21 بهمن 1396 مبارزه با فساد اقتصادی - مبارزه با فساد ،

مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟/ اين اعلان جنگ به کارگزاران فاسد حکومتی است

مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟/ اين اعلان جنگ به کارگزاران فاسد حکومتی است

به گزارش پایگاه عدالت خواهانغلامرضا صادقیان: این یک اعلان جنگ است، یک مبارزه است و دادخواهی از ستم کارگزار فاسد و ظالم حکومتی! جنگ با اژدهای هفت‌سر و مافیای هزار فامیل کارگزار حکومتی که هیچ نسبتی با اسلام و انقلاب ندارد. بهترین هدیه‌ای که به مردم داده شد، ندای مبارزه شدید با فساد و ظلم برخی کارگزاران حکومتی بود که در شب چله انقلاب از زبان رهبری شنیده شد.

چهل سالگی انقلاب - شاید به طور طبیعی و بر مثال بسیاری از انقلاب‌ها - نیاز به نجات انقلاب از دست مدیران آن دارد. سخنان رهبر انقلاب صریح و بی پرده بود. اگر فسادی هست، این فساد ساده به میدان نیامده و چنان تو در تو و اژد‌‌ها‌گونه است که جنگ با آن دشوار است اما «حتماً باید نابود شود.»

رهبر انقلاب در آستانه 22 بهمن امسال که انقلاب ایران چهل‌ساله می‌شود، از مبارزه با اژدهای هفت‌سر فساد و مفهوم عدالت و شکایت مردم از فساد و تبعیض سخن گفتند و این در حالی است که بسیاری از مسئولان کشور معمولاً این روز‌‌ها را به حرف‌های گل و بلبلی و ذکر پیشرفت‌‌ها و دستاورد‌‌ها اختصاص می‌دهند و بسیاری از رسانه‌‌ها نیز به همین‌سو گرایش دارند، گويي نمي‌دانند که در جامعه و بر زبان مردم چه مي‌گذرد.  اما رهبر انقلاب در کنار ذکر عظمت انقلاب ایران در جهان و ذلتی که در منطقه به امریکا چشانده است، بهترین فرصت توجه به مردم را همین روزهای دهه‌فجر می‌دانند و با توصیف فساد به اژدهای هفت‌سر، آموزه‌ای را پیش‌پای مردم و مسئولان می‌گذارند که از آن گریزی نیست ­­­:‌«شدت عمل در برخورد با کارگزاران فاسد حکومتی.»

هر کس که این روز‌‌ها به مردم نزدیک‌تر باشد و به مردم پشت نکند و دلتنگی‌های مردم را در کوچه و بازار بشنود، اعتراف می‌کند که سخنان رهبر انقلاب در دیدار سنتی 19 بهمن، چقدر به حرف مردم نزدیک و گویی از زبان آنان است:‌ «حرف مردم شکایت از فساد است، شکایت از تبعیض است؛ این حرف مردم است. مردم خیلی از مشکلات را تحمل می‌کنند، البته فساد را، تبعیض را نمی‌پسندند، شِکوه دارند، شکایت می‌کنند. شکایت مردم از فساد و از تبعیض است که باید مسئولین -چه مسئولین قوه مجریه، چه مسئولین قوه قضائیه، چه مسئولین قوه مقننه- به طور جِد دنبال کنند.»‌ 

برخی از نسل اول انقلاب متأسفانه در چنبره مصلحت‌جویی‌هایی که ضدمصلحت واقعی است گرفتار آمده‌اند. واضح است که در این میان «انقلابی بودن» را باید از نسل جوان که نه آلوده به فساد است و نه پست و مقام خود را در خطر انقلابی عمل کردن می بیند، انتظار کشید و با ميدان دادن به آنان در عرصه افشاگري و مديريت، صحنه کارزار مبارزه با فساد را به ايشان سپرد.
 
نسل جوان انقلابی این روزها برای نجات انقلاب از دست  ظلم و فساد برخی کارگزاران حکومتی، بی‌تابی می‌کند و اگر چشم بینایی باشد، تمام حرف و حدیث‌ها و گفت‌وشنود‌های آنان در فضای مجازی و در محیط های علمی و دانشگاهی، به فساد و تبعیض برخی از مدیران نظام محدود شده است و این اگرچه درد است اما شیرین است، شیرین از آن جهت که جوان نسل سوم و چهارم انقلاب، همان پرچمی را به دست گرفته که پیران فرسوده مصلحت‌جوی انقلابی‌نما آن را به زمین گذاشته‌اند و بر سر سفره انقلاب نشسته‌اند تا سهم خود را  نشخوار کنند.

