به گزارش پایگاه عدالت خواهان ایران" اصلاح طلبان دوباره در آستانه انتخابات دست به کار شده اند و به شورای نگهبان به طور پرحجم و گسترده ای انتقاد می کنند. بعد اینکه شورای نگهبان برخی از نمایندگان پرحاشیه این جریان سیاسی از جمله «محمود صادقی» را رد صلاحیت کرد، این جریان سیاسی دست به کار شده و با طرح این موضوع که کاندیداهای اصلاح طلب به طور گسترده رد صلاحیت شدهاند، حمله به شورای نگهبان را دوباره کلید زده اند.
ماجرای انتقاد شدید به شورای نگهبان وقتی بیشتر مطرح شد که رئیس جمهور از رد صلاحیت برخی از افراد گلایه کرد. در همین رابطه، «عباسعلی کدخدایی»، سخنگوی شورای نگهبان در واکنش به سخنان رئیسجمهور در هیات دولت در اعتراض به نحوه رد صلاحیت بسیاری از کاندیداهای انتخابات مجلس، در توییتر خود نوشت: «جنجال برای تأیید افراد فاقد صلاحیت تازگی ندارد، اما پیشگامی رییسجمهوری در این پروژه ضدملی تأسف بار است. البته نمیدانستیم عدم تایید بستگان به معنی حذف جناحهای دیگر است!»
پس از این بود که روابط عمومی دفتر رئیس جمهور با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «متأسفانه سخنگوی شورای نگهبان در واکنشی کاملا شتاب زده و نسنجیده که حکایت از سیاست و رویکرد وی نسبت به انتخابات دارد و با شخصی کردن یک موضوع ملی، این دعوت رئیس جمهور را که زمینه سازی در راستای وحدت و انسجام ملی برای برگزاری انتخاباتی با شکوه بوده، ضد ملی خوانده و با بکار بردن ادبیات و کلماتی سخیف، نسبت به سخنان رئیس جمهور اعلام موضع کرده است. امیدواریم اظهارات این سخنگو صرفا بازگو کننده نظرات شخصی وی و نه نظر و دیدگاه رسمی نهاد مقدس شورای نگهبان باشد.»
در همین رابطه، « آذر منصوری»، فعال سیاسی اصلاحطلب در توییتر خود نوشت: «جنجالی ندارد آقای کدخدایی؛ کسی اصراری ندارد. بیش از ۹۰ درصد کاندیداهای یک جریان سیاسی رد صلاحیت شدهاند. با این رویهای که در پیش گرفتهاید از حالا نتیجه انتخابات و ترکیب مجلس آینده روشن است. مبارکتان باشد.»
روزنامه جمهوری اسلامی در ستون جهت اطلاع صفحه ۲ خود در این زمینه نوشت: «از عباسعلی کدخدائی نقل شده که انتقاد رئیسجمهور به ردصلاحیتهای فلهای داوطلبان نمایندگی مجلس توسط هیاتهای نظارت شورای نگهبان را «پیشگامی در پروژه ضدملی» نامیده است. اگر او این سخن را گفته باشد، باید گفت اول باید آداب سخن گفتن درباره انتقاد را بیاموزد سپس سخنگوی شورای نگهبان شود.»
در ادامه، «مسیح مهاجری» در سرمقاله روزنامه جمهوری اسلامی بیان کرد: «کدخدایی بایستی به سبب برخی سخنان از سوی مدعی العموم تحت پیگیر قضایی و قانونی قرار گیرد.»
انتقادات شدید و پرحجم اصلاحات در این برهه زمانی به شورای نگهبان حاوی سه نکته مهم است. اصلاحات در مجلس دهم عملکرد ضعیفی از خود به نمایش گذاشت. اگر این موارد را در کنار هم ذکر کنیم بیشتر غوغاسالاری و حاشیه پردازی های سیاسی پررنگ است تا کار برای مردم.
