به گزارش پایگاه عدالت خواهان"امامت و معرفت نسبت بدان مهمترین مسئله و رکن اساسی اسلام ناب محمدی (ص) است و یک جامعه دینی همواره و بطور مستمر محتاج معرفت و شناخت نسبت بدان و تقویت آن است « اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی نَفْسَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَکَ لَمْ أَعْرِفْ نَبِیَّکَ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی رَسُولَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی رَسُولَکَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَکَ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی »
این موضوع مهم و اساسی زمانی که با مسئله مهدویت ( امامت حضرت ولی عصر عجل الله تعالی و دوران غیبت و انتظار و نیز مسولیت منتظران آن حضرت ) گره می خورد و نه تنها خود مایه وحدت و مودت بین تمامی مذاهب اسلامی منتظر آن حضرت می گردد بلکه براهمیت دو چندان آن می افزاید ، چرا که تمامی امامان نسبت بدان اهتمام داشته اند و نقش ویژه ای بطور خاص در آماده سازی مردم برای دوران غیبت ایفا نموده اند ؛ چون این موضوع از منظر مردم امری غیرعادی و گذر زمان طولانی و فقر و فقدان شواهد و مستندات قابل اتکا برای همگان نیز بر پیچیدگی آن خواهد افزود .
نقش امام حسن عسگری برای آماده ساختن مردم برای دوران غیبت
معرفت و بصیرت بخشی در طول حیات ۲۵۰ ساله از سوی ائمه اطهار انجام گرفته است و بطور خاص با نزدیک شدن به پایان این دوره و سرآغاز غیبت در دوره امام حسن عسکری علیهم السلام امت اسلامی بیش از هر زمان دیگری محتاج چنین آمادگی بوده است. به همین دلیل نوع و سطح و نیز گستره جغرافیایی این معرفت بخشی متفاوت با دیگر دوره ها می باشد.
تبیین امامت و ولایت، تشریح مسئله غیبت امام عصر(عج) و پیشگوییهای صادق آن حضرت از آینده از عمده اقدامات امام حسن عسکری برای آماده ساختن مردم برای دوران غیبت است.
آن حضرت در این جهاد فرهنگی به مردم میگفتند که دوران غیبت طولانی خواهد بود و در این دوره بسیاری نه تنها نسبت به امام غایب بلکه اصل امامت دچار شک و شبهه می شوند و کسانی از این وضعیت نجات پیدا خواهند نمود که نسبت به اصل امامت و وجود امام عصر(عج) معرفت و شناخت لازم داشته باشند.
سفر امام حسن عسکری(ع) به شهر دارالمومنین گرگان یک نقطه عطف تاریخی
نمونه و مصداق بارز این آماده ساختن – که بلحاظ نوع، ابعاد ، فاصله جغرافیایی و نوع ارتباط گرفتن بسیار قابل توجه است - سفر امام حسن عسکری(ع) به شهر دارالمومنین گرگان است.
البته این سفر در چارچوب راهبرد کلی امامان معصوم (ع) در حمایت از پایگاه و ملجاء شیعیان اهل بیت(ع) نیز قابل تحلیل است بالاخص اینکه با جابجایی پایگاه اصلی شیعیان از عراق به ایران موضوع تربیت پیروان مخلص از میان ایرانیان و آماده سازی آنان برای دوران غیبت و حتی ایجاد پایگاهی برای اجتماع منتظران حضرت بیش از هر زمان دیگر احساس می شد.
به همین دلیل امامان معصوم(ع)، شاگردانی از میان ایرانیان انتخاب و آنان را به عنوان معتمد و وکیل خاص خود به شهرهای ایران از جمله گرگان اعزام نموده و با طرق مختلف از جمله ارتباط گیری مستقیم موضع و جایگاه آنان را تقویت نموده اند تا در غیاب خود نه تنها بر اطاعت از آنان مستحکم بمانند بلکه تصدی امور دینی را بر عهده گرفته، آنان را در امر امامت و ولایت امری یار و یاور باشند.
انتهای پیام/