دشواری مبارزه با این اژدهای هفت سر در سخنان رهبری به دشواری مبارزه مولا امیرالمؤمنین علی(ع) در دوره پنج ساله حکومت با فساد و ظلم تشبیه شده است که تمام هم نشد. اما بار‌‌ها از زبان امام و رهبری شنیده‌ایم که مردمان انقلاب اسلامی از هر جهت متعهدتر و وفادارتر به آرمان‌های خود نسبت به مردمان کوفه هستند و امروز باید اجازه داد نسل انقلابی و متعهد که پرچم مبارزه با فساد گروهی از کارگزاران حکومتی را به دست گرفته‌اند، در چارچوب همین انقلاب به مبارزه ادامه دهند و اگر خدای ناکرده راه را برای آنان سد کنیم و مأیوس‌شان‌ سازیم، این پیام را به نسل انقلابی داده‌ایم که به مبارزه با فساد در چارچوب انقلاب فکر نکنند!

مدیران ارشد نظام در تمام دوره‌های گذشته و حتی دوره‌های آینده نتوانستند و نمی‌توانند به صراحت رهبر انقلاب از مبارزه با اژدهای هفت‌سر فساد دم بزنند زیرا چنین اعلان جنگی، اولاً زندگی پاک و ساده‌زیستی و ثانیاً روحیه انقلابی‌گری می‌خواهد و از کسی بر‌نمی‌آید که حتی حاضر به دست‌کشیدن از بخشی از اشرافیت خود در مقابل زندگی ساده مردم نیست. اما اين مبارزه‌اي که نسل جديد آغاز خواهد کرد، بايد بتواند همه اشرافيت کارگزاران فاسد و ظالم حکومتي را از حلقوم آنان بيرون بکشد.

*اژدهاي هفت‌سر فساد را چگونه نابود كنيم؟
مهران ابراهیمیان نیز طی یادداشتی نوشته است: پديده‌‌هاي اقتصادي ايستا نيستند و چون مبحث مهم منفعت و رجحان با پويايي نگاه‌هاي اقتصادي در تصميم‌گيري‌ها مؤثر است، بنابراين لزوم سياستگذاري در حوزه كلان و به‌تبع آن اقتصاد كلان شكل گرفت. 

برخلاف آنچه در اقتصاد خرد رفتار بنگاه‌ها و افراد را مدنظر قرار مي‌دهد و به آنها پيشنهاد و راهكار حداكثر‌كردن سود مي‌دهد، اقتصاد كلان با نگاهي فراتر از اقتصاد خرد به آنچه خير جامعه است، نظر دارد و با شاخص‌سازي‌هايي كه اقتصاددانان ايجاد كرده‌اند، سعي در برنامه‌ريزي براي بهبود آنها دارند. در اين ميان از آنجايي كه اقتصاد ملي، منطقه‌اي و جهاني مشمول اقتصاد كلان مي‌شود، بنابراين تصميم‌گيري‌ها بايد جامع‌تر، دقيق‌تر و با احتياط‌تر باشد و حتماً از نگاه جزيره‌اي و قالب شدن نگاه اقتصاد خرد افراد حقيقي و حقوقي در سطوح اقتصاد كلان به شدت پرهيز كرد. بديهي است اين نوع تصميم‌گيري‌ها بايد با ملاحظات و اهداف هر حاكميتي باشد كه در اينجا اهداف انقلابي مدنظرمان است. همچنين بايد در اين تصميم‌گيري‌ها از نقش عوامل خارجي همچون تحميل جنگ يا تحريم‌هاي ناجوانمردانه نيز غافل نشويم. 

اگر چنين نشود، فساد، تخلف و دورزدن قوانين و كاسبي با هر روشي از جمله كاسبي با تحريم يا كاسبي با برجام گسترش‌يافته و منافع فردي و جناحي بر منافع انقلاب و حاكميت چيره مي‌شود. 

