به گزارش پایگاه عدالت خواهان«روزنامه آمریکایی واشنگتن تایمز (Washington Times)، با انتشار گزارشی تحت عنوان "معضل بزرگ ایران پیش پای محمد بن سلمان" به ولیعهد جدید عربستان سعودی پیشنهاد استفاده از قدرت نرم در مقابله با ایران را داده است.
«محمد بن سلمان باید از قدرت نرم در مقابل ایران استفاده کند. در صورتی که محمد بن سلمان، سیاستی درست را در قبال ایران اتخاذ نماید، نام او در تاریخ به عنوان رهبری که مشکل ایران را حل و فصل کرده است، ثبت خواهد شد.
با توجه به روابط دوستانه محمد بن سلمان با دونالد ترامپ، در صورتی که او رویکردی جدید و تند را نسبت به تهران اتخاذ نماید، بدون شک ترامپ و تمام تیم امنیتی او نیز کاملا از این رویکرد حمایت خواهند کرد.
تا به امروز سیاست های عربستان سعودی در قبال ایران، نتایجی که ریاض به دنبال آن بوده را در پی نداشته و نتوانسته است رفتارهای بد ایران[!] را متوقف نماید. به عنوان مثال آخرین سیاستی که محمد بن سلمان نیز نقش ویژه ای در آن داشته، رویارویی غیرمستقیم با ایران در یمن بوده است، اما این اقدام موجب بازداشتن سپاه پاسداران ایران نشده است.
درگیری در یمن به سرعت به باتلاقی برای ریاض تبدیل شد؛ بر اساس برخی آمارها، هزینه تلاش سعودی برای مقابله با ایران در یمن به 600 میلیون دلار در ماه می رسد. پس از هزینه میلیاردها دلار، عربستان سعودی حتی به خثنی کردن طرح های ایران در یمن نزدیک هم نشده است.»
این روزنامه آمریکایی 3 طرح را به ولیعهد عربستان سعودی پیشنهاد می کند که با اجرای آن ها، از طریق قدرت نرم، مردم ایران را مرهون محبت آل سعود نماید!
در ادامه این گزارش آمده است:
«گام های مستحکمی که شاهزاده جوان سعودی می تواند در رابطه با مردم ایران بردارد عبارتند از:
اول از همه محمد بن سلمان می تواند امکان سفر زیارتی به مکه و مدینه را برای سالمندان ایرانی فراهم نماید*. این سفر به مقدس ترین اماکن مسلمانان که از نظر دینی برای ایرانیان واجب به شمار می آید، یک بار مالی بسیار سنگین بر دوش آن هاست. این اقدام می تواند محمد بن سلمان را در چشم میلیون ها ایرانی عزیز کند[!]
دومین گام آن است که محمد بن سلمان که رهبری جوان و علاقمند به تکنولوژی است، می تواند ساخت یک پل فناوری بین ایران و عربستان را کلید بزند که استارت آپ های ایرانی از آن بهرهمند شوند. این اقدام شاهزاده سعودی میتواند موجب شکوفا شدن خلاقیت جوانان ایرانی گردد.
محمد بن سلمان در گام سوم میتواند مطالعاتی تحت عنوان "طرحی برای بازسازی ایران" راه اندازی نماید که نقشه راه و مسیر پیشرفتی که ایرانیان می توانند در آن قرار بگیرند را به آنان نشان دهد.
این طرح می تواند شامل سرمایه گذاری کشورهای حاشیه خلیج [فارس] در ایران باشد؛ این پیامی به مردم ایران است که عربستان سعودی و همسایگان ثروتمندش میتوانند آینده ای بهتر را برای مردم ایران به ارمغان بیاورند.»
* بهتر است نگارنده این مطلب سابقه پذیرایی آل سعود از زائران ایرانی را مرور نماید؛ شاید در این صورت پشنهاد او تغییر کرده و طرح حفاظت از جان زائران ایرانی را به حاکمان سعودی ارائه کند.
*جام نیوز