به گزارش پایگاه عدالت خواهان"کشتارگاههای سنتی دام و مشکلات مربوط به آن از دیرباز جزو یکی از دغدغههای اصلی مسوولان و مردم نه تنها در گلستان بلکه در اکثر شهرهای کشور محسوب میشود در واقع به دلیل عدم رعایت بهداشت در کشتارگاههای سنتی دام، مشکلات جدی در بحث سلامت مردم ایجاد میشود و به گفته برخی مسوولان سونامی سرطان در کشور گواه بر تأیید این سخن است، از اینرو در چند سال اخیر تلاشهای جدی برای تعطیلی کشتارگاههای سنتی دام و راهاندازی کشتارگاههای صنعتی انجام شده است.
در گلستان نیز، حدود سه سالی از افتتاح و بهرهبرداری کشتارگاه صنعتی در اینچهبرون میگذرد، با این وجود در حالی تنها کشتارگاه صنعتی دام در استان به فعالیت خود ادامه میدهد که اکثر قصابان استان از وضعیت این کشتارگاه ناراضی هستند.
دور بودن کشتارگاه از محل توزیع گوشت برای عاملان فروش، عدم رعایت موازین بهداشتی در کشتارگاه، تحویل با تأخیر لاشه به قصابان و مقرون به صرفه نبودن ذبح اندک دام در شهرهای کوچک به دلیل طی مسافت طولانی تا کشتارگاه صنعتی دام استان، از جمله مواردی است که به عنوان مهمترین مشکلات کشتارگاه صنعتی اینچهبرون محسوب شده و موجبات نارضایتی برای قصابان استان را فراهم کرده است.
*رفتن به اینچهبرون برای کشتار یک دام به صرفه نیست
در همین رابطه یکی از عاملان توزیع گوشت قرمز در گرگان با ابراز نارضایتی از وضعیت بهداشتی در کشتارگاه صنعتی اینچهبرون در گفت و گو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: گوشتهای داخل مغازه خود را از دامداران خریداری میکنیم که این دامها در کشتارگاه اینچهبرون به صورت روزانه کشتار میشوند با این وجود از وضعیت بهداشتی گوشتها در مغازه راضی نیستم چرا که این کشتارگاه از لحاظ امکانات و رعایت بهداشت وضعیت مناسبی ندارد، چند روز گذشته برای ذبح دام به کشتارگاه اینچهبرون رفتم کارگری را مشاهده کردم که ساعت 10 صبح محل کشتارگاه را سمپاشی و بعد با همان لباس دام را ذبح کرد.
وی ادامه داد: بیش از 70 درصد از کشتارگاههای استان به صورت غیرمجاز فعالیت خود را ادامه میدهند در شهرهای کوچک که به طور متوسط در روز دو یا سه کشتار بیشتر ندارند برایشان مقرون به صرفه نیست که به اینچهبرون بروند بنابراین خودشان به صورت سنتی نسبت به کشتار دام اقدام میکنند.
این فروشنده گوشت قرمز در گرگان بیان کرد: شرق استان باید دو تا سه کشتارگاه داشته باشد متأسفانه کشتارگاه اینچهبرون انحصاری شده است و ما مجبور هستیم برای کشتار خود به این منطقه برویم در حالیکه آب آشامیدنی مناسب در این کشتارگاه وجود ندارد و دستگاههای نظارتی پیگیر هیچگونه نظارتی در این کشتارگاه صنعتی نیستند و تنها به دلیل آنکه نام تنها کشتارگاه صنعتی استان را یدک میکشد مسوولان از آن حمایت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: با احداث کشتارگاههای جدید بازار رقابتی بهپوجود خواهد آمد و قصاب حق انتخاب خواهد داشت که کشتارگاه نزدیکتر و مجهزتر به خود را انتخاب کند.
*جای خالی نظارت در کشتارگاههای دام گلستان
از سویی دیگر رئیس اتحادیه قصابان گرگان راهاندازی کشتارگاه صنعتی دام در اینچهبرون را ظلمی مضاعف به مردم استان دانست و در گفتگو با خبرنگار فارس از گرگان اظهار کرد: در سال 1394 طبق مصوبهای در کارگروه امنیت غذایی استان تنها به خاطر حمایت از یک شخص با نفوذ به یک و نیم میلیون نفر از جمعیت استان ظلم کردند.
یوسف اسدی تصریح کرد: طبق مصوبه کارگروه امنیت غذایی استان در سال مذکور تمام کشتارگاههای سنتی استان و حتی کشتارگاه 90 درصدی صنعتی گرگان که واقع در شهر «جلین» بود باید تعطیل میشد اگر چه این اقدام، کار بسیار خوبی بود اما باعث شد تا نظارت در بحث کشتارگاهها به حداقل ممکن تقلیل پیدا کند.
