یه گزارش عدالت خواهان گلستان"در هفتههاي اخير آمريكاييها با تشكيل نشست پاريس و اتحاديه جهاني عليه داعش تلاش كردند تا به بزرگنمايي اقداماتي كه در عراق انجام دادند دست بزنند. به علاوه آنها سعي كردند نشان دهند پيروزيهاي اخير در عراق نتيجه فعاليت آنها بر ضد داعش بوده است. اين درحالي كه رهبر معظم انقلاب بلافاصله پس از ترخيص از بيمارستان، به اين موضوع واكنش نشان داده بود. حضرت آيت الله خامنه اي بعد از تشكر از مردم بابت پيامها و ديدارهاي محبتآميزشان، اولين موضعگيري رسمياش درباره سخنان مقامات آمريكايي بود كه وي آنها را موجبابت «تفريح» ايشان در بيمارستان بيان كرد.
درحالي كه آمريكاييهاي سعي ميكردند تا پيروزيهاي اخير عليه داعش را به نفع خود مصادره كنند، رهبر انقلاب دراين باره گفت: خود آمریکاییها و حتی خود داعشیها به خوبی میدانند حرکتی که در عراق، کمر داعش را شکست، اقدام آمریکا نبود، بلکه اقدام نیروهای مردمی و ارتش عراق بود که مبارزه با داعش را به خوبی فرا گرفته بودند و ضربات جدی به آن وارد کردند.
روز گذشته دبيركل سازمان بدر عراق نيز اين موضوع را تاييد و نسبت به آن هشدار داد.
"هادی العامری" در سخنانی موضع آمریکا در قبال گروه داعش را زیر سوال برد و گفت که وقتی شمار زیادی از شهرهای عراق اشغال و شهروندان به قتل رسیدند، آمریکا کجا بود؟
وی افزود: انگیزه های سکوت آمریکا در قبال قربانی شدن صدها عراقی بدست تروریست ها در پایگاه اسپایکر چه بود؟ العامری تأکید کرد: گروههای تروریستی مانند داعش و النصره، نتیجه طبیعی سیاست های اشتباه آمریکا است.
سپاه بدر
سپاه بدر عراق يك سازمان نظامي است كه در زمان جنگ ايران و عراق تشكيل شد. تيپي كه از اسرا و پناهندگان داوطلب عراقی تشکیل شده بود و گفته مي شد در عملیاتهايي نظیر قدس ۴ و عاشورای ۴ شرکت کردند.
بعدها این تیپ گسترش پیدا کرد و دارای لایهها و وظایف مختلف نه صرفا نظامی شد و به لشکر بدر تغییر نام داد. بعد سقوط رژيم بعث و صدام در عراق اعضاي اين لشگر به كشورشان بازگشتند و از مهمترين گروه هاي مبارزه كننده عليه سلطه نظامي آمريكا در عراق به شمار ميآمدند.
هادی العامری فرمانده فعلی سپاه بدر
سپاه بدر عراق اكنون به رهبري هادی العامری اداره مي شود. نيرويي كه در اكنون در عراق از اولين گروههاي مقابله كننده با داعش است. اوايل تيرماه ٩٣ به دنبال تخليه پادگاه اشرف از لوس وجود منافقين، اين پادگان در اختيار سپاه بدر قرار گرفت تا از آن براي مقابله با داعش استفاده كنند. همان زمان قاسم الاعرجی از رهبران سپاه بدر عراق و نماینده پارلمان عراق از کمپ اشرف بازدید کرد و در این بازدید همچنین جلسه ای بین رهبران سپاه بدر و ارتش عراق برای هماهنگی های بیشتر برای مبارزه با داعشی ها منعقد شد.
سپاه بدر به علاوه از وزن قابل توجهي در ميان نيروهاي سياسي در عراق برخوردار است. اين تشكل در دولت عراق خواهان پست وزارت دارايي در عراق بود.
بدر محمد سالم الغضبان نماینده وابسته به تشکل بدر در پارلمان عراق توضيح داده بود كه «بر اساس سهم انتخاباتی، تشکل بدر خواستار یک پست کلیدی و به ویژه تصاحب وزارت دارایی در دولت جدید بود اما ائتلاف همپیمانی ملی این پست را به ائتلاف کردستان داد و حیدر العبادی نخست وزیر عراق به تشکل بدر پیشنهاد داد که وزارت کشور به بدر برسد.
به گفته وي «بدر تمایلی برای تصدی پست وزرات کشور اگر پیشنهاد العبادی نبود، نداشت.» او همچنين توضيح ميدهد كه «تصدی پست وزارت کشور امتیازی برای تشکل بدر نیست زیرا موضوع امنیتی موضوع دردسر سازی است اما تشکل بدر بر نامزدی هادی العامری برای تصدی پست وزارت کشور اصرار دارد.»
