مدتی است که طبق نظر کارشناسان، جمعیت کشور ایران از حالت جوانی به سمت پیری در حال حرکت است و این کارشناسان می گویند که کشور ایران در ۳۰ سال آینده جمعیت ایران پیر خواهد شد. که البته این هشدار به موقع کارشناسان امر کاملا به جایی است و مسئولین نیز در تلاشند تا کشور را از مشکلاتی که در آینده ممکن است از بابت جمعیت پیر به آن دچار شود نجات دهند.
رسانه ملی و بقیه رسانه ها نیز سعی دارند تا زوج ها را به فرزند آوری بیشتر ترغیب نمایند. حتی در چند مدت گذشته بیلبوردهایی در خیابان های تهران با همین موضوع نصب شد. اما آیا واقعا این تشویق های ناچیزی که مسئولین برای این موضوع قرار دادند و این چنین تبلیغاتی پاسخگوی این مشکل خواهد بود؟ و مردم را به سمت فرزند آوری بیشتر سوق میدهد؟ جواب بسیار واضح است. خیر! زیرا برای فرزند آوری تنها تشویق معنوی و مادی لازم نیست و اساسا کاری از پیش نمی برد. باید فرهنگ سازی شود. باید سبک زندگی مردم تغییر کند. در گذشته در همین خانواده هایی که در دهه ۵۰ و ۶۰ شکل گرفتند. فرزندان چند خانواده از اتاق مجزا برخوردار بودند؟ در این خانواده ها معمولا تعداد فرزنداد از خانواده های تک فرزندی الان بیشتر بود و علتش هم سبک زندگی بود که در گذشته در میان مردم رواج داشت. صدا و سیما و سینما نیز بی تقصیر نبوده. در اکثر فیلم ها و سریال ها خانواده ها یا اکثرا فرزندی ندارند و یا تعداد آنها از ۲ و یا نهایتا ۳ نفر تجاوز نمی کند. و این تبلیغات تأثیر منفی بر فرزند آوری دارد.
از دیگر مشکلات فرزند آوری مشکلات مالی است. به طور مثال بدنیا آوردن فرزند در حال حاضر چیزی حدود ۵ میلیون تومان هزینه بیمارستان و … را در بر خواهد داشت. و همچنین برای این فرزند باید امکاناتی با سبک زندگی حال حاضر فراهم کرد در گذشته فرزندان یک خانواده از امکانات کمتری برخوردار بودند وشاید با یک اسباب بازی ۵ خواهر و برادر بازی می کردند اما در حال حاضر دیگر اینگونه نیست. و این موضوع نیز به سبک زندگی رایج در کشور باز می گردد. پیروی از این سبک زندگی هزینه دارد. و با این مشکلات اقتصادی و تورم برای خانواده ها فرزند آوری بسیار سخت است.
آمار ازدواج و طلاق در کشور بسیار نگران کننده شده. به طوری که روز به روز از تعدا ازدواج ها کاسته می شود و سن ازدواج نیز در حال رشد است. و اگر مسئولین و مردم به فکر نباشند دیری نخواهد گذشت که آمار طلاق از آمار ازدواج فزونی گیرد. در شرایطی که سن ازدواج بالا رفته و دختر و پسر در سن بالای ۳۰ سالگی ازدواج می کنند. دیگر رمق و حوصله و همچنین زمانی برای فرزند آوری برای زوج ها باقی نمی ماند و آنها نیز به یک فرزند بسنده می کنند. اگر مسئولین واقعا می خواهند که کشور دو باره به سمت جوانی سوق پیدا کند باید علاوه بر تغییر سبک زندگی، ازدواج را نیز سروسامان دهند و موجبات ازدواج زودهنگام جوانان را فراهم کنند. افرادی که طلاق می گیرند معمولا دیگر به سمت ازدواج نمی روند و این موضوع نیز به جمعیت کشور ضربه وارد می کند. بهتر است ابتدا ازدواج به شکل طبیعی خود بازگردد. چرا که لازمه فرزند آوری ازدواج است. و در این شرایط جوانانی که به دلیل مشکلات بسیار دیر ازدواج می کنند از کجا فرزند بیاورند.