به گزارش پایگاه عدالت خواهان"به نقل ازخبرگزاری فارس از گرگان، زبان هنر گویاترین زبان عالَم برای بیان حقایقی است که سالهای سال پشت حصار حنجرههای تردید و ناتوانی، فضایی برای ظهور و بروز نیافتهاند و با اسب تندروی هنر در میدان حرکت به سرعت میتازند.
هنر فارغ از مباحث فلسفی و مبانی نظری و تعاریفش فی نفسه یک واژه زیبا و آرامش بخش و یک مفهوم سرشار از معنویت است و فهم دقیق این موضوع می تواند بهرهمندی از هنر را چه به عنوان هنرمند و هنرجو و چه به عنوان علاقه مند به ساحت هنر با شیرینی بیشتری همراه کند.
از میان هنرمندان بسیار در تاریخ دنیا در رشتهها و شئون مختلف هنر همواره آنهایی در تاریخ جاودانه شدهاند که از این ابزار دو سویه در مسیر خدمت به جوامع بشری و صلح و دوستی استفاده کرده و هیچگاه ساحت پاک و مقدس هنر را به هواهای نفسانی آلوده نکردهاند.
اما در اهمیت هنر همین بس که رهبر فرزانه انقلاب بارها قدرت تاثیرگذاری هنر به ویژه هنرهای نمایشی را به مراتب از سخنرانیها و بسیاری از برنامههای فرهنگی و اجتماعی مرسوم در کشور بیشتر دانسته و همواره خواهان گسترش هنر در بطن جامعه و یافتن استعدادهای برتر هنری و سوق دادن این استعدادها در مسیر تحقق اهداف انقلاب و اعتلای نظام مقدس جمهوری بودهاند.
از این رو با میلاد میرزاباقری یکی از جوانان خوش آتیه گنبدکاووس که از جمله استعدادهای برتر هنری منطقه به شمار میرود گفتوگویی انجام دادهایم که مشروح آن را به تفصیل در ادامه مشاهده میکنید:
* فارس: خودتان را به طور کامل معرفی کنید؟
میرزا باقری: میلاد میرزاباقری هستم متولد 27 خردادماه سال 1374 در شهرستان گنبدکاووس که در حال حاضر مشغول به تحصیل در دانشگاه در رشته مهندسی معماری دانشگاه پیام نور واحد گنبدکاووس در مقطع کارشناسی هستم.
* فارس: از چه زمانی کار مستند سازی را شروع کردید؟
میرزاباقری: میشود گفت تقریبا از زمامی این کار را شروع کردم که چند وقتی از یک پروسه هنریِ کاری گذشته بود، یعنی پس از آن که از 10 سالگی با هنر نقاشی با آبرنگ روسی و رنگ روغن شروع کردم و در همان زمان هم مقام اول شهرستان و مقام دوم استان گلستان در مسابقات پرسش مهر را نیز کسب کردم تا مقدمهای باشد برای ورود به فضای اجتماعی و خروج از بُعد فردی.
بعد از آن به هنر بازیگری تئاتر مشغول شدم و حضور در همین عرصه و کسب رتبههای فراوان و آشنایی با استاد اکبر محزونی مرا با هنر بیشتر آشنا کرد و حضور در گروه نمایشی ایشان سبب شد بعد از روی دادن اتفاقات جالبی که از حوصله این مصاحبه خارج است از سن 19 سالگی روی به فیلمسازی به صورت مستند آورده و تمام تلاشم را کردم تا همه آموختههایی که از علی اکبر محزونی فرا گرفته بودم را در ساخت فیلمها و مستندها استفاده کنم.
* فارس: جرقه مستندسازی چطور به ذهن شما خورد؟
میرزاباقری: همینطور که قبلا اشاره کردم، حضور من در گروه نمایشی آقای علی اکبر محزونی مسبب اصلی حضور من در این بخش از هنر شد که به این شکل بود که یکی از دوستان درونِ گروه پیشنهاد داد تا مستندی در رابطه با ماه محرم بسازیم به نام ماه خون که باعث شد از همانجا اولین جرقه کاری در سال 91 به ذهنم خطور کند.
* فارس: مشوق اصلی شما چه کسانی بودند؟
میرزاباقری: در این عرصه خیلی مسائل سبب شد تا من به اینجا برسم که اول از همه خدا و بعد پدر و مادرم که مشوق اصلی من بودند و همواره مرا حمایت کردند.
اساتید خوب و مجرب بنده به خصوص علی اکبرمحزونی که به من اعتماد به نفس داد و دوستانی که به من در این عرصه اعتماد کردند به ویژه آقای سندگل، علیرضا قربانی رئیس دانشگاه پیام نور، هادی صباحی مدیر فرهنگی سپاه گنبدکاووس، داود فرقانی فرمانده حوزه مقاومت بسیج رسالت و مدیران پایگاههای خبری محلی شهرستان گنبدکاووس.
