عدالت خواهان گلستان"نماز جمعه این هفته (28/12/95) شهرستان عباس آباد همچون هفته های گذشته به امامت حجت الاسلام والمسلمین سیدمصطفی محمدی امام جمعه انقلابی شهرستان عباس آباد برپاگردید
مشروح خطبه دوم نمازجمعه
خودم و همه نمازگزاران جمعه این هفته را به تقوای الهی، به مبارزه با نفس اماره و دوری از گناه و نظم در امورات زندگی دعوت و سفارش می کنم.
تقوا یعنی خویشتنداری و خویشتن بانی ،یعنی انسان متقی کسی است که مواظب اعمال خویش ،رفتار خویش و عملکرد خویش باشد.یعنی انسان باید نگهبان خودش باشد در راه رضای خدا قدم بردارد و دنبال رضای خدا باشد.کسی که مواظب اعمال و رفتار خودش باشد،اعمال و رفتار و نیات خود را با فرمان الهی و اوامر الهی و رضای الهی تطبیق دهد متقی است.پس ما هم نگهبان اعمال خود باشیم خویشن بان باشیم ،خویشتندار باشیم،خود را به محاسبه بکشیم از اعمال خود محاسبه کنیم در روایت داریم حاسبوا انفسكم قبل أن تحاسبوا باید خود را به حساب بکشانید قبل از اینکه به حسابتان بکشانند، هر شب بررسی کنیم اعمال ٢٤ ساعت گذشته مان چگونه بوده است،عملکرد یک سال گذشته مان را بررسی کنیم در مسیر رضای الهی بوده یا نبوده است این نگهبانی این نگاهبانی این محاسبه راه رسیدن به تقوای الهی است.
اگر به دنبال تقوا هستیم باید زندگی زهرای مرضیه را الگوی خودمان قرار بدهیم که در آستانه ولادت با سعادت حضرت زهرای مرضیه و خلف صالح اش امام راحل (ره) هستیم.
زهرای مرضیه زن کامله و همسری ایده آل و مادر نمونه عالم بوده اند که روز ولادتش روز مادر و هفته ولادتش هفته زن نامگذاری شده است.که به همه شیعیان، خصوصا مادران و زنان نمونه جامعه اسلامی تبریک می گویم که این نامگذاری به این معنا است که زندگی زهرا،منش زهرا،روش زهرا،رفتار زهرای مرضیه الگوی زنان جامعه ما باشد حجاب زهرا، شوهرداری زهرا، تربیت فرزندان، حضور در صحنه و حمایت از ولایت بیداری و آگاهی، بصیرت و دانایی بایستی سرمشق زندگی امروز جامعه ما باشد.
آن روز زهرای مرضیه برای دغدغه های ولایت قدم برمی داشت و حرکت می کرد امروز ببینیم خواسته های عزیز رهبرمان از مردم و از مسئولین چیست؟ دغدغه های رهبری را در این روزهای آخر سال در چند نکته خلاصه می کنم.