وی ادامه داد: قبلأ در کشتارگاههای سنتی و نیمه صنعتی استان شاهد نظارتی بودیم اما الان نظارت در شهرهای بزرگ به 60 درصد و در شهرهای کوچک به 95 درصد کاهش پیدا کرده است و این به معنای ظلم روا داشتن به مردم است.
رئیس اتحادیه قصابان گرگان در ادامه به مشکلات قصابان برای ذبح دام در کشتارگاه صنعتی اینچهبرون اشاره کرد و افزود: قصابی که در روز به ذبح دو گوسفند نیاز دارد باید کرایه زیادی را برای رفتن به اینچهبرون متقبل شود و بعد از ذبح 24 تا 48 ساعت آتی لاشه به دست آنها خواهد رسید متأسفانه مسوولان نسبت به تصویب مصوبهای اقدام کردهاند که هیچگونه کار کارشناسی و مطالعهای انجام نشده است.
اسدی افزود: بیماریهای مشترک بین انسان و دام بسیار است و سونامی سرطانها به دلیل نبود نظارت و رعایت بهداشت است.
وی ابراز کرد: کشتارگاه 90 درصدی صنعتی دام گرگان در «جلین» به دلیل اعمال نفوذ از بالا تعطیل شد سال 1393 در زمان شهردار وقت گرگان، آقای صادقلو 2 میلیارد تومان برای مرمت و بازسازی این کشتارگاه هزینه شد و شهردار اعلام کرده بود هزینه کشتارگاه صنعتی گرگان را تا 5 میلیارد تومان تقبل خواهد کرد اما کشتارگاه واقع در «جلین» بسته شد تنها به دلیل آنکه یک سرمایهدار بدون مطالعه و کار کارشناسی نسبت به احداث کشتارگاه در اینچهبرون اقدام کرده بود و با اعمال نفوذ به مسوولان استانی کشتارگاه صنعتی گرگان را تعطیل کرد تا به اجبار در اینچهبرون کشتار انجام شود.
*احداث کشتارگاه جدید، مطالبه قصابان گلستان
رئیس اتحادیه قصابان گرگان، با بیان اینکه سونامی سرطان در کشور به خاطر عدم نظارت بر مسائل بهداشت تغذیهای است، افزود: در کشتارگاه نیمه صنعتی و سنتی نظارت 100 درصدی وجود داشت اما اکنون این نظارت از بین رفته است حدود یک سال و نیم است که این موضوع را پیگیری اما سازمانی پاسخگوی ما نبوده است.
اسدی بیان کرد: کشتارگاه صنعتی اینچهبرون تنها مشکل قصابان نیست بلکه مشکل مردم نیز محسوب میشود چرا که با سلامت مردم سر و کار دارد.
وی گفت: راهکاری که برای رفع این مشکلات پیشنهاد میشود این است که کشتارگاهی در سطح شهر گرگان یا کردکوی احداث شود کشتارگاه جلین 5 تا 10 درصد دارای نواقص است که اگر این نواقص رفع شود میتوان به عنوان کشتارگاه صنعتی از آن استفاده کرد.
اسدی اذعان کرد: برخی مسوولان اظهار میکنند کشتارگاه جلین تنها به دلیل آنکه در وسط شهر قرار داشت تعطیل شد در صورتی که این حرف درستی نیست چرا که به طور مثال 70 درصد از کشتارگاههای تهران در بافت مسکونی قرار دارد و در شهر برلین واقع در کشور آلمان کشتارگاه صنعتی در مرکز شهر است چرا که استانداردها رعایت میشود.
بر اساس این گزارش، بدون تردید امروزه امنیت غذایی یکی از نیازهای مهم بشر محسوب میشود در این میان اگر چه جنبه کمی یکی از مباحث مهم در تحقق امنیت غذایی است اما اهمیت جنبه کیفی امنیت غذایی نیز کمتر از کمیت آن نبوده چرا که این امر به طور مستقیم با سلامت مردم سر و کار دارد و هر گونه اجحاف در این بحث به نوعی ظلم در حق مردم است بنابراین انتظار میرود مسوولان امر توجه ویژهای به کیفیت مواد غذایی که در اختیار مردم قرار میدهند داشته باشند تا بیش از این شاهد شیوع امراض و سرطانهای مختلف در جامعه نباشیم./فارس
انتهای پیام/