عدالت خواهان گلستان"یکی از ایرادات طرح مشابه قبلی این بود که موجب کاهش اتکا به آرای عمومی و مشارکت مردم خواهد شد. خراسان نوشت: تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس از سوی نمایندگان واکنش های موافقان و مخالفان خود را به دنبال داشت و برخی نمایندگان هشدار دادند که این طرح به قطع ارتباط میان مردم و حاکمیت و تسلط گروه های قدرت و ثروت بر مجلس منجر می شود. در این میان به گزارش خبرگزاری صداوسیما، نجات ا… ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در گفت و گوی ویژه خبری درباره طرح استانی شدن انتخابات گفت: شورای نگهبان در این مرحله از فرآیند قانون گذاری هیچ دخالتی ندارد و باید منتظر باشیم تا این طرح همه مراحل خود را در مجلس شورای اسلامی طی کند. وی افزود: تنها سابقه ای که درباره این طرح وجود دارد این است که شورای نگهبان در سال ۸۶ درباره طرح مشابهی اظهار نظر کرده است. ابراهیمیان ادامه داد: برخی ایرادات از جمله اصل ۶۵ قانون اساسی مربوط به تحمیل هزینه ها در قالب طرح بود و یا اصل ۶۲ قانون اساسی، بنابراین امکان این که طرح استانی شدن انتخابات رد شود وجود دارد.
وی گفت: ایرادات دیگری که نقش محوری در اظهار نظر شورای نگهبان داشت مربوط به بندهایی از اصل سوم قانون اساسی به ویژه بند ۸ بود که مقرر می دارد مشارکت عامه مردم در تعیین سرنوشت سیاسی ، اقتصادی و فرهنگی خویش و بند ۹ و بند پانزدهم این اصل و همچنین اصل ششم قانون اساسی است. سخنگوی شورای نگهبان افزود: نظر شورای نگهبان در آن زمان این بود که اجرای طرح استانی شدن انتخابات موجب کمتر شدن مشارکت مردم در انتخابات می شود. وی گفت: در اصل ششم قانون اساسی هم اتکا به آرای عمومی مورد توجه قرار گرفته است و استنباط شورای نگهبان این بود که اجرای این طرح موجب تقلیل اتکا به آرای عمومی و کاهش مشارکت خواهد شد.
نوبخت : طرح استانی شدن انتخابات مجلس نیازمند بازنگری است
در همین حال یکی از مخالفان این طرح دولت بوده که معتقد است این طرح با اشکالات متعددی مواجه است. دراین ارتباط نوبخت معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی نیز در سخنانی بابیان اینکه طرح استانی شدن انتخابات مجلس نیازمند تغییراتی است افزود: دولت با کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس موافق است، اما برخی تبصره ها و ماده های آن باید بازنگری شود. به گزارش ایسنا سخنگوی دولت تاکید کرد: برخی از استان های کشور شرایط اجرای طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی را ندارند. معاون رییس جمهور عنوان کرد: امیدوارم با اصلاحاتی که در این طرح ایجاد می شود، این اشکالات رفع شود. پیش از این حجت الاسلام انصاری معاون پارلمانی رییس جمهور پس از تصویب آن در مجلس در سخنانی گفت: کشور ما دارای قومیت ها، مذاهب و زبان های مختلف است که در حال حاضر از تمامی آنها در مجلس نماینده وجود دارد اما ممکن است با تصویب چنین طرحی این وضعیت دچار اخلال شود اما از آن جایی که طرح فعلی می تواند به زعم برخی تحلیل گران درنظام پارلمانی کشور تغییرات جدی ایجاد کند پل ارتباطی بین مردم و حاکمیت قطع خواهد شد و پول های کثیف در انتخابات فعال می شود.