به گزارش پایگاه عدالت خواهان گلستان"به نقل از روابط عمومی استانداری گلستان، رضا مروتی در جلسه هماندیشی و هماهنگی مرمت و احیای پل تاریخی آققلا با اشاره به اینکه گردشگری درآمد بسیار خوب را با کمترین هزینه و خسارات احتمالی ایجاد میکند، اظهار داشت: در مباحث مربوط به گردشگری و مرمت و احیای آثار باستانی، حتما حضور بخش خصوصی و مشارکت مردمی را در نظر بگیریم.
وی تصریح کرد: با توجه به اعتبارات موجود، دولت به تنهائی قادر به اجرای طرحهای گردشگری و توسعه آن نخواهد بود و هرجا که ما از مشارکت و همکاری بخش خصوصی و حضور مردم استفاده کرده ایم قطعا موفق بودهایم و خواهیم بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان گفت: از نخستین بازدیدهای روزهای آغازین کار من و استاندار، بازدید از پروژههای مرتبط با بحث های گردشگری و استفاده ظرفیتهای این حوزه بوده است.
وی ادامه داد: باید به همه جوانب گردشگری و زیرساختهای آن اعم از آب و برق و ... توجه شود و تمام دستگاهها اعم از فرمانداری، راه و شهرسازی، شهرداری، آب منطقهای، برق، محیط زیست و ... همکاری و مشارکت داشته باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان با بیان اینکه در گذشته اقدامات و پیگیریهای خوبی درخصوص میل تاریخی شهر گنبدکاووس انجام شده است، گفت: باید با همان رویکرد و روش برای حفظ و احیای سایر آثار باستانی از جمله مرمت و احیای پل تاریخی شهر آققلا تلاش و پیگیری شود.
وی با تاکید به داشتن افق نگاه بلندمدت گفت: طرحهای گردشگری و پروژههای عمرانی در بازه زمانی کوتاه قابل انجام نیستند و لذا از مردم و همچنین مدیران انتظار است که صبر، همکاری و سعهصدر لازم را در پیگیری و ثمر رسانی مطلوب پروژهها داشته باشند.
مروتی با تاکید بر پرهیز از غفلت و کوتاهی در حفظ آثار باستانی گفت: خوشبختانه استان گلستان از جمله استانهایی است که علیرغم محدودیتهای مالی، اقدامات موثرتری را نسبت به دیگر مناطق کشور داشته است ولی با این وجود بازهم کافی نیست و نیاز است توجه بیشتری به حفظ میراث فرهنگی و گردشگری صورت پذیرد.
وی همچنین خبر داد: کمیته ویژه پیگیری احیای آثار باستانی با مسئولیت و نظارت دفتر فنی استانداری و عضویت سایر دستگاههای مرتبط تشکیل میشود.
معاون عمرانی استاندار گلستان همچنین اظهار امیدواری کرد طرح گردشگری و زیباسازی پیرامون پل تاریخی آققلا که قرار است تهیه شود به گونهای باشد که در خور شان مردم منطقه باشد و ایمنی و اطلاعرسانی قبل، حین بازسازی و احیای پل رعایت گردد و از ایجاد اختلال در رفت و آمد و نارضایتی احتمالی شهروندان منطقه به جد پرهیز شود.
شایان ذکر است پل تاریخی آققلا متعلق به دوران صفویان و دارای قدمتی چند 100 ساله است که در سالهای اخیر با طغیان گرگانرود، با حوادثی از قبیل سیلاب مواجه شده است و با طرح ساماندهی و محوطه سازی حریم پل تاریخی شهر آققلا، این مسائل رفع و به عنوان یکی از ظرفیتهای گردشگری با ارزش منطقه مطرح در مقیاس ملی و جهانی خواهد شد.