* فارس: نقش هنر در زندگی خود را چگونه ارزیابی می کنید؟
میرزاباقری: به طور کلی میتوان گفت پیشرفت در عرصه هنر در حال حاضر نخستین هدف زندگی من است و به همین دلیل در تک تک لحظات زندگی من جریان دارد، هنر روح آدم را زنده نگاه میدارد و میشود گفت من با هنر زندهام، هنر بازیگری، مستندسازی و اجرا.
* فارس: نقش هنر در تحصیل شما چیست؟
میرزاباقری: از آنجا که رشته معماری که در آن تحصیل میکنم خودش یک هنر است و موضوعاتی از جمله طراحی و ساخت در آن نقش دارند طبیعتا ممزوج شدن روحیه هنری با وجود من در تحصیل رشته معماری بسیار کمکم کرده است اما انصافا برخی اوقات مشغول بودن بسیار زیاد در حوزه مستندسازی و کارهای هنری ما را از حضور به موقع و مستمر در کلاسها و پیگیری دروس به صورت منظم باز داشته است.
* فارس: چه آثاری را تا به امروز در حوزه مستند تولید کردهاید؟
میرزاباقری: از جمله آثاری که من موفق به تولید آنها شدهام میتوان به مستند خاک خون در رابطه با محرم، زندگی سه نقطه، حقیقت تلخ، گنبد منهای فقر، در این حوالی با موضوع عدالت اجتماعی و فقر مردم روستای اسلام آباد، به رنگ خدا، مستند شهید مدافع حرم صفر پور، گروگان، اسلام آباد آباد شد و دردانه های دست بسته اشاره کرد.
* فارس: در کدام جشنواره یا مسابقات هنری شرکت کردهاید؟
میرزاباقری: سال گذشته برای اولین بار دو فیلم خودم را در جشنواره شرکت دادم یکی در جشنواره مدرسه عشق که در استان گلستان در زمره دو کار برتر قرار گرفت و به مرحله کشوری راه پیدا کرد و امسال هم با یک مستند دیگر در جشنواره طنین مسجد شرکت کردم که به لطف خدا این اثر هم به بخش اصلی رقابتی راه پیدا کرده است.
* فارس: آیا تا به امروز در این عرصه رتبه ای را به دست آوردهاید؟
میرزاباقری: بگذارید من در این خصوص مطالبی را بگویم زیرا گفتن آن خالی از لطف نخواهد بود، گاهی شما به عنوان یک هنرمند فیلمی را برای جشنواره میسازید با رنگ و لعاب جشنوارهای و گاهی فیلمی را برای حل مشکلات مردم میسازید و این دو تفاوتهای بسیاری با هم دارند، من فیلمها و مستندهایم را برای حل مشکلات اجتماعی مردم میسازم و میشود گفت هنر برای مردم را به عنوان رویکرد در نظر دارم.
خدا را شاکر هستم که در حل مشکلات مردم از این طریق تا کنون موفق بودم و در این خصوص جواب گرفتم که به عنوان نمونه، مستند در این حوالی در رابطه با فقر و استضعاف روستای اسلام آباد شهرستان گنبدکاووس بود که توانستیم تصاویری مستند از مردمانی که در فقر مالی و فرهنگی به سر میبردند را به نمایش بگذاریم و خوشبختانه این مستند به دست مسوولین رسید و همین امر سبب شد آن روستا مورد توجه قرار گرفته و آباد شود و اتفاقات بسیار خوبی برای مردمان و کودکان کار در آن روستا جا بیافتد.
بهترین رتبه من همین خنده و خوشحالی مردم روستای اسلام آباد و یا اتفاقهای خوبی که بعد مستند به رنگ خدا افتاد و چه خوب است که خارج از موضوع پول و جشنواره هنرمند بتواند با هنرش کاری برای مردم انجام داده باشد.
* فارس: آرزوی هنری شما چیست؟
میرزا باقری: بزرگترین آرزوی هنری من این است که بالاخره روزی برسد که فیلم ساز بزرگی برای کشورم بشوم و همچنین بتوانم در عرصه اجرا که آن را خیلی دوست دارم به مجری توانمندی در سطح کشور تبدیل شوم.
* فارس: برنامهای در دست اجرا دارید؟
میرزاباقری: در حال حاضر مشغول به بازی در تئاتر، دستیاری یک نمایش برای معلولان و مشغول به بازنویسی سه فیلم کوتاه هستم.
* فارس: در پایان اگر حرف و سخنی دارید که می خواهید بیان کنید بفرمائید.
میرزاباقری: در وهله اول از خبرگزاری فارس در استان گلستان تشکر میکنم که این فرصت را در اختیار جوانان و جامعه هنری قرار داد و در وهله بعدی امیدوارم که همه رسانهها با توجه بیشتر به جوانان و به ویژه هنرمندان در اعتلای فرهنگ کشور و انقلاب کوشا باشند.