نکته اول اینکه مسئولین باید برای حل مشکل مردم تلاش کنند؛که لازمه اش اجرایی شدن شعار سال بود،این شعار سال در شعار ماند،اگر اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی اجرایی می شد اثر آن کم شدن مشکلات معیشتی مردم بود اینکه مسئولین گزارش می دهند که ما سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرایی کردیم عملیاتی نمودیم و ما پیروز در اقتصاد مقاومتی هستیم این فقط ادعایی بیش نیست،چون در پایان سال فرماندهی کل قوا، رهبری معظم، ولی واجب الطاعه از شعار سال سخن می فرماید و گلایه دارند که این گزارش ها نمی تواند جای واقعیت عینی و محسوس را برای مردم بگیرد صرف آمار و ارقامی که در مورد کارها که بیان شد نمی توان گفت اهداف اقتصادمقاومتی محقق شده است بلکه دستگاه های مختلف وظایف معمول خود را در غالب اقتصاد مقاومتی گزارش می دهند که این خواست رهبری نیست.در صورتی که باید اقتصادمقاومتی برای مردم ملموس و عینی باشد که مردم آثار اقتصادمقاومتی را در زندگی خود احساس کنند. احساس آن رفع مشکل معیشتی است.رهبری معظم با صراحت بیان فرمودند آنچه که تاکنون صورت گرفته است در راستای اقتصادمقاومتی نبود،حضرت آقا در عملکرد دولت در زمینه اقتصادمقاومتی در سال ٩٤ و در سال ٩٥ در هفته گذشته اظهار نارضایتی کردند و فرمودند "در سال ٩٤ که اقتصادمقاومتی مورد تاکید قرار گرفته بود حرکت مطلوبی در عمل شکل نگرفت و سال ٩٥ را سال اقدام و عمل در اقتصادمقاومتی نامگذاری کردیم چیزی در زندگی مردم قابل لمس نیست چون اگر کارها در راستای اقتصادمقاومتی انجام می شد امروز تفاوت محسوسی را در اوضاع اقتصادی کشور و در زندگی مردم شاهد بودیم و مشکل معیشتی مردم حل می شد اما امروز شکایت مردم از اوضاع اقتصادی به دست ما می رسد پس معلوم است در اقتصادمقاومتی موفق نشدیم.این گلایه رهبری از مسئولین است.
نکته دوم اینکه احساس مسئولیت ،مسئولان نظام امری فوری ضروری و واجب شرعی است.ولی امر مسلمین جهان، مرجع تقلید شیعیان بر اساس اسلام، این حکم را بیان فرمودند که دستور اسلام این است که مسئولین نظام اسلامی در مقابل خدا و مردم باید پاسخگو باشند.
رهبری معظم فرمودند"درقبال مسائل فرهنگی و معیشت مردم به شدت مسئول هستیم(تکبیرحضار)
رهبری فرمودند:در مسائل فرهنگی و معیشت مردم به شدت مسئول هستیم حتی اگر یک جوان مومن در اثر عملکرد ما خدای ناکرده از راه منحرف شد ما مسئول هستیم.پس این به این معناست که :
اولا:پاسخگویی مسئولین حق مردم است از رئیس جمهور و عوامل اجرایی استان ها و شهرستان ها، تا نماینده مردم در مجلس و شوراهای شهر و روستا، شهردارى و دهیاری ها در قبال عملکرد خود نسبت به این مردم باید پاسخگو باشند.نباید نسبت به جلسه پرسش و پاسخ بترسند و از رویارویی با سئوالات مردم در هراس باشند آن کس که عملکرد درست د
ارد سربلند در مقابل مردم و پاسخگو است آن کس که عملکرد درستی ندارد و وعده های سرخرمن داده و عمل نکرده است نمی تواند در مقابل مردم قرار بگیرد در صورتی که مسئولین بايد در برابر مردم خاضعانه پاسخگو باشند و بهتر عمل کنند.
ثانیا: رهبر عظیم الشان فرمودند: در قبال مسائل فرهنگی هم باید پاسخگو باشیم.امروز برخی می گویند ما گشت ارشاد نمی خواهیم،ما امربه معروف و نهی ازمنکر نمی خواهیم، برخی تفکرات این است که ما ضامن بهشت و جهنم مردم نیستیم ما نباید مردم را به زور به بهشت ببریم در صورتی که اسلام به مسئولین نظام اسلامی امر می کند که مردم را به سوی بهشت بکشانید.