در این راستا انتقادات بسیاری به اصلاح طلبان صورت گرفته است. حتی اخیرا یکی از فعالان رسانه ای این جریان سیاسی به شدت به «محمدرضا عارف» رئیس فراکسیون امید انتقاد کرد و وی را فردی دانست که نتوانسته فراکسیون امید و نیروهای این جریان در مجلس را به خوبی مدیریت کند و ظرفیت های بسیاری را از بین برده است. وی از سران اصلاحات درخواست کرد اینبار فردی شایسته را در این مقام به کار بگیرند. به نظر می رسد اصلاح طلبان سعی دارند با تاکتیک مظلوم نمایی و پررنگ کردن حمله به شورای نگهبان افکارعمومی را از عملکرد ضعیف خود منحرف کنند.
از سوی دیگر، اصلاح طلبان درحالی مطرح می کنند که نیروهای آنها به طور گسترده رد صلاحیت شده اند که « شکراله حسن بیگی»، رییس ستاد انتخابات استان تهران با توجه به اعلام نتایج بررسی صلاحیتها از سوی هیات نظارت گفت: «یک سوم نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی استان تهران از دور انتخابات مجلس یازدهم خارج شدند.»
حسن بیگی افزود: «براساس آمار از مجموع ۳۵ نماینده فعلی استان تهران در مجلس شورای اسلامی، هفت نفر در انتخابات مجلس یازدهم ثبت نام نکرده بوند اما ۲۸ تن از آنان برای دور بعدی مجلس، داوطلب شده بودند.»
وی افزود: «تمامی داوطلبان یادشده از سوی هیات اجرایی برای انتخابات دوره بعدی تایید صلاحیت شده بودند اما اکنون هیات نظارت بر انتخابات صلاحیت ۱۱ نفر از آنان را تایید نکرده است.»
اصلاح طلبان قبل از جدی شدن انتخابات مجلس یازدهم بیان می کردند که با شرط و شروط پای در این کارزار دموکراتیک می گذارند اما در زمان ثبت نام به طور کاملا گسترده ای ثبت نام کردند وحتی افرادی که در فتنه سال 88 حضور داشتند و از جمله محکومان امنیتی بودند نیز در ساختمان وزارت کشور برای نام نویسی حضور یافتند. کارشناسان مطرح می کنند که اصلاح طلبان برای ایجاد هزینه از نیروهایی که می دانند رد صلاحیت می شوند، برای حضور در انتخابات استفاده می کنند. این افراد تنها برای هزینه تراشی بیشتر و کلید زدن فشار بر شورای نگهبان و همچنین مظلوم نمایی در میان افکارعمومی وارد گود انتخابات به صورت سیاهی لشکر شده اند.
در همین رابطه شاهد تبلیغات سنگین علیه شورای نگهبان نیز هستیم. «موسوی لاری» ازجمله افراد سرشناس اصلاحات بیان کرده است: «سالی که نکوست از بهارش پیداست». نسبت به رد صلاحیت این افراد ابراز نگرانی کرده است.
«آذر منصوری» فعال اصلاح طلب نیز در پاسخ به این پرسش که با توجه به رد صلاحیت برخی از اصلاحطلبان آیا این جناح برای انتخابات آینده لیست خواهد داد یا خیر؟ گفت: «طبق راهبردی که به تصویب شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح طلبان رسیده است، چنانچه این جریان کاندیدای شاخصی برای معرفی داشته باشد در انتخابات لیست خواهد داد و در حوزههایی که تک نماینده است، کاندیدا معرفی خواهند کرد. تعیین کاندیداهای شاخص هم بر اساس معیارهایی است که به تصویب شورا رسیده است.»
در انتها اصلاح طلبان با این تاکتیک سیاسی می توانند شکست خود در آینده که به سبب ضعف عملکردی آنان در مجلس دهم به احتمال زیاد رقم می خورد را توجیه کنند. اصلاح طلبان از حالا بیان می کنند که رد صلاحیت های افراد به اصطلاح شاخص جریان اصلاحات به گونه ای است که آنها قهر سیاسی پیشه کرده و شکست آنها پیش از بازی انتخابات حتمی است. به هر لحاظ اصلاح طلبان با اهداف ویژه ای موضوع رد صلاحیت کاندیداهای خود را مطرح می کنند و آن چیزی که در این حوزه مورد توجه و اعتنای این جریان قرار ندارد، سازوکار و دلایلی است که شورای نگهبان برای رد صلاحیت داوطلبان این جریان سیاسی مطرح کرده است.