: اصلاح طلبان در انتخاب روحانی نقشی نداشته اند
پایگاه عدالت خواهان گلستان "انتخابات 24 خردادماه 1392 ریاست جمهوری با خلق حماسه سیاسی و پیروزی مردم به پایان رسید و مشارکت 72 درصدی مردم در انتخابات نشان داد که نظام همچنان در بین مردم جایگاه محکمی دارد و مردم از راه های مدنی به دنبال خواسته های خود هستند .
در انتخابات ریاست جمهوری 92 چند تن از شخصیت های مقبول نظام با احساس تکلیف وارد کارزار انتخابات شدند و توانستند آرایی را در سبد خود بیندازند . دو جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی در این انتخابات حضور داشتند که عارف و روحانی از طیف اصلاح طلبی و قالیباف ، ولایتی ، جلیلی ، رضایی ، غرضی و حداد به دلایلی وابستگی هایی به جریان اصولگرایی داشتند که البته غرضی را باید جدای از دو گروه دانست .
دو روز مانده به انتخابات عارف با فشار هاشمی و خاتمی و با ناراحتی کنار می کشد و فضا را برای حسن روحانی باز می کند و این در حالی بود که هیچکدام از نامزدهای اصولگرایان حاضر به کنار رفتن از صحنه نشدند .
از طرفی وضعیت بد اقتصادی مردم که در اثر تحریم های ظالمانه آمریکا و خائنانه برخی کشورها بر مردم ایران تحمیل شد و برخی اقدامات نسنجیده دولت احمدی نژاد در پایان کار دولت باعث شد تا مردم عادی که بدنه اصلی رای دهندگان بودند به دنبال تغییر فضا برای تحقق خواسته های مبنایی انقلاب و رفع تحریم ها برای گشایش در امور معیشتی خود باشند .
از این رو تک کاندیدای اصلاح طلبان که با تابلو اعتدال به میدان آمد توانست با 18 میلیون و 613 هزار و 329 رای یعنی 50.71 درصد آرا به مقام ریاست جمهوری برسد .
علی القاعده 49 درصد مردم ایران نیز به اصولگرایان رای دادند و اگر بخواهیم بسیاری از افرادی که به روحانی رای دادند را جزو مردم عادی و طرفداران رفع تحریم و گرانی و کمی آزادی های خفیف بدانیم به این نتیجه می رسیم که طیف سیاسی اصلاح طلبی نقشی در پیروزی روحانی نداشته که امروز این گونه به سهم خواهی و تکاپو افتاده است .
دولت اعتدال روحانی به میدان آمد و در عرصه انتخاب وزرا جز چند مورد بد عمل نکرد و در این میان نقش حساس وزارت کشور بر گردن عبدالرضا رحمانی فضلی افتاد که قویترین وزیر دولت اعتدال به اذعان کارشناسان تا بحال بوده است .
در عرصه انتخاب استانداران هم بد عمل نشد و با توجه به رویکردهای دولت ، افراد خوبی سکاندار هدایت و اداره استانها شده اند اما در عرصه انتخاب معاونان استانداران و فرمانداران و سمت های پایین دست ، دعوایی بین اصلاح طلبان پر مدعا که نقش پر رنگی در انتخاب روحانی نداشتند برپاست .
در استان گلستان علاوه بر یک سری تندروهای مشارکتی و چپی که فعلا از گردونه انتخاب های صادقلو کنار گذاشته شده اند ، برخي فعالان سياسي اقوام مختلف نیز سهم خواهی شدیدی را آغاز کرده اند که این جنگ نرم سیاسی برای در اختیار گرفتن قدرت و سمت های سیاسی استان تا کنون باعث فشارهایی به آیت الله نورمفیدی نماینده ولی فقیه استان و دکتر صادقلو استاندار گلستان شده است .
در این میان برخي فعالان سياسي قوم ترکمن ، بیش از همه به دنبال کسب کرسی و مناصب حساس هستند و فکر می کنند موقعیت پیش آمده می تواند بستر مناسبی برای حضور پر رنگ آنها در مناصب مختلف در گلستان باشد و با اعلام همیشگی این موضوع که ترکمن ها رای بالایی به روحانی داده اند پس باید سهمی بالایی هم داشته باشند ، همواره به دنبال سهم خواهی اند . كه اين در اصل مصادره به مطلوب كردن راي يك قوم پر جمعيت استان ، توسط برخي فعالان سياسي تركمن است .
