به گزارش "پایگاه عدالت خواهان ایران"سقوط آزاد قیمت دلار

قاعدتا همه مخاطبان الف در جریان سقوط قیمت دلار در دو روز اخیر هستند. از دیروز تا این لحظه که این خبر نوشته می‌شود قیمت دلار در بازار آزاد سقوطی عجیب را تجربه کرده است و باعث هجوم دلارهای خانگی به بازار شده است. اخبار مختلفی از قیمت دلار در بازار فردوسی تهران مخابره می‌شود و این قیمت‌ها مانند دوران رشد قیمت دلار ساعتی کم‌وزیاد می‌شوند. اینکه علت سقوط قیمت دلار چیست و افت قیمت دلار در قیمت کالاها چه تاثیری می‌گذارد محل تامل است و کارشناسان باید در این زمینه اظهارنظر کنند. به‌علاوه دولت  باید بر قیمت کالاها نظارت بیشتری داشته باشد.

***

عذرخواهی جهانگیری از مردم

امروز اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح چند پروژه با عذرخواهی از فشارهایی که به ملت ایران وارد می شود ابراز امیدواری کرد که با تلاش های همه مسئولان کشور، این فشارها کاهش یابد. این کار آقای جهانگیری بسیار پسندیده است اما ایشان به‌عنوان یک‌ مسئول صاحب قدرت باید برای کم‌شدن فشار اقتصادی به مردم، کار و تلاش بیشتری انجام دهند. البته ما امیدواریم ایشان و دولت گرامی چنان کار و تلاشی از خود نشان دهند تا چنانکه خودشان وعده داده‌اند از این بحران چندماهه خارج شویم وگرنه عذرخواهی خشک و خالی کفایت نمی‌کند. 

***

اعتماد به قوه قضائیه بیشتر شده است؟

روزنامه فرهیختگان در مطلبی مدعی شد «در نظرسنجی‌های معتبر میزان اعتماد مردم به قوه‌قضائیه در شهریور ماه ۱۰ درصد بیشتر از دو قوه دیگر است. تا اردیبهشت‌ماه ۹۷ این آمار کاملا برعکس بود و قوه‌قضائیه به نسبت دو قوه دیگر، درصد پایین‌تری  از رضایت عمومی جامعه را در اختیار داشت و حالا به اختلاف دوبرابری نسبت به دو قوه دیگر در انظار عمومی رسیده است و در یک تحلیل خیلی ساده می‌توان گفت کارش را درست انجام داده است.» و در ادامه برخورد قوه قضائیه با مفسدان اقتصادی را علت این افزایش اعتماد دانسته است.

ما هم امیدواریم اعتماد مردم هر روز به تمام قوا به‌خصوص قوه قضائیه بیشتر شود. قوه قضائیه بیش از دو قوه دیگر نیازمند اعتماد عمومی است چرا که عدلیه محلی است که مردم از دیگران به او شکایت می‌برند و انتظار از قاضی این است که عدالت پیشه کند. با همه این تفاصیل چنانکه پیش از این گفتیم و دیگران هم گفته‌اند مبارزه واقعی با مفسدان اقتصادی، برخورد با دانه‌درشت‌ها و به‌خصوص مسئولینی است که با اهمال خود باعث حیف و میل اموال عمومی و کاهش ارزش پول ملی شدند.

***

ظریف، نامزد انتخابات ۱۴۰۰ ؟

روزنامه آرمان با انتشار مطلبی به احتمال نامزدی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه برای کرسی ریاست‌جمهوری در انتخابات سال ۱۴۰۰ پرداخته است. این روزنامه با تعریف و تمجید زیاد از ظریف مدعی شده است محبوبیت ظریف بعد از سفر اخیر نیویورک افزایش یافته است و اعتدالگرایان هم در انتخابات ریاست‌جمهوری آینده بخت بالایی دارند؛ در نتیجه ظریف یکی از بهترین گزینه‌ها برای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو است.

احتمالا منظور آرمان از اینکه محبوبیت ظریف بعد از سفر یک هفته پیش او زیاد شده این است که محبوبیت ظریف در تحریریه این روزنامه و دوستان و آشنایان ایشان زیاد شده است. چون برای طرح چنین ادعایی باید مستند به نظرسنجی مراکز افکارسنجی معتبر، سخن گفت و نظرسنجی چنین مراکزی در یک هفته آماده نمی‌شود.