حتی خدا در قرآن مجید همه مسئولین را امر به اقامه دین می کند آنجایی که می فرماید(( الَّذينَ إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّكاةَ وَأَمَروا بِالمَعروفِ وَنَهَوا عَنِ المُنكَرِ)) ما به آنهایی که در دنیا مکنت دادیم در روی زمین مسئولیت دادیم باید نماز را زنده کنند مسئولین باید نماز را اقامه کنند نه اینکه فقط نماز بخوانند که همه باید نماز بخوانند بلکه مسولین باید پرچم نماز را بلند کنند فرهنگ نماز را احیاء کنند مانند آقا امام حسین که می توانست در روز عاشورا در گوشه خیمه اش نماز بخواند اما می آید در بحبوحه جنگ در مقابل جمعیت و لشکر دشمن به صورت جماعت با یارانش نماز می خواند که دو نفر از محافظین شان به شهادت می رسند.و می فرمایند: ما برای نماز می جنگیم.امام حسین می خواست فرهنگ نماز، فرهنگ دین و دیانت را زنده کند مسئولین ما با شرکت در نمازهای جماعات محله خودشان و با شرکت در نمازهای جمعه شهرستان تحت مسئولیت خودشان و با برنامه های فرهنگی، نماز را و فرهنگ نماز را احیا و اقامه کنند و اگر این کار را نکنند مسئولند خدا می فرماید.مسئولینی که ما در روی زمین به آنها مکنت و قدرت دادیم باید در راه اقامه نماز حرکت کنند(( الَّذينَ إِن مَكَّنّاهُم فِي الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاةَ وَآتَوُا الزَّكاةَ)) باید دین را، احکام دین را، خمس را و زکات را احیاء کنند ((وَأَمَروا بِالمَعروفِ وَنَهَوا عَنِ المُنكَرِ ))همه مسئولین باید در احیای امربه معروف و نهی ازمنکر تلاش کند نه اینکه امروز مسئولین ما به بهانه توریستی بودن شهرستان در بحث امربه معروف و نهی ازمنکر قدم جدی برندارند و طوری عمل کنند که به پَرِ شورتک و لباسِ رکابی آن مردک بی ادبی که در این شهرستان، به همه ما بی حرمتی می کند و جولان می دهد برنخورد و آن زن بدحجابی که با آرایش غلیظ و لباس نیمه عریان در شهر ما و جلوی چشمان ما مانور می دهد و جوانان جامعه ما را به انحراف می کشاند و حجاب و عفاف و دیانت ما را لگدمال می کند اهانت نشود می گویند طوری رفتار کنید که به پوزشان برنخورد ! می گویند می روند و برنمی گردند! خوب برنگردند.
هرچه ما تلاش می کنیم كه جوانان جامعه بر اساس اسلام تربیت شوند کارهای فرهنگی می کنیم ایام عید نوروز كه می شود و یا تابستان می شود همه از راه بدر می شوند و همه رشته ها پنبه مى شود در صورتی که رهبری می فرمایند: اگر مسئولین در این امر کوتاهی کنند و جوانان منحرف شوند باید پاسخگو باشیم.
ثالثا : اگر مسئولین در معیشت مردم کوتاهی کنند و جوانی منحرف شود باید پاسخگو باشیم.چقدر وام های دهها میلیاردی برای تاسیس شرکت ها و کارگاه های تولیدی دادند؟ چقدر شرکت ها در شهرک های صنعتی در این شهرستان و شهرستان های دیگر ساخته شده است اما فعال نیست ؟ بخاطر عدم نظارت یا بخاطر یک مشکل کوچکی کار نمی کنند.اگر مسئولین همت کنند شرکت های تولیدی ،شرکت های صنعتی هر شهرستان را فعال کنند ما جوان بیکار نخواهیم داشت.اگر جوانی مشغول به کار شود انحراف کم می شود،اگر اشتغال بیاید اعتیاد می رود، طلاق کم می شود جامعه آباد می شود ((كَادَ الْفَقْرُ أَنْ يَكُونَ كُفْراً ))فقر بیاد دین می رود اما تمام برنامه های کشور در راستای فقیر کردن مردم است.
شما یک قبض موبایل را بررسی کنید مبلغ مکالمه می نویسند پنج هزار تومان است اما هزار كُفت و زهرمار به آن اضافه می کنند پنج برابر آن را از من و شما می گیرند،براى آبونمان ،هزینه ها،خدمات مبتنی بر محتوا،مالیات،درآمد عمومی دولت، كه براى هر كدام جداگانه مبلغى در قبض درج شده است،اگر آبونمان هست ،اگر مالیات هست،اگر هزینه مکالمه را می گیرید؟! دیگر هزینه ها چه معنا دارد؟ دیگر خدمات مبتنی بر محتوا چه صیغه ای است؟ چطور درآمد عمومی دولت را از این قبض می گیرید؟همه را جدا جدا از جیب من و شما برمی دارند پول تلفن پنج هزارتومانی مى شود ٢٥هزارتومان! قبض آب و برق و گاز هم بهتر از این نیست.