اما باید به عزیزان گفت که روحانی فقط 51 درصد آرای مردمی را کسب کرد و 49 درصد دیگر نیز وجود دارند و جزو مردم همین سرزمین هستند و حقی هم از این آب و خاک و اشتغال و مناصب برای آنها نیز موجود است . این نهایت خودخواهی است که ما فقط در این عرصه خودمان را ببینیم و مدام به استاندار و نماینده ولی فقیه فشار بیاوریم که اگر به ما پست ندهید دور بعدی از شما حمایت نخواهیم کرد یا اینکه طرفداران تان با دلسردی مواجه می شوند و ....
سهم خواهی شديد برخي فعالان سياسي قوم ترکمن باعث شد که برخی از فعالان سياسي از قوم سیستانی نیز به دیدار آیت الله نورمفیدی رفته و بگویند که ما هم در دولت تدبیر و امید نقش داشته ایم و صلاح است که یکی از معاونت های استانداری به یک سیستانی برسد و در این بین محمود سالاری فعال اصلاح طلب سیستانی را مطرح کردند .
برادران ! ایران یکپارچه و مسلمان به حسن روحانی رای داده نه یک قوم ، یک جناح و یک سری افراد سیاسی خاص ؛
امروز دولت ایران باید در خدمت همه مردم كشور باشد و مناصب نيز باید در اختیار شایستگان ، نخبگان و متخصصین قرار داده شود نه اینکه فلانی از قوم ماست ، فلاني از شهر ماست ، فلاني از جناح ماست ، فلاني فاميل ماست و ... .
قرار باشد امروز این " دولت اعتدال " هم این طرز تفکر را داشته باشد و دولت بعدی با یک طرز تفکر دیگر و یک سری وابستگان فکری دیگر و تغییراتی این چنینی ؛ پس مملکت کی پیشرفت کند و کی به فکر مردم باشیم .
در واقع همه اقوام موجود در گلستان تا بحال از مواهب جمهوری اسلامی بهره مند بوده و این موضوع ربطی به دولت ها ندارد ، چه اینکه در همین دولت اصولگرا در سال 91 حدود 65 درصد استخدامی های استان گلستان به اذعان خود اهل سنت از بین آنها بوده است .
حجم بالاي خدمات در زمينه هاي گوناگون عمراني ، توسعه اي، بهداشت و درمان ، گردشگري و ... در شهرهاي سراسر استان و سهم داشتن همه شهرها در پروژه هاي بزرگ صنعتي و توليدي در دولت هاي گذشته گواه روشني بر اين موضوع است .
نظام جمهوري اسلامي ، فارغ از عنوان قوميت و گرايش سياسي در قالب دولت هاي مختلف مواهب ارزشمند و گرانقدري را به اقوام مختلف نه فقط در استان گلستان بلكه در كل كشور اعطا نموده است كه بر شماري آن خود مجالي مسقل مي طلبد .
علي ايحال ؛ در موقعيت حساس كنوني ، این گونه فشارهاي سياسي و قومي باعث مي شود تا مسير انتخاب مسئولين و مديران استان ناهموار شده و استاندار گلستان نتواند با طيب خاطر و با فراغ بال همكاران سالهاي آينده خود در اين دولت را برگزيند و قطعا اين رويه ضمن آسيب وارد كردن به چهره و وجهه دولت اعتدال روحاني ، مسير توسعه و آباداني استان را طولاني نموده و در نهايت محروميت مردم استان همچنان ادامه داشته باشد .
تحركات اين روزهاي برخي به اصطلاح فعالان سياسي كه مدعي برخورداري از تفکر اصلاح طلبی اند ، كمتر نشانی از تدبیر و امید دارد و فقط تنور سهم خواهي هاي قومي و سياسي را گرم مي كند كه دود آن به چشم مردم شهرهاي سراسر استان خواهد رفت .
نهايت اينكه ، بهتر است بساط هر روز طومار و نامه نوشتن به صادقلو استاندار گلستان و دیدار با نماینده ولی فقیه و طرح درخواست های آن چناني جمع شود و به جاي آن کمی واقع بیني و دور انديشي صرف شود تا به فکر توسعه استان گلستان باشیم چرا که مقدرات هر شخص یا قوم و يا ملتي را ، خداوند متعال به مقتضاي نوع نگاه و تلاش آنان تعیین مي كند و هر مصلحتی که خداوند تشخیص دهد پیش خواهد آمد. فرامرز گلستانی