نکته بعدی، بیان آرزوهای این روزنامه در قالب جمله‌های خبری است. اینکه اعتدالگرایان در انتهابات پیش‌رو بخت بالایی برای پیروزی دارند در حقیقا آرزوی روزنامه آرمان است. اولا این ادعا هم مانند ادعای محبوبیت ظریف حداقل باید براساس یک نظرسنجی معتبر باشد. ثانیا تجربه نشان داده نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری در تنور رقابت‌ انتخابات مشخص می‌شود و اگر نظرسنجی هم در کار باشد نظر مردم درباره وضعیت کنونی گروه‌های سیاسی است و هزاران عامل ممکن است تا زمان انتخابات این نظر را عوض کند.

و نکته آخر اینکه با توجه به وضع بد اقتصاد کشور، حرف زدن از انتخابات سه سال بعد باعث می‌شود بخشی از مسئولین کشور ذهنشان از وظایفشان منحرف شود و این ظلم به مردم است.

***

نظر باهنر درباره وحدت و همدلی در جنگ اقتصادی

محمدرضا باهنر نایب رئیس سابق مجلس و عضو کنونی مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگویی با تسنیم به بررسی شرایط امروز کشور پرداخته است.

باهنر: اصلاح‌طلبان در حال فرار از روحانی هستند

باهنر در بخش‌های از این مصاحبه گفت: «امروز همه ما درگیر یک جنگ هستیم و اصولا "جناح بازی" و "فرافکنی" درباره اینکه چه کسی مقصر وضعیت امروز اقتصاد کشور است کمکی به منافع ملی نمی‌کند و باید این بحث‌ها کنار گذاشته شود و اینکه بعضی افراد بخواهند از دولت طلب‌کار باشند کار درستی نیست و به گونه‌ای باید رفتار شود که از شرایط خطیر امروز نیز به سلامتی عبور کنیم...

متاسفانه فضاسازی‌های روانی علیه دولت در سطوح مدیریتی کشور نیز اتفاق می‌افتد. اگر به تریبون مجلس نگاه کنید موافق و مخالف دولت هر دو می‌گویند که دولت ناکارآمد است و قوه قضاییه هم مصر است که ما یکسری دانه‌درشت‌ها را گرفته‌ایم و بقیه را هم می‌گیریم و افکار عمومی هم احساس می‌کند که هر کس مسئولیتی در کشور دارد، فاسد است...

آقای پزشکیان و آقای لاریجانی وظیفه دارند که امروز یک ستاد جنگ در مجلس تشکیل دهند و در قالب این ستاد به نمایندگان مجلس بگویند که امروز زمان شعله ور کردن مطالبات مردم نیست. متاسفانه امروز تریبون مجلس آزادانه در اختیار نمایندگان است تا مطالبات غیرضروری مردم را فریاد بزنند و این باور وجود ندارد که کشور درگیر یک جنگ تمام عیار است.»

آنچه از صحبت‌های باهنر برمی‌آید تاکید درست او بر کمک به دولت است. باهنر معتقد است اکنون وقت تصفیه‌حساب سیاسی نیست و نباید از حالا برای انتخابات مجلس یا ریاست‌جمهوری شروع به فعالیت کرد؛ نکته‌ای که ما هم در چند سطر بالاتر به آن اشاره کردیم. اکنون زمان همدلی و همکاری برای بهبود وضع معیشتی عموم مردم است و همه باید در این راه به دولت کمک کنند؛ البته اگر دولت به این کمک‌ها توجه کند.

***

تبعیض مثبت درقبال قومیت‌ها از زبان یونسی

علی یونسی، دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقلیت‌ها در گفت‌وگویی با ایسنا نظراتش درباره قومیت‌ها را مطرح کرد. یونسی در بخش‌هایی از این مصاحبه گفته است:

«مردم عرب، کرد و بلوچ ما عاشق جمهوری اسلامی و ایران هستند، و مطالبه اصلی آنان،‌ برخورداری از امنیت، عدالت و آرامش است و لذا سازمان‌های اطلاعاتی می‌توانند، این اهداف را با تدبیر و هوشمندی، تامین کنند. همچنین این سازمان‌ها باید به‌شدت از انجام اقدامات غیرمرتبط با وظایف خود پرهیز کنند؛ یعنی اینکه گروه‌های اطلاعاتی به کارها و اقدامات حاشیه‌ای و غیراطلاعاتی سرگرم نشوند، به مسائل جناحی و اقتصادی و سیاسی ورود نکنند. اینگونه امور قطعا برای سازمان‌های اطلاعاتی و امنیتی سم مهلک است...

