به گزارش "پایگاه عدالت خواهان ایران"ابتدا هفته جاری عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در نامهای به حامد مظاهریان، معاون مسکن و ساختمان این وزارتخانه اعلام کرد که براساس استعلامی که از دانشگاه امام حسین(ع) گرفته شده مدرک مهندسی عمران سیدمهدی هاشمی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و رئیس اسبق شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور معتبر نبوده است.
دانشگاه امام حسین در تاریخ 15 شهریور سال 94 در پاسخ به رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تاکید کرد که روگرفت از مدرک تحصیلی سیدمهدی هاشمی هیچگونه وجود خارجی ندارد و از نظر این مدیریت جعلی و قابل پیگرد قانونی است.
پس از آن بازهم دانشگاه امام حسین در تاریخ 20 شهریور سال 1397 در پاسخ استعلام سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران مدرک تحصیلی کارشناسی عمران عمران سیدمهدی هاشمی با تاریخ فارغالتحصیلی 3 آبان سال 1372 را مورد تایید ندانست.
پس از انتشار این خبر سیدمهدی هاشمی در پاسخ به عباس آخوندی ضمن تکذیب جعلی بودن مدرک تحصیلیاش تاکید کرد که براساس مدرک کارشناسی ارشد معماری وارد عرصه نظام مهندسی ساختمان شده و هیچ استنادی به مهندسی عمران خود از دانشگاه امام حسین(ع) نداشته است.
اما امروز ایلنا در گزارشی اعلام کرد که مستندات نشان میدهد سیدمهدی هاشمی برای عضویت در سازمان نظام مهندسی استان تهران مدرک لیسانس عمران خود را از دانشگاه امام حسین اعلام کرده است.
هاشمی پیشتر اعلام کرده بود که در آزمون سراسری دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1383 در رشته مهندسی معماری در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شد و در تاریخ 6 خرداد ماه سال 1385 گواهی موقت پایان تحصیلات را دریافت کرد.
این در حالیست که دوران تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته معماری 7 سال بوده و بر اساس اسناد موجود هاشمی دوران تحصیلی 7 ساله را دوساله طی کرده؛ یعنی در سال 1383 وارد دانشگاه آزد اسلامی و در 18 اردیبشهت 85 دانشنامه پایان تحصیلات دوره کارشناسی ارشد پیوسته خود را دریافت کرده است.
علاوه برآن از ابتدا سال ۱۳۷۸ و براساس یک برنامه متمرکز کشوری، دوره کارشناسیارشد پیوسته معماری به دوره کارشناسی پیوسته تقلیل درجه پیدا کرده و عملا برای هیچ فردی امکان رقابت و پذیرش در این مقطع از طریق کنکور سراسری دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۸۳ وجود نداشته است.
تردید دیگر در مورد پروانه اشتغال مهندسی هاشمی است؛ دریافت پروانه اشتغال دارای شرایط ویژه و قانونی است.
هاشمی در سال ۱۳۸۵ از دانشگاه فارغالتحصیل و به شرط رعایت دوره انتظار و شرکت در آزمون ورود به حرفه در سال ۱۳۸۷ موفق به اخذ پروانه اشتغال شده و در دی ماه سال ۱۳۸۹ توسط رئیس جمهور وقت به عنوان رئیس شورای مرکزی انتخاب شده است. در چنین شرایطی وی در زمان انتخاب به عنوان عضو هیات مدیره سازمان استان، عضو شورای مرکزی و ریاست شورا، پایه سه مهندسی را داشته است، درحالی که براساس ماده ۵۹ آییننامه اجرایی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در آن دوره دارا بودن پروانه اشتغال پایه دو شرط لازم برای حضور در ترکیب هیات مدیره سازمان استان و در شورای مرکزی و جایگاه ریاست آن قلمداد میشده.
سیدمهدی هاشمی همچنین تحصیلات خود در مقطع دکترا در پژوهشگاه مهندسی بحرانهای طبیعی شاخص پروژه را از نیمسال اول سال تحصیلی 92-91 شروع و در تاریخ 7 بهمن سال 1392 به اتمام رسانیده به عبارتی مقطع دکترا را در کمتر از یک سال تحصیلی به پایان رسانده در صورتی مقطع دکترا زمانی بیش از این نیاز دارد.
گفتنی است که سیدمهدی هاشمی دوران تحصیلی خود را در زمان نمایندگیاش در مجلس گذرانده که البته به صورت همزمان رئیس شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور هم بوده؛ لذا طی مراحل تحصیلی تا مقطع دکترا در مدت زمانی کوتاه و همزمان با انجام دو مسئولیت سنگین اجرایی و مدیریتی باعث ایجاد شک و شبهه میشود.