یعنی دولت در جیب مردم دست گذاشته است.
گفتند ٩٠٠میلیارد تومان باید فقط از تلفن ثابت، بايد دولت درآمد داشته باشد.حالا از تلفن همراه چقدر خدا مى داند.
گفتند باید تمام یارانه ها از پول گاز این مردم دربیاید.
چکار دارید می کنید؟
رئیس جمهور خوب به وعده اش عمل کردهاست، رئیس جمهور فرمودند ما به وعده های خودعمل کرديم و شرمنده مردم نیستيم درست می گوید چون رئیس جمهور در تبلیغات انتخاباتی خود گفتند چرا مردم باید به سوی دولت دست دراز کنند ما باید کاری کنیم که دولت به سوی دست دراز کنند خوب واقعا با این کار دست تو جیب مردم می کنند به وعده خود عمل كردند.
اگر عملکرد اقتصادی مسئولین ما، یک نفر را به گناه، به دزدی، به بی عفتی و به تن فروشی بکشاند یا خانواده ای را از هم بپاشاند فردای قیامت مسئولین باید پاسخگو باشند.(تکبیرحضار)
اینها دغدغه های رهبری است ما در مقابل فقر مردم مسئولیم.امیرالمومنین می فرماید هیچ ثروتی بدست نمی آید مگر حق فقیری پایمال شود.
نماینده شما مردم، دیروز در جلسه گزارش دهی خود می گوید: من دست سرمایه دارهای جامعه را می بوسم آقا نماينده! باید دست کارگر فقیر را بوسید که پیغمبر بر آن بوسه زد نه دست سرمايه دار. باید سرمایه دارهای جامعه را ترغیب کرد که به فقرای جامعه برسند چرا که وظیفه آنهاست که وجود نازنین امیرالمومنین می فرمایند(( الله الله فی طبقةِ السفلىٰ )) شما را به خدا، شما را به خدا؛ مواظب طبقه پایین جامعه ومردم فقير باشید اینها بودند که جنگ را اداره کردند اینها بودند که در جبهه ها حضور پيدا ميكردند و جان خود را فدا می کردند در موقع جنگ و مصائب و مشکلات همین فقرا هستند که به کمک دولت می آیند برخی از سرمایه دارها در موقع جنگ آن ور آب صفای خودشان را می کردند و فقرای ما در جامعه جان خودشان را در طبق اخلاص می گذاشتند و کشور وقتی به امنیت رسید حال آمدند برگشتند و خون ملت را تو شیشه می کنند.حالا ما دست آنها را ببوسیم.شما رای تان از جامعه فقیر ماست.فقرای جامعه ما ولی نعمت ما هستند ما باید دست فقرای جامعه را ببوسیم.دست سرمایه دارها بوسیدن ندارد هرکسی چه سرمایه دار و چه فقیر محترم اند اما بوسیدن دست سرمایه دار در سیره پیامبر و معصومین نیامده است.بوسیدن دست فقیر کارگر را داریم یک مقدار در حرف زدن مان دقت کنیم سرمایه گذار هم محترم است که می آید و سرمایه گذاری می کند.
نکته سوم اینکه مسئولین باید برای تحقق اسلام تلاش کنند رهبری تاکید فرمودند:حکومت اسلامی برای تحقق اهداف و دستورات اسلامی است این تصور که برخی فکر می کنند حکومتی اسم آن حکومت اسلامی باشد و در آن به هیچ یک از احکام اسلام عمل نشود و هیچ اراده جدی و انگیزه مستحکمی برای تحقق اهداف اسلامی نداشته باشد امری ناپسند و غیرقابل قبول است.حکومتی اسلامی است که برای تحقق دستورات دینی آن تلاش می شود دین را، احکام دین را به نسل جدید به کودکان مان انتقال بدهیم و این بايد از مدارس و از مراکز آموزشی آغاز بشود.