اين همان موريانه‌هایي است كه مي‌تواند مردم را که از بيشه‌زارهاي خطرناك گذشته‌اند از پای در آورد. بي‌جهت نيست كه در آستانه جشن 40 سالگي انقلاب اسلامي رهبري در اين‌باره تأكيد كرده‌اند: «مردم را بشناسيد، حرف مردم شكايت از فساد و تبعيض است.» «مبارزه با ظلم و فساد بسيار سخت است و همانگونه كه چند سال قبل گفتم، فساد همچون اژدهاي هفت‌سر افسانه‌هاست كه از بين بردن آن به راحتي امكان‌پذير نيست، ولي حتماً بايد انجام شود.»

اما سؤال اساسي با مقدمه‌اي كه آمد اين است، چگونه با اين فساد بايد برخورد كرد و چگونه اين اژدهاي هفت سر را بايد نابود كرد؟

همان‌طور كه در بالا به آن اشاره شد، بايد اكنون بعد از چهار دهه تلاش‌هاي جزيره‌اي و بر حسب احساس تكليف و علقه سازماني مديران اكنون به اجماع در حل مسائل و نگاه جامع‌تر به مسائل اقتصادي برسيم. بايد ميان تضاد منافع در نگاه اقتصاد خرد و سياستگذاري براي اقتصاد كلان تمييز جدي قائل شد و ديگر اجازه بازي طناب‌كشي منافع ميان سازمان، مسئولان و مديران را به نفع افراد و حتي سازمان‌ها ممنوع كرد. در اين ميان همچنين به گفته رهبر انقلاب اسلامي در مسائل داخلي بايد «برخورد با ظلم و فساد در ميان كارگزاران حكومتي شديدتر و جدي‌تر از بقيه موارد باشد و همه مسئولان و مديران كشور بايد به اين موضوع توجه كنند.» و در مسائل خارجي نيز «ايستادگي در برابر ظلم و فساد در سطح بين‌المللي و رسوا كردن آن» را از جمله سياست‌هاي اصولي برشمرد. 
«مسئولان هر سه قوه بايد به‌طور جدي با فساد مبارزه كنند.» وگرنه با هر برخورد سياسي براي مقابله با فساد و حذف يك نفر بلافاصله سري ديگر از اين اژدها بيرون مي‌زند و مبارزه را سخت‌تر خواهد كرد.

 نبايد اجازه داد ساختار‌هاي موجود فسادزا و مفسدپرور شود و راه چاره نيز در دو بخش پيشگيرياز طريق شفاف‌سازي و رويكرد دولت به دولت الكترونيك است و راه درمان فضاي موجود نيز كنار گذاشتن رودربايستي و نگاه جامع به تقسيم منابع و در نظرگرفتن همه جوانب براساس علم اقتصاد كلان است. 

اگر چنين نشود، مطمئن باشيد نسخه‌هاي اقتصاد خرد در سياستگذاري‌هاي كلان و انحراف برنامه‌ريزان به سپردن اقتصاد كلان به دست بازار آزاد عمق بخشي فساد و بزرگ‌ترشدن اژدهاي هفت سر فساد را رقم خواهد زد !

*سمینار بدون مبارزه فساد
در بخشی از یادداشت سعید پور سعیدی نیز آمده است: مبارزه با فساد در سطح نظام اداری تابع اقدامات جدی ریشه‌کن سازی این پدیده نابهنجار است؛ اما کم‌کاری مسوولان و ایستایی آنان در برابر مقوله فساد تنها منحصر به اقدامات تصنعی شده است. این گلایه‌مندی مردم در مرقومه رهبر معظم  انقلاب برای همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد بازتاب پیدا کرد و ایشان در همین راستا نوشتند: «نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین می‌کنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزه‌ای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسوولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسوولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمی‌گیرد که نتیجه را همه به‌طور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظه‌ای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید.»

دستور کار مجدد؛ فرمان هشت ماده
مبارزه با فساد به منزله اصلی‌ترین عامل عدم دستیابی به آرمان عدالت اجتماعی و همچنین وقفه در ارتقای مؤلفه‌های پیشرفت اسلامی-ایرانی و از سوی دیگر گسترش چتر ناامیدی در میان آحاد مردم، در اوایل دهه 80 با فرمان هشت ماده‌‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به سران قوا درباره مبارزه با مفاسد اقتصادی بیان گردید. در این فرمان رهبر معظم انقلاب، خواهان «تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و تهیه طرح مبارزه با فساد که دو قوه مجریه و قضائیه بدان همت گماشته‌اند، عزم جدّی مسوولان را به اقدام در این امراساسی و حیاتی» شدند.
 ایشان حضور «‌مفسدان و سوءاستفاده‌کنندگان از امکانات حکومتی» به منزله ایجاد «احساس ناامنی و نومیدی» در میان «سرمایه‌گذار و تولید‌کننده و اشتغال‌طلب» دانستند و راهکار خشکاندن ریشه فساد مالی و اقتصادی را در «اقدام همه‌جانبه بوسیله قوای سه‌گانه مخصوصاً دو قوه مجریه و قضاییه» بیان کردند و در فرمانی هشت ماده نقشه راه نابودی اژدهای هفت سر فساد را اعلام کردند؛ در شرایط فعلی باید این دستورکار برای مسوولان با درک مختصات زمانی سرلوحه اقدامات جدی برای مبارزه با مفسدان اقتصادی و سپس گام‌های جدی برای تحقق عدالت اجتماعی برداشته شود.


