به گزارش "عدالت خواهان ولایتمدار ایران"نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 14 شهریور) قوه مقننه، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی درباره طرح یک فوریتی در دستگاه قضایی و سازمان تعزیرات حکومتی را بررسی کردند.
در حین بررسی این طرح مصطفی کواکبیان نماینده تهران در مجلس با استناد به ماده 75 قانون اساسی و طی اخطاری گفت: این طرح بار مالی دارد و باید از دستورکار پارلمان خارج شود.
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت اخطار این نماینده را وارد دانست و آن را به رای نمایندگان گذاشت. در ادامه نمایندگان با 106 رای موافق و 62 رای مخالف از مجموع 197 نماینده حاضر این اخطار را وارد دانستند.
بر این اساس و به گفته مسعود پزشکیان این طرح از دستورکار مجلس شورای اسلامی خارج شد.
در این طرح تشکیل سازمان مستقل با اختیارات کامل برای مبارزه و رسیدگی به جرائم اقتصادی پیشبینی شده بود.
انتهای پیام/
به گزارش "عدالت خواهان ولایتمدار ایران"رهبر معظم انقلاب فرمودند:
یکی از مصداقهای عدالت، مبارزهی با فساد مالی و اقتصادی است که بایستی جدی گرفته شود. من سالها پیش هم این را گفتهام، بارها هم تأکید کردهام، تلاشهای خوبی هم انجام گرفته است و دارد انجام میگیرد؛ اما مبارزهی با فساد، کار دشواری است؛ کاری است که انسان، مخالف پیدا میکند. شایعه درست میکنند، دروغ میگویند و آن کسی که در این میدان جلوتر از دیگران حرکت کند، بیشتر از همه مورد تهاجم قرار میگیرد. این مبارزه هم لازم است و باید انجام بگیرد. خوب، کسانی که بخواهند این کارهای بزرگ را چه در زمینهی پیشرفت، چه در زمینهی عدالت انجام دهند، باید مدیرانی باشند که به این چیزها معتقد باشند؛ حقیقتا عقیده داشته باشند که باید عدالت برقرار شود، باید با فساد مبارزه شود. مدیران معتقد و مؤمن به این مبانی که دارای شجاعت باشند، دارای اخلاص باشند، دارای تدبیر و عزم راسخ باشند، قطعا میتوانند این مقاصد و این اغراض عالی الهی را تحقق ببخشند. این مطلب اولی که لازم بود عرض کنم.
» چرا در مبارزه با مفاسد اقتصادی وقتی نوبت به مسؤولان نظام میرسد، این حرکت متوقّف میشود؟
البته اینطور که تصوّر میکنید، نیست؛ این از همان موارد ابهام آفرینی است. اینطور نیست که وقتی به مسؤولان میرسد، مبارزه نشود؛ نه، در مواردی نسبت به مسؤولان سختگیری بیشتری هم میشود. شما بدانید الان قوّهی قضاییّه از طرف جماعتی - نمیگویم چه کسانی - که آدمهای بدنامی هم نیستند؛ مردمان خوبی هم هستند، متّهم است به اینکه نسبت به مسؤولان دولتی و نظام زیادی سختگیری میکند؛ حالا این دوستمان - برادر یا خواهرمان - مینویسند که نسبت به مسؤولان اغماض میشود؛ نخیر، به هیچوجه اینطور نیست. جرم را باید شناخت، میزان جرم را باید فهمید، آنگاه توقّع مجازات متناسب با میزان جرم را داشت. اینها و پروندههای دیگری هم که اسم آوردید، بررسی شده است. اگر بنده بدانم در نمایندگانم مفاسدی وجود دارد، قطعاً برخورد میکنم و ملاحظهی هیچکس را نمیکنم؛ منتها نباید به شایعات اعتماد کنید. شایعه درست کنند که فلانی بخوربخور دارد، فلانی فاسد است؛ نخیر، اینطور نیست؛ ما اطّلاع داریم و میدانیم. کانالهای ارتباطی بنده خیلی وسیع است و برخلاف آنچه بعضیها تبلیغ میکنند، به هیچوجه منحصر به یک یا دو کانال نیست؛ من از راههای مختلف ارتباط برقرار میکنم و خیلی چیزها را میدانم. اینطور نیست که واقعاً جرم و فسادی اتّفاق افتاده و نسبت به آن اغماض شده باشد؛ نه. بنده با مفاسد میانهای ندارم و نسبت به آن اغماض نمیکنم.
بیانات در جلسهی پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی 22/02/1382
«مبارزه با فساد» از جمله مسائل مهمی است که رهبر انقلاب در طول دوران رهبری خود نسبت به آن به مسئولین کشور تذکر دادهاند. امروز نیز رهبر انقلاب در دیدار مسئولین قوه قضائیه، به موضوع مبارزهی قاطع و صریح با مفاسد و مفسدان اقتصادی پرداخته و فرمودند:«باید واضح و موثر در این مقوله ورود کنید و فعال باشید.» نظر به اهمیت این موضوع خط حزبالله در این شماره به توصیههای رهبر انقلاب به مسئولین برای مبارزه با فساد پرداخته است.