پشيمان شدن آمريكا از حمله به عراق
هشدار ديگر رهبري در اين باره، مربوط مي شد به حضور مجدد آمريكا در عراق. نكتهاي كه افراد ديگر در عراق نيز بر آن تاكيد داشتند.
رهبر انقلاب در اين باره گفته بود: رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه ضربات نیروهای مردمی و ارتش عراق به داعش ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کردند: واقعیت آن است که آمریکاییها به دنبال بهانهای هستند تا همان کاری را که در پاکستان انجام میدهند و با وجود دولت مستقر و ارتش قوی، بدون اجازه وارد خاک این کشور میشوند و نقاط مختلف را بمباران میکنند در عراق و سوریه انجام دهند.
ایشان تاکید کردند: آمریکاییها بدانند که اگر چنین کاری را انجام دهند، همان مشکلاتی که در ده سال گذشته بر سر راهشان در عراق به وجود آمد، بار دیگر به وجود خواهد آمد.
به دنبال اين سخنان در چند روز اخير به ويژه با اقدامات آمريكاييها در نشست پاريس، مقامات عراقي نسبت به آن واكنش نشان دادند. رئيسجمهور و نخستوزير عراق به طور ضمني با آن مخالفت كردند اما ديگر شخصيتهاي عراق واكنش تندي را نسبت به حضور مجدد آمريكا در عراق نشان دادند.
حيدرالعبادي گفته بود که حضور نظامیان خارجی در عراق ضروری نیست و دولت عراق نیز چنین درخواستی نکرده است.
هادی العامری رهبر سازمان بدر از مهمترین نیروهایی که در خطوط مقدم نبرد با داعش بسر می برد، اعلام کرد که پروژه آمریکایی ائتلاف ضد داعش تلاشی برای دور زدن و مصادره پیروزی های ملت عراق در برابر تروریسم است.
او نسبت به عملیات زمینی ارتش های خارجی هشدار داد و از عراقی ها خواست این پروژه را محکم رد کرده و به ارتش و نیروهای مردمی برای خلاصی از شر داعش اعتماد کنند.
وی داعش را نتیجه سیاست های غلط آمریکا دانست و گفت که آمریکایی ها زمانی که داعش دست به کشتار غیر نظامیان در شمال عراق می زد، کجا بودند؟ و چرا اکنون که ارتش و نیروهای مردمی به پیروزی های بزرگ دست یافته اند، به تکاپو افتاده اند؟
درهمین حال، قیس الخزعلی رهبر گروه شبه نظامی 'حرکت اهل الحق' که از سه ماه پیش نیروهایش را به جنگ با داعش فرستاده، در واکنش تندی گفته که 'اجازه نمی دهیم آمریکا وارد عراق شود'.
وی داعش را ساخته آمریکا و دولت یهود و با هدف تقسیم کشورهای منطقه به کشورهای کوچک دانست و از برخی سیاستمداران عراقی که به جای درخواست تسلیح ارتش عراق ، از آمریکا برای مقابله با داعش دعوت می کردند، انتقاد کرد.
الخزعلی همچنین از سیاستمدارانی که وی آنان را سیاسمتداران شریف و محترم خوانده ، خواست در برابر مداخله احتمالی آمریکا در عراق مواضعی شرافتمندانه وطنی و متناسب با تاریخ عراق اتخاذ کنند.
مقتدا صدر ، رهبر جریان الاحرار و بازوی نظامی آن 'گردان های صلح'، نیز با توصیف کاخ سفید به 'کاخ سیاه'، نسبت به تصمیم به بازگرداندن سربازان آمریکایی به عراق واکنش نشان داد.
همچنین برخی از شخصیت های منتسب به جریان صدر هم نسبت به احتمال ورود ارتش آمریکا به داخل عراق، موضع گیری کردند که از جمله انغام الشموسی نماینده الاحرار در پارلمان است که از حیدرالعبادی نخست وزیر عراق خواسته از ورود نظامیان آمریکایی به خاک عراق جلوگیری کند.
مازن المازنی دیگر نماینده این فراکسیون نیز اعلام کرده که توافقنامه امنیتی عراق و آمریکا ، اجازه ورود به سربازان آمریکایی به خاک عراق به بهانه مبارزه با تروریسم را نمی دهد.
جریان منتسب به مقتدا صدر نیز نیروهایش را برای نبرد با تروریسم به مناطق عملیاتی گسیل داشته است.