در برخی از مناطق مثل آذربایجان‌غربی باید کسی را انتخاب کنیم که نه ترک باشد و نه کرد. اما باید در کردستان باید فردی انتخاب شود که کرد باشد حتی بهتر است که آن فرد از اهل تسنن باشد، به زبان کردی مسلط باشد و بتواند با مردم به زبان خودشان صحبت کند. در مناطق قومی گاهی یک استان خیلی مشکل دارد و زمان می‌برد که مشکلاتش حل شود. اما در کردستان تاثیر مسئله انتصابات و قرارگرفتن استاندار خوبی که بتواند رابطه عاطفی و مهربانانه‌ای با مردم برقرار و عاقلانه رفتار کند، بسیار مفید است...

در بعضی از محافل مقدس مذهبی،‌به مقدسات اهل سنت برخلاف تاکیدات مقام معظم رهبری و فتوای مراجع تقلید،‌و سیاست های موکد جمهوری اسلامی ایران،‌توهین شد و متاسفانه توهین کننده مورد حمایت برخی از روحانیون قرار گرفت. این برای اولین بار نیست بلکه بارها تکرار شده است. این نوع اهانت ها و تحریک ها برخلاف امنیت و مصلحت کشور است. و باید همه مقامات امنیتی آنها را شناسایی کنند و به دستگاه قضایی معرفی نمایند. و دستگاه قضایی هم بصورت کامل به پرونده رسیدگی و از بروز هرگونه فتنه و تحریکات قومی و مذهبی جلوگیری کند....

باید باور کنیم که این مردم حاکم ما هستند نه ما حاکم آنان. همین 25 میلیون نفری به آقای روحانی یا تعدادی که به آقای رییسی رای دادند یا حتی آن مردمی که اصلاً رای نداده‌اند، همه آنها صاحب حق هستند نه من و نه هیچکس دیگر.»

***

فرقانیسم و وزیر بهداشت

صحبت‌های وزیر بهداشت خطاب به دانشجویان منتقد در دانشگاه علوم پزشکی اهواز واکنش روزنامه وطن امروز را در پی داشت. وطن امروز در دو مقاله به نقد این سخنان پرداخت. در یکی از این دو مقاله می‌خوانیم: «احتمالاً اگر صوت سخنرانی‌های امام راحل را به نحوی تغییر بدهیم که هویت گوینده مشخص نباشد و بعد مسوولان کنونی دولت را در گوشه‌ای جمع کنیم و آن سخنان را برای آنها پخش ‌کنیم، به ‌احتمال قریب ‌به ‌یقین با واکنش‌های تند، هیستریک و توهین‌آمیز برخی از آنها مواجه خواهیم شد.

به ‌احتمال بسیار زیاد سرآمد این افراد جناب قاضی‌زاده‌هاشمی خواهند بود و با اختلاف کمی از ایشان جناب آخوندی. چه اینکه این روزها هر آنچه برآمده از فکر و ایده‌ها و ارزش‌هایی باشد که خمینی کبیر به دنبال آنها بود و بر آنها تاکید داشت، به‌نوعی با چپ‌روی- از نوع ناسزاگونه‌اش!- یکسان انگاشته می‌شود و کوچک‌ترین نقدها به زیست‌بوم مسوولان با برچسب‌های سنگین فرقانیسم برابر می‌شود...

کدام خادمی است که چنین به مخدومان خود برتری جوید و تحقیرشان کند و هرگاه سرحال بود و حس بذله‌گویی داشت، دست‌شان بیندازد و به ریش‌شان بخندد؟! کجای دنیا اینگونه است که چند هزار میلیارد تومان از منابع کمیاب ملی در اختیار طرح بی‌دروپیکری قرار بگیرد که تنها حسن آن مشروع‌‌سازی هر چه بیشتر نظام درمان تجاری برای عده‌ای خاص از پزشکان است؛ طرحی که حالا که گندش درآمده و باعث به ورشکستگی کشیده شدن سازمان‌های بیمه‌گر شده است، مجری آن به هر دری بزند که پیش از فروپاشی کاملش خود را از زیر آوار آن نجات دهد.»

در مقاله دیگر هم آمده است: «رفتارهای اخیر وزیر بهداشت در مواجهه با مردم، رسانه‌ها و دانشجویان جدا این گمانه را به ذهن متبادر می‌کند که ایشان به هر دلیلی، خود را موالی و مردم را عبید دیده است؛ رفتاری که از نئولیبرالیسم آن هم از جنس فیک آن برآمده است.»

متاسفانه چنان که اشاره شده رفتار و گفتار آقای قاضی‌زاده هاشمی اصلا زیبنده یک مسئول جمهوری اسلامی نیست. منتقد شما هرچه گفته باشد نباید چنین برخوردی با او کرد. چه اینکه ایشان سابقه بدی در این زمینه از خو به جا گذاشته است. ای کاش ایشان در رفتارشان بازنگری کنند.