۱. در مبارزه با فساد، از مخالفتها مردد نشوید
با آغاز مبارزهی جدّی با فساد اقتصادی و مالی، یقیناً زمزمهها و بتدریج فریادها و نعرههای مخالفت با آن بلند خواهد شد. این مخالفتها عمدتاً از سوی کسانی خواهد بود که از این اقدام بزرگ متضرر میشوند و طبیعی است بددلانی که با سعادت ملت و کشور مخالفند یا سادهدلانی که از القائات آنان تاثیر پذیرفتهاند با آنان همصدا شوند. این مخالفتها نباید در عزم راسخ شما تردید بیفکند.(۱۳۸۰/۰۲/۱۰)
۲. مبارزه با فساد را به دست افراد مطئن و پاک بدهید
کار مبارزه با فساد را چه در دولت و چه در قوهی قضائیه به افراد مطمئن و برخوردار از سلامت و امانت بسپارید. دستی که میخواهد با ناپاکی دربیفتد باید خود پاک باشد، و کسانی که میخواهند در راه اصلاح عمل کنند باید خود برخوردار از صلاح باشند.(۱۳۸۰/۰۲/۱۰)
۳. شجره خبیثه فساد را ریشهکن کنید
مسئولان کشور در قوای سهگانه و همهی فعّالان سیاسی و فرهنگی... همه با هم به نیازها و خواستههای بحق مردم در امور اقتصادی و فرهنگی بیندیشند و برای تامین آن دست به دست یکدیگر بدهند. شجرهی خبیثهی فساد اقتصادی را که از جملهی دامهای مهلک دشمن و موجب بیعدالتی در ادارهی امور کشور و مایهی ورشکستگی مادی و معنوی است خطرناک بدانند و همه با هم در ریشهکنی آن همکاری کنند.(۱۳۸۰/۱۱/۲۳)
۴. هر کس به مردم علاقه دارد، باید با فساد مبارزه کند
هر کس به مردم علاقه دارد، هر که از زبان مردم حرف میزند و برای آنها کار میکند، باید در این مبارزه پیشقدم باشد... با فساد و فاسد و مفسد مبارزه کنند، نه با بیگناه. این هم باید مراقبت شود. تبعیض هم نباید باشد... با یک چشم به افراد نگاه کنند.(۱۳۸۰/۱۱/۰۳)
۵. مرکز مبارزه با مفاسد اقتصادی دولت است
به اعتقاد من مرکزی که باید مبارزه با مفاسد اقتصادی را دنبال کند، دولت است و قوهی قضاییه در مرحلهی آخر قرار میگیرد. باید دولت سینه سپر کند و به میدان بیاید و مبارزه با مفاسد اقتصادی را بهجد بخواهد.(۱۳۸۲/۰۶/۰۵)
۶. در کشور باید فساد ریشهکن شود
در کشور باید فساد ریشهکن شود؛ تبعیض نباشد؛ به طبقهی مستضعف و محروم - بخصوص مستضعفین بیدست و پا - بهطور ویژه توجه شود؛ اینها وظایف اسلامی ماست؛ وظایفی است که قانون اساسی بر دوش همهی مسوولان کشور گذاشته است؛ هیچکس نمیتواند خود را از این کارها برکنار بدارد.(۱۳۸۴/۰۳/۲۵)
۷. با فساد باید در هر نقطهای که هست، مبارزه کرد
با فساد باید در هر نقطهای که هست، مبارزه کرد... فساد مالی یکی از مسائل مهم در نظام اسلامی است و باید با او جدا مبارزه کرد؛ هم در قوهی مجریه، هم در قوهی قضائیه، هم در قوهی مقننه.(۱۳۸۸/۰۳/۲۹)
۸. با برگزاری سمینار برای مبارزه با فساد معجزهای نمیشود
نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین میکنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزهای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسئولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسئولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمیگیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظهای بگیرند و اجرا کنند.(۱۳۹۳/۰۹/۱۷)
۹. نگذاریم کانونهای چرکین شکل بگیرند
مبارزهی با فساد [مهم است]. نگذاریم کانونهای چرکین شکل بگیرند که علاج آنها مشکل باشد. اگر نظارت درستی باشد، گاهی اوقات در قدمهای اول میشود جلوی یک حرکت خطا و گناهآلود را گرفت؛ اگر ما در قدمهای اول جلوی آن را نگرفتیم و این بیماری پیشرفته شد و این زخم ناسور شد، آنوقت علاج آن مشکل میشود، سخت میشود... از اول جلوی آن را باید گرفت.(۱۳۹۳/۰۳/۰۴)
۱۰. در مبارزه با فساد سهلانگاری نکنید
با فساد مبارزهی جدّی بشود، با ویژهخواری مبارزهی جدّی بشود، با قاچاق مبارزهی جدّی بشود؛ اینها دارد به اقتصاد کشور لطمه میزند و ضررش را مردم میبرند. اگر ما در مقابل آن مجموعهای که فرض بفرمایید با زدوبستهایی در زمینهی مسائل اقتصادی ویژهخواری میکنند، خودشان را از امتیازات ویژه برخوردار میکنند و یا دچار فساد پولی و مالی و اقتصادی میشوند، سهلانگاری کنیم، قطعاً کشور ضرر خواهد کرد؛ نباید سهلانگاری بشود.(۱۳۹۵/۰۱/۰۱)
۱۱. باید با همه ابعاد فساد مبارزه کنید
باید با فساد مبارزه بشود، با ظلم مبارزه بشود... فساد مثل اژدهای هفتسر افسانهها است... یک سر اژدهای هفتسر را که میزنی، با شش سر دیگر حرکت میکند؛ از بین بردنش آسان نیست... ولی از آن کارهای سختی است که حتماً باید انجام بگیرد.(۱۳۹۶/۱۱/۱۹)
۱۲. در مبارزه با مفسدان اقتصادی قاطع باشید
مبارزه قاطع و صریح با مفاسد و مفسدان اقتصادی از دیگر وظایف مهم قوه قضاییه است. باید واضح و موثر در این مقوله ورود کنید و فعال باشید.(۱۳۹۷/۰۴/۰۶)