به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" مدیرکل شیلات گلستان باز آماری قابل تامل و بحث برانگیز در خصوص رها سازی بچه ماهیان خاویاری در آب های گرگان رود ارائه کرده است.آماری که بررسی محتوایی اعداد آن در باطن از اوضاع تاسف بار مدیریت وی و عواملش پرده بر می دارد.
مدیرکل شیلات گلستان همانند مدیری دست نیافتنی عنوان کرده است:رهاسازی بچه ماهی خاویاری تولید شده در مرکز بازسازی و حفاظت از ذخائر ژنتیکی ماهیان خاویاری شهید مرجانی،با رشد حدودی 2برابر نسبت به سال گذشته پایان یافت.
این مدیرکل در ادامه افزوده است:در سال گذشته600000قطعه بچه ماهی خاویاری گونه قره برون رهاسازی شده بود.در سال جاری این رقم حدودا 2برابر افزایش یافته است.در سال جاری 1133600قطعه بچه ماهی خاویاری با وزن متوسط4گرم در رودخانه ی گرگان رود رهاسازی شده است. باید گفت ارائه ی این آمار و میزان رهاسازی مورد ادعای مدیرکل شیلات گلستان از افت عملی مرکز شهید مرجانی در زمان شروع مدیریت سید جواد قدس علوی با لیسانی غیرمرتبط(لیسانس خاکشناسی)بر شیلات گلستان پرده بر می دارد و زنگ خطر وضعیت خاویاری استان را نیز برای مسئولین و دست اندرکاران ملی و استان به صدا در می آورد.
اما مرکزی که مساحت و ظرفیت این مهم را دارد که در سخت ترین شرایط حدود 5میلیون قطعه بچه ماهی را رهاسازی کند چرا یک پنجم حداقل ظرفیت خود را باید افتخار قلمداد کند و با دهان پر و همچون فاتحان تولید و تکثیر به ارائه ی آماری بپردازد که متخصصان و عالمان علم شیلات و حوزه ی تکثیر و پرورش را به اوج ابهام و تاسف فرو برد؟!و از راز نابودی و رکود بی سابقه ی بخش خاویاری در گلستان پرده بردارد؟!
باید پاسخ به این مسئله را در تلفات بی سابقه ی تعداد کثیری از گونه های ارزشمند ماهیان خاویاری مولد در مرکز شهید مرجانی در زمان مدیریت ناکارآمد و ناموفق حسن میقانی رئیس معزول مرکز مرجانی و مسئول حراست پرحاشیه ی فعلی شیلات گلستان جستجو کرد. خساراتی که باعث شد تا کار رئیس سابق و پرحاشیه ی مرکز مرجانی به تخلفات اداری برسد و با ورود سازمان شیلات ایران و عزل وی از سمت سابق خویش همراه گردد. تلفاتی که بزعم کارشناسان و نخبگان شیلاتی گلستان باعث شده تا تولید رهاسازی600هزارقطعه در سال گذشته و تقریبا یک میلیون قطعه در سال جاری به فتح الفتوحی برای مدیرکل ناموفق و پرحاشیه ی شیلات گلستان تبدیل شود در حالیکه عملا در این ارائه ی آمار از ظرفیت حداقلی5میلیون صحبتی به میان نیاید!
البته ناگفته نماند که این میزان از رهاسازی با وجود تلفات گسترده ی ماهیان مولد خاویاری در مدیریت ناموفق سابق مرکز به همت والای نیروهای کارگری باز می گردد و نشان از تفکر جهادی و اقدام و عمل در بدنه ی نیروهای کارگری مرکز مرجانی دارد و یقینا اگر خسارت های زمان مدیریت حسن میقانی در کار نبود امروز شاهد این بودیم بجای 1میلیون تقریبی 5برابر این ظرفیت متناسب با استعداد های مرکز مرجانی صورت می گرفت
اما حالا لازم است مسئولین شیلاتی کشور و مسئولان اقتصادی و سیاسی استان توجه کنند که پشت پرده ی ارائه ی آمار های این چنینی مدیریت شیلات گلستان چیست و اینگونه به عمق فاجعه در قبال حیف و میل گونه های ارزشمند ماهیان خاویاری بعنوان بیت المال پی ببرند.
از طرفی هیئت بدوی تخلفات اداری سازمان جهاد کشاورزی در نظر بگیرد عوامل تخلف در مرکز مرجانی نباید بواسطه ی فشارهای سیاسی مدیرکل و روابط خاص با برخی اعضای این هیئت تحت الشعاع قرار گرفته و اصطلاحا ماست مالی شود! چرا که گفته شده تلاش شدیدی صورت می گیرد تا از طریق شیخ معصومی فر عضو هیئت بدوی تخلفات اداری و بواسطه ی دوستی او با رضی قدس علوی مسئول دفتر شیخ صانعی در گلستان(برادر مدیرکل شیلات گلستان)در قبال پرونده ی میقانی رئیس سابق مرکز مرجانی تخفیف شدید یا تسامح اعمال شود و از عمق خسارت به زیرساخت های اقتصادی شیلاتی استان و حیف و میل گسترده و بی سابقه ی بیت المال در استان نیز غفلت گردد.
در این رابطه انتظار داریم دادستان محترم مرکز استان،مدیرکل تلاشگر دادگستری استان،مدیرکل محترم سازمان بازرسی استان و مسئولان محترم سازمان شیلات ایران از اوج خسارات به ظرفیت های شیلاتی و حیف و میل گونه های نادر بیت المال در بخش خاویاری غفلت نکنند و اقدامی انقلابی و قاطع را در قبال عوامل تخلف و حامیان آنها صورت دهند.