به گزارش پایگاه عدالت خواهان": باب کورکر، سناتور سرشناس امریکایی، علاوه بر آن که رئسی کمیته روابط خارجی سنای امریکاست، بصورت ویژه نزدیک به ده سال است که یکی از چند چهره اصلی طراح تحریم های گسترده و فلج کننده علیه ایران است. کورکر از سال 1378 و طراحی تحریم بنزین و پس از آن تحریم های گسترده بانکی و مالی سیدا و نادا، به یکی از چند چهره اصلی طراحی تحریم علیه ایران مبدل شد، اما این روزها که ترامپ به دنبال راهی برای پاره کردن برجام است و تا 90 روز آینده بنا بر ادعای فارین پالیسی به تیم خود فرصت داده تا راهکار نقض برجام را ارائه کنند، با پیشنهادی حقوقی از ترامپ خواسته تا روی ضعف های حقوقی متن برجام سوار شود و با در خواست بازرسی از تاسیسات نظامی ایران که در برجام امکان آن به طرف مقابل داده شده است، عملا ایران را وادار به نقض برجام کند.
به گزارش رجانیوز، «باب کورکر» رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز چهارشنبه در نشست روزنامه واشنگتن پست گفت طرح تحریم ایران و روسیه که در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده، به سرعت روند قانونی را طی کرده و نهایی میشود. رئیس کمیته روابط خارجی سنا با بیان اینکه اکنون زمان خوبی برای بر هم زدن برجام نیست، گفت باید تلاش کرد تا ایران طرف برهمزننده توافق هستهای باشد.
این سناتور ارشد جمهوریخواه در مورد احتمال خروج آمریکا از توافق هستهای، گفت اکنون زمان مناسبی برای این کار نیست و باید تلاش کرد تا ایران خود وادار به خروج از برجام شود.
Sen_Bob_Corker_‘You_can_only_tear’.mp4 | دانلود فیلم
کورکر گفت: «چیزی که من به رئیسجمهور میگویم... این است که شما فقط یک بار میتوانید توافق را پاره کنید. وقتی شما این کار را اکنون انجام دهید که هنوز اتفاق بدی نیفتاده است [همه علیه شما خواهند بود]... خوب صبر کنید تا زمانی که همه متحدانتان با شما همسو شده باشند.»
وی افزود: «آن را (برجام) سفت و سخت اجرا کنید. وقتی سختگیری کردید، مثلا فرض کنید که به آنها گفتید که باید از فلان تأسیسات بازرسی شود و اگر آنها اجازه ندادند، آن وقت [وقتش است].»
این سناتور آمریکایی ادامه داد: «هدف این است که برهم زدن توافق، کار ایران باشد، نه ایالات متحده، چون ما میخواهیم متحدانمان با ما باشند.»
باید غنیسازی را از ایران گرفت
کورکر حتی نقشه راه پس از پاره کردن برجام را هم ترسیم کرده و با بیان اینکه نظر وزرای دفاع و خارجه و همچنین مشاور امنیت ملی رئیسجمهور آمریکا هم همین است، گفت «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا به دنبال توافقی است که در آن ایران هیچگاه حق غنیسازی نداشته باشد.
وی گفت اینکه ایران حق غنیسازی داشته باشد، موجب میشود تا متحدان آمریکا در خاورمیانه هم این حق را طلب کنند و واشنگتن هم نتواند از این مسئله جلوگیری کند.
او با تکرار اینکه باید به توافقی رسید که حق غنیسازی را از ایران بگیرد، گفت: «کاری که باید انجام دهیم، این است که متحدانمان را با خود همراه کنیم. باید توافق را سفت و سخت اجرا کنیم. زمانی که یک سیاست مشخص تدوین کردیم، یک طرح مشخص تدوین کردیم، آن وقت زمانش است.»
کورکر افزود: «اما اگر امروز این کار را انجام دهید، خودتان برای خودتان بحران درست کردهاید. شما از توافق خارج شده و تحریمهایی اعمال میکنید. آن وقت متحدان اروپایی خود را از دست دادهاید. شما در سوریه بحران دارید، در مورد کره شمالی بحران دارید، با روسیه مشکلاتی دارید. حرف من این است که اگر نتایج راهبردی را مد نظر داشته باشید، شاید فکر کنید که بهتر است این کار وقت دیگری صورت گیرد.»
آسوشیتدپرس: آمریکا به دنبال بازرسی از سایتهای نظامی ایران است
در همین حال برخی منابع آگاه به خبرگزاری آسوشیتدپرس اعلام کردند دولت آمریکا که برجام را یک توافق بد میداند، در صدد بازرسی از سایتهای نظامی ایران میباشد.
دولت کنونی آمریکا در صدد است به بهانه محک زدن استحکام برجام، سایتهای نظامی ایران که واشنگتن به آنها مشکوک است، مورد بازرسی قرار گیرد.
بر اساس این گزارش، مقامات ارشد آمریکا اعلام کردند که دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا در صدد است به منظور محک زدن استحکام برجام، سایتهای نظامی ایران مورد بازرسی قرار گیرد.
بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این بازرسیها یکی از عناصری است که با هدف اتخاذ یک رویکرد تهاجمی تر در قبال ایران طراحی شده است.
به نظر می رسد طرف امریکایی به جای تلاش برای پاره کردن برجام بصورت غیر منطقی، در تلاش است تا با استفاده از ضعف های عجیب حقوقی متن برجام، فشار بر ایران را بصورت مضاعفی افزایش دهد، تا شاید از این راه ایران را مجبور به نقض برجام کرده و بر این اساس طرح فشارهای بیشتر مد نظر خود را عملیاتی کند.
حال سوال مهم اینجاست که با وجود هشدارهای متعدد کارشناسان دلسوز در زمان تدوین این متن ضعیف، آیا دولت مسئولیت خسارت بزرگ ناشی از نگارش و پذیرش این متن ضعیف را خواهد پذیرفت یا باز هم مسیر فرافکنی و تبلیغ رویکردی متفاوت است