متاسفانه شنیده شده است مسئولین آموزش و پرورش و وزارت علوم و تحقیقات و فناوری در مدتی قبل، بدون حضور مسئولین نهادهای انقلابی، بدون حضوراعضاى انقلاب فرهنگی، بدون حضور نخبگان جامعه و بدون حضور خبرنگارها از یک سندی رونمایی کردند که کمیسیون علمی و فرهنگی و تربیتی سازمان ملل یعنی یونسکو برای ایران در چارچوب آموزش جهانی 2030 و مطابق با دستورات بین المللی مصوب نموده است.سندی که یونسکو برای آموزش بچه های ما تبیین می کند با فرهنگ اسلامی و جامعه قرآنی و الهی ما چه قرابتی دارد؟ كه رفتند و امضاء دادند که ما این سند را در کشور اجرایی مى کنیم.
آیا در آن سند چشم انداز آموزش از ترویج معارف اسلامی، اشاعه مفاهیم قرآنی و تعلیم اخلاق اسلامی و احکام الهی خبری هست؟
ما باید سندی برای تحول بنیادی آموزش و تربیت فرزندان خودمان تدوین کنیم براساس آداب و رسوم مردم مسلمان ایران اسلامی و تربیت فرزندان این آب و خاک و بر مبناى باورها و اعتقادات و آرمانهای مردم ایران ترسیم و ساماندهی شده باشد نه براساس جامعه لائیک و کمونیسم و تفکر صهیونیست جهانی باشد نفوذی که رهبری معظم بارها فرمودند و تاکید داشتند در این موارد جلوه می کند که برروی فرزندان ما برای آینده و برای اهداف خودشان دارند برنامه ریزی می کنند کار می کنند مواظب باشیم.
نکته چهارم اینکه مردم گرایی، اعتماد به مردم، عدالت طلبی، ایستادگی دربرابر ظلم و فساد و خودداری از گرایش به اشرافی گری را باید در خود و در عملکرد خود ایجاد کنند مثل مردم زندگی کنند نه اینکه حقوق نجومی برای خودشان و حقوق نهصدوسی هزارتومانی برای کارگران تصویب کنند برای خودشان وام های یک تا هزارمیلیاردی مصوب کنند که بدون وثیقه و حتی بدون سود و حتی بدون بازپرداخت،اما براى کشاورزان وام دو سه میلیونی با هزار و دردسر و چقدر ضامن و وثیقه آن هم با سود ٢٠درصد و بالای ٢٠درصد در نظر بگيرند به فکر کشاورزان و به فکر محرومین جامعه باشید.میوه های سردرختی کشاورزان را خریداری کردند هنوز مبلغی را به جامعه باغداران ما ندادند که شب عیدی شرمنده زن و فرزندان خود نشوند.فرماندار محترم و نماینده مردم در مجلس باید پیکیر مطالبات باغداران و کشاورزان باشند.
نکته پنجم اینکه ذلیل نبودن در مقابل دشمنان و ایستادگی برای حفظ منافع ملی که در این باره سخن بسیار است که در آستانه روز ٢٩ اسفند روز ملی شدن صنعت نفت هستیم.یک روزی ملت و مردم ما با رهبری آیت الله کاشانی برای ملی شدن صنعت نفت قیام کردند و حرف خودشان را به کرسی نشاندند امروز هم باید خواست ملی این ملت تحقق پیدا کند خواست ملی این ملت صنعت هسته ای کشور است که باید مثل قبل احیاء و فعال شود.دشمنان باید بدانند با تهدید و تحریم و تصویب مصوبات علیه جمهوری اسلامی و با برجام نافرجام ما از هدفمان و خواستمان در دستیابی به انرژی هسته ای ذره ای عقب نشینی نمی کنیم و همچنان این ملت ايران بر حق مسلم خود پافشاری می کنند.