پی نوشت:
1)http://www.javanonline.ir/fa/news/894735
2)http://www.javanonline.ir/fa/news/894724
3)http://sobhe-no.ir/newspaper/417/2/16479

 

 

 

 

 

 

برچسب ها:

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه
1
دیدگاه شما :
عکس/آیا رئیس‌جمهور این فرد را که برای عکس گرفتن در کنارش قرار دارد را می‌شناسد؟/ آیا پزشکیان از هویت او مطلع بود یا نبود؟ عکس/انتصاب با سوابق هتاکی و فحاشی به شهدای جان فدای مردم ایران؛ به مدیرعاملی ابر پالایشگاه نفت و بزرگترین شرکت قیرسازی در ایران و خاورمیانه اصرار رسانه‌های اصلاح‌طلب بر مذاکره با امریکا/ اگر می‌توانی بزن، اگر نمی‌توانی، صبر و پایداری کن؛ و اسیر هیجان مشو فیلم، جزئیات و تصاویر/ سوال از رئیس جمهور؛ عناصر بدسابقه در دولت روز به روز بیشتر می‌شوند؟! خوابگاه دانشجویی دختران مجدد دچار آتش سوزی شد +بسته عزاداری به مناسبت رحلت جانسوز پیامبر مهربانی و شهادت امام مجتبی(ع)/ چرا امام‌ حسن(ع) شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است؟ افشای بازدید مالک تلگرام از مرکز صهیونیستی در باکو چگونه موساد در لبنان با تلفن همراه جاسوس جذب می‌کند؟ جزئیات دستگیری یکی از عوامل گروهک جیش‌الظلم شماره موبایل محسنی اژه‌ای شماره موبایل آقای اژه ای شماره موبایل شخصی آقای اژه ای شماره تماس مستقیم آقای اژه ای شماره موبایل آقای محسنی اژه‌ای تماس مستفیم با اژه ای ارتباط و تماس واکنش حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به اظهارات اخیرپزشکیان جزئیات تازه از ماجرای مرگ مرحوم میرموسوی متهم فوت شده در لاهیجان اقدام اسپانلو دادستان انقلابی و تلاشگر استان گلستان در راستای حفظ چند صد میلیارد پول بیت المال در شهرداری گرگان طرز درست کردن عصاره لیمو سیر و جعفری برای درمان پاکسازی و سم زدایی کبد و گرفتگی عروق قلب/طب سنتی, نحوه تهیه عصاره سیر لیمو جعفری, نحوه تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره لیمو سیر و جعفری, طرز تهیه عصاره سیر لیمو جعفری عکس اسناد/ درخواست مطالبه گران انقلابی گلستان از وزیر راه و شهرسازی در راستای دهمین دوره انتخابات هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان گلستان انتصابات افراد مسئله دار مسعود پزشکیان نهمین رئیس‌جمهور و رئیس چهاردمین دولت جمهوری خانم ترک فرماندار کردکوی! مگر بیت المال شهرداری ارث پدرتان است؟ ظریف را بیشتر بشناسید/ از شانتاژ و جنجال تا ژست استعفا محمد جواد ظریف رئیس شورای موسوم به «شورای راهبری کابینه» پیدا و پنهان رای اعتماد نمایندگان به لیست رئیس جمهور عکس/بازگشت تیم زنگنه به وزرات نفت فیلم و عکس/سخنان کامل رهبرانقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در اولین دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت چهاردهم قرار است، تیم اقتصادی مسعود پزشکیان چگونه مشکلات اقتصادی را حل کند؟ مداحی و فیلم/به مناسبت اربعین/ ابا عبدالله الحسین؛ این راه، راه عشق است فیلم و عکس/ انتقاد خادملو مطالبه گر گلستانی به ایجاد کانال اتصال خلیج گرگان به دریای خزر در بستر شن روان/ پیش بینی خشک شدن کانال ایچاد شده تا 4 سال دیگر در شهرداری شهرستان کردکوی چه خبر است ؟ _ ۱ اسناد/آزمون بزرگ برای مدیرکل راه و شهرسازی و نهادهای نظارتی در تایید صلاحیت کاندیداهای انتخابات نظام مهندسی استان گلستان عکس/صدور مجوزهای کیلویی و بدون حساب و کتاب برای استخراج ید از اراضی شمال گلستان فیلم/این موشک ضد موشک ندارد آسیب شناسی مدیریت / مدیران استان گلستان برخلاف دولت انقلابی , مردمی ,سخت کشی و فسادستیزی شهید رئیسی , انتصاب باندی و ناکارآمد , کار نمایشی , صددرصد انتقادپذرنبودن , عدم مبارزه با فساد, برکناری کارکنان جریان انقلابی و مطالبه گر,, ریخت پاش بیت المال و ... از جمله عملکرد آنان میباشد مطالبه گری/مطالبه گری از دیدگاه اسلام و در کلام رهبران انقلاب/مطالبه گری چیست؟/هدف مطالبه گری/ مطالبه گری در کلام رهبری مطالبه گری در نهج البلاغه مطالبه‌گری‌ها منطقی دلیل ترور اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس مشخص شد +جزئیات ترور اسماعیل هنیه در تهران/ علت و ابعاد این حادثه در حال بررسی و نتایج آن متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد. كساني كه كار را نمي‌شناسند ولي مسئوليت قبول مي‌كنند، خائن هستند. پرونده پولشویی موسسه نور روی میز حجت الاسلام محمدرضا مزیدی رئیس پاک دست و عدالت محور دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در استان گلستان فیلم/دلیل شهادت مصطفی نوروزی و مهدی جهانتیغ و محسن جعفری/لحظه پیدا شدن پیکر شهیدان وزارت اطلاعات(مصطفی نوروزی،مهدی جهانتیغ،محسن جعفری) از آب های دریای عمان انتشار لیست ثبت نام کنندگان انتخابات هیت مدیره نظام مهندسی استان گلستان قبل از تایید صلاحیت+اخبار نظام مهندسی ساختمان استان گلستان جمعه روز یک انتخاب مهم است/ اکثر دولتمردان روحانی در ستاد این نامزد اصلاح طلب مستقر شدند واکنش‌ها به مناظره دوم جلیلی و پزشکیان با نظرات پزشکیان درباره استادیوم رفتن زنان، فیلترینگ و مزایای نایب رییسی مجلس بیشتر آشنا شوید کاش برادر عزیزمان جناب آقای دکتر جلیلی، خاطرات مستند خود را برای اطلاع عموم منتشر می‌کرد با ستادی ملغمه‌ای و شترمرغی نه می‌توان برنامه اقتصادی منسجمی نوشت و نه می‌توان آن را به اجرا گذاشت. امروزه در نقطه حساس و بزنگاه تاریخی قرار داریم؛ برای ما جای تعارف و درنگ وجود ندارد این همان چیزی است که اصلاح‌طلبان دوست ندارند در مورد آن حرف بزنند./اکنون آن پایگاه رأی کجاست؟ اوضاع کشور در دولت پزشکیان قابل پیش بینی است/ منتظر باک‌های میلیونی بنزین باشیم؟ اولین مناظره مرحله دور دوم چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری یسعید جلیلی و پزشکیان در تلویزیون جزئیات جدید از قتل پنج نفر در روستای قزلجه از توابع شهرستان رزن همدان با سلاح گرم سند بر وقوع فجایع گسترده ی اقتصادی در مجموعه ی مدیریتی شیلات استان گلستان/ با عبرت از حواشی پرونده سه هزار میلیاردی شیلات بعنوان محصول عملکرد اصلاح طلبان با انتخاب کاندیدای اصلح و فسادستیز به عقب بر نگردیم +سند انتخابات ترسیم مسیر عدالت‌خواهی و مبارزه با فساد و تجلی عزت و اقتدار کشور است رئیس ستاد انتخابات گلستان: اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری در گلستان/ بیش از ۵٩١ هزار تعرفه اخذ رای استفاده شد