و خشن که نمونههای اندکی از این رفتارها در ابتدای انقلاب توسط عدهای معدود صورت گرفته بود، میکوشند موضعی منفی نسبت به اصل فریضه امر به معروف و نهی از منکر در اذهان شکل دهند.
در پایان، بازتاب اعلام تصمیم جمعیت انصار حزب الله برای گشت موتوری و واکنش مسؤولان اجرائی به این موضوع را در وبسایتهای فارسی زبان بیگانه از منظرتان میگذرد: